Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

U Rakitju se gradi obiteljski kamp na obali jezera

Rakitje, odnosno Grad Sveta Nedelja u proljeće će se iduće godine naći na karti europskih odmorišta i kamperskih destinacija. Na sjeverozapadnom dijelu obale najvećeg rakitskog jezera Finzule koje se proteže na 100 hektara već su vidljivi obrisi nove turističke destinacije koja se prostire na 11.000 četvornih metara.
Investicija u koju se prije pet godina upustio zagrebački poduzetnik Krešimir Dubrović vrijedna je oko milijun eura, a budući obiteljski kamp trebao bi imati četiri zvjezdice, wellness, restoran i niz popratnih sadržaja, većinom sportskih. "S realizacijom projekta započeo sam prije pet godina otkupljujući zemljište, okrupnivši površinu, a izvršena je i prenamjena.
Dugo je trajalo rješavanje papirologije, najviše vremena oduzelo mi je rješavanje pristupne ceste, a ove godine, u ožujku je izdana građevinska dozvola. Izgrađena je infrastruktura, a u gradnji je većina predviđenih sadržaja. Zagreb i Zagrebačka županija sve su privlačnija destinacija stranim turistima, odnosno putnicima koji su iz europskih zemalja na proputovanju prema jadranskim destinacijama. Zagreb ima tek jedan kamp, a područje u Rakitju u blizini je grada i glavnih prometnica" - rekao nam je Dubrović koji investiciju, za koju očekuje i kreditnu potporu HBOR-a, ostvaruje putem svoje tvrtke Zagreb-kamp.
Rakitska su jezera već poznata i priznata kod sportskih ribolovaca u Hrvatskoj i Europi. Tijekom zime pružaju mogućnost klizanja na jezeru i skijaškog trčanja oko njega zimskim mjesecima, dok je ostatak godine pogodan za vožnju biciklom, nordijsko hodanje ili trčanje. Biciklisti trasu mogu nadovezati s postojećim biciklističkim rutama uz Savu ili oko jezera u obližnjem Orešju i Strmcu stanovi Zamet


Post je objavljen 07.10.2013. u 15:23 sati.