Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 30.11.2015.

"Najveći mural u Hrvatskoj" na zagrebačkim Vrbanima

Zbog velike površine pročelja autoru je na izradi murala asistiralo četvero pomagača
Ako vas je ovih dana put odveo na Zagrebačku aveniju morali ste primijetiti neobičan izgled bivšeg Getroa na Vrbanima. Pročelje zgrade, u kojem je međuvremenu
smješten logistički centar tvrtke Konzum, već desetak dana ukrašava ‘Najveći mural u Hrvatskoj’ umjetnika Stipana Tadića. Mural u formi stripa priča ljubavnu priču.
Zbog velike površine pročelja Tadiću je na izradi murala asistiralo četvero pomagača - Martin Hrastić, Lav Paripović, Dominik Vuković i Damir Sobota. Za izradu im je bilo potrebno mjesec dana,
od 15. listopada do 15. studenoga stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 21:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 25.11.2015.

Potpisan ugovor o gradnji hangara u osječkoj Zračnoj luci

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić istaknuo je kako potpisivanje tog ugovora donosi novu dodanu vrijednost, u nastojanju da se tvrtka pozicionira na tržištu regije s novom uslugom, koja nije tako česta u zračnim lukama. Kazao je kako će se hangari graditi na prostoru kod starog kontrolnog tornja, jer je do izmjene prostornih planova, za što je inicijativa već pokrenuta, to jedino slobodno područje za izgradnju.
Izvijestio je kako je Zračna luka Osijek na kraju listopada ove godine, imala šest posto veći promet putnika, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.
Kako je istaknuto, gradnja hangara počet će odmah po izdavanju građevinske dozvole, što se očekuje brzo, a osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i dožupan Dragan Vulin zahvalili su svima koji su omogućii ovu investiciju,
koja će otvoriti 50-tak radnih mjesta, u djelatnosti servisiranja i održavanja zrakoplova iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.11.2015.

Sustav stambenih štedionica ovisi o okruženju

U Austriji stambene štedionice su glavne institucije stambenog kreditiranja, za razliku od Njemačke gdje su samo dopuna. U teoriji tradicija, navike i običaji se zovu neformalne institucije kojima se zakoni prilagođavaju, a ne mijenjaju ih jer ih i ne mogu promijeniti, osobito ne u kratkom roku. Zato nije moguće potpuno primijeniti sustav iz jedne zemlje u drugoj. Ali, iskustva valja uzimati u obzir.
Hrvatska je specifična zemlja. Po nekim je stvarima sličnija zemljama u Srednjoj Europi (Austrija, Češka), po drugima zemljama Zapada (Njemačka), a po trećima zemljama bivšeg socijalizma (Slovačka). Zato je najbolje da traži vlastiti put.
Njemački i francuski sustavi naglašeno su bankocentrični, u Slovačkoj pola stanovništva ima ugovore sa stambenim štedionicama, u Sloveniji subvencioniraju mlade, jer je njima teže steći prvu nekretninu.
Ipak, rezultati su pozitivni. Štedionice su uglavnom angažirane u obnovi stambenog fonda, a loši krediti su beznačajni, tek 0,02 posto. I poticaji stambenoj štednji se dakle razlikuju od zemlje do zemlje i ovisno o tome u kojoj je fazi razvoj stambene štednje.
U Hrvatskoj stambene štedionice imaju višestruko pozitivnu ulogu: najizdašniji su izvor dugoročne štednje, pokazale su se elastične kod promjene namjene kredita, od gradnje prema obnovi i ekološkoj gradnji, a također su fleksibilne kad je riječ o poticajima
koji uvijek moraju postojati barem kao znak brige države za taj vrijedni financijski proizvod prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.11.2015.

Zagrebačka banka prodaje zgradu u Praškoj ulici u Zagrebu

ZAGREB - Zagrebačka banka je putem Zane-a u utorak objavila javni poziv za dostavljanje pisama namjere za kupnju nekretnine u vlasništvu te banke u središtu Zagreba, u Praškoj ulici, po početnoj cijeni od 3,2 milijuna eura i s rokom dostave pisama namjere najkasnije do 30. studenoga. Prema oglasu objavljenom u dnevnom tisku, predmet prodaje su zgrada na lokaciji Praška ulica 4 te aneks toj zgradi koji predstavlja uredski prostor u potkrovlju Praška ulica 2, a spomenuta početna cijena ujedno je i minimalna po kojoj ju je Zagrebačka banka spremna prodati.
Zgrada u Praškoj ulici 4 površine je nešto više od dvije tisuće metara četvornih, ima tri kata s potkrovljem i potrebna joj je adaptacija, kao i aneksu zgrade u Praškoj 2 čija je površina oko 390 metara četvornih.
Do roka za dostavu pisama namjere, odnosno do 30. studenoga, zainteresirani mogu, uz prethodnu najavu, pregledati nekretninu,
koja se nalazi u blizini središnjeg zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.11.2015.

Bandić planira ulupati u Maksimir dodatnih 280 milijuna kuna

ZAGREB - Ako je vjerovati oglasu koji je Grad Zagreb objavio u Narodnim novinama, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić priprema se ulupati oko 280 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno, gotovo 40 milijuna eura, u rekonstrukciju i natkrivanje sjeverne i zapadne tribine stadiona Maksimir. Trenutno se radi na prvoj fazi: zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport pokrenuo je postupak prikupljanja ponuda za izradu projektne dokumentacije tog posla, što će, po prvim procjenama, stajati oko 3,8 milijuna kuna, opet bez PDV-a. U projektnom zadatku traži se rješenje natkrivanja obje tribine čeličnom krovnom konstrukcijom, ali ispitivanje stabilnosti njihove konstrukcije i uređenje prostora u njihovoj unutrašnjosti.
Međutim, od arhitekata se očekuje da ponude i idejno rješenje za istočnu i južnu tribinu, kako bi se jednom u budućnosti i njih obnovilo i konačno sklopilo u jednu logičnu cjelinu, piše Tportal.
Ostvari li se ta najava, Maksimir će postati jedan od skupljih stadiona ove veličine u Europi, pogotovo jer se ne radi o novoj izgradnji, nego tek o rekonstrukciji.
U zadnjoj - započetoj i nikad dovršenoj - obnovi koja službeno traje još od 1998. godine, po medijskim napisima, uloženo je preko 90 milijuna eura,
a unatoč tome Zagreb je u nekoliko relevantnih istraživanja proglašen gradom s jednim od najružnijih stadiona.
Usporedbe radi, novi stadioni za 30 do 40 tisuća gledatelja u Njemačkoj i Španjolskoj grade se za 50 do 60 milijuna eura.
Posljednjih godina šminkanja Maksimira također su rađena novcem zagrebačkih poreznih obveznika, ali preko samog kluba koji je bio nositelj radova. Izvršni predsjednik Zdravko Mamić 2011. godine pohvalio se da je uloženo čak deset milijuna eura, no unatoč traženju javnosti, za to nikada nisu predočeni računi. Navijači okupljeni u Bad Blue Boysima iste godine podnijeli su kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu, sumnjajući da je 36 tisuća novih stolica višestruko preplaćeno, i to preko tvrtke povezane s jednim zaposlenikom Dinama, no DORH se do danas nije oglasio.
Unatoč tome, iz zagrebačkog proračuna se svake godine slijevaju milijuni kuna u Dinamovu blagajnu upravo na račun održavanja i obnove gradskog stadiona.
Maksimir je svoje konture počeo dobivati još 1912. godine, kada su livada i kukuruzište pretvoreni u nogometni teren. Do Drugog svjetskog rata napravljene su drvena tribina i atletska staza, a nakon njega započinje nova izgradnja. Godine 1954. izgrađena je zapadna tribina, godinu kasnije sjeverna, 1961. godine istočna, a tek 1969. južna tribina. Stadion je imao kapacitet 64 tisuće gledatelja sve do konca devedesetih, kada je po naredbi Franje Tuđmana i projektu Branka Kincla započela obnova.
Izgrađena je potpuno nova sjeverna i djelomično nova zapadna tribina, srušeno 'stajanje' oko terena, a potpuno uređena loža i VIP etaža sa 718 mjesta.
Zlobnici će kazati, jedino ona se i posjećuje real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.11.2015.

LORENCIN SE SUSREO S PREDSTAVNICIMA JEDNE OD NAJVEĆIH SVJETSKIH HOTELSKIH KOMPANIJA

Potaknuti izvanrednim rezultatima u Hrvatskoj, kao i samim potencijalom zemlje, grupacija Wyndham Worldwide zainteresirana je za daljnja ulaganja i projekte poput Muzila, Hidrobaze.
„Stvaranjem dobrih i atraktivnih uvjeta za investitore Hrvatska postaje izuzetno traženo tržište. Samo stvaranjem novih ponuda i povećanjem smještajnih kapaciteta visoke kvalitete, možemo postati uistinu jedna od najkonkurentnijih destinacija,
istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin, javlja u priopćenju Ministarstvo turizma nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.11.2015.

Hoteli Maestral: U prvom krugu stiglo 15 pisama namjere za preuzimanje

DUBROVNIK - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je da je u prvom krugu javnog prikupljanja neobvezujućih ponuda za kupnju
dionica Društva (68,26% temeljnog kapitala) zaprimljeno 15 pisama namjere.
Sukladno Zakonu o upravljanju imovinom u vlasništvu RH i Uredbi o načinu prodaje dionica i poslovnih udjela svi ponuditelji koji su u roku dostavili pismo interesa za kupnju dionica Društva biti će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda nakon što nadležno tijelo donese Odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda.
Doduše, i u prethodnim je pokušajima prodaje bilo dosta neobvezujućih ponuda, no stvar bi propadala kad bi stiglo vrijeme za dostavu onih obvezujućih. Spomenimo i to da je nedavno Sergej Gljadelkin koji je suvlasnik IGH i Hidroelektre te investitor u Kupare,
najavio kako ima interes i za Hotelima Maestral stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.11.2015.

Digitalizirana trećina zemljišnih knjiga

Tijekom projekta skenirano je i digitalizirano najmanje 12,5 milijuna stranica arhivskih zemljišnih knjiga, što obuhvaća 31 od ukupno 107 zemljišnoknjižnih odjela. Procijenjeno je da je skenirano oko 220 tona zemljišnih knjiga koje u digitalnom formatu zauzimaju 10,5 TB podataka.
Cilj digitalizacije je prije svega ubrzavanje poslovnih procesa u zemljišnoknjižnim odjelima, omogućavanje jednostavnog i brzog pretraživanja i pregleda putem računala, javni uvid u skenirane dokumente te zaustavljanje propadanja i uništavanja arhivskih zemljišnih knjiga do kojeg dolazi zbog svakodnevnog korištenja.
Komponentom Pojedinačno preoblikovanje razvijena je metodologija preoblikovanja podataka iz zemljišnih knjiga i katastra u Bazu zemljišnih podataka (BZP), a to je prvi korak k usklađivanju zemljišnoknjižnog i katastarskog stanja bez provođenja katastarskih izmjera.
Razvoju metodologije prethodila je analiza 247 katastarskih općina,
na osnovu koje su određeni kriteriji za preoblikovanje stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.11.2015.

Stambena štednja minimizira nagle i nepromišljene odluke

Odvajanjem čak i minimalnih svota u dužem razdoblju kroz stambenu štednju možete postići neočekivano visok financijski rezultat
Događaji na financijskim tržištima posljednjih nekoliko godina izazvali su snažnu potražnju za programima financijske pismenosti.
Očekuje se da će polaznici tih programa nakon njihova pohađanja preuzimati financijske obaveze s više odgovornosti i upućenosti. No, Andrijana Mušura, profesorica na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, upozorava na ograničene dosege programa financijskog opismenjavanja, osobito onih koji su organizirani ad hoc.
Usporede li se dva tečaja, prvi jednosatni i drugi 12-satni, dolazi se do zaključka da se naučeno na tim programima brzo zaboravlja.
Naime, ako netko ugovori financijske usluge neposredno nakon prvog jednosatnog tečaja, postupit će jednako mudro kao i polaznik 12-satnog tečaja,
nekoliko mjeseci nakon tečaja nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #