Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 06.12.2012.

Velopin postaje raj za nautičare

Napravljena je vjetroanaliza, a temeljem nje i položaj vezova, pa su oni za manja plovila predviđeni u zaklonjenijem dijelu luke. Četiri zone. Plan predviđa plutajuće pontone jer oni ne sprečavaju morska strujanja, a i lakše im se, u slučaju potrebe, mogu mijenjati pozicije. Duž 750 metara obale pontoni će biti vezani za betonski zid. Idejni projekt kopnenog dijela luke izradio je Studio 92 iz Labina. Njime se kopneni dio marine definira kroz četiri zone.

U prvoj najbližoj pristupnoj cesti s Čikata, odnosno iz grada, planira se ugostiteljski sadržaj, parkiralište i plažni prostor, a na tu zonu nastavlja se recepcija sa sanitarnim prostorijama u prizemlju i uredskim prostorima i polifunkcionalnom dvoranom na katu. Taj dio bio bi pozicioniran na polovini duž 750 metara, koliko kompleks uz obalu obuhvaća stanovi Zamet.

U trećoj zoni predviđeni su zabavni sadržaji i ugostiteljski objekti, a u četvrtoj u dva objekta koji bi međusobno bili povezani tzv. toplom vezom, predviđaju se smještajni kapaciteti u jednom, a u drugom objektu wellnes sadržaji i konferencijska dvorana, dok bi u prizemlju bila recepcija sa salom za jelo. Na tom dijelu već postoji i nekoliko manjih zapuštenih objekata koji se mogu prenamijeniti u zasebne apartmanske cjeline, predvidjeli su planeri.

Oznake: stanovi Zamet

- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #