Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 27.03.2018.

Arapi najviše ulažu u tvrtke, a Rusi u nekretnine


Stranci su u kompanije i banke lani investirali 219,7 mil. eura, a u nekretnine 147,1 mil. eura.
Strani investitori iz više od 70 zemalja u Crnu Goru su prošle godin uložili neto 474 milijuna eura,
što je 100 milijuna eura više nego 2016.
Na prvom mjestu su Ujedinjeni Arapski Emirati s 112,6 milijuna eura uloženih u Crnu Goru, na drugom mjestu je Italija s 78,5 milijuna, na trećem Azerbajdžan s 66,1 milijun eura, pokazuju podaci Centralne banke, prenosi Pobjeda. Rusija je na četvrtom mjestu po ulaganjima s 61,8 milijuna, na petom je Švicarska s 39 milijuna, šestom Njemačka s 39, sedmom Srbija s 30,5, osmom Cipar s 24,3, devetom Turska s 23,8, a na desetom mjestu
Španjolska s 16,5 milijuna eura stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.09.2017.

Sklopljeno 29 ugovora o kupoprodaji državnih stanova

ZAGREB - U Ministarstvu državne imovine danas je potpisano 29 ugovora o kupoprodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske, ukupne vrijednosti šest milijuna kuna, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva.
Ugovori su sklopljeni na temelju vladine odluke o prodaji
stanova u vlasništvu RH stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 23.06.2017.

Diskriminacija stranaca na njemačkom tržištu stanova

BERLIN - Stranci mnogo teže dolaze do stana nego Nijemci a naročito je teško građanima Njemačke arapskog ili turskog porijekla, pokazuje istraživanje tjednika Der Spiegel i javnog servisa Bayerische Rundfunk objavljeno u četvrtak.
„Nitko u potrazi za stanom ne smije biti diskriminiran na osnovi svog porijekla ili boje kože inače se radi o protupravnoj diskriminaciji, povredi zakona o jednakosti", rekao je ministar pravosuđa Heiko Maas (Socijaldemokratska stranka Njemačke) reagirajući na istraživanje.
Istraživačke ekipe odaslale su preko 20.000 upita na oglase 6.750 stanova diljem Njemačke.
Pritom su se na iste oglase prijavljivali izdajući se za Nijemce, Arape, Turke, Poljake i Talijane.
Sve ponude su bile napisane na ispravnom njemačkom i svi potencijalni stanari su posjedovali iste karakteristike glede primanja, bračnog stanja ili životne dobi.
Razlka je bila jedino u imenima. Od 20.000 upita odgovoreno je na oko 8.000 što upozorava na općenito napetu situaciju na tržištu
nekretnina u Njemačkoj stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 31.05.2017.

Pogonsko gorivo hrvatske ekonomije

HEP i Ina do danas su na nacionalnoj razini zadržali titulu stožernih kompanija ove branše.
Hrvatska elektroprivreda (HEP) te naftna industrija INA već su desetljećima stožerne institucije hrvatske energetike,
a do danas nije opala njihova važnost stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 13.02.2017.

Za stan od 43 kvadrata traži 1,6 milijuna kuna

Kako piše Slobodna Dalmacija, za stambeni prostor površine tek nešto više od 43 metra četvorna, 74-godišnji poduzetnik je posredstvom svoje tvrtke "Asco" istaknuo cijenu od 215.000 eura, čija protuvrijednost prema jučerašnjem srednjem tečaju Hrvatske narodne banke iznosi oko 1,6 milijuna kuna.
Budući da je riječ o kvadratima na vrlo atraktivnoj lokaciji s turističkim potencijalom, koja se nalazi u zaštićenoj kulturno-povijesnoj zoni, Mazzucchelli je, sukladno zakonu, svoj stan najprije ponudio na prvokup Gradu koji, očekivano, nije pokazao zanimanje za takvu transakciju, a isti epilog može se očekivati i od županijskih vijećnika,
koji će na sjednici idućeg petka odlučivati o takvom zahtjevu stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.11.2015.

Zagrebačka banka prodaje zgradu u Praškoj ulici u Zagrebu

ZAGREB - Zagrebačka banka je putem Zane-a u utorak objavila javni poziv za dostavljanje pisama namjere za kupnju nekretnine u vlasništvu te banke u središtu Zagreba, u Praškoj ulici, po početnoj cijeni od 3,2 milijuna eura i s rokom dostave pisama namjere najkasnije do 30. studenoga. Prema oglasu objavljenom u dnevnom tisku, predmet prodaje su zgrada na lokaciji Praška ulica 4 te aneks toj zgradi koji predstavlja uredski prostor u potkrovlju Praška ulica 2, a spomenuta početna cijena ujedno je i minimalna po kojoj ju je Zagrebačka banka spremna prodati.
Zgrada u Praškoj ulici 4 površine je nešto više od dvije tisuće metara četvornih, ima tri kata s potkrovljem i potrebna joj je adaptacija, kao i aneksu zgrade u Praškoj 2 čija je površina oko 390 metara četvornih.
Do roka za dostavu pisama namjere, odnosno do 30. studenoga, zainteresirani mogu, uz prethodnu najavu, pregledati nekretninu,
koja se nalazi u blizini središnjeg zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.10.2015.

U Zagrebu se otvara prva craft pivnica

Organizatori najavljuju da će na brunchu posjetitelje po već uhodanoj shemi dva ljetos održana Potepuhova pivska festivala sa svježim hmeljnim pripravcima dočekati hrvatski craft pivari: ABA 5th Element, Varionica, Air Craft Brewery, Hold'em Brewery, Visibaba, Križevačka pivovara, Pivionica (novi zagrebački lager Fulir), te Kabinet (Srbija), ali i cijeli niz vrhunskih stranih craft brendova kao što su Mikkeller, Fuller's, Brewdog i drugi.
Šira ponuda ljubitelje aleova, stouta, lagera, portera i drugih piva očekuje u samom Craftroomu, koji za posjetitelje na otvorenju pripremaju i brojna iznenađenja.
Dodatnom ponudom craft piva i zabavnim sadržajima događanju će se pridružiti i drugi ugostitelji na Opatovini, koji i inače u svojoj ponudi naglasak stavljaju na specijalna piva, kao dio šireg plana brendiranja Opatovine kao craft destinacije br.1 u Hrvatskoj.
Hrvatska zajednica proizvođača craft piva sve je brojnija, a sve je više i poklonika zanatskog piva. Craft pokret čine mali proizvođači piva koji su na ovaj način izrazili nezadovoljstvo sivilom koje je po njihovu mišljenju zavladalo u industrijskoj proizvodnji piva koncentriranoj na sniženje troškova proizvodnje. "Craft pivovare su vratile hmeljne arome i mirise u pivo, donijele su voće i začine i razvile posebne kvasce. Naša je misija upoznati vas s novim vrstama hmelja, različitim sladovima, novim kvascima i ponekim tajnim začinom kako bi pobudili vašu znatiželju za još dubljim istraživanjima piva",
poručio je na svojoj internetskoj stranici jedan od proizvođača crafta, Varionica stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.10.2015.

Uskoro počinje gradnja kompleksa na trebinjskoj Crkvini

Zamisao Emira Kusturice da na Crkvini iznad Trebinja nikne novi grad koji će biti opasan zidinama poput Svete Gore, a unutrašnjost podrazumijevati niz kulturno-duhovnih I turističkih sadržaja, uskoro će početi da se realizuje.
Potvrdili su to u subotu i predsjednik RS Milorad Dodik i episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije nakon sastanka na kome su, osim Crkvine, razgovarali i o dovršetku Sabornog hrama u Mostaru i drugim investicijama važnim za ovaj grad.
Grad na Crkvini koji će, kako kaže vladika, biti posvećen kulturnom i duhovnom oporavku svih Srba, a koji je počeo da gradi Jovan Dučić i
ktitor Hercegovačke Gračanice Branko Tupanjac, nastaviće se graditi uz pomoć, ne samo Branka Tupanjca koji je prilikom nedavnog susreta sa
vladikom izrazio volju da nastavi gradnju, već i drugim zainteresovanim za ulaganja u ovaj projekat koji bi, kako je rečeno, trebao početi
da se gradi na proljeće stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.07.2015.

HT oglasio prodaju 24 nekretnine diljem Hrvatske

Ne iznoseći podatke koliko ukupno nekretnina imaju u svom portfelju, kao ni cijene po kojima sada neke od njih prodaju, iz HT-ova Odjela za korporativne komunikacije kazali su i da je o "očekivanjima od te prodaje u ovom trenutku nezahvalno govoriti budući je primarni cilj dobiti uvid u zainteresiranost potencijalnih kupaca, a ovisno o interesu i evaluaciji ponuda razmatrat ćemo daljnje korake vezane uz optimizaciju portfelja nekretnina".
Nekoliko oglašenih nekretnina HT-a za prodaju nalazi se u Zagrebu, a ima ih i u Daruvaru, Varaždinu, Topuskom, Sisku, Koprivnici, Dugopolju, Puli, Rijeci,
Slavonskom Brodu i u još nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 20.05.2015.

Kuće s okućnicom u baranjskim selima već za 10.000 eura

OSIJEK - Za nekretnine u selima osječke okolice, nasuprot mjestima na Siciliji, gdje se kuće prodaju po cijeni od jednog eura kako bi privukli stanovništvo i spriječili izumiranje mjesta, treba izdvojiti ipak koju tisućicu više. Premda je u mnogim selima gotovo cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema situacija takva da su pojedine nekretnine obezvrijeđene do najnižih razina i lako bi se moglo dogoditi da bi u nekim zabačenim selima, udaljenima od gradskih središta, kuće mogle biti ponuđene na prodaju po talijanskom modelu kako bi se spriječilo potpuno nestajanje tih sela.Kuće “okićene” oglasima, piše Glas Slavonije.
Nekada su se seoske kuće kitile svatovskim vijencima, djeca trčkarala po dvorištima i ulici. Danas je djece u selima sve manje, a cijela gospodarstva prodaju se budzašto. Gotovo da nema sela u kojem kuće nisu “okićene”, ali oglasima o prodaji. Mnoge kuće s velikim dvorištima i gospodarskim zgradama u zabačenijim selima, mogu se kupiti već za desetak tisuća eura. Glavni razlog tomu svakako je ekonomski, jer stanovnici nemaju mogućnost rada i jednostavnog preživljavanja u svojim mjestima, te su prisiljeni odlaziti “trbuhom za kruhom”.
Trguje li se uopće takvim nekretninama? U agencijama kažu da ponuda ima, a vrijednost nekretnina udaljavanjem od grada radikalno pada.
- Kod tih starih kuća u selima udaljenijim od gradova zapravo vrijede samo građevinske čestice i komunalije, pa su im i cijene takve. Primjerice, u ponudi imamo kuću za adaptaciju ili rušenje u Batini od 60 četvornih metara, na okućnici od 2730 kvadrata. Udaljena je svega 150 metara od Dunava i cijena joj je sedam tisuća eura - navodi nam Marijan Matijević iz osječke tvrtke Ljubek, Nekretnine Matijević.Sličnih primjera je mnogo. Recimo u Erdutu se nudi na prodaju čak šest građevinskih čestica s jednom kućom, sagrađenom u poslijeratnoj obnovi, dakle novom, kao i vikendicom koja treba adaptaciju, sve to na površini od 5700 kvadrata. Tražena cijena je 35 tisuća eura, navodi Matijević, dodajući kako već dugo za te nekretnine nema kupca. Na području Podolja u Baranji, dvije građevinske čestice na kojima su bile kuće, zajedno s 1400 kvadrata šume i 800 kvadrata vinograda, sve ukupno 2700 kvadrata, prodaje se za samo tri tisuće eura. Etnokuća u Kamencu, s okućnicom od šest tisuća kvadrata, na prodaju je ponuđena za samo osam tisuća eura.
- Nekretnine poput onih u Podolju, kada bi se nalazile u Josipovcu, Višnjevcu ili Antunovcu, stajale bi sigurno sedam puta više i vrlo brzo bi našle kupca. Sve je očitije da je malo onih koji u udaljenijim selima mogu kvalitetno živjeti i da je vrlo malo ljudi iz grada koji imaju vremena za užitak u vikendicama - zaključuje Matijević.
I u drugim agencijama niz je sličnih primjera. Tasman nekretnine, recimo, u ponudi imaju manju kuću u Dopsinu, s velikom okućnicom (2700 kvadrata) s cijenom od samo sedam tisuća eura.
- Tržište je prilično mrtvo, komentira nam načelnik Općine Bilje Željko Cickaj, koji kaže kako na tržištu jedino prolaze starije kuće i to u naseljima Kopačevo, Lug i Vrdarac, dok se u Bilju vodi mrtva utrka između kupaca i prodavača. Kao da su uhvaćeni u limbu - jedni ne spuštaju cijenu, a drugi nisu spremni platiti onoliko koliko trgovci traže. Istina je isto tako da se za jednu kuću u Bilju, pet kilometara ravnom cestom spojenom s Osijekom, mogu kupiti dvije kuće u nešto udaljenijoj Dardi.
- U starijim kućama u ostatku naselja općine Bilje mnogi su prepoznali kao poslovnu priliku, pa ih kupuju i preuređuju za bavljenje seoskim turizmom i sličnim djelatnostima, primjerice vinarstvom, jer je turizam kod nas, zbog toga što smo općina prirodnog bisera Kopačkog rita, u usponu – kaže Cickaj.
U jednoj od osječkih agencija doznajemo kako cijene kuća i seljačkih posjeda, iako ih nemaju mnogo u ponudi, ima, primjerice u Bijelom Brdu, gdje kuća košta 11.000 eura, a cijene idu i do 30.000 eura. Takve se cijene prihvaćaju jer novi vlasnici, osim krova nad glavom, dobivaju i komad zemlje na kojem si, za razliku od stanovanja u Osijeku, mogu sami uzgojiti namirnice. Premda je danas većina svinjaca prazna, a u dvorištima se, umjesto vrtova, zelene samo tratine.
Činjenica je i da su se mnoge napuštene kuće, čekajući kupce, urušile same od sebe. Ni takve nekretnine baš ne idu na tržištu, a jedan od razloga je taj što novi vlasnik mora platiti za njihovo uklanjanje.
Jedna osoba koja se bavi prodajom kaže nam kako se kuće često rješavaju oni vlasnici koji u nekretninama vide posljednju zalihu novca, ili su ih dobili u nasljedstvo, pa više ne mogu plaćati održavanje stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.01.2015.

Izgradnja stanova u Srbiji smanjena za 36,7%

BEOGRAD - Prema broju izdatih građevinskih dozvola, u novembru je prijavljena izgradnja 381 stana s prosečnom površinom 85,4 kvadratnih metara, što je 36,7 odsto manje stanova nego u novembru 2013. godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 31,9 odsto biće građeno u zgradama s jednim stanom, prosečne površine 147,4 kvadrata, a 57,4 odsto, u zgradama s tri i više stanova, i njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 57,6 kvadrata target=_blank>stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.10.2012.

Javne površine i 120 parkirnih mjesta pripalo Gradu

Sporazumom o uređenju međusobnih odnosa između Grada Vodnjana te tvrtki G. U. Projekt, Barbariga projekt i G. U. Barbariga, usvojenom na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, Gradu je u vlasništvo pripalo više javnih površina u izgrađenom dijelu turističkog naselja Barbariga.

Grad Vodnjan se sporazumom obvezao dio tih mjesta urediti i označiti za osobe s invaliditetom stanovi prodaja Trešnjevka, a za preostali dio uvest će obvezu plaćanja njihovog korištenja. Prema Sporazumu također, osim navedenih parkirnih mjesta, sadašnji vlasnici zemljišta imaju obavezu bez naknade priznati pravo vlasništva Gradu Vodnjanu za sve javne površine u izgrađenom turističkom naselju Barbariga. To su pješačke staze, nogostupi i zelene površine.

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #