Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 27.06.2013.

Registriraj se trguj!

Hypo Alpe-Adria-Banka nudi specijaliziranu platformu Hypo ProTrader za trgovanje financijskim instrumentima, koja je lako prilagodljiva kako profesionalnim investitorima tako i malim ulagačima. Putem Hypo ProTradera klijenti mogu trgovati devizama i plemenitim metalima u više od 160 valutnih parova.
Korisnicima je platforma dostupna na tri načina: preuzimanjem na računalo, pristupom putem interneta te pomoću aplikacije za pametne telefone. Trgovanje je moguće 24 sata dnevno tijekom pet dana u tjednu uz stalno korištenje više od 50 tehničkih indikatora prema kojima se kreira strategija trgovanja.
Jedina platforma ovakvog tipa u ponudi hrvatske banke gdje depozit položen za trgovanje podliježe hrvatskoj zakonskoj regulativi. U uvjetima gdje se novac obrće svake sekunde, 24 sata dnevno, vrlo je važno koristiti se platformom preko koje se može djelovati u tren oka i u bilo koje doba dana ili noći.
Hypo ProTrader nudi širok spektar financijskih instrumenata koji mogu doprinjeti porastu vaše imovine. Kao uvod u Hypo ProTrader, Hypo banka je pripremila demo verziju na kojoj možete provjeriti rad platforme i iskušati svoje sposobnosti trgovanja.
Svi koji žele steći bolji uvid u mogućnosti i prednosti koje pruža ovakav način trgovanja, mogu se besplatno registrirati na demo platformu Hypo ProTradera na web stranici www.hypo-alpeadria.hr/home.nsf/id/1286 nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.06.2013.

Grad u skelama

Iako je u povijesnoj jezgri Dubrovnika zabranjeno obavljanje građevinskih radova na pročeljima i vanjskim dijelovima zgrada u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna te je, prema članka 113. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, u tom vremenu zabranjeno i postavljanje skela, te se odredbe ne poštuju ili se pak prekoračuje vremenski rok.
Kako su nam rekli u gradskom komunalnom redarstvu u kojem, čini se, nisu imali pojma o skelama koje su izvan roka postavljene u povijesnoj jezgri, rok za njihovo uklanjanja je 15. lipnja, a samo se u izvanrednim okolnostima može tražiti dozvola za produženje radova.
Iako je na vrijeme, točnije u subotu 15. lipnja, skinuta skela sa kuće na Stradunu koju je postavila obitelj Romić iz Slovenije radi sanacije krova, svega nekoliko metara dalje, u Božidarevićevoj ulici još do ovog utorka bile su postavljene dvije skele. I u Karmenu je postavljena skela, i to na zgradi u Bandurevoj ulici.
Riječ je o aseizmičkoj sanaciji zgrade čiji je investitor Zavod za obnovu Dubrovnika, a izvođač radova tvrtka CONTEH. Radovi su završeni i skela je trebala biti skinuta u ponedjeljak, no zbog dolaska kruzera nisu bili u mogućnosti to učiniti - rekla nam je ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Ivanka Jemo iznajmljivanje stanova


Oznake: iznajmljivanje stanova

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.06.2013.

Ludbreg je pravi europski grad vrlo velikih potencijala

Ponajprije želim zahvaliti svim građankama i građanima Ludbrega što su izašli na izbore i odabrali moju zamjenicu Veru Jadanić i mene kao ljude u koje imaju povjerenja i dali nam povjerenje za ostvarivanje njihovih želja i potreba u sljedeće četiri godine.
Uz zahvalu obećavam da ćemo ispuniti predizborna obećanja, koja nisu bila megalomanska, nego realna i u skladu s prilikama i mogućnostima u kojima živimo - rekao je na početku razgovora o Ludbregu, njegovim znamenitostima, prioritetima i perspektivama novi gradonačelnik Dubravko Bilić, koji je pristao biti kandidatom za tu funkciju jer smatra da njegov grad zaslužuje daleko veći značaj nego što mu je dosad pridavan u široj hrvatskoj javnosti nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.06.2013.

Općinski stanovi razlog razmirica političkih rivala iz HSS-a i HDZ-a!?

Općinski načelnik Drago Hodak (HDZ) uza zaprepaštenje u potpunosti odbacuje bilo kakve osvetničke, revanšističke i političke konotacije cijeloga slučaja. Navodi da cijela procedura oko prodaje stanova traje već godinu i pol. Nitko od stanara u zgradi godinama ne plaća najam, koji iznosi oko 300 kuna mjesečno, ali ni režije, pričuvu ... .
Zbog toga nas revizija već nekoliko godina opominje. Jedan će stan uskoro biti prazan jer je korisnik pronašao drugi smještaj i taj će ići u prodaju putem natječaja već sljedećega tjedna - kaže Hodak.
Potom će i drugi stanovi u prodaju, ali će oni koji ih koriste, a ovjerenom izjavom potvrde da nemaju kakvu drugu nekretninu za stanovanje, imati pravo prvokupa, dodaje Hodak. Nadajmo se da nitko od stanara na kraju ipak neće završiti na ulici nekretnine Istra


Oznake: nekretnine Istra

- 14:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.06.2013.

Arena propada čekajući dogovor

Arena je zatvorena u kolovozu prošle godine nakon što je Grad Split prestao plaćati najam jer konzorcij uz Arenu nije izgradio komercijalne sadržaje, odnosno poslovni toranj, podzemne garaže i trgovački centar koji su predviđeni ugovorom o javno-privatnom partnerstvu.
Prvi direktor Sportskog grada TPN bio je dipl.ing. Srđan Žižak, a nakon njega dva zaposlenika Sportskog grada TPN koji su dali ostavke s tog položaja i otišli iz tvrtke. U siječnju ove godine otkaze je dalo svih 14 zaposlenika, izuzev zaposlenice na porodiljnom dopustu, koji mjesecima nisu primili plaću.
Također su Trgovačkom sudu u Splitu predali prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Sportskim gradom TPN kojemu je račun blokiran od 23. srpnja prošle godine stanovi Zagreb.

Oznake: stanovi Zagreb

- 14:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.06.2013.

Prioritet Vlade su investicija za nova radna mjesta i povećanje osobne potrošnje

Pomaci su vidljivi u uvođenju reda, najviše u području javnih financija. Poboljšana je financijska disciplina, smanjuje se nelikvidnost, deficit je smanjen u 2012. za gotovo 5 milijardi kuna. Interventno smo se organizirali u otklanjanju prepreka investitorima i jačanju poslovne klime. Na žalost, stanje u Italiji i posebno Sloveniji, koja je u prethodnom kvartalu pala čak 4,8 posto, nije ohrabrujuće.
Mi u ministarstvu ulažemo i u pripremu regionalnih razvojnih projekata, tako smo lani za razradu projektnih ideja osigurali 30 milijuna kuna, ove godine 45 milijuna kuna. Krećemo i s lovcima na projekte, mrežom konzultanata UNDP-a, koji će na terenu, osobito na područjima od posebne državne skrbi, snimiti projekte čiju razradu ćemo potom podržati.
Prema razgovorima s ljudima koji se bave pripremom projekata kojima apliciraju za sredstva Unije, najveći problemi su uska administrativna grla poput Agencije za plaćanje u poljoprivredi za koju tvrde da je potkapacitirana i da jednostavno ne stigne pregledati sve projekte koji pristižu te time usporava ionako dugu proceduru dobijanja sredstava stanovi Zadar.

Oznake: stanovi Zadar

- 13:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.06.2013.

DORH odgodio dražbu za Belvedere!

Hotel Belvedere čini se neće tako lako pronaći novog vlasnika. Naime, javna dražba koja je trebala biti održana 28. svibnja na Trgovačkom sudu u Dubrovniku ponovno je odgođena. Tu informaciju nam je potvrdila nadležna javna bilježnica Jožica Matko-Ruždjak, a i stečajna upraviteljica Ivana Sušić.
Razlog odgađanja dražbe je činjenica kako je Državno odvjetništvo dalo podnesak da se ne može prodavati čestica koja je dio pomorskog dobra - rekla nam je Sušić, te dodala kako će se na slijedećoj dražbi prodavati čestica bez tog segmenta.
Ja ne vidim razloga zašto se i sada nije moglo prodati, izvadila sam potvrdu ureda za pomorstvo gdje piše što je zacrtano. Taj nacrt treba ići Vladi na odluku hoće li to biti pomorsko dobro - kaže Sušić.
Nova dražba za razrušeni kompleks i pripadajuće zemljište vrijedno gotovo 130 milijuna kuna još nije zakazana, a stečaj je krajem 2010. godine pokrenula INA kao jedan od vlasnika, iako su se već tada kao kupci spominjali čak i neki hotelski lanci, Belvedere će novog vlasnika pričekati još neko vrijeme nekretnine Rijeka.

Oznake: nekretnine Rijeka

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #