Nekretnine Rijeka

03.04.2018., utorak

Split: Kvadrat stana i preko 3.500 eura

SPLIT - Ako imate kakvu nekretninu viška u Splitu, čini se da je pravo vrijeme da je plasirate na tržište. Malo je kazati da je ponuda stambenih kvadrata pod Marjanom oskudna s obzirom na potražnju, a sve je to rezultiralo drastičnim rastom cijena.
Split je iza Dubrovnika najskuplji grad u Hrvatskoj kada su u pitanju nekretnine. Na godišnjoj razini Split bilježi rast cijena kvadrata stana za gotovo 10 posto, dok je godišnji rast cijena kvadrata
kuća 8 posto.
Konkretno, prosječna cijena kvadrata stana u veljači je iznosila 2563 eura po kvadratu, dok je metar četvorni kuće još i skuplji i iznosi 2799 eura po kvadratu. Podaci su ovo oglasnika Njuškalo.hr, na kojem se prodaje gotovo tri tisuće stanova u Splitu
te nešto više od 300 kuća stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.03.2018., ponedjeljak

Za obnovu pruge Zagreb - Beograd 750 milijuna eura

Očekuje se da bi se putovanje na relaciji od 412 kilometara skratilo s postojećih 7,5 na tri sata.
Željeznička linija Zagreb - Beograd, duljine 412 kilometara, desetljećima je bila prometna žila kucavica
čitave regije stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.08.2017., četvrtak

Jahta katarskog šeika vrijedna 200 milijuna dolara stigla u Dubrovnik

Bogatstvo katarske kraljevske obitelji procjenjuje se preko dvije milijarde dolara.
Luksuzna jahta Al Mirqab katarskog šeika Hamada al Thania danas je stigla u Dubrovnik.
Jahta šeika Al Thania koji je bio katarski premijer i ministar vanjskih poslova, izgrađena je u njemackom brodogradilištu 2008. godine.
Al Mirqab ima unutarnji i vanjski bazen, kino, vanjski bar i heliodrom.
Duga je 133 metra, a 13 kabina može primiti 26 gostiju, dok 25 ostalih kabina prima posadu od 55 ljudi.
Vrijednost jahte je 200 milijuna dolara, a bogatstvo katarske kraljevske obitelji procjenjuje se
preko dvije milijarde dolara stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2017., četvrtak

U promet pušten vlak koji vozi po asfaltu

Vlak koji je prikazan u južnoj provinciji Hunan dugačak je 32 metra, pokreće ga struja, a može prevesti 307 putnika.
Kina je pustila u promet prvi vlak koji se kreće po virtualnoj pruzi, odnosno po asfaltu.
Sistem Autonomnog brzog željezničkog transporta (ART) primjeljen na ovom vlaku, omogućava mu da se kreće po trasi koju određuju
stotine senzora umjesto željezničke pruge stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 09:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2017., utorak

UNESCO upozorava Kotor zbog nekontrolirane izgradnje

Sandra Kapetanović, arhitektica iz lokalnog centra za održivo planiranje, kazala je da taj problem postoji preko deset godina.
"UNESCO-ov odbor za svjetsku kulturnu baštinu upozorava od 2003. na negativne posljedice pretjerane urbanizacije", kazala je.
Crnogorska obala, koja je duga samo 293 kilometra, prepuna je zgrada, uključujući desetke nedovršenih i napuštenih betonskih konstrukcija. Kotorske palače zasjenjuju moderne betonske zgrade.
Olivera, stanovnica obližnjeg mjesta Dobrote, kazala je da nove zgrade uništavaju to područje.
"Te novosagrađene kuće izgledaju kao neki neboderi s betonskim pločama na vrhu,
kao grobnice", kazala je stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.04.2017., petak

Obujam građevinskih radova u veljači porastao 2,6%

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači ove godine bio je 2,6 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, pokazuju privremeni podatci indeksa građevinskih radova koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS).
Prema privremenim podatcima DZS-a, u veljači ove godine, prema sezonski i kalendarski prilagođenim podatcima, indeks obujma građevinskih radova porastao za 9,5 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok je na godišnjoj razini, prema kalendarski prilagođenim podatcima, porastao za za 2,6 posto.
Na godišnjoj je razini, u veljači ove prema veljači prošle godine, obujam radova izvedenih na zgradama povećan za 4,2 posto, dok je obujam radova na ostalim građevinama bio 0,7
posto veći.
Službena statistika pod ostalim građevinama vodi radove na svim građevinama koje nisu zgrade, poput primejrice cesta, pruga, cjevovoda, mostova, brana, sportskih terena i sl.
"Riječ je o nastavku kontinuiteta rasta radova na zgradama prisutnom od studenog 2015. godine, koji je zaslužan što se indeks obujma građevinskih radova kreće u pozitivnim vrijednostima. Kretanje obujma radova na ostalim, pretežito infrastrukturnim, građevinama tek povremeno pridonosi ukupnom rastu (u četiri mjeseca 2015. godine, u dva mjeseca prošle godine te u veljači ove godine) upućujući na i dalje sporo dinamiziranje radova na infrastrukturnim projektima", napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore (HGK)
u osvrtu na podatke DZS-a stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 17:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.03.2017., srijeda

Veliko priznaje za Ledo: Prva nagrada sladoledu 'kakav ne postoji nigdje drugdje u svijetu'

Ledo kontinuirano i intenzivno ulaže u razvoj novih inovativnih proizvoda te svake godine na
tržištu predstavlja brojne novitete.
Mintel, svjetski lider za business intelligence, po drugi je put hrvatski Ledo pozicionirao kao vodećeg proizvođača i distributera sladoleda i smrznute hrane u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi. U analizi koja je objavljena na njegovoj online platformi Mintel Food & Drink zaključio je da vodeći proizvođači sladoleda moraju sve zahtjevnijim potrošačima ponuditi inovativne proizvode i okuse. Istaknuo je Ledov sladoled Hešteg kao primjer proizvoda koji je iskoristio snagu društvenih medija da privuče potrošače na internetu i izvan njega. Za Ledo je to veliko priznanje jer Mintel spominje najinovativnije sladolede koji dolaze upravo iz Leda te se osvrće na prošlogodišnju dodjelu nagrada Međunarodnog udruženja proizvođača sladoleda IICC (International Ice Cream Consortium). Ledo je tada osvojio čak tri vrijedna priznanja –
zlato za Ledo Hešteg te srebro za King Love i Lollipop stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.02.2017., utorak

Znatno jeftiniji stanovi u novogradnji u Crnoj Gori

Iz Monstata je objašnjeno da se podaci prikupljaju u okviru kvartalnog istraživanja o cijenama stanova novogradnje, kojim se obuhvataju novoizgrađeni prodati stanovi, odnosno oni za koje je zaključen ugovor o kupoprodaji. Ukupna cijena stana obuhvata cijene građenja, uređenja građevinskog zemljišta i ostale troškove.
Cijenu uređenja građevinskog zemljišta čine pribavljanje zemljišta, rušenje objekata, izrada detaljnih urbanističkih planova i projekata, ispitivanje terena, sanacioni radovi, uređenje terena oko zgrade i komunalno opremanje.
Cijena građenja obuhvata sve troškove građenja i dobit investitora po metru kvadratnom korisne površine stana, zanatskozavršne i instalacione radove na zgradi i stanovima.
Ostali troškovi obuhvataju sve troškove izgradnje, kao što su doprinosi i takse za priključke za električnu mrežu i druge komunalne objekte, takse za pribavljanje dozvole za građenje, porez na dodatu vrijednost (PDV), troškove projektovanja zgrade i
kamate na zajmove i avanse stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.11.2015., četvrtak

Razvoj golf dobio lokacijsku dozvolu za Srđ

Nije li pomalo čudno da se nitko iz Grada Dubrovnika nije pojavio u Zagrebu na uvidu, a riječ je o projektu koji se nosi kao strateški i kojemu se godinama posve otvoreno podilazi na različite načine. Pa, ako je već sve jasno,
ipak bi valjala postojati odgovornost prema građanima stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.10.2015., ponedjeljak

Dobar uvod u sljedeću poslovnu godinu

Institut za javne financije u svojoj studiji o stambenoj štednji napominje kako su poticaji nagrada štediši za povjerenje u sustav. Drugim riječima, odluka za štednju na dugi rok, izraz je vjere da će se ta štednja, odricanje od potrošnje, isplatiti.
Način na koji su zamišljene stambene štedionice predstavlja temelj zdravlja financijskog sustava. Razlog je tome odluka štediša da štede dugoročno,
a Hrvatska osobito oskudijeva u dugoročnoj štednji. Dugoročna štednja omogućava i kredite na duži rok, a stambene se potrebe ne mogu financirati
kratkoročnim potrošačkim kreditima stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2015., srijeda

Hotel Marjan bez kupca

Sudac Paško Bačić najavio je kako će odluku o stečaju tvrtke Adriatic d.d. donijeti uskoro, a odluka bi trebala biti poznata najkasnije do početka idućeg tjedna.
Stečaj Adriatica zatražilo je 13 radnika Adriatica koji potražuju 34 neisplaćenih plaća stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.10.2013., ponedjeljak

U Rakitju se gradi obiteljski kamp na obali jezera

Rakitje, odnosno Grad Sveta Nedelja u proljeće će se iduće godine naći na karti europskih odmorišta i kamperskih destinacija. Na sjeverozapadnom dijelu obale najvećeg rakitskog jezera Finzule koje se proteže na 100 hektara već su vidljivi obrisi nove turističke destinacije koja se prostire na 11.000 četvornih metara.
Investicija u koju se prije pet godina upustio zagrebački poduzetnik Krešimir Dubrović vrijedna je oko milijun eura, a budući obiteljski kamp trebao bi imati četiri zvjezdice, wellness, restoran i niz popratnih sadržaja, većinom sportskih. "S realizacijom projekta započeo sam prije pet godina otkupljujući zemljište, okrupnivši površinu, a izvršena je i prenamjena.
Dugo je trajalo rješavanje papirologije, najviše vremena oduzelo mi je rješavanje pristupne ceste, a ove godine, u ožujku je izdana građevinska dozvola. Izgrađena je infrastruktura, a u gradnji je većina predviđenih sadržaja. Zagreb i Zagrebačka županija sve su privlačnija destinacija stranim turistima, odnosno putnicima koji su iz europskih zemalja na proputovanju prema jadranskim destinacijama. Zagreb ima tek jedan kamp, a područje u Rakitju u blizini je grada i glavnih prometnica" - rekao nam je Dubrović koji investiciju, za koju očekuje i kreditnu potporu HBOR-a, ostvaruje putem svoje tvrtke Zagreb-kamp.
Rakitska su jezera već poznata i priznata kod sportskih ribolovaca u Hrvatskoj i Europi. Tijekom zime pružaju mogućnost klizanja na jezeru i skijaškog trčanja oko njega zimskim mjesecima, dok je ostatak godine pogodan za vožnju biciklom, nordijsko hodanje ili trčanje. Biciklisti trasu mogu nadovezati s postojećim biciklističkim rutama uz Savu ili oko jezera u obližnjem Orešju i Strmcu stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.01.2013., srijeda

Turci postaju najveći investitori na Jadranu

Turska je proteklih godina postala jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Hrvata koji se odluče provoditi godišnji odmor u inozemstvu izvan ljetnih mjeseci. Tome su svakako pridonijele popularne cijene aranžmana, a djelom i emitiranje turskih sapunica u udarnom terminu na domaćim TV kanalima čime je stvorena simpatija prema toj zemlji i njihovoj kulturi stanovi Zamet.

Lani su u Hrvatskoj zabilježena prva značajna ulaganja turskih ulagača. Najistaknutija je Banka Brod iz Slavonskog broda koju je kupila turska tvrtka Eksen Holding. Nakon toga je banka preimenovana u KentBank, a njezino sjedište preseljeno u Zagreb. Turski ulagači su krenuli i kupovati marine, a krajem 2012. i dionice ACI-ja.

Oznake: stanovi Zamet


- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.10.2012., srijeda

300 stanova i kuća u Viškovu traži kupce

Vrijednost stambenih kvadrata u Viškovu je pala, i ta je lokacija prestala biti hit, slažu se predstavnici svih agencija za promet nekretninama, inače skloni vrlo različitom tumačenju trendova prodaje stanova na području Rijeke i okolice. Naime, kako saznajemo, neke riječke agencije bilježe pad vrijednosti cijene stanova u Viškovu i do deset posto. Razlog tome jednim dijelom je kriza, ali i deponiji na Marišćini, odnosno Viševcu, koji i nisu baš »detaljčići« koji olakšavaju prodaju. Zapravo, nitko ne želi živjeti u smradu te svoju skupo plaćenu terasu ili balkon ne koristiti. A čini se da je stanovnicima naselja u blizini odlagališta to postao dio svakodnevnice.

Viškovo je veliko i još uvijek ima stanova u prodaji koji se nalaze u pravoj, čistoj prirodi. No, treba naglasiti da prije stanovi Zamet pet godina nitko nije pitao gdje se točno nalazi neki stan, ali sada to više nije slučaj. Sve se gleda, secira. Kupac prvo pita koliko je stan udaljen od Marišćine, kaže Brekalo te navodi da u Viškovu trenutno ima 300-tinjak nekretnina, što stanova što kuća, koje traže nove vlasnike.- Agencija Boss evidentirala je da je vrijednost velikih stanova u Viškovu pala za 10 posto, dok su manji stanovi pojeftinili za pet posto.

Oznake: stanovi Zamet


- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi