Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

DUUDI traži investitore za projekt Muzil

Poluotok Muzil nekadašnji je vojno regrutni centar u Puli koji se prostire na oko 170 hektara zemljišta na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva i čini središnji dio pulske rivijere.
Koncept planiranog razvoja je radi što manje devastacije prostora, a što veće uporabe postojećih graditeljskih resursa, razrađen tako da se planirani sadržaji fokusiraju oko postojećih povijesnih objekata čime je među ostalim osigurana i mogućnost naknadnog planiranja preostalog slobodnog prostora prema potrebama razvoja, navodi se u javnom pozivu.
U skladu s tim formirane su zone oko kojih se grupiraju novi sadržaji. Tu je Zona Maria Luisa, osim utvrde Maria Luisa u kojoj će se osnivati Vojno-pomorski muzej i za koju će se naknadno utvrditi građevna čestica u suradnji s Ministarstvom kulture, Upravom za zaštitu kulturne baštine i Konzervatorskim odjelom Pula, zatim zone Dolina suza, Utvrda Muzil, Fižela, Mali Plato i Smokvica.
Na poluotoku se nalazi veći broj građevina čija se povijesna vrijednost kreće od izuzetno vrijednih - utvrda, baterija i ostalih pratećih građevina (pojedinačno i kao dio sustava "Pomorske utvrde Pula“) do manje vrijednih ili onih bez ikakve povijesne vrijednosti koje je moguće i ukloniti. Pritom se njihova graditeljska vrijednost kreće od izvrsnog do ruševnog stanja.
Unutar lokaliteta nalaze se građevine i prostori kojima je utvrđen status kulturnog dobra, kao i one s upisom preventivne zaštite. Također, arheološkim izvidom terena utvrđeno je postojanje više arheoloških lokaliteta te odgovarajuće mjere zaštite koje podrazumijevaju
i potrebu detaljnih arheoloških istraživanja real estate Croatia

Post je objavljen 10.11.2015. u 14:12 sati.