Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • j.

    Da.

    avatar

    26.01.2024. (18:18)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Svako malo neka istraživanja. Rezultate svatko tumači kako mu pašu. Rasprave traju, a ništa se ne mijenja. Eh, to nepoklebljivo čovječanstvo. ;)

    avatar

    26.01.2024. (19:56)    -   -   -   -  

  • NF

    Zeleni su neke probleme dobro detektirali, krenuli s neprihvatljivom politikom zabrana i još jedan problematičan krug.

    avatar

    26.01.2024. (21:00)    -   -   -   -  

  • luki2

    Da. Tehnologija i granice rasta. Što i do koje mjere može biti ugroza za cijelo čovječanstvo? Treba dobro odvagati - nastavak ili opstanak.

    avatar

    26.01.2024. (21:26)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Knjigu nisam čitala, dokumentarac mi je nešto poznat. Mene također
    brine što ostavljamo svojoj djeci i kako im na najbezbolnije reći kako
    i sami imamo udjela u samouništenju, ali nismo dovoljno mislili.
    U ovom trenutku mi se čini da je prekasno za preinake, priroda je
    podivljala, a kapitalizam će divljati i dalje, a opet smo mi sudionici
    svega zla što ostavljamo iza sebe. Možda i ima neke nade, ali da se
    sve počne raditi drukčije, za opstanak Zemlje, za dobrodošlicu potomcima:))

    avatar

    26.01.2024. (22:32)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    Svaka generacija ne gleda baš previše daleko u budućnost i želi što više zgrabiti.

    avatar

    27.01.2024. (00:08)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Budućim generacijama će biti kritično.
    Nadam se da nas neće zahvatiti nikakav rat. :(
    Knjigu nisam čitala, dokumentarac nisam gledala.

    avatar

    27.01.2024. (01:29)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Sve ima svoj početak i kraj.
    Ocvali kapitalizam ide svome kraju.
    A carstva se ne ruše u tišini.
    Ko preživi, pričat će...

    P.S. Svidila su mi se promišljanja kolege Korlevića. Uz dodatak da ratovi razvijaju tehniku. Tek smo zakoračili u robotsku (4. industrijsku) revoluciju.

    avatar

    27.01.2024. (09:19)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    nepoznato područje izvan dometa mojeg razmišljanja

    avatar

    27.01.2024. (12:34)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Ne znam kome smeta tvoje filozofiranje, kome se ne sviđa neka ne čita, to što te ponekad zezamo to radimo svima, pa nemoj da te to dira, to ti mi samo testiramo taštinu :)

    Što se ovog tiče, kao ni ostali smakovi svijeta ni ovaj se neće dogoditi, neke stvari, manji dio onih koje nije bio problem predvidjeti su se pokazale točnima, ali i gomila gluposti netočnima, ali se kao i obično oni koji su lupali gluposti prave blesavi i lupetaju nove gluposti, kapitalizam će nestati onda kada mu se nađe alternativa, bilo bi dobro da se ljudski rod ne bude dao navući na neku socijalističku utopiju, ne zbog toga što su takve uglavnom produkt polu inteligentnih neradnika, nego zato jer su redovito krvave, ali obzirom na intelektualne kapacitete u vaseljeni sigurno će se negdje nekada naći kritična masa idiota da pokuša, vidiš kako se anarhisti fašisti antifašisti i antivakseri povezuju i kako su na istim tragovima, skupa s elgebete populacijom, ne sluti na dobro

    avatar

    27.01.2024. (16:41)    -   -   -   -  

  • j.

    naravno da neće, smak svijeta već se odavna dogodio; trebamo još samo bratu hrastu i sestri vjeverici reći: oprostite, ako ikako možete - a oni će, u to sam duboko uvjeren,skromni i dobri kakvi već jesu - reći: ma, dajte najte, i mi bismo tako kao vi, samo da smo mogli i da nas je netko imao voditi prema tome :)

    avatar

    27.01.2024. (18:43)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Hvala ti što si se potrudio sve ovo napisati. Kad sam počeo čitati, sjetio sam se da zapravo znam za tu knjigu, no nikad je nisam pročitao. Kapitalizam u neoliberalnom obliku ili obliku tzv. slobodnog tržišta očigledno je rezanje grane na kojoj se sjedi, no kad se nešto ne zaustavi na vrijeme ili dok se može, dođe trenutak kad inercija tog Čudovišta postane toliko velika da je ništa ili gotovo ništa ne može zaustaviti. Možda tek neki sićušni, okom neviljiv virus, za promjenu malo jači i pogubniji od ovog pripitomljenog, znanog kao SARS-CoV-2.

    avatar

    27.01.2024. (23:13)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Pametno dijete ne mora otići dalje od svoje lokalne samoposlugice pa da shvati da svijet ubrzano odlazi kvragu zbog djelovanja čovječanstva. Kad vidi sve te proizvode od 150 mililitara ili 40 grama, upakirane u ambalaže, dva deci obične vode u plastičnoj bočici, sve mu je jasno. Nešto što se potroši u par sekundi pakira se u predmete koji mogu trajati ne stoljećima, već tisućljećima. Kako takvo ponašanje može zaobići propast? Nikako. A onda, tu je i ono o čemu je govorila Sanda Hržić - bolest konzumerizma, zbog koje ljudi nisu u stanju imati isti auto ne samo deset godina, već ni godinu dana, o istom mobitelu da i ne govorimo, a samo punjača za mobitele na smetlištima se pronalazi u neizmjernim količinama. Stalno novi modeli, stalno poboljšanja, tome nema kraja, a moćnim kapitalistima čini se da granice rasta ne postoje upravo zbog toga što igraju na kartu konzumerizma, odnosno svojega umijeća da uvjere konzumente da im nešto treba, da moraju imati najnoviji model ovoga ili onoga, itd. A odjeća? Koliko se samo odjeće baca nakon jednog ili nijednog nošenja?! Milijarde i milijarde komada odjeće završava na smetlištima u odličnom stanju, dakle to je jedan nevjerojatan fenomen kako je industrija odjeće uvjerila kupce da stalno moraju kupovati novu odjeću iako im ne treba. Čista hipnoza, magija na djelu, iako se takvom ne prepoznaje. Ugrađen vijek trajanja proizvoda bolest je ili izopačenost posebne vrste, o tome zadnjih dana govori Biljana Borzan. Koliko čitam, zakonska regulativa EU-a na kraju neće moći zabraniti ugrađen vijek trajanja, tek će ga pokušati do neke mizerne mjere regulirati.

    avatar

    27.01.2024. (23:48)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ludilo se nastavlja, možda ipak ne postoje granice rasta. :((

    avatar

    28.01.2024. (01:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...