24.12.2012., ponedjeljak

60 apartmana legalno sam izradio, a više ih nema u turističkoj zoni?!

Turski kuk
Za sve proziva načelnika Franu Lozica, koji je, kako kaže, nakon očitovanja Općinskog vijeća od 17. veljače poslao, nakon isteka roka za očitovanje Općine Milna Županiji, Dopunu prijedloga u kojoj zagovara projekt tvrtke Valsun nekretnine iz Zagreba da se na drugom kraju općine otvori nova turistička zona Turski kuk nekretnine Zagreb.

“Nije to sve. Lozić je izbacio zonu Bijaka jug, u kojoj je moguće još graditi, kako bi i u zoni Bijaka sjever povećao mogućnost gradnje. Radi se nekad općinskom zemljištu koje je on kao načelnik Općine dva puta prodao, zbog čega je USKOK podigao optužnicu protiv njega. Tvrtka koja je platila samo jedan posto vrijednosti tog terena postala je vlasnik jer se Općina nije žalila na sudu. Osnovali su novu tvrtku Peccatum d.o.o. koja želi graditi 600 postelja na tom području. Sada Lozić preko Županije hoće izbaciti 5 hektara turističke zone Bjaka jug, gdje bi se po važećem Prostornom planu Općine moglo još 400postelja izgraditi“, tvrdi Buzolić.

Oznake: nekretnine Zagreb


- 13:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.12.2012., srijeda

Linić odgovara Vrdoljaku: Nema razloga za odustajanje od poreza na nekretnine

Nema razloga za odustajanje od poreza na nekretnine jer to nije novi porez nego zamjena za komunalnu naknadu i porez na vikendice, poručio je danas ministar financija Slavko Linić komentirajući izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da Vlada tijekom iduće godine neće uvoditi nove poreze gospodarstvu novogradnja Samobor.

Taj porez neće građanima donijeti veće obveze nego što su plaćali do sada, a više će plaćati samo bogataši koji ne znaju što bi sa svojim praznim kućama i stanovima, rekao je Linić novinarima nakon konferencije za novinare o fiskalizaciji.

Ministarstvo financija nastavlja još intenzivnije kampanju objašnjavanja javnosti što bi značilo uvođenje poreza na nekretnine, nakon razgovora s predstavnicima stranaka i stručnjaka za porezni sustav u siječnju će se usmjeriti na informiranje građana, od kojih očekuje potporu tom prijedlogu.

Porezu na nekretnine protivi se koalicijski partner HNS, no Linić kaže da HNS u dosadašnjoj raspravi nije imao ništa protiv prijedloga, samo je smatrao da sada nije pravo vrijeme za to.

"I poduzetnici kažu da nije vrijeme, u Hrvatskoj nikad nije vrijeme, ne bi htjeli promijeniti ništa. Kriza jest vrijeme da se nešto promijeni ako želimo biti uspješni", rekao je Linić dodavši da je Ministarstvo financija obavilo najvažnije razgovore sa zainteresiranima, a na kraju će Vlada odlučiti što će biti s tim porezom.

Oznake: novogradnja Samobor


- 06:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2012., petak

Tedeschi gradi novu tvornicu, u igri i lokacije u Hrvatskoj

Također, nastavilo se s izradama procjene isplativosti preseljenja ostale proizvodnje kod ugovornih proizvođača u vlastita proizvodna postrojenja, stoji u izvještaju. Trenutno se Multipowerove energetske pločice proizvode u tri europske tvornice (dvije u Njemačkoj i jednoj u Nizozemskoj). Tijekom devet mjeseci je Atlanticovo strateško poslovno područje Sportska i aktivna prehrana, u koju se ubrajaju Multipowerovi proizvodi, kompaniji donijelo 535,6 milijuna kuna prihoda što je u odnosu na isti period prošle godine povećanje od 7,4 posto. U usporedbi sa ostalim Atlanticovim grupama proizvoda, s tim da su jedino kava i delikatesni namazi rasli više, 9,4 tj. 10,8 posto stanovi prodaja Trešnjevka.

Pritom treba napomenuti da brend Multipower bilježi dvoznamenkasti rast prodaje na tržištima Velike Britanije, Rusije i Španjolske dok je na tržištu Italije ostvarena prodaja na istoj razini kao i lani. Sad planiramo sagraditi vlastitu tvornicu energetskih pločica. Tu je i Hrvatska realna mogućnost za investiciju. Druge su opcije Slovenija i Njemačka, odlučit ćemo do kraja prvog kvartala slijedeće godine, najavio je Emil Tedeschi u intervjuu za tjednik Lider. Nedavno je potpisujući važan ugovor o povoljnijem refinanciranju duga od 307 milijuna eura, Tedeschi govorio i o namjerama kompanije da se intenzivnije širi u Rusiji, a upravo je Multipower jedan od pet ključnih brendova s kojim računaju na tom tržištu

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka


- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2012., utorak

SAPARD i IPARD za veću konkurentnost

Ukupna investicija iznosila je gotovo 25 milijuna kuna, od čega je potpora iz programa SAPARD iznosila 9,2 milijuna kuna. Gradnjom novog pogona i upravne zgrade na jednoj lokaciji te pokretanjem novih linija proizvoda racionalizirali smo proizvodnju. Programom IPARD realizirali smo dodatne investicije u tehnologiju i opremu u okviru Mjere 103 nekretnine oglasnik.

Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda
Investicija u okviru Mjere 103 iznosila je 5,8 milijuna kuna, od čega je iz programa IPARD isplaćeno 2,9 milijuna kuna. Tim je projektima omogućen iskorak u smislu povećanja produktivnosti i poboljšanja kvalitete Glazirovih proizvoda, čime smo povećali konkurentnost kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu.

Oznake: nekretnine oglasnik


- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2012., četvrtak

Wellness oaza usred bolnice

Rimska masaža, biserna kupka, medicinski fitnes, tretmani laserom za brže zarastanje ožiljaka i specijalistički pregledi fizijatra, reumatologa ili neurologa samo su dio usluga medicinskog wellnessa koje nudi Centar zdravlja Minerva Medica, otvoren prošli tjedan u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama. Vrhunska usluga - Ovaj centar zdravlja smo otvorili kao odgovor na zahtjeve specifičnog tržišta medicinskih usluga, koje u Hrvatskoj još nije razvijeno stanovi Beograd.

Ljudi traže dodatnu vrijednost za novac, jer nisu zadovoljni postojećim uslugama putem HZZO-a ili polica privatnih osiguravajućih kuća. Ovdje nudimo individualizirani pristup i visokokvalitetnu uslugu fizikalne medicine i rehabilitacije, oporavak i opuštanje. Naše zdravstveno osoblje je educirano, a za sve usluge posjedujemo licence - rekao je ravnatelj topličke bolnice Damir Mihalić. Minerva Medica je, ističe, preteča budućih ulaganja u Varaždinske Toplice. Kao što je već poznato, tamo se planira izgradnja nove bolnice Junona i hotela Jupiter, za koje Varaždinska županija traži ulagače. U planu je i potpuna rekonstrukcija postojećeg hotela Minerve. No dok potraga za ulagačima ne urodi plodom, Bolnica želi osigurati dodatni izvor prihoda, izvan sustava zdravstva.

Oznake: stanovi Beograd


- 21:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.12.2012., ponedjeljak

Hoteli protiv poreza na nekretnine: Ne možemo plaćati 3-4 puta više od komunalne naknade

Turistički sektor počeo je okupljati snage protiv najavljenog Zakona o porezu na nekretnine, jer bi turističke tvrtke za novi porez trebale izdvajati tri ili čak četiri puta više nego što su dosad plaćale komunalnu naknadu.
Uvođenjem novog poreza, turističke kompanije gube dosadašnju povlaštenu poziciju koju uživaju u aktualnom Zakonu o komunalnom gospodarstvu zbog čega im prijeti znatno već šok na rashodovnoj strani. Naime, zbog specifičnosti turističkog sektora kojem su upravo nekretnine osnovni resurs za obavljanje djelatnosti, Zakon o komunalnom gospodarstvu ograničio je naplatu komunalne naknade za hotele, apartmanska naselja i kampove. Njima komunalna naknada ne može biti veća od 1,5 posto ukupnog godišnjeg prihoda iz prethodne godine stanovi Zagreb.

Osim toga, turističke kompanije prema aktualnom prijedlogu Zakona moći će ostvariti tek 40 posto umanjenu poreznu osnovicu na obavljanje djelatnosti, a Poslovni dnevnik upozorava da se diskriminira sektor koji je trenutno jedan od rijetkih u Hrvatskoj s rastom prihoda u godinama krize.

Oznake: stanovi Zagreb


- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #