Buddha " light " sjaji : LED rasvjeta je instalirana u Japanu novi Yakushiji

24.05.2014.

Takahata - cho , Nara , Japan Yakushiji glavna dvorana je nedavno predstavio novi LED rasvjeta sustava pod nazivom LED dolje svjetlo koje mogu potaknuti i reproducirati učinak dnevnog svjetla . Uz pomoć nove LED svjetla dolje ,Buddha projekciju koja se ne može uočiti pod fluorescentnim može jasno vidjeti od strane posjetitelja , tako da jeatmosfera više svečan i sveto , koje mnogi štovatelji također uvelike hvale .

Prije uvođenja LED svjetla dolje ,Buddha u glavnoj dvorani je osvijetljen fluorescentnim . Osim toga , tu je jako sunce danju sja od zapada vrata gdje su štovatelji ući ,dvorana je i izloženost i struganje po jakom vjetru u večernjim satima . Nakata rekao kipovi uvijek prolaze kroz vrlo teške ozljede . U tom smislu , Nakata povjerio tvrtki koji su zaduženi za projektiranje i izgradnju show rasvjetu uveo LED rasvjete na veljače 2014 . Obzirom na vjernike u nadi da prirodne sunčeve svjetlosti na Buddhe , pa LED svjetla dolje su postavljeni ispred , leđa i čelnik svaki od kipova ,crna zavjesa se koristi za sklonište u uvozu i izvozu vjernika da spriječi budu budu patili od vjetra i sunca.

Gradnja je završena do kraja ožujka , iako jesvjetlo u ukupnom velikoj dvorani zasjenjena,detalja i tekstura kipova predstaviti pred vjernicima je jasnije nego ikad . Pojedinosti stražnjoj dvanaest bogova je vidljiv , obožavatelji pohvalili Road " . Čini se da jeBuddha kao svoje briljantne sporadična " Nakata rekao : " Budući daje dvorana potamne , ima manje vjernika šapće ispred veličanstvenih kipova , odali počast etiketa problemi su uvelike poboljšana . "

Nara novi Yakushiji nalazi u Takahata - machi je sagradio svijetle kraljice da bi njezin suprug kako bi dobili osloboditi od bolesti prije 747 godina . Kao što je japanska samo preostalih velikih hramova u 8. stoljeću , koja poštuje nacionalna blaga prenosi iz japanske Nara doba , ali i Japan je najveći i najstariji drveni dvanaest Bog izliječio Buddha statue.Browsing http://www.lead-lighting.com/ products/bid26-1.htm za više informacija o LED downlight .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/buddha-light-shines-led-lighting-was-installed-japans-new-in-yakushiji/

Oznake: LED rasvjeta u Japanu, LED rasvjeta u hramu, LED rasvjeta sustav

Kako odabrati LED proizvodnja opreme za LED rasvjete tvrtki

S povećanjem konkurencije na LED industriji , kako bi se poboljšala konkurentnost poduzeća u izvanbračnoj zajednici tržišta kako bi smanjili troškove proizvodnje , a povećanje proizvodnje i osiguranje kvalitete , odabiru pravo tijek i odgovarajuću opremu za proizvodnju LED su najviše ključevi razvoja od poduzeća specijaliziranih za unutarnju LED strop svjetla i druge kućne i komercijalne LED rasvjetom .

1 mala LED poduzeće za proizvodnju zatvoreni LED strop svjetlo i drugu kućnu i komercijalnu LED rasvjeta je uvijek ulažu manje kapitala , uglavnom montaže unutarnji LED svjetiljku , ako je specijalizirana za LED žarulje i LED cijevi svjetla , oni će izabrati jednostavan LED žarulja proizvodne linije , a LED cijevi proizvodnja rasvjeta linija , a zatim konfiguriranje starenja liniju u susret proizvodnju , ako se jedan ili dva LED svjetla pratiti starenja opreme također može biti konfiguriran za susret pojedinca LED svjetla proizvode starenja test, koji se uglavnom koristi u za razvoj novih proizvoda , jer znamo da tvrtke moraju nastaviti uvoditi nove proizvode , dobre proizvode , različitih proizvoda , tako daoni posjeduju održivu konkurentsku prednost .

2 srednja LED proizvođač posvećen zatvoreni LED strop svjetla i druge kuće i komercijalne LED rasvjeta razvio u industriji , mnogi LED tehnologija treba alata sprave i LED polu - automatizirani proizvodnja opreme za dovršetak i kontrolu troškova proizvodnog procesa , tako da spasiti proizvodne kadrove , onda možemo razmisliti o uklanjanju LED starenja zrakoplova i dodavanje profesionalne LED proizvodnu opremu , što je bolje odražavati imidža i poboljšati sposobnost da se narudžbe , a kao drugo , povećati proizvodni kapacitet kako bi se zadovoljile potrebe .

3. veći proizvođač LED posvećena unutarnjoj LED strop svjetla i druge kućne i komercijalne LED rasvjete treba uzeti u obzir sposobnost i imidža , ali i obratiti pozornost na kvalitetu , profesionalni , marke linija relativno velika ulaganja u opremu , onda tehnologije mogu biti nadograditi na polu - automatski, potpuno automatski , slojevita , manipulatorom , testiranju proizvoda na alternativni radnika , kao što su one-stop tekućoj vrpci . Stručni LED proizvodnja na pokretnoj traci obratite pozornost na racionalnoj raspodjeli proizvodnih procesa i dizajna , kao i smanjenje broja operatora kako bi se smanjili troškovi , a postizanje učinkovito poslovanje , poboljšati kvaliteta važnija ,vodeći opreme LED proizvodnje proizvodne linije se LED montaže + redoviti LED starenja liniju proizvoda + LED uživo praćenje starenja linije + LED inspekcijski proizvod opremu za rješavanje procesnih problema u masovnu proizvodnju LED manufacturers.Browsing http://www.ledclan.com/led-ceiling-light/12-watt-led-ceiling-light.htm za više informacija o zatvorenim LED strop svjetla .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/how-to-choose-led-production-equipment-for-led-lighting-companies/

Oznake: komercijalna LED svjetlo, dom LED svjetla, unutarnji LED svjetla, LED rasvjeta tvrtka, LED rasvjeta poduzeća, LED rasvjeta proizvođač, linija LED rasvjeta proizvoda, tehnologija LED osvjetljenja, LED oprema za proizvodnju

Kina LED svjetla s jeftin prednost nedavno uživao veliku popularnost u korejskom

19.05.2014.

Prema vijestima na južnokorejski MTN web stranice 5. svibnja 2014 ,LED strop svjetlo i drugih kućanskih i komercijalni LED svjetla s jeftin prednost su nedavno uživao veliku popularnost u glavnim Korejski domaće prodaje trgovačkih centara i supermarketa . što je odmah izazvalo je strahovanja od strane malih i srednjih poduzeća u Koreji .

On je izvijestio da su neki kineski LED strop svjetlo i druge kuće i vanjski LED svjetla na južnokorejski tržištu čine 50 % popusta na promociju . U lice cijena kineski LED svjetiljke , čini se da nitko ne brine o LED rasvjeta proizvod izrađen u Koreji .

Gyeonggi Province , Južna Koreja ,dužnosnik tvrtke rekao svjetiljke , LED svjetiljke proizvedeni u Koreji SME su prodali pri 7.000 osvojio ( oko 42 yuana ) , dok jecijena kineski LED strop svjetlo i druge kuće i vanjski LED svjetla u EMART i Lotte Mart i drugih velikih supermarketa je u roku od manje od 5.000 pobijedio. Zato ne postoji način za korejski malih i srednjih poduzeća koji su uključeni u cijenu natjecanju .

Osim toga , neki veliki supermarketi u Koreji i označeni vlastiti label na kineskoj LED strop svjetla i drugim unutarnji i vanjski LED rasvjeta proizvodi za low- trgovine , a oba se zadovolje Rok cirkulacije poduzeća povećati prihode , ali također u skladu s Kinom imaju za cilj proširiti svoj udio na tržištu u Koreji , ali što je novi oblik izazova korejski mala i srednja poduzeća suočavaju . Štoviše , osim kineske proizvedene robe , rasvjeta proizvodi drugih zemalja posebno LED rasvjeta proizvodi, uključujući LED strop svjetla također su tiho u korejskom tržištu , korejski mala i srednja poduzeća mogu suočiti s rizikom od stečaja i collapse.Browsing http://www.lead -lighting.com/products/bid14-1.htm za više informacija o LED strop light.Browsing http://www.lead-lighting.com/products/bid14-1.htm za više informacija o LED strop svjetla .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/china-led-lights-with-the-inexpensive-advantage-have-recently-enjoyed-a-great-popularity-in-korean/

Oznake: Korejski LED rasvjeta prodaje trgovačkih centara, korejske malim i srednjim poduzećima, LED svjetiljke proizvedeno u Koreji, LED rasvjeta tržištu u Koreji, LED svjetla izrađena u Kini

Šarene LED svjetla biRuby Falls puna više mašte

Ruby Falls nalazi 1200 metara ispod razine tla ( 366 m ) u Lookout Mountain u Chattanooga Grada američke Tennessee State je jedan od najvećih američkih i najdublji podzemni slap ,kap je 145 metara (oko 44,2 metara) . , Postoje razni egzotični prirodni špilje krajolik u špilji Ruby , auporaba boja LED svjetla čine spilju punu više mašte atmosferu , više ljudi jadikovao čari prirode ! Kada su LED svjetla s različitim bojama pucao u slapovima , ne možemo pomoći, ali osjećam da su u izvanrednom svijetu .

Izvan svake sumnje , LED rasvjeta kao treća generacija poluvodiča light-emitting diode rasvjete ne samo poznati su kao vrsni značajki za uštedu energije , ali također može bolje savršeni spoj prirode , dizajn , poljoprivreda , medicina , industrija , zrakoplovne i druge stavke na donose nam prilično novo i jedinstveno iskustvo .

Definitivno , LED rasvjeta je bliže i bliže našem svakodnevnom životu , kao što su RGB LED poplava svjetlosti naširoko koristi kao predstavnici dekorativne rasvjete i vanjske rasvjete u svakodnevnom životu ,RGB LED poplava svjetlosti uživa veliku popularnost u gradu trgovi , parkovi , stadioni , pročelja velikih poslovnih zgrada i hotela , pozornica , čekaonicama , zračnih luka i sl. gdje jesvjetlija i boja svjetla treba rasvijetliti , štoviše , postojeveliki broj tvornica sudjelovanje u razvoju i proizvodnjiRGB LED poplava svjetlosti , Olovo rasvjeta je samo jedan od njih , koji donosi visoko integrirani i visoke svjetline COB kao izvor svjetlosti u RGB LED poplava svjetlosti , tako da u cijelosti jamčioktaedar širina i svijetle raspon zračenje RGB LED svjetlo od poplava , a niskog napona konstantne struje vozača osiguraliAC može se pretvoriti u DC za poboljšanje energetske učinkovitosti u poplava svjetlosti RGB LED i smanjiti otpad i toplinsku energiju i stroboskopski efekt uzbudljivoljudsko oko ,najvažnije je da jeLED rasvjeta , bez dodavanja živu i druge teške metali štetni za naše tijelo i zagađenjaokoliša , to je razlog zaštoLED svjetlo je poznata po štednji energije i ekološki prijateljski . Pregledavanje http://www.lead-lighting.com/led-flood-light/led-flood-light-rgb-series.htm za više informacija o RGB LED svjetlo od poplava .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/colorful-led-lights-make-the-ruby-falls-full-of-more-fantasy/

Oznake: boja LED svjetla kombinaciju s prirodom, LED rasvjeta osvjetljavaju slap, LED svjetla u špilji

Kako odabrati kvalitetne LED rasvjeta uključujući komercijalne PIR LED poplava svjetlosti

16.05.2014.

1 , svjetlina, LED svjetiljke , uključujući komercijalne PIR LED poplava svjetlosti treba biti prikladna za LED Class 1 laser ocjenjivanja standardima .

2 ,jačiantistatike sposobnost ,duživijek trajanja komercijalne PIR LED svjetla poplava i drugih komercijalnih i kućanstva LED svjetla , a time iveće cijene , LED čiji antistatike sposobnost je više od 7000v može se obično koristi da se u na čelu rasvjete .

3 ,boja komercijalne PIR LED svjetla poplava i drugih komercijalnih i domaćinstva čiji valne duljine jeista u skladu je , ako zahtijevaju iste boje ,cijena je visoka . To je teško proizvesti PIR LED svjetla poplava i drugih snaga i domaćinstvo LED svjetlo čija boja je čisto za one proizvođače koji ne doveli spektralna uređaja za odvajanje .

4 ,struje odvoda LED - svjetla način vodljiva , ako postoji obrnuti struje , i postati curenja ,velikigubitak struje ,kraćiživotni vijek otvorenom PIR LED svjetla poplava i drugih otvoreni i zatvoreni LED svjetlo ,jeftinije cijene .

5 ,drugačije svjetlo kut svjetlosnog kut otvorenom PIR LED svjetla poplava i drugi vanjski i unutarnji LED svjetlo nijeisto . Oni emitiraju svjetlo na određenim kutom je dearer.Browsing http://www.lead-lighting.com/led-flood-light/high-power-waterproof-pir-led-flood-light-series.htm za više informacija o PIR LED poplava svjetlosti .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/how-to-choose-quality-led-lighting-including-commercial-pir-led-flood-light/

Oznake: komercijalna LED svjetla, LED svjetla za kućanstvo, unutarnji LED svjetiljka, vanjski LED svjetiljka

GE velike snage LED rasvjeta od poplava sustav će zasvijetliti pet prostorima od Svjetskog prvenstva u Brazilu

12.05.2014.


GE Lighting je predan rasvjeta inovativna rješenja, koja će se realizirati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014 . U Brazilu ,ukupno 12 stadiona će ugostiti svjetsku najprestižnije nogometno događaj i najviše ocjene , GE high power LED poplava svjetlosni sustav će zasvijetliti pet prostorima .

GE Lighting je pružanje Snažna LED svjetla poplava i drugih rasvjetnih rješenja za Brasilia Nacionalni stadion i Amazon stadiona osvijetliti mjesto i zatvoreni prostor . Osim GE Snažna LED reflektorskih sustava također će zasjati u Pernambuco , Leo i Bella Maracana stadion .

" HD televiziji zahtijeva Ultra - visoki standard osvjetljenje i boju , GE je rasvjeta tehnologija zadovoljiti FIFA rasvjeta zahtjeve za televizijski prijenos , tako da navijači mogu biti potop diljem svijeta dok gledate igru . " Brazil Alexandre Ferrari , generalni direktor tvrtke GE rasvjete , rekao je .

LED rasvjeta GE EF2000 velike snage reflektora će svijetliti 28 Svjetsko prvenstvo odgovara među 64 igara . Sustav rasvjete zadovoljava ne samo zahtjeve FIFA- učinkovite rasvjete , ali je nagrađen LEED certifikat US Green Building Council . US Green Building Council je odgovoran za dokazati ekološke učinkovitosti GE Snažna LED svjetla poplava i drugih rasvjetnih tehnologija na svim stadionima rasvjete project.Browsing http://www.lead-lighting.com/products/sid125-1.htm za više informacija o high power LED poplava svjetlosti .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/ge-high-power-led-flood-lighting-system-will-light-up-five-venues-of-world-cup-in-brazil/

Oznake: GE rasvjete, velike snage LED svjetla poplava u stadion, LED svjetiljke u prostorima Svjetskom kupu, LED rasvjeta u Brazilu, LED rasvjeta rješenje

Kako prepoznati LED cijev T5 i T8

09.05.2014.

Veličina razlika :

Duljina cijevi LED T8 je 26mm , T5 je 16MM duljine ,promjera cijevi LED T5 je manja .

Izračunava se kao :
Promjer T8 = T * 8 = 1 inch = 26 mm
Promjer T5 = T * 5 = 5/8 inča = 16 mm
T jeoznaka promjera , T = 1/ 8 inča

Razlika osvijetljenosti, ušteda energije :
Od promjer LED cijev T5 je puno tanji od onog T8 , T12 cijevi ,elastični sudar inertnih plinova atoma ispunjenih u cijevi stvaraveća vjerojatnost elektrona , gubitak energije je manja , što je također vrlo korisno za poboljšanje učinkovitosti svjetla . Kaoinertni plin ispunjen jejedinstvena mješavina inertnim plinom , koji ne samo da se bolje zaštite i pomoći katode svjetiljku , ali se smanjio tlak zraka na lampu za daljnje poboljšanje toka izlaz žarulje. Dakle , iako jesnaga žarulja manja , ali ne smanji ukupan tok , tako dasvjetlost učinkovitost lampe je poboljšan , to je razlog zašto LED cijev T5 je svjetliji i energetski učinkovitiji nego LED cijev T8 .

Duljina razlika :
LED cijevi T5 općenito 5cm kraći od LED cijev T8 (dužina nije isto ,sučelje nijeisto ) , pa ako mi transformirati projekt , mi ćemo u potpunosti uzeti u obzir veličinu lampe , ako su medaljoni se koristi za LED cijev T8 , LED cijev T8 mogu izravno staviti za uštedu energije transformacije , ako se mijenja s LED cijevi T5 za energetski učinkovitiji , onda moramo staviti s nosača pretvorbe . Ipak , imajte na umu da, ako ćemo koristiti T5 lampa za uštedu energije , ne možemo staviti LEDT8 lampa bilo više , jer kojim LED cijev T8 ne može biti instaliran , osim ako je promjena u medaljonima , ali koji košta previše , možemo koristiti samo LED cijev T5 .

Cijena je razlika :
Mi smo uvijek zabrinuti dva pitanja , jedno jetransformacija troškova svjetiljke , adruga jecijena LED cijevi T5 i LED cijev T8 , koje je jeftinije , da se općenito nema puno razlike , tu je 2 $ -5 razlika u cijeni , koja se ne može razmatrati. Dakle, mi smo u mogućnosti da se odlučite za korištenje LED cijev T8 ili LED cijev T5 samo potvrđuje veličinu medallions.Browsing http://www.lead-lighting.com/products/bid21-1.htm za više informacija o LED cijev T8 i T5 .

Članak iz http://leadlightinchina.wordpress.com/2014/05/09/how-to-identify-led-tube-t5-and-t8/

Oznake: LED cijevi svjetla, LED cijev T5, LED cijev T8, razlike između LED cijevi T5 i T8

Rast u Indiji je poluvodiča rasvjete na tržištu posebno LED rasvjeta će biti više od 40 posto

08.05.2014.

Mr. Taniyama . Agger napomenuti dapotrošnja električne energije na rasvjeti u Indiji čini 20 % potrošnje energije u toj zemlji , LED rasvjeta na tržištu pogotovo komercijalna LED rasvjeta uključujući RGB LED poplava svjetla će doći do 470 milijuna dolara u 2015 , a od kojih su ulične rasvjete će račun za 30 % . Većina LED rasvjeta se koristi kao vanjski LED rasvjeta uključujući komercijalne RGB LED poplava svjetla i LED ulica svjetlo za vladu, komercijalni i industrijski sektor .

Taniyama Mr. Agger vjeruje da jerast u Indiji je poluvodiča rasvjete na tržištu posebno LED rasvjeta uključujući komercijalne RGB LED poplava svjetla će biti više od 40 posto , njegova snaga je : investicije vlada u poboljšanju energetske učinkovitosti sustava rasvjete ; niže cijene komercijalne RGB LED poplava svjetla i LED ulica svjetlo ; Brz ROI ; tehnološki napredak u novim područjima primjene ; klimatske promjene na međunarodnom pritisku i primjenu novih tehnologija , kao i zahtjeve o učincima klimatskih change.Browsing http://www.lead-lighting.com/led-flood-light/led-flood-light-rgb-series.htm za više informacija o RGB LED svjetlo od poplava .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/the-growth-in-india-s-semiconductor-lighting-market-particularly-led-lighting-will-be-more-than-40-percent/

Oznake: komercijalna LED svjetla, Indija je poluvodiča rasvjeta tržište, Indian LED rasvjeta, vanjski LED rasvjeta

Zašto odabrati LED cijev T5 i T8 umjesto fluorescentne

Prije svega , visoko svjetlo učinkovitost čipa : učinak svjetlo LED cijevi T5 i T8 je 100LM / W. Učinak svjetlo fluorescentnih oko 65LM / w. Razlika između LED cijevi T5 i T8 i fluorescentnim gotovo se udvostručio , aglavna proizvođača čipova i dalje razvijati izvedbu čipa ,trenutna najviša svjetlo učinak čip od LED cijevi T5 i T8 izumio Cree dosegla 130LM / W , sasvim je moguće doći do više od 3 puta više nego što je fluorescentne svjetiljke u budućnosti .

Drugi ,visoke učinkovitosti : to je učinkovita optička učinkovitost LED cijevi T5 i T8 , jerfluorescentna žarulja emitira svjetlo na 360 stupnjeva , emitirano svjetlo prema strani nosača uglavnom proizvode ništa učinkovito . Toliki fluorescentna žarulja koristi reflektirajući nijansu , što je to odbijaju dio svjetlosti izgubiti , ali čak i koristiti s reflektora ,učinkovitost rasvjeta fluorescentne je tek oko 70 % . LED cijevi T5 i T8 govore užari sa 120 stupnjeva , tako da sve svjetlo je učinkovita svjetla .

Svjetlo učinkovitost fluorescentnim samo 55LM / W , 40W fluorescentna pitanjaukupno 2200LM , ali od kojih jerasvjeta učinkovitost je samo 70 % , učinkovite lumena je 1540LM , a učinak svjetlo LED cijevi T5 i T8 je 100LM / W , pa samo 16W LED cijev T5 i T8 može doći samo 1600LM , što je samo 40% snage dovoljno fluorescentno ,stopa štednje je iznad 20 % .

Treće ,visoka energetska učinkovitost : kao što svi znamo ,balast i starter moraju biti instalirane u običnim fluorescentne svjetiljke , tako dacijev može nesmetano koristiti . Balast i starter su moć , tako dastvarna snaga ovih dvaju dijelova zajedno s prstenom će doći do 45W ili više ,učinkovitost je smanjena za 85 % . Energetsku učinkovitost LED cijevi T5 i T8 je obično više od 20 % ,stvarna snaga 18W LED cijevi T5 i T8 je samo 12W . Pregledavajući http://www.lead-lighting.com/led-tube/t5-tube-smd-3014-series.htm za više informacija o LED cijev T5

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/why-choose-led-tube-light-instead-of-fluorescent/

Oznake: učinkovita Svjetlo koje emitiraju LED svjetiljke, svjetla učinkovitost fluorescentne, svjetlosti učinkovitosti LED svjetla, kut rasvjete od fluorescentnih, kut rasvjete LED rasvjeta

Kako je LED rasvjeta proizvodi razvijaju u Japanu

04.05.2014.

Kanali prodaje LED rasvjeta proizvoda pogotovo u kućanstvu LED svjetla uključujući LED svjetla dolje u Japanu trenutno koncentrirana uglavnom u supermarketima , distributera i inženjerske projekte , na koje otpada više od 80 % od kanala distribucije . Udio drugih vrsta kanala je manja od 20 % . Dakle, prije ulaska u japanskom LED tržištu , tvrtke specijalizirane za LED dolje svjetlo i ostali unutarnji i vanjski LED rasvjeta rješenja trebaju pokušati razumjeti i upoznati s tri glavna kanala prodaje .

Japanci LED rasvjeta posebno kućanstvu LED svjetla , kao što su LED svjetla prema dolje i vanjski LED svjetla , uglavnom se koristi za rasvjetu domovima , uredima, tvornicama , poslovnim objektima, prometnicama i sl. , od kojih jeindustrijska potražnja larger.WhenLED dolje svjetlo se koristi u uredi i javni objekti, starija od kućanskih svjetiljki . LED rasvjeta će se postupno povećati u područjima gradnje, reklamne panoe, prometne znakove i druge zahtjeveidućih years.Browsing http://www.lead-lighting.com/products/bid26-1.htm za više informacija o kućanstvu LED dolje svjetlo .

Članak iz http://www.lighting-ledlight.com/index.php/how-is-the-led-lighting-products-developing-in-japan/

Oznake: kućanstvu LED svjetla, unutarnji LED svjetla, LED rasvjeta u Japanu, vanjski LED svjetla, prodajnih kanala LED rasvjeta, mjesto LED svjetla koristi

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.