Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Prioritet Vlade su investicija za nova radna mjesta i povećanje osobne potrošnje

Pomaci su vidljivi u uvođenju reda, najviše u području javnih financija. Poboljšana je financijska disciplina, smanjuje se nelikvidnost, deficit je smanjen u 2012. za gotovo 5 milijardi kuna. Interventno smo se organizirali u otklanjanju prepreka investitorima i jačanju poslovne klime. Na žalost, stanje u Italiji i posebno Sloveniji, koja je u prethodnom kvartalu pala čak 4,8 posto, nije ohrabrujuće.
Mi u ministarstvu ulažemo i u pripremu regionalnih razvojnih projekata, tako smo lani za razradu projektnih ideja osigurali 30 milijuna kuna, ove godine 45 milijuna kuna. Krećemo i s lovcima na projekte, mrežom konzultanata UNDP-a, koji će na terenu, osobito na područjima od posebne državne skrbi, snimiti projekte čiju razradu ćemo potom podržati.
Prema razgovorima s ljudima koji se bave pripremom projekata kojima apliciraju za sredstva Unije, najveći problemi su uska administrativna grla poput Agencije za plaćanje u poljoprivredi za koju tvrde da je potkapacitirana i da jednostavno ne stigne pregledati sve projekte koji pristižu te time usporava ionako dugu proceduru dobijanja sredstava stanovi Zadar.

Post je objavljen 07.06.2013. u 13:27 sati.