Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 29.11.2012.

Fiktivni prihodi od prodaje nekretnina

Dom na čekanju
Kako su rekli, nije predviđena ni jedna kuna za opremanje Doma, iako su gradski čelnici već najavili svečano rezanje vrpce za Dan grada u svibnju, i to samo nekoliko dana prije lokalnih izbora! No, oprema će se nabavljati, što se vidi u projekcijama proračuna, tek tijekom 2014. i 2015., čime se priznaje da neće u funkciju prije 2016. ili 2017 iznajmljivanje stanova Pantovčak.

“Iako prijedlog budžeta od 144,56 milijuna kuna sliči ovogodišnjem, bitno je različit u strukturi. U ovu se godinu ušlo s viškom prihoda iz prethodnih godina od 18,8milijuna kuna, dok se u 2013. planira krenuti s prenesenim prihodima od 11,4 milijuna. Podsjećamo da je IDS-ova uprava gradonačelniku Viliju Bassaneseu u 2009. ostavila višak prihoda nešto veći od 30 milijuna kuna. Toliko o tome da je IDS u Gradu Umagu ostavio dugove“, ustvrdio je predsjednik IDS-a Marinko Blažević, uz kojeg su bili Dario Makovac, Daglas Koraca i Slaven Paić. Da bi se trošenje zaliha kompenziralo, gradonačelnik predviđa prihode od prodaje gradske imovine od 17,82 milijuna kuna.

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.11.2012.

Za uređenje tvrđave Nehaj povukli 742.000 eura

Grad Senj je za projekt Turistička valorizacija kulturno-povijesne baštine i javne infrastrukture parka Nehaj povukao 742.262 eura iz programa Europske unije IPA. Zahvaljujući tome projektu ukupno vrijednom 989.682 eura koji EU sufinancira sa 75 posto turistički bi se trebalo unaprijediti područje koje okružuje tvrđavu Nehaj. Grad Senj projekt sufinancira s preostalih 15 posto. Voditeljica ovoga projekta je Matea Sukurica. Počeo je 28. siječnja ove godine i traje 12 mjeseci, do 28. siječnja 2013. godine. Dorotea Prpić, direktorica razvojne agencije Senj ističe da se ovim projektom želi turistički valorizirati vrijedno kulturno područje parka koji okružuje tvrđavu Nehaj te građanima, domaćim i inozemnim posjetiteljima grada ponuditi nove sadržaje. Napominje da će Senj, zahvaljujući novcu EU, dobiti novi, prepoznatljiv, urbani i turistički sadržaj prodaja stanova .

Upravo traju građevinski radovi na uređenju samog parka. Projekt će omogućiti dodatne turističke sadržaje kako bismo uz postojeće privukli i nove turiste, kazala nam je Prpić. U parku Nehaj na površini od oko 14 hektara će se obnoviti oko 3400 četvornih metara staza s kamenim rubnjacima i ispuniti šljunkom te popločiti glavna staza površine od oko 1500 četvornih metara koja vodi od tvrđave do Kolana. Obnovit će se i urušeni suhozidi uz staze. Na Nehaj će se uvesti javna rasvjeta i video-nazor. U parku će se postaviti nove klupe i koševi za otpad. Bit će postavljene sprave na dva dječja igrališta, obnoviti spomenici Kosturnica i Kalvarija te obnoviti postojeće i posaditi novo raslinje. Planirana je i obnova stepenica na ulazu u park sa strane Kolana te uređenje okoliša i postavljenje nove rasvjeta oko tvrđave Nehaj.

Oznake: prodaja stanova

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.11.2012.

HPB uvodi kunski kredit za legalizaciju nekretnina

Hrvatska poštanska banka 15. studenoga uvodi kunske kredite za legalizaciju nekretnina koje će odobravati u iznosima od 10 do 200 tisuća kuna, priopćeno je u utorak iz HPB-a.
Kredite do 100 tisuća kuna moguće je realizirati bez jamaca, dok za veće iznose, kao instrument osiguranja klijenti mogu koristiti hipoteku, jamca ili policu životnog osiguranja nekretnine Split.

Kamatna stopa na kredit za legalizaciju nekretnina iznosi 6,45 posto, a rokovi otplate su od jedne do 15 godina. Naknada za obradu kreditnog zahtjeva ovisi o korištenju drugih proizvoda iz ponude Banke, a kreće se od 1 posto na iznos kredita.

HPB-ov kredit za legalizaciju namijenjen je plaćanju troškova dokumentacije i naknada potrebnih za dobivanje Rješenja o izvedenom stanju, odnosno ozakonjenje nezakonito izgrađene nekretnine.

Oznake: nekretnine Split

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.11.2012.

Nakon toplovoda za škole, grade energetsko postrojenje

Prošlogodišnja izgradnja i povezivanje toplovodnog sustava između kotlovnica Osnovne i Srednje škole u Čazmi s kotlovnicom u Tvornici namještaja Dl Čazma d.o.o. bio je prvi veći energetski projekt Bjelovarsko bilogorske županije, a drugi takav projekt u Hrvatskoj. Vrijednost mu je milijun kuna, a kao energetski potencijal koristi se otpadno drvo Tvornice namještaja Dl Čazma iznajmljivanje stanova
za generiranje topline uz pomoć kojeg se griju osnovna i srednja škola i sportska dvorana smješteno je u Dl Čazma, i samo u njega je uloženo tri milijuna kuna. U postrojenju se nalazi kotlovnica većeg kapaciteta, koja pokriva potrebe tvrtke i sada dvije škole sa 60 posto kapaciteta, a još 40 posto je neiskorišteno. Kapacitet kotlovničarskog postrojenja je četiri megavata, a studije su pokazale kako bi za grijanje cijelog grada Čazme bio dovoljan kapacitet od šest megavata. To znači da bi se moglo grijati pola grada uz pomoć topline iz kotlovnice, no ta se ideja i mogućnost proširenja toplovoda još razmatra. Kako u Dl Čazma raspolažu s puno većim količinama otpadne biomase nego što može progutati kotlovnica, u planu je proširenje njezina korištenja i to izgradnjom kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije.

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.11.2012.

Ide dalje poslovna zona Nova Sela

Bez obzira na kašnjenje izgradnje međunarodnog graničnog prijelaza Bijača s hercegovačke strane i prekid radova na dijelu autoceste Ravča-Ploče zbog financijskih problema splitskog Konstruktora, poslovna zona Nova Sela u općini Kula Norinska ide dalje. Riječ je o području od oko 600 tisuća metara četvornih na kojima će se graditi proizvodni pogoni i trgovački centri, smještenom neposredno uz moderan schengenski granični prijelaz stanovi Zagreb s BIH i raskrižje koridora VC.

“Mi s poslovnom zonom idemo dalje i nikakva otezanja rokova ne utječu na daljnje planove. Poslovna zona Nova Sela s dokumentacijom je skoro gotova, a sada slijede pripreme terena i rješavanje infrastrukture po principu javno-privatnog partnerstva. Interesi postoje i svjesni su daje ovo njihova velika poslovna prilika.

Oznake: stanovi Zagreb

- 20:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.11.2012.

Za 11,100 kuna iznajmljen novi lokal na Trgu slobode

Nakon natječaja u srpnju, kada je za 26 lokala pristiglo samo trinaest ponuda, Grad nije veće zanimanje natječajem za zakup poslovnih prostora privukao ni krajem listopada. Naime, do 5. studenoga u Kuhačevu 9 za najam 28 gradskih lokala stiglo je samo 11 ponuda. Čak četiri ponude bile su licitacija za novi stakleni paviljon na novouređenom Trgu slobode.

U staklenom paviljonu ubuduće će se nalaziti dva lokala prodaja stanova, i to veći od 67 četvornih metara i manji od 30 četvornih metara. Interes zakupaca pobudio je upravo ovaj veći namijenjen slastičarskoj djelatnosti. Zanimljivo je kako je prihvaćena najviša ponuda koja iznosi gotovo dvostruki iznos od traženog, odnosno 11.100 kuna. Kako neslužbeno doznajemo, budući najmoprimac bit će poznati osječki ugostitelj koji već ima restoran i kafić na području grada. Za prostor suvenirnice pristigla je jedna ponuda, i to gotovo 1.000 kuna viša od tražene.

Tako će Grad umjesto traženih 2.925 kuna mjesečno primati najamninu od 3.800 kuna. Podsjetimo i kako je na natječaju u srpnju iznajmljen još jedan objekt na Trgu slobode, i to nekadašnji Casino za koji je Grad postigao cijenu od 25.000 kuna mjesečno, a ovaj lokal vodit će vlasnici Lotus bara iz Avenue Malla. Jedan od zanimljivijih prostora koji je Grad iznajmljivao na ovom natječaju svakako je i prostor veličine 174 četvorna metra na Trgu Ivana Pavla II.

Oznake: prodaja stanova

- 18:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.11.2012.

U prosincu 2013. očekuje se useljenje prvih stanara

U karlovačkom naselju Švarča počela je izgradnja stambene zgrade sa ukupno 75 stanova veličine od četrdeset do 140 četvornih metara. Investicija tvrtke Odeta nekretnine vrijedna je 32 milijuna kuna. Novo gradilište nalazi se u blizini OŠ Švarča. Investitor Slavko Vuković napominje da se useljenje prvih stanara očekuje već u prosincu sljedeće godine. Dodaje također da će novi objekt biti energetski učinkovit. Vrlo je važno i da će buduća građevina imati kombinaciju plinskog grijanja i solarnih panela, što će omogućiti niske troškove grijanja stanovi Beograd.

Temeljni kamen za početak gradnje postavio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Zahvalio je investitorima na pokretanju tako značajnog projekta. Izrazio je i zadovoljstvo što su radovi povjereni domaćim tvrtkama čime bi se trebala smanjiti nezaposlenost. “To je veliki komunalno infrastrukturni projekt za Karlovac gdje ćemo mještanima ovog dijela grada popraviti i dio ceste, postaviti nogostup, a ići će i plinovod“, najavio je Jelić.

Oznake: stanovi Beograd

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.11.2012.

Samo kunu po četvornom metru stoji zemljište za poduzetnike

Poduzetnici proizvodnih djelatnosti koji su zainteresirani za ulaganje u Virovitičko-podravskoj županiji sada mogu profitirati. Tako županija postaje raj za njih jer pruža mogućnost da prema Programu poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada dobiju zemljište u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za samo jednu kunu po četvornom metru. To je u posljednje vrijeme u naše poduzetničke zone dovelo više investitora, a u ovu lijepu virovitičku priču uključila se i država nekretnine.

Početkom listopada stupio je na snagu Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja u kojem je navedeno da investitor na području Virovitičko-podravske županije može dobiti po jednom novootvorenom radnom mjestu jednokratnu naknadu u maksimalnom iznosu u protuvrijednosti do 9.000 eura s obzirom na to daje nezaposlenost na području županije iznad 20 posto - ističe Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice.

Oznake: nekretnine

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #