Nekretnine Rijeka

30.11.2015., ponedjeljak

Napokon smo otkrili koliko Hrvati troše na putovanjima

Državni zavod za statistiku danas je po prvi puta objavio podatke o turističkoj aktivnosti stanovnika Hrvatske. U 2014. na barem jednom privatnom višednevnom putovanju bilo je 1,8 milijuna ili 49,0 posto stanovništva Hrvatske u dobi od 15 i više godina…
Ukupno je ostvareno 6,6 milijuna privatnih putovanja, od čega je 4,6 milijuna (69,5 posto) bilo u Hrvatskoj, a 2,0 milijuna (30,5 posto) u inozemstvo. U inozemstvo se najviše putovalo u Bosnu i Hercegovinu (23,2 posto putovanja), Austriju (12,6 posto), Sloveniju (12,5 posto), Italiju (8,9 posto) i Njemačku (7,7 posto). S obzirom na duljinu putovanja 3,9 milijuna putovanja (58,5 posto) putovanja bila su kraća, a 2,8 milijuna putovanja (41,5 posto) dulja, priopćili su iz DZS-a.
Najčešći motivi odlaska na privatno višednevno putovanje jesu posjet rodbini i prijateljima (2,6 milijuna putovanja ili 39,2 posto), odmor na moru (1,3 milijuna putovanja ili 18,9 posto) te odmor u gradu (676 tisuća putovanja ili 10,2 posto).
Na privatnim višednevnim putovanjima stanovništvo Hrvatske ostvarilo je ukupno 37,4 milijuna noćenja, od čega je 24,6 milijuna noćenja (65,6 posto) ostvareno u Hrvatskoj,
a 12,9 milijuna (34,4 posto) na putovanjima u inozemstvo. Na jednom putovanju ostvareno je prosječno 5,6 noćenja. Na putovanjima u Hrvatskoj ostvareno je prosječno
5,3 noćenja, a 6,3 noćenja na putovanjima u inozemstvo. S obzirom na duljinu putovanja, 7,4 milijuna noćenja (19,7 posto) ostvareno je na kraćim,
a 30,0 milijuna (80,3 posto) na duljim putovanjima. Prema vrsti smještaja najviše noćenja ostvareno je u
neplaćenim smještajnim objektima kod rodbine i prijatelja (15,8 milijuna ili 42,1 posto) apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska


- 22:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2015., četvrtak

Bogosavljević Bošković: Tražićemo da se produži rok za prodaju zemlje strancima

BEOGRAD - Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je večeras da će Srbija razgovarati sa Evropskom komisijom i tražiti da se prolongira rok kojim se predviđa da stranci u Srbiji mogu da kupuju zemlju pod istim uslovima kao i državljani Srbije. Ministarka je za Radio-televiziju Vojvodine ocenila da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kojim se to definiše, "pravi dosta problema" zbog, kako je rekla, loše ispregovaranih rokova.
Ona je navela i da se Zakon o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu ne bavi prodajom zemlje strancima, već malim poljoprivrednim proizvođačima.
"Ja uvek razgovaram sa poljoprivrednicima i spremna sam na to i danas i sutra i oni to znaju. Na zakonu smo radili zajedno sa udruženjima i stručnjacima i imali smo niz sastanaka na kojima sam i ja učestvovala. I oni koji danas protestuju su bili u situaciji da sučele svoje interese", navela je Snežana Bogosavljević Bošković.
Prema njenim rečima, zakon je sada u rukama poslanika, koji "mogu da ga prihvate ili ne i menjaju ga amandmanima".
Snežana Bogosavljević Bošković je kazala i da su udruženja poljoprivrednika, koja organizuju proteste u Vojvodini, učestvovala u izradi zakona,
odnosno da su dala svoje primedbe, te da je najveći deo njih usvojen.
Ministarka poljoprivrede je ocenila da su protesti ispolitizovani, a da je namera predlagača zakona da se njime suzbije korupcija, spreči uzurpacija, zaštite mali poljoprivrednici i pruži šansa za razvoj poljoprivrede.
Prema njenim rečima, jedan od razloga zbog kog se zakonom predviđa davanje 30 odsto poljoprivrednog državnog zemljišta u zakup na 30 godina pravnim licima sa investicionim planom jeste nizak nivo investicija u poljoprivredi.
"A nama u toj oblasti treba brži razvoj. Drugi razlog je taj što imamo jako velik udeo neiskorišćenog ili nedovoljno iskorišćenog zemljišta", kazala je Snežana Bogosavljević Bošković.
Na primedbu da u Vojvodini to nije slučaj, ona je kazala da "zakoni ne mogu da se donose samo za Vojvodinu".
Ministarka poljoprivrede je rekla i da prilikom izbora investitora neće biti favorizovanja.
"Konačnu reč da li će investitor dobiti državno zemljište za realizaciju investicije daće lokalna samouprava. Gledaće se da li investicioni ili biznis plan garantuje da će biti u skladu sa potrebama lokalne samouprave gde se i realizuje, a posebno će se ceniti plan kooperacije sa lokalnim poljoprivrednicima i otvaranje novih radnih mesta. Posebna ocena davaće se za doprinos povećanju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje u Srbiji", objasnila je ona.
Snežana Bogosavljević Bošković je rekla i da ne očekuje da će poslanici najjače vladajuće partije, Srpske napredne stranke,
kritikovati zakon u Skupštini Srbije, ali nije isključila mogućnost da će se on amandmanima menjati stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.11.2015., utorak

Petar Matijević u Hrvatskoj kupio 1.500 hektara oranica

OVI SAD - Srpski biznismen Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa "Matijević", kupio je dvije poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj u čijem je posjedu 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta i time postao najveći zemljoposjednik u toj državi, prenosi danas "Agrosmart" iz Novog Sada. Kupovinom zadruga "Jankovci" u Starim Jankovcima i "Negoslavci" u istoimenom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Matijević je, kako je rekao za taj portal, postao prvi srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj.
"Ujedno sam najveći vlasnik oranica u Hrvatskoj. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine, ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu", rekao je Matijević za "Agrosmart".
On, međutim, nije se želio izjasniti koliko ga je koštala kupovina 1.500 hektara oranica u Hrvatskoj.
O kupovini navedenih zadruga čije zemljište slovi za najkvalitetnije u Hrvatskoj, Matijević je pregovarao još prije dvije godine sa većinskim vlasnikom tih
zadruga Enverom Moralićem, a posao je realiziran ovih dana.
Uz njive u Starim Jankovcima i Negoslavcima, selu sa većinskim srpskim stanovništvom, Matijević je kupio i mehanizaciju i skladišne kapacitete, koji su u sastavu tih zadruga.
Pored toga što je kupovinom 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj postao najveći zemljoposjednik u toj zemlji, Matijević je, kako prenosi portal, sa oko 27.000 hektara obradive površine u svom vlasništvu najveći vlasnik oranica u Srbiji.
Do sada je srpski kapital u Hrvatskoj bio prisutan u manjoj mjeri nego što je hrvatski u Srbiji, ali je taj odnos nakon kupovine Matijevića značajno promijenjen target=_blank>stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2015., četvrtak

U Srbiji 101.383 stambenih kredita

Pema podacima UBS-a, krajem 2006. godine u Srbiji je bilo podignuto 25.184 stambena kredita, sledeće godine njihov broj je porasto na 35.957, krajem 2008. bilo ih je 49.367, a krajem 2010. gradjani Srbije su bili zaduženi sa 75.730 stambenih kredita.
Njihov broj je krajem 2011. porastao na 85.676, krajem naredne godine bilo je podignuta ukupno 92.825 stamenih kredita, krajem 2013. je dostigao 94.013, da bi preko porasta na 98.656 krajem prošle godine,
u oktobru ove dostigao broj od 101.383 odorenih stambenih kredita nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2015., srijeda

Gdje su skuplje kuće, a gdje stanovi?

Kako bi riješili vlastito stambeno pitanje, većina se kupaca dvoumi između kupnje kuće i stana.
Kuća najčešće jamči veću slobodnu i više vlastitog prostora, ali ujedno i veće troškove režija i održavanja, stoga mnogim kupcima odluka prevagne na kupnju stana.
Unatoč tome što su njihove cijene u prosjeku bile niže no cijene stanova,
potencijalnim kupcima kuće tijekom listopada nisu bile na vrhu liste prioriteta iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.11.2015., petak

London and Regional Properties želi da ulaže u Beograd

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa Ianom Livingstonom, vlasnikom kompanije "London and Regional Properties", koja je radila na velikim infrastrukturnim projektima u Americi, Evropi i Aziji i koja je iskazala interesovanje za ulaganje u srpsku prestonicu.
"London and Regional Properties" trenutno radi na projektu od 300.000 metara kvadratnih u Londonu, a do sada su radili na projektima od preko milion kvadrata u engleskom glavnom gradu, saopštila je Gradska uprava.
Mali je istakao da je Livingston veoma zainteresovan da ulaže u Beograd, jer smatra da je naša prestonica trenutno jedna od najpoželjnijih investicionih destinacija u Evropi.
"Zato je i došao u Srbiju, kako bi upoznao sve potencijale Beograda i video koji su projekti koje nudimo u ovom trenutku.
U pitanju su projekti koji se odnose na Adu Huju, Makiško polje, deo oko Pupinovog mosta, Blok 18", rekao je Mali.
Gradonačelnik je Livingstona upoznao i sa projektima kao što je završetak železničke stanice, početak izgradnje nove autobuske stanice, završetak vodovoda i kanalizacije.
"Razgovarali smo o svim projektima koji su važni za to da Beograd, po pitanju infrastrukture, postane grad koji je rame uz rame sa ostalim evropskim metropolama. Beograd se sve više razvija na talasu projekta kao što je Beograd na vodi,
a vrata našeg grada su za ovakve investitore uvek otvorena", zaključio je Mali stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka


- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.11.2015., utorak

DUUDI traži investitore za projekt Muzil

Poluotok Muzil nekadašnji je vojno regrutni centar u Puli koji se prostire na oko 170 hektara zemljišta na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva i čini središnji dio pulske rivijere.
Koncept planiranog razvoja je radi što manje devastacije prostora, a što veće uporabe postojećih graditeljskih resursa, razrađen tako da se planirani sadržaji fokusiraju oko postojećih povijesnih objekata čime je među ostalim osigurana i mogućnost naknadnog planiranja preostalog slobodnog prostora prema potrebama razvoja, navodi se u javnom pozivu.
U skladu s tim formirane su zone oko kojih se grupiraju novi sadržaji. Tu je Zona Maria Luisa, osim utvrde Maria Luisa u kojoj će se osnivati Vojno-pomorski muzej i za koju će se naknadno utvrditi građevna čestica u suradnji s Ministarstvom kulture, Upravom za zaštitu kulturne baštine i Konzervatorskim odjelom Pula, zatim zone Dolina suza, Utvrda Muzil, Fižela, Mali Plato i Smokvica.
Na poluotoku se nalazi veći broj građevina čija se povijesna vrijednost kreće od izuzetno vrijednih - utvrda, baterija i ostalih pratećih građevina (pojedinačno i kao dio sustava "Pomorske utvrde Pula“) do manje vrijednih ili onih bez ikakve povijesne vrijednosti koje je moguće i ukloniti. Pritom se njihova graditeljska vrijednost kreće od izvrsnog do ruševnog stanja.
Unutar lokaliteta nalaze se građevine i prostori kojima je utvrđen status kulturnog dobra, kao i one s upisom preventivne zaštite. Također, arheološkim izvidom terena utvrđeno je postojanje više arheoloških lokaliteta te odgovarajuće mjere zaštite koje podrazumijevaju
i potrebu detaljnih arheoloških istraživanja real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia


- 14:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.11.2015., petak

Venecijanski bijenale arhitekture 2016.: Hrvatsku predstavlja Dinko Peračić

Venecijanski bijenale počinje u svibnju iduće godine, a Peračićev rad bit će izložen u hrvatskom paviljonu u Arsenalu
Hrvatski predstavnik na Venecijanskom bijenalu, 15. međunarodnoj izložbi arhitekture 2016., bit će projekt Dinka Peračića i njegovog autorskog tima nazvan "We need it - we do it / To trebamo - to radimo", rad koji predstavlja sadržajnu rekonstrukciju triju napuštenih građevina u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Rad pokazuje kako uz arhitektonsku intervenciju prostor može poslužiti raznovrsnim potrebama korisnika prije njegova konačnog dovršenja.
Uz Peračića autorski tim čine Miranda Veljačić, Emina Višnić i Slaven Tolj, koji će na Bijenalu izložiti proces postupnih intervencija u napuštene industrijske prostore - bivšu tvornicu Jedinstvo u Zagrebu, Dom mladih u Splitu i H zgradu u kompleksu Rikard Benčić u Rijeci.
Ocjenjivački sud zaključio je da njihova izložba "We need it - we do it" najbolje odgovara objavljenom javnom pozivu, kao i temi "Izvješća s bojišnice",
koju je postavio umjetnički direktor Bijenala, nagrađivani čileanski arhitekt Alejandro Aravena. Pritom izraz "bojišnica“
u toj temi predstavlja "prve crte arhitektonskih bojišnica u srazu s akutnim suvremenim društvenim problemima“.
Između četiri pristigle prijave ocjenjivački sud na čelu s Karin Šerman izabrao je Peračićev rad jer je najbolje ispunio elemente i intenciju poziva te prikazao svjedočanstvo aktivnih stvaratelja koji uistinu "žive to što govore“, pojašnjeno je. "Izabrani prijedlog aktualizira sadržajnu rekonstrukciju triju građevina koje bi trebale postati mjestom dinamičnih i intenzivnih društvenih interakcija, a koje potiču nevladine udruge kao korisnici prostora“, kazala je Šerman.
Pojasnila je i da se tim radovima promovira ideja ponovnog korištenja postojećih prostora koji su ili izgubili prvobitnu namjenu ili je nisu ni imali, što je dobrim dijelom posljedica tranzicije, nesređenih imovinsko-pravnih odnosa, nedostatka sredstava ili nezainteresiranosti političkih struktura i gradskih institucija. Arhitekti u zatečenoj situaciji interveniraju i omogućuju da blokirani i nekorišteni objekti postanu "funkcionirajući akteri i prostorni katalizatori promjena", istaknula je Šerman.
Autori izabranog projekta istaknuli su kako će na tim napuštenim industrijskim prostorima raditi te arhitektonski u njih intervenirati usporedno s njihovim korištenjem za razne svrhe. Neće čekati ni idealno vrijeme ni sredstva da se objekti dovrše već će biti na "bojišnici arhitekture i kulture", sudjelovati u procesu paralelnog rada arhitekata i ljudi koji će ulaziti u te još uvijek nedovršene prostore koristeći ih za razne svrhe - kulturne, zabavne, edukacijske i slično i tako prostoru omogućiti život i namjenu“, pojasnili su.
Dinko Peračić i Miranda Veljačić suosnivači su i voditelji Platforme 9,81, Emina Višnić je ravnateljica Pogona-Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, a Slaven Tolj je ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.
Venecijanski bijenale počinje u svibnju 2016., a njihov će rad biti izložen u hrvatskom paviljonu u Arsenalu, veličine 75 četvornih metara.
Za projekt je Ministarstvo kulture izdvojilo 760.000 kuna, te 65.000 eura za najam prostora nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2015., četvrtak

Razvoj golf dobio lokacijsku dozvolu za Srđ

Nije li pomalo čudno da se nitko iz Grada Dubrovnika nije pojavio u Zagrebu na uvidu, a riječ je o projektu koji se nosi kao strateški i kojemu se godinama posve otvoreno podilazi na različite načine. Pa, ako je već sve jasno,
ipak bi valjala postojati odgovornost prema građanima stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2015 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi