Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 10.05.2018.

Uoči promjene vlasništva Hotel Miral postao Diplomat

Stari hotel pod novim imenom, kako su nam potvrdili iz HPB-a, otvara zakupac hotela tvrtka Visio Puls u vlasništvu Davora Kolaka, zagrebačkog poduzetnika koji na istoku grada ima još dva boutique hotela, Gallus u Sesvetama i Residence u Dubravi. Iz banke još ne otkrivaju je li se zakupac javio na natječaj za prodaju hotela Miral koji je završio 7. svibnja, a Kolak nije bio dostupan za izjave da nam odgovori hoće li iskoristiti svoje pravo prvokupa hotela. Iz HPB-a nam pojašnjavaju da je Hotel Miral u vlasništvu Banke, i dosad nije sklopljen ugovor o njegovoj
kupoprodaji immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 19:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.04.2018.

Štromar najavio gradnju do 1000 novih stanova po modelu POS-a

Podupro je i gradnju željezničke pruge koja bi povezivala splitsku zračnu s trajektom lukom kroz koje na godinu prođe oko 8,5 milijuna putnika immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 09:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.01.2018.

Luka Burilović ponovno izabran za predsjednika HGK

Od 90 skupštinskih glasova Burilović je dobio njih 80.
Luka Burilović ponovno je izabran za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) i to za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine, odlučila je u četvrtak skupština HGK.
Od 90 skupštinskih glasova Burilović je dobio njih 80.
Skupština HGK o predsjedniku je odlučivala između tri kandidata - Luke Burilovića, Marina Lovrovića i Davora Poljaka.
Upravni odbor HGK je početkom siječnja raspisao javni poziv za izbor novog predsjednika HGK, a na prošlotjednoj su sjednici obavili razgovore sa sedam osoba, koliko je pristiglo pravovaljanih kandidatura za predsjednika HGK.
Na temelju toga Upravni odbor je predložio trojicu kandidata za predsjednika HGK za iduće četverogodišnje razdoblje,
i proslijedio Skupštini HGK na odlučivanje immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.10.2017.

Novca ima, no zbog propisa teško do njega

Iako je grupno financiranje u godinu dana raslo, u RH se provodi tek desetina kampanja
u regiji immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.05.2017.

Istraga o visini McDonald'sova najma

Skupa najamnina sprečava franšizere da povećaju plaće radnicima.
Američki sindikat radnika u ugostiteljstvu (SEIU) zatražio je od institucija istragu kako McDonald's naplaćuje najam prostora svojim franšizerima što je, prema njegovom mišljenju, glavni razlog nemogućnosti podizanja plaća.
SEIU stoji iza kampanje "Borba za 15 dolara" koja traži povećanje plaća radnicima u McDonald'sovim restoranima. Sindikat tvrdi kako lanac restorana brze hrane nije otkrio preciznu
formulu koju koristi pri izračunu cijene najma franšizerima te da naplaćuje znatno više od ostalih vlasnika prostora u kojima su drugi restorani brze hrane. Iz tog je razloga
vlasnicima 2500 franšiza u SAD-u teško povećati plaće.
"McDonald'sove vrtoglave najamnine financijski iscrpljuju franšizere zbog čega je mnogima gotovo nemoguće platiti radnike više od minimalca", kazao je za Reuters Scott Courtney, izvršni potpredsjednik SEIU-a. Zahtjev za istragom upućen je regulatorima u Kaliforniji i Illinoisu.
Prema podacima iz financijskih izvješća, McDonald's je prošle godine uprihodio 6,1 milijardu dolara na najamninama iz više od 31.000 franšiznih restorana. Valja podsjetiti i kako je izvršni direktor Steve Easterbrook u ožujku kazao kako franšizeri nastavljaju generirati rast novčanog toka koji je na rekordnim razinama. Na potez SEIU-a iz McDonald'sa poručuju kako su uvjereni u legalnost i prikladnost financijskih
odnosa sa franšizerima immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.04.2017.

Banke intenzivno rade na novom financiranju: Dio i dobavljačima

Banke članice koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika* u ovom trenutku intenzivno rade na pripremi novog financiranja tvrtke Agrokor, kako bi se ono moglo realizirati u što je moguće kraćem roku nakon imenovanja izvanrednog povjerenika,
u skladu s odredbama Zakona o sistemski važnim tvrtkama, priopćeno je iz koordinacijskog odbora immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.03.2017.

Borzan radi na uredbi koja će omogućiti jeftiniju dostavu građanima Hrvatske

Online kupovina je sektor koji raste, na godišnjoj razini vrijedi oko 400 milijardi EUR. Prema istraživanjima Europske komisije, povećanje on-line trgovine s trenutačnih 5 posto na 15 posto bi značilo siguran rast BDP-a na razini Unije za 1,7 posto. Uredbom o prekograničnoj dostavi žele se otkloniti prepreke za online trgovinu.
„Prekogranična dostava je u pravilu tri do pet puta skuplja od dostave unutar države članice, a što je posebno loše za Hrvatsku, prekogranična dostava u manje država članice je u pravilu bar dvostruko skuplja nego u veće. Više od 30 posto hrvatskih građana kupuje online, i to više nego jednom mjesečno. Hrvatski građani koji kupuju preko interneta nisu ravnopravni s drugim kupcima u EU. Imamo razlike u cijeni dostave,
ili situacije kada uopće nema dostave u Hrvatsku“, Biljana Borzan immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.07.2015.

Hrvatska u skupini zemalja EU-a s najsnažnijim padom cijena nekretnina

LUXEMBOURG - Hrvatska je zajedno s Belgijom i Ciprom u prvom tromjesečju zabilježila najveći pad cijena stambenih nekretnina u odnosu na prethodna tri mjeseca među članicama Europske unije, dok su na razini Unije one porasle, pokazuje u četvrtak objavljeno izvješće europskog statističkog ureda. U Hrvatskoj je tako indeks cijena nekretnina (HPI) u prva tri mjeseca 2015. prema provizornim podacima Eurostata pao 2,8 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca. To znači da je pad oštro ubrzao u odnosu na posljednja tri mjeseca 2014. kada su cijene na tromjesečnoj razini smanjene 1,2 posto.
Isti su postotni pad cijena nekretnina u prvom ovogodišnjem tromjesečju, za 2,8 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca, zabilježili i Belgija i Cipar. Najviše su pak porasle cijene u Rumunjskoj, za 4,1 posto, Švedskoj, za 3,9 posto, i Mađarskoj, za 3,7 posto.
Na razini Europske unije cijene stambenih nekretnina porasle su u prvom ovogodišnjem tromjesečju 0,6 posto, nakon 0,4-postotnog pada u prethodna tri mjeseca.
I eurozona je zabilježila oporavak cijena, za skromnijih 0,3 posto. U posljednjem su prošlogodišnjem tromjesečju smanjene 0,6 posto na tromjesečnoj razini,
pokazuju podaci Eurostata immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.04.2014.

Cijene nekretnina se stabiliziraju, raste broj stranaca koji kupuju u Hrvatskoj

Cijene nekretnina se stabiliziraju, a pad prometa zaustavlja, izjavio je danas predsjednik udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Dubravko Ranilović na desetoj godišnjoj Međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina.
Ranilović smatra da je stabilizacija cijena rezultat dosegnute razine s koje više ne mogu padati immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.05.2013.

Petrokemija bez izbora: mora se u privatizaciju

Kako ekskluzivno doznajemo, već ovaj tjedan postojeći dioničari Petrokemije trebali bi primiti poziv za sudjelovanje u više nego nužnoj dokapitalizaciji. Poziv bi navodno trebao ići na adrese svih postojećih dioničara, osim onih malih s vrijednošću uloga ispod 50.000 eura. Situacija u kutinskoj tvrtki više je nego dramatična.
Prošlu godinu zaključili su sa strašnim gubitkom od 178 milijuna kuna, a u prvom kvartalu ove godine izgubili su dodatnih 55 milijuna kuna. Kompaniji hitno treba modernizacija iz više razloga: kako bi udovoljila EU standardima, zbog opće sigurnosti (eksplozija petrokemijskog postrojenja u SAD-u dobra je opomena) te zbog povećanja učinkovitosti.
S obzirom na to da je kompanija neuspješnim poslovanjem pojela šezdesetak posto svog kapitala, jasno je da sami ne mogu osigurati sredstva za dokapitalizaciju. Isto tako, jasno je da bi se u slučaju daljnjeg ponavljanja katastrofalnih kvartalnih gubitaka, koji se tradicionalno pravdaju visokom cijenom plina ili lošim vremenskim prilikama, moralo krenuti u pokretanje stečajnog postupka.
Pred Kutinom je dvojba: ili strateški partner ili stečaj. Dulje vrijeme mogle su se pratiti špekulacije o mogućem ulasku velikih ruskih igrača u Petrokemiju (primjerice Gazproma), a poslovni kuloari trenutačno potiču priče o navodnom interesu Borealisa, velike grupe s moćnim petrokemijskim dijelom biznisa.
Borealis operira u 120 zemalja, ima 5300 zaposlenih te generira prihode od 7,5 milijardi eura immobiliari Croazia

Oznake: immobiliari Croazia

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.04.2013.

Gradnja 18 stanova počinje u studenom

Do 10. svibnja otvoren je javni natječaj kojim Grad Novigrad prikuplja zahtjeve za kupnju stanova po svom Programu poticane stanogradnje, kojim građani s prebivalištem na novigradskom području imaju priliku po povoljnijim financijskim uvjetima od tržišnih riješiti stambeno pitanje.
Natječajem će biti utvrđena lista prvenstva, a prema dosadašnjim anketama zainteresiranih je 70-ak. Najviša zakonska cijena četvornog metra za stanove iz POS-a iznosi 1.125 eura. No, s obzirom da Grad osim pripremljene prostorno-planske i projektne dokumentacije ulaže i zemljište opremljeno svom infrastrukturom te komunalni doprinos, taj bi iznos trebao biti dosta manji.
Gradonačelnik je izvijestio da su poslali pozive bankama te u roku od 15-ak dana očekuju uvjete za kreditne linije kojima će popratiti stanogradnju immobiliari Croazia.

Oznake: immobiliari Croazia

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.12.2012.

Betonski zid dijeli stanare od zlatne ceste

Za završetak nedostaje još 4400 četvornih metara. Grad je raspisao natječaje za kupnju 13 novih stanova, četiriju poslovnih prostora, triju lokala, dviju garaža i 26 parkirališta. Ako dobiju zadovoljavajuće stanove, ponudit će ih vlasnicima zemljišta na trasi. Prema prosječnim cijenama, za tu kupnju će trebati barem 15 milijuna kuna. Zagreb je dodatno plaćao čitav niz troškova vlasnicima, primjerice milijun kuna za kupnju i preseljenje jednog stroja immobiliari Croazia.

No, to nije sve. Za radove na 500 dosadašnjih metara četverotračne ceste potrošen je 51 milijun. Zadnji dio krnje trase ugovoren je za 6 milijuna kuna, ali to je tek početak. Kad se zemljište na kraju otkupi, trebat će sagraditi još dvije trake i novo raskrižje. Sve u svemu, minimalno 190 milijuna kuna bit će potrebno da se automobilom može doći direktno od Glavnog kolodvora do Sesveta.

Oznake: immobiliari Croazia

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #