OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI

subota, 07.04.2012.

Krizni uskrsni ručak

Eto Uskrsa sutra. To je dan kad se bacaju kuhinjski stolovi kroz prozor i unose se i montiraju novi stolovi kojima su noge ojačane čeličnim profilima s obzirom na količinu hrane koja se nanjem nalazi. Tradicija je tradicija i nedaj Bog da za Uskrs na stolu nema bar 2ipo tone hrane. Tradicija nikad nije znala za krizu pa tako neće ni ove godine.Mi smo narod koji vječno pati od veličine pa se tako za svaku prigodu moramo nekom dokazivati...od vjenčanja, rođendana djece, vlastitih rođendana do evo Uskrsa. Nije Uskrs ako na stolu nije pečena purica raspona krila genetski poremećenog albatrosa čiji je raspon krila veći od vojnog aviona. Juha se kuha u kazanu a kolača ima toliko da svi ukućani seru čokoladu još sljedeća 3 tjedna. Francuske salate ima toliko da nakon Uskrsa graška i mrkve nema sljedećih 12 godina a majoneza postaje endemski primjerak. Da ne spominjem to da ako susjed peče odojka onda drugi susjed mora bar vola a treći susjed kad vidi da ovaj prvi peče odojka a drugi vola, on povuče veze pa nabavi dinosaura pa ga ispeče. To postaje natjecanje ko će imat više hrane. Golfa bi pod pekom ispekli samo da ga se može pojesti. Onda se te hrane napeče...kolača isto...a kad Uskrs prođe, ide stari kršćanski običaj - bacanje hrane u smeće. I tako svake godine, pa i ove u kojoj nitko živ novaca više nema. Pročitao sam da će prosječna rvacka obitelj za najveći katolički vjerski blagdan potrošiti od 500 - 1200 kn. Vjerojatno ovi koji skure 1200 kuna misle da imaju direktnu kartu za Raj, ne znam. 1200 kuna skurit za Uskrs?!?!? Ka da bi Bog dobio ospice da bar ove godine skromno proslavimo Usrs, neeema majko šanse. U skladu sa svim gore navedenim, objavljujem kako napraviti tkz. "Krizni uskršnji ručak" uz što manje potrošenih novaca a i skromnost je jedno od temeljnih načela vjere.
Dakle - KRIZNI USKRŠNJI RUČAK
- Kruh - 8 kuna
Ja se osobno bez kruha nemerem najest pa ga evo smatram jednom od osnovnih namirnica za krizni uskršnji ručak. Ima i jeftinija varijanta a ta je da odete u pekaru i tražite kruh od jučer, taj je džaba, a ništa mu ne fali.
- Radioaktivna Koka Kola - 4 kune boca od 2 litre
Nema potrebe za kupovinom prave Coca Cole, kojićeti kurac dok ima onih radioaktivnih simbolične cijene. Uskrs bez soka je nezamisliv pa tako ima sokova od 4 kune sa okusom akumulatora i limuna. Što joj fali? Sok ionako piju samo djeca a djete bi kamen progutalo da nebi takav sok.
- Juha u vrećici - 5 kuna
Uskrs bez juhe je ka HDZ bez afere, ka Radomir Čačić bez cigle na gasu, jednostavno nezamislivo. Eno je od PODRAVKE dušu dala. Staviš vodu na šparet, voda prokuva, streseš onu vrećicu u vodurinu i eto juhe. Doduše ta juva nema kokoši u sebi al jebalo majku, kad se i skuha prava kokošja juha...tu kokoš uvijek izvade iz juhe, juhu požderu a kokoš skuvana leži na tanjuru i niko je neće. Ako je neko i oće pojesti to obično il bude dida i ćaća kojima je gangrena izjela pola ljeve noge, imaju 250 kila i iz fotelje su se zadnji put digli kad se Rvacka osamostalila...oni će pojest kokoš, dok ostalih 7 ukućana jede samo juhu. E, i što onda fali ovoj iz vreć´ce? Ništa!
- Rial kolači - 10 kuna
Eno u onoj mojoj trgovini na Drenovi, sve od te robne marke RIAL, od traktorske gume, prezervativa, šampona za kosu, do...do ama sve. Eno baš neki dan gledam te kolače. Izgledaju fini. Što mu fali? Možda ima malo osiromašenog urana u njima al eno puna Bosna i Hercegovina osiromašenog urana pa im nikurca nije - sva se tri naroda slažu nikad bolje. Uostalom pridjev "osiromašeni" je u skladu sa vjerom jer Bog čuva siromašne pa ko pojede te kolače, il je siromašan il će biti tako da će ga Bog čuvati.
- Jaja - 10 komada 15 kuna
Ova stavka je možda najskuplja. Ima ih po 15 kuna, doduše veličine ka da ih je snjela kišna glista a ne kokoš, al ka što rekoh, nećemo patiti od veličine. Neki dan sam vidio 10 jaja po cijeni od 19 kuna. Piše na njima A klasa. Valjda ih snjela kokoš na Oksfordu ili Kembridžu...pa piše A klasa. Valjda kokoš ima akademsku titulu jer drugog razloga ne vidim. Najskuplja su jaja najvjerojatnije od kokoši koja ima medicinski fakultet a o jajima nastalim umjetnom oplodnjom, ne želim ni misliti...skuplja su od kavijara. Uostalom, kad je kila banana bila jeftinija od 10 jaja? - NIKAD!...a gle sad...jaja ka da su začeta sjemenom princa Čarlsa, da ga jebem nako nakrivo nasađenog.

- Gajba pive - džaba
Sas se vi čudite kako džaba. Kako neće biti džaba, pa valjda ste nekom u cijelom životu napravili kakvu usluga da vam je ostao vječni dužnik. Eto prilike da ga nazovete i kažete mu "Alo prika? El se sjećaš ono kad si imao kaznu za prebrzu vožnju i ulovilo te sa po kile trave u jointu? Eeeee ko te spasio u MUP-u? Ko? Aj sad lagano po gajbušu i donesi de je...ledena nek bude!". Eto ga majko, gajbara džabaleze.
- Francuska salata - izacuje se iz menija
Koju pičku maternu mi ima da jedemo tuđa jela za vrijeme našeg Uskrsa. Još samo fali da okačimo Sarkozyjevu sliku iznad zdjele sa francuskom salatom. Ja znam da ne postoji "Hrvatska salata" jer čim ima ovo "hrvatska" automatski znači da je ukradena, a čim je ukradena znači da je nema...al zato ima zelene salate. Kupiš glavicu za 8 kuna i što joj fali?
- Meso - kila 22 kune
Eno carskog mesa po 22 kune. Istina Bog, to isto meso došlo iz Danske a godina proizvodnje mu datira iz 1968...al što mu fali? Pa 44 godine je bilo smrznuto, a čim je bilo smrznuto znači da nikad nije bilo otkravljeno, a samim tim mu ništa ne fali. Pa 91- kad sam bio prognanik, nema humanitarne hrane koju nisam pojeo a da nije datirala iz doba starih Rimljana. El mi što fali? Ništa...momak ipo sam ispo zahvaljujući upravo takvoj hrani.

Neda mi se više nabrajati al ja mislim da nisam prešao 60 kuna sa ovim KRIZNIM USKRSNIM RUČKOM. El mu što fali? El ima pive? Ima! Kolača? Ima. Mesa? Ima. Ima svega što će imat i ovaj što će skurit 1200 kuna. Unda?

07.04.2012. u 12:40 • 16 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

< travanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Obrana i zaštita od gluposti