200 g pilećeg filea (količinu prilagoditi broju osoba, po želji), 1 manja cvjetača, 100 g graška, 1 Fant zapečena piletina 4 vrste sira, 200 ml vrhnja za kuhanje
Pileći file narezala sam na kocke, i stavila u manju posudu za pečenje. Cvjetaču sam odvojila na cvjetiće i rasporedila na piletinu; posula graškom. Sadržaj Fanta vrećice pomiješala sam sa 100 ml vode, prelila preko mesa i cvjetače.Na kraju sam sve prelila vrhnjem. Pekla sam 30 minuta u pečnici, na 200 stupnjeva. Vrhnje je dalo baš odličan, pun okus. Komad piletine ostao još od pripreme woka, pa je bilo krajnje vrijeme iskoristiti ju. Ukrasila vlascem.
Kasnije: kava i kupinovo vino. Iz kristalne bakine čaše.
Kad smo kod kristala, rado bih ponovila moj post o kristalu.
"Tko me imalo poznaje zna da volim balansirati između klasike i novoga. Tako sam, davnih dana, kad sam useljavala u svoj stan, imala razgovore o kristalu. Moja sestra je tvrdila da se njoj bakin kristal, koje smo nasljedile nas dvije, ne sviđa. i da joj ne treba.:(((( Još bolje za mene. S ponosom sam ga i s radošću preselila u moj stan. Kristal mi je oduvijek bio pojam nečega lijepog, nimalo kičastog, nečeg klasičnog....Nekada se taj kristal izrađivao u bivšoj Čehoslovačkoj, i to na način da se u Češkoj odvijao veći dio proizvodnje, a u Slovačkoj obrada, i onaj fini završetak. Zanimljivo je, također, da za vrijeme potresa u zagrebu nije stradala ni jedna kristalna čaša, iako su se mnoge šalice i čaše porazbijale...:(((( Baka čuva?! :)))) Volite li vi kristal? Ili ga uopće ne doživljavate?"
Današnje fotografije:
Ova zadnja predivna čaša je iz kompleta "Zlata Zuzana", koji je bio zaista poseban, a moglo ga se naći i kupiti u različitim bojama, od ružičaste, sive, plave.....Sastoji se od kompleta čaša za vino, za likere, za sok ....
Ljubim vas!
|