Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Grad u skelama

Iako je u povijesnoj jezgri Dubrovnika zabranjeno obavljanje građevinskih radova na pročeljima i vanjskim dijelovima zgrada u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna te je, prema članka 113. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, u tom vremenu zabranjeno i postavljanje skela, te se odredbe ne poštuju ili se pak prekoračuje vremenski rok.
Kako su nam rekli u gradskom komunalnom redarstvu u kojem, čini se, nisu imali pojma o skelama koje su izvan roka postavljene u povijesnoj jezgri, rok za njihovo uklanjanja je 15. lipnja, a samo se u izvanrednim okolnostima može tražiti dozvola za produženje radova.
Iako je na vrijeme, točnije u subotu 15. lipnja, skinuta skela sa kuće na Stradunu koju je postavila obitelj Romić iz Slovenije radi sanacije krova, svega nekoliko metara dalje, u Božidarevićevoj ulici još do ovog utorka bile su postavljene dvije skele. I u Karmenu je postavljena skela, i to na zgradi u Bandurevoj ulici.
Riječ je o aseizmičkoj sanaciji zgrade čiji je investitor Zavod za obnovu Dubrovnika, a izvođač radova tvrtka CONTEH. Radovi su završeni i skela je trebala biti skinuta u ponedjeljak, no zbog dolaska kruzera nisu bili u mogućnosti to učiniti - rekla nam je ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Ivanka Jemo iznajmljivanje stanova




Post je objavljen 20.06.2013. u 15:01 sati.