27.06.2014., petak

Predstavljen "Beograd na vodi", Vučić tvrdi da neće ostati pust san

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će spoljni deo "Beogradske kule" kao centralni deo "Beograda na vodi" biti gotov pre kraja 2016.
Na predstavljanju master plana i otkrivanju makete "Beograda na vodi" rekao je da je sve što se dešava ovih dana dokaz da to "neće ostati pust san već nešto što će se zaista dogoditi".
Vučić je naveo da je dokaz za to renoviranje "Beogradske zadruge", koje, prema njegovim rečima, predstavlja konkretan početak projekta i istakao da je ona potpuno promenila izgled Karađorđeve ulice.
"Ova zgrada nije samo maketa. Naš plan je da tako promenimo ceo Beograd, da promenimo lice Srbije, da cela zemlja izgleda ovako čisto i umiveno kao ova zgrada", rekao je Vučić i istakao da će Beograd postao najvažniji grad u ovom delu Evrope.
Vučić je istakao da će u prvoj A fazi projekta "Beograd na vodi" radovi početi već u februaru i da će biti izgrađena četiri objekta (dve stambene zgrade i dva hotela), najveći šoping mol na Balkanu, kao i Beogradska kula, kao najveći i najvažniji objekat u okviru projekta.
Vučić je rekao da se povukao pred kritičarima kada su govorili o renoviranju Generalštaba i o čuvenom hrastu, ali da se "neće povući pred nečim ovako čistim i velikim kao što je Beograd na vodi".
On je naveo da su u toku obimni, i kako je rekao, nevidljivi radovi u usklađivanju svih planova, a otkrio je i da će na insistiranje srpske strane pre kraja 2016. biti završen spoljni deo "Beogradske kule".
Prvi čovek Eagle Hillsa Muhamed el Abbar rekao je da je projekat "Beograd na vodi" nešto što u potpunosti menja kvalitet života u Srbiji, što menja ekonomiju i perspektivu zemlje.
Zahvaljujući Vladi Srbije i narodu Srbije na poverenju, Abbar je rekao da su ovakvi projekti dokaz da je sve moguće i istakao važnost razvoja turizma i biznisa kroz ovakve projekte stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2014., četvrtak

Blagi godišnji rast nominalnih neto i bruto plaća u travnju

Posljednji podaci DZS-a za travanj o prosječnim isplaćenim bruto i neto plaćama u pravnim osobama pokazuju blagi godišnji rast u nominalnom izrazu. Nadalje, zahvaljujući negativnoj godišnjoj stopi inflacije u travnju (-0,5%) u realnom je izrazu prosječna neto plaća zabilježila snažniji rast (+0,8%) dok je i bruto plaća u realnom iznosu zabilježila godišnji rast (+0,9%). Tako je prosječna isplaćena neto plaća u travnju iznosila 5.497 kuna što je za 19 kuna ili 0,3% više nego u istom mjesecu prošle godine. S druge strane, u odnosu na ožujak, prosječna neto plaća je zabilježila smanjenje na 5 kuna (-0,1%).
Prosječna bruto plaća u travnju je iznosila 7.919 kuna što predstavlja nominalan rast na godišnjoj te blagi pad na mjesečnoj razini. Tako je u odnosu na ožujak prosječna bruto plaća zabilježila pad za 0,4% odnosno 30 kuna dok je na godišnjoj razini nominalno bila viša za 30 kuna odnosno 0,4% stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2014., utorak

Investitori iz Emirata ulagali bi u poljoprivredu i nekretnine

ZAGREB - Dok su strani ulagači u Hrvatskoj na čekanju, tvrtke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u međuvremenu postaju jedan od najvećih investitora u susjednoj Srbiji. Vlada u Beogradu već najavljuje značajan rast gospodarstva i otvaranje više od 200 tisuća novih radnih mjesta. Ulagači iz Emirata prvi su put stigli i u Hrvatsku. U razgovoru za Novu TV poručuju - politika nas ne zanima, samo biznis.
Potiho i bez velikih najava gospodarska komora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Hrvatsku je dovela neke od svojih najvećih kompanija. Nakon zatvorenog susreta s domaćim gospodarstvenicima Mohamed Al Nuaimi iz komore poručuje - spremni su za velik posao u Hrvatskoj.
- Ovo je prva gospodarska misija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hrvatskoj. Cilj ove misije je istražiti poslovne prilike i mogućnosti investiranja u Hrvatsku, upoznati se s okruženjem, projektima i upoznati se s poslovnim sektorom u Hrvatskoj, odgovorio je Mohamed A. Al Nuaimi na pitanje što očekuje od posjeta Hrvatskoj stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2014., petak

U svibnju pad nezaposlenosti na mjesečnoj i godišnjoj razini

U svibnju je nastavljen pad broja nezaposlenosti na mjesečnoj razini i to ubrzanom dinamikom. Prema posljednjim podacima HZZ-a u svibnju je registrirano 327.508 nezaposlenih, što je za 26.941 osoba manje nego u travnju. Pad broja nezaposlenih u svibnju rezultat je smanjenja ulazaka u evidenciju i povećanja izlazaka iz evidencije te je uobičajenog sezonskog karaktera i odražava potražnju za sezonskim radnicima.
Pozitivna sezonska kretanja na tržištu rada potvrđuje i broj prijavljenih slobodnih radnih mjesta na sezonskim poslovima u prvih pet mjeseci ove godine koji je 6,0% viši nego u istom razdoblju prošle godine. Nadalje, i na godišnjoj je razini, drugi mjesec za redom zabilježen pad broja nezaposlenih osoba. U odnosu na svibanj prošle godine broj nezaposlenih niži je 5.741 osobe, odnosno za 1,7%.
Početak turističke predsezone uobičajeno znači veću potražnju za sezonskim radnicima, što pozitivno utječe na mjesečne promjene broja nezaposlenih. Iako je i na godišnjoj razini zabilježen blagi pad broja nezaposlenih osoba nezaposlenost je i dalje na visokoj razini. Obzirom na smanjena očekivanja gospodarskog rasta oporavak tržišta rada ne očekujemo u ovoj godini. Registrirana stopa nezaposlenosti za svibanj mogla bi biti na razini od 19,5% nekretnine Zagreb Centar

Oznake: nekretnine Zagreb Centar


- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2014., petak

U travnju nastavak rasta broja zaposlenih na mjesečnoj razini

U pravnim osobama je broj zaposlenih iznosio 1.107.712 osobe što na godišnjoj razini predstavlja pad od 1,2% (mjesečno +0,7%). Nastavak negativnih trendova na tržištu rada u ovoj godini potvrđuje i podatak da je u prva četiri mjeseca ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani, broj zaposlenih u pravnim osobama niži za 1,8%. Padu na godišnjoj razini najviše je pridonio pad broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikala te javnoj upravi i obrani, obvezno socijalno osiguranje koji ukupno čine udio u ukupnoj zaposlenosti u pravnim osobama od 43% a redom bilježe pad broja zaposlenih od -2%, -1,6% te -0,8% godišnje. S druge strane, broj zaposlenih u obrazovanju, s udjelom u ukupnom broju zaposlenih od 10% bilježi rast broja zaposlenih od 0,7%.
Rast broja zaposlenih na mjesečnoj razini ne čudi s obzirom na početak turističke predsezone i pripreme za glavnu turističku sezonu (u djelatnostima pružanja smještaja te priprema i usluživanja hrane zabilježen je porast broja zaposlenih od 13,6%) dok su pokazatelji pada broja zaposlenih na godišnjoj razini odraz dugotrajne teške situacije na tržištu rada (u odnosu na travanj 2008. broj ukupno zaposlenih je niži za gotovo 194 tisuće osoba) nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar


- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #