Evo recepta: u jednu posudu stavite 400 g brašna, dodajte jedan suhi kvasac (1 vrećica), zatim dvije žlice šećera, jedno jaje, 150 ml toplog mlijeka, 80 g šećera, naribati limunovu koricu (po želji), 60 ml ulja. Sve dobro izmiješajte, rukama, nema potrebe za miksanjem. Kada ste od smjese dobili tijesto, prekrijete ga krpom i ostavite stajati na toplom mjestu - kuhinja, pećnica - po izboru - sat vremena. U međuvremenu, na tanke komade narežete dvije veće jabuke. Kada ih narežete, dodate im jednu žličicu cimeta i dvije žlice šećera. Nakon sat vremena, izvaljate tijesto u četvorokut, i kada je dobro izvaljano na njega lagano stavljate jabuke, šećer i cimet - što ste prethodno pripremili. Srolate tijesto u obliku rolade i režete. Stavljate u kalup od torte, i narazane ružice slažete na prethodno namašćen pleh (stavite papir za pečenje ispod). Ponovno bi takve ružice trebale stajati bar 20 minuta, na sobnoj temperaturi. Nakon toga stavljate u pećnicu, pečete 35 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. I to je to! Malo pipljivo, ali vrijedi truda.
Da ponovimo sastojke: 400 g brašna
1vrećica suhoga kvasca (mislim da u jednoj vrećici ima 7 g)
2 žlice šećera + 80 g šećera
1 jaje
60 ml ulja
150 ml toplog mlijeka
naribana korica jednog limuna
jedna mala žličica cimeta
2 jabuke
Dobar tek i uživajte!
Pusa, L+B+G
|