skaska

subota, 29.08.2009.

INTIMNOSTI

Dakle, ajmo sad malo o kući i okućnici. Osim kaj sam prolongirala kosidbu trave uz zaključak sebi pod bradu: ajd neka ga još ove dvije kiše subotu i nedjelju...u rokovnik sam si zapisala između svih obaveza i ovo: subota od 15 i 30 do 17 ćorka. Tempirana uz kišu. Tak je i bilo. Kiša je počela oko trojke i njonj njonj ispod ljetnog poplunčića. Kad ne lezi vraže. Eto ti ga. Prvi telefon u 15 i 55. Tek kad sam lagano zasanjala kak zaključavam Hlo u prisavski zahod i uređujem dnevnik sa Šprajcom. Kroz suze bijesa prosiktah malom nek se javi.
- Alo. - javil se moj najmlađi dečec i dok mi je predaval faking slušalicu veli: - Mama, veli striček da trebaju stariju osobu.
Pizdu materinu. Bude me u nevrijeme i još me vređaju. Al dobro, možda je poziv važan iako je nepristojan pasmumater u subotu prije pet, ma opće kaj prek vikenda ima ko zvat ak ne gori, potapa se il ak negdo ne otegne papke.
- Alo.
- Agencija Puls!
Pičku materinu i ankete.
- Pa kaj vi ne znate nazvati u normalno vrijeme? Vani pada, ja spim a država je u kurcu.
- Nekoliko odgovora.
- Nemrem. Em ne znam em sam neodgovorna.
Nije da nisam bila pristojna. To je bilo pristojno. Još sam i pozdravila.
Upornost i neka druga vrsta odgovornosti natjerala me da nastavim sa ćorkom. Eto ti ga u 16 i 24. Telefon. Ne, nisam uspjela u naumu, nisam nastavila san, al onak, furala sam se na drijem i zamišljala kaj ak danas pogodim sva četri na talijanskom lotu. Kaj bum prvo napravila. Možda da Vladeku kupim motorna invalidska...
- Alo.
- Dobar dan. Zovemo iz tvrtke "Jebitespavačesubotom" d.o.o. Čast nam je objaviti da ste sretni dobitnik jastuka od perja "Sanjajprepelicu".
- Hvala vam nisam zainteresirana...
- ...stoga vas pozivamo da...- s druge strane nije bilo zareza, točke, upitnika ni uskličnika. Morala sam napraviti ono kaj nije pristojno. Top, isključenje.Tek sam poslije toga psovala i začudo nakon pet minuta opet se bacila u lagani drijem sad već uz manje laganu glavobolju. 16 i 50: bum tres fiju bum bang bumbulubam...Jebemti subotu i ćorku i kišu i ...Oni se žene. I pucaju. Bubnjaju. Ono, svi se moramo veseliti. Žene se hehehe, asti veselja.
Pokušavam se koncentrirati i velim si: jebga, idem se dić, skuhati kavu i popiti tabletu. Bolje da sam kosila po kiši.
Voda sam kaj nije zakipila kad se začulo: konobo moja...I udri do one:
- Poštovani, a sad mala pauza.
Eh, sad pijem kavu, tabletu sam popila. I čekam kad bu počel opet zavijati da vidim gdo to pjeva, jer fakat ima isti glas ko popularni Jole. A na o'bližnjoj crkvi zvona besprijekorno zvone. Misa ćeće
Daj se ti sad od mori.
I nemoj da je tko reko isključi telefon. To principijelno ne radim, osobito u posljednje vrijeme otkad me svako malo zove Jadranka. Jednom joj treba recept, drugi put padne malo u komu. A ja ne ostavljam prijateljice na suhom. Prije bi ih podavila nego ih ostavila da se osjećaju izdane.

p.s. nije Jole

- 18:06 - Komentari (10) - Isprintaj - #