srijeda, 31.01.2018.

žena? kako to gordo preispitujem!

Čak ni na drugu, ništa nije kako se čini.
Kao da nisam, a žena sam.
Dijamant nije moj najbolji prijatelj, ne upoznah ga nikada, njegov sjaj ne resi moju sjajnu ruku.
Kap Šanela No.5 ne odjevam za spavanje, ponekad samo, dezodorans kupljen na akciji.
Buket cvijeća ili stih bar jedan malecki, nikad mi darovani nisu.
Umjesto čipkanih,heklanih rukavica često, ma šta često, svakodnevno, nosim radne ili gumene iz Bauhausa.
Pedikure, manikure, masaže s čokoladom, velnesi,bjuti- centri mi nepoznanica,
ali tačke, grablje,mješalice, gletanje, krečenje, teglenje , volani, kamioni selidbeni dobro mi znani.
Emancipirano, odavna sam odbacila štike, jer nemoš u njima trčat s vrećicama,penjat se u buseve, tramvaje, vlakove, izvozit turu od 1500 kilometara- tjedno, bježati od sebe.

Pa ipak, pjesnikinja jedna, u noći ranoproljetnoj, pod grivnom rascvalog kestena zagli me riječima: -žena zmaj si! -
Pa ipak, sanjar jedan u predvečerje proljetno dok trinaestica je bučila Trgom,On uz bezalkoholno i ja uz rezano pivo, pomilova me riječima – u tebi sasvim dovoljno žene ima-
Na prvu, možda sam, ipak, to što jesam – žena.




Pozdrav, odo ja!

- 22:28 -

Komentari (20) - Isprintaj - #

srijeda, 24.01.2018.

Voliiim...

...ove svoje čizme,najbolje koje sam ikad kupila.Po prvi put ove zime ja nisam imala troje čarape i nisu broj veće već famozno taman.Skupe i na sniženju i tri put sam se vraćala u trgovinu uz Hamletovski pitanje- hoću li ili neću i eto jesam,poslušala svoju cirkulaciju (genetički slabašnu,jer sam smrzo ).Najštosnije od svega,kad sam,sva sretna pokazala svoje "sexy" čizme svojim radnim kolegicama - jedna je jedva suzdržavajući gađenje rekla - pa to su buce.Jesu, najbolje jer guma glavu čuva,bila ona na nogama ili na glavi haha.Di sam sve gacala po snježini ,kišurini,vjetrušina ,mobingu i nisam šmrcnula nit se razboljela.Eto baš volim ta svoja čergarska čizmeta, noga laka,suha,topla i ja sretna jer život čine baš te male,neprocjenjive stvari.S toplinom i radošću ih preporučam svima dugoprugašima i životnim maratoncima.

I

- 18:38 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.01.2018.

kako sam " dezertirala" u Minken

Bio je dovoljan pogled u MMS, iznos neto plaće koje je suprugova rođaka dobila za mjesec rada u Minkenu, da brzinom svjetlosti izračunam svotu koja je meni potrebna - šest mjeseci i odgovorila sam - Dolazim, šta mi je potrebno od papira -
E sad,kad sam priopćila svoju odluku suprugu - ajmjee- deseet dana sraz Titana, ne baš u stilu gospodina i gospođe Smit, al da smo se tukli riječima, hrvali argumentima - jesmo pfuuuu. Moj je suprug 15 cm višlji, 40kg teži al verbalni ring, e tu sam ja oduvijek " jaća" i deseti dan ja to "šamaranje i fajtanje" prekinem izjavom - Ja odo s tvojim blagoslovom, stvorit nam novi život, il bez tvog blagoslova, a ondaaa ću duuuboko razmisliti o svemu.
I ošla sam s kartom u jednom smjeru i s 5 eura u novčaniku!

- 18:26 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.01.2018.

Po prvi put



Kako sam ovnovski odučila još ova svoja "tri dobra petka" raditi sve ono što nisam nikad do sada - promjeniti zanimanje,državu,govorno područje tako danas odlučih ispeći svoje prve kiflice u životu,jeb ga ja sam očito jedina Slavonka koja bi radije išla zubni živac kod zubara izvaditi neg nešto umjesiti i i ispeći, evo u pol 21 pokušah i čist su solidno ispale te moje premijerne kiflice u prosto. Još jednom moj duboki naklon svima koji peku slano i slatko.Sutra pokušam tortu ispeći i tako mi je dobro biti u mom domu br.2! UŽIVAM!

- 22:48 -

Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 09.01.2018.

Curke moje drage,HVALA



HVALA!!!!!!!!

- 20:30 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.01.2018.

Priča o njima
Dragi čitaoče, dopusti mi da ti ispričam priču o ljubavi i žrtvovanju. Dragi čitaoče, ako bi bio tako ljubazan, dopusti mi da ti ispričam priču o njoj i njemu. Vidiš njih dovoje su se sasvim slučajno sreli prije skoro 40 godina. On je nju sreo kad se obasjana sunce vrtila nasred srednjoškolskog hola, a ona njega kad je u John Travolta odjelu, namirišan Brutom, silazio niz stepenice te već spomenute škole. On je odmah znao da će ona biti njegova, a ona se sva važna smišljala, premišljala i razmišljala. On je nju tri puta prosio, ona njega tri puta glatko odbijala jer su bili premladi i preludi za to. Tek kad je ona vidjela, poslje završenog faksa, da je vrag odnio šalu i da on više neće pitat za njenu ruku, ona je na klupčici u parku pitala njega hoće li ju ženit. I je oženio ju je, prije više od 32 godine, a godinu dana nakon vjenčanja njihova ljubav dobila je još jednog člana. Malu frčkavu koja je tada samo njihova postala. I trajala je ta njihova sreća cijelih pePriča o njima
Dragi čitaoče, dopusti mi da ti ispričam priču o ljubavi i žrtvovanju. Dragi čitaoče, ako bi bio tako ljubazan, dopusti mi da ti ispričam priču o njoj i njemu. Vidiš njih dovoje su se sasvim slučajno sreli prije skoro 40 godina. On je nju sreo kad se obasjana sunce vrtila nasred srednjoškolskog hola, a ona njega kad je u John Trt godina. Tada kad je sreća trebala biti još veća, on je morao pušku u ruke uzeti i zaštititi nju, njhovu malenu i ono malo, koje je tek njihovo trebalo postati, jer nešto crno se nad njih nadvilo. Bio je dobar vojnik, nije dopustio da ga crno uzme, ali tri dana nije znao da je otac opet postao. Vratio se njima, nakon rata s rupom u ruci. „Nema veze“, rekla je ona, „bit će bolje ljubavi moja“. Poslje sedam operacije, ona je bila ta koja je uzde uzela, brigu o njemu i svojih dvoje malih nikad nije puštala. Riječi nikad nije rekla zbog toga što je sve sama morala. I postalo je bolje, svakim danom sve bolje i boje. Djeca su im rasla, a i njgeova ruka je zarasla. Tada kad su mislili da je to to i da se neće ništa drugo loše dogoditi, ona je u bolnici završila. „Bubreg Vam se u kamen pretvorio.“, rekao im je doktor jednog dana, „I mora van.“ I ništa zato, spakovo je on nju i njihovu djecu i pravac kod najboljeg kirurga da se dobro za nju pobrine. Vratila se ona, istina za organ lakša, ali još veća i jača. I to bi trebalo biti to, zar ne? Tad bih trebala nastupit ona sreča najveća, jel tako? E pa nije. Trajala je sreća neko vrijeme, ali opet kratko . Došla je i prokleta 2012, kad je cijela ekonomija propala. Onako strmoglavito i u stilu, a i oni s njom. Ona zbog toga što je žena, a on zbog toga što je invalid. Obadvoje u trenu su se našli bez posla sa dvoje djece koje još školovati treba. I potonuo je, onako klonuo duhom, jer se snašao nije. Ali ona je bila tu jača i snažnija od njega, i snašla se bolje. Pretakala je, kako narod kaže, iz šupljeg u prazno, ali uspjela i djecu na pravi put usmjeriti, a i cijelu obitelj na životu održati. Trgno se on naposljetku i vozač postao, a ona u bijeli svijet za poslom pošla. I tako već tri Božića za redom oni odvojeno slave, sami, bez onog najbitinjeg u svemu. Bez jedno drugog za stolom sjede. Božić im više nije onako sladak,kao što je bio, kad su im djeca mali klinci bili, već je gorak i uopće ne zanimljiv. Ustvari Božić više njima Božić nije. I ove godine je isto, jedno bez drugog Božić će doći a božićna svjetla ne upaljena ostati.
Dragi čitaoče, hvala ti za ovo. Njihovu priču nije nam blo lako ispričati, jer vidiš ona je naša mama a on je naš tata. Oni nemaju želja ali mi za njih imamo. Bit će zajedno za proslavu godine nove, prvi puta u tri godine. Tako Vas mi molimo, jer naši roditelji su veseljaci pravi, te uz tamburaše i društvo sve se lakše preboli. Pošalji ih na doček godine nove da sve ono što im se sprema u zdravlju i veselju dočekaju.



Moj najljepši poklon, moja djeca kći Marta i sin Josip poslali su ovo na nagradni NATJEČAJ na radio Antenu, nagradu (doček)nismo dobili jer je ovo tipična hrvatska, slavonska priča, prema tome dosadna i nezanimljiva",ali MENI je
neprocjenjiva
VOLIM VAS DJECO MOJA, VOOOOOOLIM!

- 17:01 -

Komentari (17) - Isprintaj - #

Pozdravček

Pozdrav iz Zagreba! Mah-mahić ljubim i ovaj proljetni zagrebački zrakić!

- 15:32 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 05.01.2018.

Pozdravić

Pozdrav iz Slavonije! Mah-mahić najljepši je Novogradiški zrakić!

- 10:29 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 02.01.2018.

Kisić, cmokić,hagić, smajlić i ijujuić

Pozdravljam Vas iz Minkena,
Ja mučkim kapitalističkim arbaitom tijela bolna i skršena, ali duha vedra i prpošna.Mah-mahić dolazim ja na čisti hrvatski zrakić.

- 17:30 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.01.2018.

Na dobro nam SVIMA došla NOVA



Želim SVIMA sreće pune vreće,
Kamare sexa bez reklamacije
I oceane smijeha i dobre zajebancije
UZDRAVLJE!
Hahaha mene ufatila postnealkoholna depresija

Oznake: Osobno reci

- 18:04 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Opis bloga

JA SAM
kći, sestra,supruga,majka,tetka,ujna, strina,snaha i zaova.
Ja sam domaćica, kuharica, spremačica,higijeničarka,slastičarka.
Ja sam privatnica, radnica, dostavljačica i reduša.
Ja sam ljubavnica, njegovateljica,isljeliteljica, odgajateljica
Ja sam besramna, al i svetica.
Ja sam anđeo i vražica.
Čistunica sam i prljavica.
Ja sam vještica i čarobnica.
Ptica sam i zmaj.
Ja sam bijelo i crveno.
Tragedija sam, komedija i satira.
Ljubim i mrzim.
Plešem sa životom.
S životom se borim.
Kraljica sam i prosjakina.
Vatra sam i voda.
Ja sam svjetlo, ja sam tama.
Lovim i lovljena sam.
Gospodarica sam i robinja.
Bit ću punica i svekrva i baka.
djevojčica-starica.

Čovjek sam snažan
al Žena sam meka .


tražim samo
POŠTOVANJE

Linkovi