Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 31.12.2012.

Korak prema uređenju Tarsatičkog principija

Grad Rijeka otvorio je natječaj za izbor izvođača radova za uređenje Arheološkog parka na lokalitetu Tarsatičkog principija i okolnih javnih površina u Starom gradu. Poziv za javno nadmetanje bit će otvoren do 21. siječnja 2013., nakon čega Grad u roku od 30 dana treba donijeti odluku o izboru izvođača. Odabrani izvođač bit će u obavezi završiti radove u roku od 120 dana, a procijenjena vrijednost radova iznosi 5,8 milijuna kuna. Ako natječaj uspije, radovi bi mogli početi u ožujku iduće godine stanovi Zadar.

Uređenje Arheološkog parka prema projektu arhitekta Nenada Fabijanića podrazumijeva prezentaciju ostataka izvornih građevnih struktura kasnoantičkog principija, bez ikakvih dodataka, te uređenje prilaznih uličica koje će dobiti novo popločenje.

Oznake: stanovi Zadar

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.12.2012.

Betonski zid dijeli stanare od zlatne ceste

Za završetak nedostaje još 4400 četvornih metara. Grad je raspisao natječaje za kupnju 13 novih stanova, četiriju poslovnih prostora, triju lokala, dviju garaža i 26 parkirališta. Ako dobiju zadovoljavajuće stanove, ponudit će ih vlasnicima zemljišta na trasi. Prema prosječnim cijenama, za tu kupnju će trebati barem 15 milijuna kuna. Zagreb je dodatno plaćao čitav niz troškova vlasnicima, primjerice milijun kuna za kupnju i preseljenje jednog stroja immobiliari Croazia.

No, to nije sve. Za radove na 500 dosadašnjih metara četverotračne ceste potrošen je 51 milijun. Zadnji dio krnje trase ugovoren je za 6 milijuna kuna, ali to je tek početak. Kad se zemljište na kraju otkupi, trebat će sagraditi još dvije trake i novo raskrižje. Sve u svemu, minimalno 190 milijuna kuna bit će potrebno da se automobilom može doći direktno od Glavnog kolodvora do Sesveta.

Oznake: immobiliari Croazia

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.12.2012.

Uniqa prodaje jedanaest hotela u Beču, Badenu, Pragu i Brnu

Austrijski osiguravatelj Uniqa priopćio je u ponedjeljak navečer da je odlučio prodati hotelska ulaganja u sklopu Austria Hotels International Groupa skupini ulagača i nekretnine Rijeka usredotočiti se na temeljno poslovanje s osiguranjem.
Prodaja jedanaest hotela u Beču, Badenu, Pragu i Brnu skupini ulagača na čelu s bečkim biznismenom Oliverom Braunom trebala bi biti dovršena u ovom tromjesečju, navodi se u priopćenju.

Transakcija će obuhvatiti i austrijske i češke kompanije koje upravljaju hotelima a dvije su strane dogovorile da neće objaviti njezinu cijenu.

Oznake: nekretnine Rijeka

- 06:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.12.2012.

Uz rotor pješačke i biciklističke staze

Gradilište novog rovinjskog rotora na raskršću Aleje 30. svibnja i Radićeve ulice je prošireno na prilazne ceste. Rotor će imati tri preuređena prilaza iz postojećih ulica i četvrti za brojne trgovine i servise na sjeveroistočnom dijelu, do kojeg se sada dolazilo preko opasnog improviziranog ulaza. U ovom dijelu izgradit će se manje parkiralište i tampon zona prema zgradama. Aleja 30. svibnja je županijska cesta koja vodi prema Polarima, istoimenom kampu i turističkom naselju Villas Rubin prodaja stanova.

Radovi na rotoru i njegovoj okolini stajati će pet milijuna kuna, od čega četiri osigurava ŽUC, a jedan milijun Grad. Uz gradnju kružnog toka obnavlja se i kompletna infrastruktura - rekonstruira se kanalizacija, postavljaju vodovi za plin i instalacije za javnu rasvjetu. Izvođač radova je pulska Cesta s kooperantima Benčić i Miramare iz Rovinja

Oznake: prodaja stanova

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.12.2012.

Dovršava se njemačka tvornica za proizvodnju elektromotora HEW vrijedna 1,6 milijuna eura

Snažan vjetar u leđa poduzetničkoj zoni Ivanec istok, koja se proteže na više od 20 hektara, svakako su bila financijska sredstva veća od 1,8 milijuna kuna koje je nedavno Ivancu doniralo Ministarstvo poduzetništva i obrta. Ministar Gordan Maras se u prošlotjednom obilasku Ivanca uvjerio u razvitak poduzetničke zone, pri čemu je naročito dojmljiva novosagrađena tvornica njemačke tvrtke HEW, u kojoj je upravo u vrijeme njegova posjeta bio završen tehnički prijam, pa se uskoro očekuje montaža strojeva i zapošljavanje 50tak djelatnika iznajmljivanje stanova.

U ovu tvornicu za proizvodnju elektro-motora njemački je vlasnik uložio 1,6 milijuna eura. Kako je izvijestio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, sredstva dobivena od Ministarstva poduzetništva i obrta bit će uložena u daljnje komunalno opremanje zone, postavljanje završnog sloja asfalta, uređenje nogostupa i cjelokupne komunalne infrastrukture. Zona je dodatno proširena s novih 3,3 hektara, pa će se dio dobivenih sredstava uložiti u početak opremanja tog dijela poduzetničke zone.

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.12.2012.

Velopin postaje raj za nautičare

Napravljena je vjetroanaliza, a temeljem nje i položaj vezova, pa su oni za manja plovila predviđeni u zaklonjenijem dijelu luke. Četiri zone. Plan predviđa plutajuće pontone jer oni ne sprečavaju morska strujanja, a i lakše im se, u slučaju potrebe, mogu mijenjati pozicije. Duž 750 metara obale pontoni će biti vezani za betonski zid. Idejni projekt kopnenog dijela luke izradio je Studio 92 iz Labina. Njime se kopneni dio marine definira kroz četiri zone.

U prvoj najbližoj pristupnoj cesti s Čikata, odnosno iz grada, planira se ugostiteljski sadržaj, parkiralište i plažni prostor, a na tu zonu nastavlja se recepcija sa sanitarnim prostorijama u prizemlju i uredskim prostorima i polifunkcionalnom dvoranom na katu. Taj dio bio bi pozicioniran na polovini duž 750 metara, koliko kompleks uz obalu obuhvaća stanovi Zamet.

U trećoj zoni predviđeni su zabavni sadržaji i ugostiteljski objekti, a u četvrtoj u dva objekta koji bi međusobno bili povezani tzv. toplom vezom, predviđaju se smještajni kapaciteti u jednom, a u drugom objektu wellnes sadržaji i konferencijska dvorana, dok bi u prizemlju bila recepcija sa salom za jelo. Na tom dijelu već postoji i nekoliko manjih zapuštenih objekata koji se mogu prenamijeniti u zasebne apartmanske cjeline, predvidjeli su planeri.

Oznake: stanovi Zamet

- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 05.12.2012.

Modernizacija prometnice vrijedna 2,5 milijuna kuna

“Tako će se izgraditi kompletna infrastruktura, odvodnja oborinskih voda, podzemne instalacije za vodovodnu, kanalizacijsku i plinsku mrežu, nogostupi s rubnjacima s obje strane prometnice, nova javna rasvjeta te moderna prometnica širine 6,25 metara“, rekao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograda na Moru. “To je pravi dar građanima Biograda za Božić“, istaknuo je Knez dodajući kako će radovi potrajati oko tri mjeseca. Pritom je podsjetio na važnost i drugih komunalno infrastrukturnih kapitalnih investicija koje će umnogome poboljšati život građanima Biograda, gdje više nema neasfaltirane ulice, gdje svi građani imaju priključak na vodovodnu mrežu, a u najskorije vrijeme će biti postignuta i stopostotna pokrivenost kanalizacijskom mrežom stanovi Zamet.

“Ova će kapitalna investicija u izgradnji novog ulaza u grad, uz predstojeću modernizaciju Jadranske magistrale, državne ceste D8, ne samo umnogome povećati protočnost prometa u ljetnim mjesecima i podići standard življenja građanima, već će i povećati prometnu sigurnost svih sudionika u prometu koji se kreću ovim izuzetno frekventnim prometnicama“, naglasio je Knez. Dva rotora i dva pješačka prolaza. Osim dva kružna toka na Jadranskoj magistrali, jedan na zapadnom ulazu u Biograd, kod istoimenog hotela-motela, a drugi na istočnom ulazu, kod skretanja za poslovnu zonu Bućina i kamp Soline, izgradit će se raskrižja na dvije razine. U sklopu projekta izgradit će se dva nova cestovna prolaza ispod magistrale koji bi izravno povezivali sjeverni i južni dio grada te izravan spoj na autocestu.

Oznake: stanovi Zamet

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.12.2012.

Grad Zagreb smanjuje zakupnine gradskih prostora za 14 do 50 posto

Gradonačelnik Milan Bandić objavio je danas u dnevnim novinama obavijest kako se smanjuju cijene zakupnina za poslovne prostore.

S obzirom na sve veća financijska i druga opterećenja koje trpi većina naših sugrađana, na sve veću nezaposlenost i sve težu socijalnu situaciju želim vas obavijestiti da sam u listopadu donio odluku kojom se smanjuju cijene zakupnina za poslovne prostore – stoji u najnovijem Bandićevom oglasu prodaja stanova.

U oglasu nadalje piše kako se cijene za sadašnje i buduće zakupnike smanjuju od 14,3 posto do 44,89 posto, ovisno o zoni i djelatonosti, dok se mjesečna zakupnina za podrumske i dvorišne poslovne prostore, bez obzira na djelatnost, umanjuje za 50 posto.

Oznake: prodaja stanova

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #