OBRANA I ZAŠTITA OD GLUPOSTI

nedjelja, 17.03.2013.

Ličanin na putu u New York (2.dio)

Pištolj je bio u torbi, ruka na pištolju a prst na obaraču. Sekunde su djelile crnca od sigurne smrti... a onda je crnac na tečnom hrvatskom upitao:

- Mile, bogati... jesil to ti? Mile iz Like?

Mile je i dalje držao prst na obaraču. Desna obrva je poskočila u zrak u znak iznenađenja, otkud ovaj zna da je baš iz Like.

- Esam... iz Like sam... a otkud ti znaš zame, ćaća te jeba tako garavog!?
- Ja sam, Mate! Sjećaš li me se iz UNPROFOR-a? Pa ti si me tih ratnih godina učio što je snijeg... ti si nam nosio Badelov konjak... ti si pekao neku životinju što ste je zvali „odojak“ pa smo to jeli kod tebe u kući... tis nam objašnjava što je snješko i da se dela od snjega i da ga nesmijemo guzačit... Sjećaš se? Pa traktor smo ti izvlačili iz njive!

Mate zapravo nije bio Mate. Bio je to Mtomba iz Nigerije, UNPROFOR-ac kojeg je Mile upoznao davne 1992-e, kad mu je zaglavio traktor u njivi pa ga UNPROFOR sa oklopnjakom izvlačio van. Taj dan je Mile i prvi put u životu vidio crnca a to bijaše Mtbomba. Možda se nikad ne bi ni upoznali da ih Mile nije zaustavio na sred ceste dok su bili u ophodnji... te davne 1992.-e...

- Standeeeee, jeba vam ćaća mater ludu! Standeeeeee! O vraže ućeraj ga materi... pa imal iko živ dam pomogne!
- (UNPROFOR-ov oklopnjak je stao, i otvorio se mali željezni prozorčić kroz koji je dopirao glas) Ti trebala nešto?
- Jok, ja vas zaustavila jer volim bjela boja! Normalno dam treba... traktor mi se uglavija međ 2 brazde, guma šupljikava... a idraulika ošla u kurac pam se plugovi usudrili u njivu, prdnt nemežem!
- Mi tebi pomogla izvući traktora!
Tada je UNPROFOR-ac Mtbomba izašao iz bijelog oklopnjaka te ga je Mile prvi put vidio. Mile nikad do tada nije vidio crnca u živo. Vile koje su mu bile pri ruci odma je uzeo u ruke i rekao:
- Boktemilijeba, štoj ovo!!! Napravde korak name, probušću te da neš znat na koju rupu pišaš!!! Jebati ćaća mater tako garavu!


Sve to je Mili proletjelo kroz glavu. Ožiljak na Mtombinom licu, samo je potvrdio Milina sjećanja... jednostavno... Mile ga je napokon prepoznao.

- Mate iz oklopnjaka!?!?!? – iznenađeno je upitao Mile
- Taj! Taj sam!

Mile se rasplakao ka rodna godina. Inače je bio emotivac, al susret sa Mtombom, starim prijateljem kojeg godinama nije vidio, probudio je u njemu sve doživljaje koje je imao za vrijeme rata. Mtomba je isto zaplakao. Obojica su se grlila ispred kruzera i lila suze.

- Pa što delaš ovdi, umalo te nestresu pištoljinom u čelo, ka prasca u prašćaku! Živ sam se usra kad sam te vidijo!
- Ja ti Mile radim na kruzeru. Ono u UNPROFOR-u plaća bila redovta, al počeli neplaćat prekovremene pa ja reka, jeba vam ćaća mater, i otiša sam odnji! – reče Mtomba na tečnom ličkom govoru, što i ne čudi jer sve što od hrvatskog jezika znao pričati, naučio ga je baš Mile
- Super! Kad već delaš u toj zgradi, dajdeme uved unju!
- Mile, nije to zgrada, to je kruzer!
- Ista pička materna, samo ti mene uved unju.

Mtomba je smjestio Milu u njegovu sobu te mu ukratko objasnio što sve postoji na kruzeru i kako se kretati po njemu te da koliko toliko bude oprezan jer ipak je 5 000 ljudi na brodu i da ne bi slučajno radio probleme.
Mile se smjestio u svoju sobu, a brod je krenuo da isplovi. Isplovljavanje broda je doživljaj za sve putnike pa tako i za Milu. Svi su se naredali duž ograde i svako od putnika je mahao nekom svom koji ga je došao ispratiti. Milu nitko nije došao ispratiti ali je isto tako mahao ljudima u luci. Dok je mahao okupljenom mnoštvu, primjetio je jednu curu u mini suknji te joj sa palube dobacivao:

- MALAAAAAAAAAAAAAA!!!! Dajde numero telefuna dat nazovem naveče!!!!

Brod je isplovio, a onda su krenule Miline priče. Mile se nikad nije vozio u liftu, al zato je znao po 2-3 sata vozat se u liftu sa jednog kata na drugi i to svaki dan. U kino dvorani je bio jedini koji bi zapalio cigaretu a kad bi scena u filmu bila napeta, jedini bi se digao iz sjedala i uzviknuo:

- Odma ga ubi!!! Sjeme mu zatari, taj ćete zajebat kad tad!!! Ama i sa ženom ti spava, ćaća te jeba tako ludog, svi znamo samo ti pojma nemaš. PUCAJ UNJEG ŠTO ČEKAAAŠ!!!

U kockarnici, Mile bi sjeo za rulet stol i naručio:
- Možel edno kila janjetne i krumpjera edno puna vangla... al da budu nako naglo pečeni! Pive mi daj edno 3 komada odma, sad sam se iživcira u kijnu, odma ću 2 strest na eks. Račun odma dajde da platim.
- Gospodine, ovo je stol za rulet!
- Za koji god stol da sjednem, svi mi vele da je to stol za Rulet. Ko je ta Rulet, ćaća je jeba, da je ona sve stolove rejzervirala!?!?! Imal edan stol da je slobodan da mogu jest ka čojk? Da sam zna da je tako, svemejeblo ako neb čamce iša u Amerku! – bio bi ljut na usluge broda

Kad bi u jutro stajao uz ogradu kruzera i vidio oceanske kitove kako plivaju kraj broda.
- LJUDIIIIII!!!!! Suncetejebalo kolka pastrva!!!! Ovo se haubicom lovi a ne šćapom!!!

Sante leda koje bi vidio u daljini, je komantirao sa:
- Gledajde... sve bjelo... ovog UNPROFORA nema gdje ga nema!

Image and video hosting by TinyPic

U striptiz bar kad je ušao i vidio plesačicu koja se izvija uz onu šipku sebi nije mogao doći:
- Mala štos se uztaj gromobran primla, puknel grom, razlet ćeš se po ovoj sali ka inflacija po Rvackoj! Obucide se, sjebaćeš bubrege tako gola na ovom propuvu!!!

U sobi kad bi mu bilo hladno, odma bi zvao kapetana:
- Kapejtane, jebam ja mater, evomse od ladnoće jaja stisla. Pa gdje je šparet u ovoj sobi? Ni drva nevdim nigdje? Pa štoj ovo!?!? El ovo usluga?
- Gospodine Mile imate klimu. Upalite klimu!
- Da upajlim klimu!? Upalće Mile nju, al gdjes ključevi?

Kako je lunjao po cijelom kruzeru, tako je nabasao na sidro od broda, pa kad je vidio o kolikom se komadu željeza radi i koliko za njega para može dobiti, odma je pitao mornara:
- Majstore, vidim da vami onaj komad željeza tamo stoji saaamo ka siroče, to vami gajrant netreba pa ako meže... jab to sasjeka na komade i ponija sasobom!?
- Gospodine, to je glavno sidro broda!
- A nemojmi samo reći i dat ovi lanci trebaju!?!?

Kad ga je osoblje broda odvelu u saunu on se udobno smjestio a onda su pustili paru. Mile je očajnički lupao po vratima i vrištao:
- MAJKU VAM JEBEM!!! SKUVAT ME OĆETE!!!! Puštajde meeeeee!!!! UPOMOOOOOĆ!!!!

A onda... onda je jedno jutro mamuran izašao van svoje sobe... opet stao na svoje mjesto uz ogradu broda i vidio... vidio ogroman kip u ljudskom obliku koji je u jednoj ruci držao knjigu a u drugoj, visoko ispruženoj, baklju. Mili se donja vilica objesila... te je jedva izustio...

- KING KONG, KRU TE JEBA!!!

tekst napisan 17.03.2013.
autor: Bloger Krule


Ovaj tekst:
  
pollcode.com free polls 


17.03.2013. u 14:28 • 15 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< ožujak, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Obrana i zaštita od gluposti