27.06.2014., petak

Predstavljen "Beograd na vodi", Vučić tvrdi da neće ostati pust san

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će spoljni deo "Beogradske kule" kao centralni deo "Beograda na vodi" biti gotov pre kraja 2016.
Na predstavljanju master plana i otkrivanju makete "Beograda na vodi" rekao je da je sve što se dešava ovih dana dokaz da to "neće ostati pust san već nešto što će se zaista dogoditi".
Vučić je naveo da je dokaz za to renoviranje "Beogradske zadruge", koje, prema njegovim rečima, predstavlja konkretan početak projekta i istakao da je ona potpuno promenila izgled Karađorđeve ulice.
"Ova zgrada nije samo maketa. Naš plan je da tako promenimo ceo Beograd, da promenimo lice Srbije, da cela zemlja izgleda ovako čisto i umiveno kao ova zgrada", rekao je Vučić i istakao da će Beograd postao najvažniji grad u ovom delu Evrope.
Vučić je istakao da će u prvoj A fazi projekta "Beograd na vodi" radovi početi već u februaru i da će biti izgrađena četiri objekta (dve stambene zgrade i dva hotela), najveći šoping mol na Balkanu, kao i Beogradska kula, kao najveći i najvažniji objekat u okviru projekta.
Vučić je rekao da se povukao pred kritičarima kada su govorili o renoviranju Generalštaba i o čuvenom hrastu, ali da se "neće povući pred nečim ovako čistim i velikim kao što je Beograd na vodi".
On je naveo da su u toku obimni, i kako je rekao, nevidljivi radovi u usklađivanju svih planova, a otkrio je i da će na insistiranje srpske strane pre kraja 2016. biti završen spoljni deo "Beogradske kule".
Prvi čovek Eagle Hillsa Muhamed el Abbar rekao je da je projekat "Beograd na vodi" nešto što u potpunosti menja kvalitet života u Srbiji, što menja ekonomiju i perspektivu zemlje.
Zahvaljujući Vladi Srbije i narodu Srbije na poverenju, Abbar je rekao da su ovakvi projekti dokaz da je sve moguće i istakao važnost razvoja turizma i biznisa kroz ovakve projekte stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #