Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Supatnik

    Prije nekog vremena ti isti Boysi su u tom istom Vukovaru napali neku djecu koja navija za Hajduk, i nikoga nije ni najmanje bolio kurac za to, od Milorada Pupovca do tebe.
    Jednako tako i kad se ovo zlo dogodilo, pošto je prva informacija bila da među napadnutima nije bilo Srba, nikoga nije bolio kurac opet od Milorada Pupovca do tebe.

    I onda nastaje drama, ipak su u pitanju bili Srbi.

    Nije li pravo pitanje kako je moguće da djeca rođena u Hrvatskoj, koja nikada nigdje nisu živjela u Hrvatskoj, govore ekavicom.

    Bi li možda sve bilo drugačije da u Hrvatskoj ne postoje djeca koja se segregiraju, kojoj se ne dopušta da u školu idu s hrvatskom djecom, i koju se ne uči da govore drugačije od njihovih vršnjaka.

    Zasigurno bi sve bilo drugačije kad bi se svakog kretena koji napadne dijete, bilo čije pa i njegovo vlastito po hitnom postupku strpa u zatvor, uključujući i profesore koji ih udaraju ma koliko se smatrali izazvanima.

    Ovako ako će sve skupa od Milorada Pupovca do tebe bolit kurac, sve dok se ne utvrdi da su djeca Srbi, nema nam pomoći.

    avatar

    10.01.2024. (20:08)    -   -   -   -  

  • j.

    Jedan od problema s tvojom primjedbom mi je taj što u ovom slučaju, koliko se može zaključiti, nisu napadnuti Srbi. Ako činjenice ne odgovadaju toj slici, tim gore po činjenice.
    Drugi problem mi je taj što sam u tekstu naveo napad na dječačića u Zagrebu koji je nosio Hajdukov dres, ali to vjerojatno nisi pročitao.
    Treći problem je svakako u rječniku. Mislim da bi morao pripaziti na rječnik. Još nisam čuo za sustav vrijednosti u kojemu je nepristojnost vrlina, a vrlina je motiv komentara, zar nije?
    Četvrti je problem u tome što si vjerojatno bio jako uznemiren kada si ovo pisao, pa jednostavno ne razumijem što znači "djeca rođena u Hrvatskoj, koja nikada nigdje nisu živjela u Hrvatskoj".
    Peti problem, kako ja to vidim, jest u tome što bi uopće nekakav problem ikome mogao biti da neka djeca govore ekavicom. Zbog čega bi to samo po sebi bilo problem? Pa zar ljudi, bez obzira na to gdje su rođeni, ne smiju govoriti kako žele? Treba li ih zbog toga tući?
    O ostalim problemima neću.

    avatar

    10.01.2024. (23:11)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    Prava je šteta što ovo neće biti objavljeno na svim portalima i u svim novinama. Kapa dolje!

    avatar

    10.01.2024. (23:19)    -   -   -   -  

  • luki2

    Bravo Vjetre! Savršeno napisano, savršeno obrazloženo - za udžbenike o Vukovaru. Dobro, nikako ne mogu reći da sam iznenađena - niša manje nisam očekivala. Svaka Ti čast!

    avatar

    10.01.2024. (23:22)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Slažem se s konstatacijama i u postu i u replikama. Merčepi i glavaši u principu nisu ništa bolji od šešelja i mladića koljači jedni i drugi. Slabo doduše pratim vijesti i politiku jer se radovito iznerviram ali kod tebe pročitati osvrt je uvijek korisna stvar.

    avatar

    11.01.2024. (00:21)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Eh, kad bi svi razmišljali kao ti, i još to znali napisati!

    avatar

    11.01.2024. (05:44)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Dobar osvrt. Na žalost sve je više huligana u navijačkim skupinama a ratni zločinci se još negdje slave. Bio sam u Vukovaru (biciklom iz Vinkovaca) prije rata i svidio mi se grad, šetnja uz Dunav kao kraj mora sa brodicama i konobama.

    avatar

    11.01.2024. (11:00)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Od pamtivjeka postoje uzroci i posljedice. Već dugo živim i još nisam doživjela da bi posljedica bila bez uzroka. No to je vrlo opsežna tema koja prečesto dovodi do neslaganja pa je najbolje ne otvarati. Rodila sam se i odrasla u Slavoniji i na puno toga gledam iz osobnog iskustva.

    avatar

    11.01.2024. (11:00)    -   -   -   -  

  • geomir

    Evala kume!

    avatar

    11.01.2024. (13:42)    -   -   -   -  

  • Blumi

    Pooštriti i primjenjivati zakone protiv navijačkog (svakog) nasilja.
    Uvesti sustav žešćeg sankcioniranja i zabrana za navijače koji sudjeluju u nasilju.
    Raditi na prevenciji navijačkog (svakog) nasilja, kroz edukaciju i informiranje navijača (škola, mediji, ...).
    Pozdrav i svako dobro tebi, Vukovaru, mojoj Dubravi (Dolje droga, živjeli ćevapi!),
    a najviše onima koji ništa nisu shvatili, ni tvoj tekst, niti što se zbiva,
    a najmanje svoju žalosnu ulogu u svemu što nas snalazi.

    avatar

    11.01.2024. (14:20)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    Ni ekavica ni (i)jekavica nisu isključivo ni srpske ni hrvatske, ali eto, nacionalistički mitovi kažu da je ekavica srpska, a ijekavica hrvatska... A za stvaranje i održavanje nacionalističke mitomanije jezik je izuzetno pogodno sredstvo... pa je tako npr. mit za koji se zalagao "Otac domovine" Ante Starčević bio da je ekavica hrvatskija od ijekavice i da se hrvatski jezik treba standardizirati na ekavici, pa se sad jadan okreće u grobu, jer je Vuk Karadžić odneo pobedu u Hrvatskoj, za standard je prihvaćena ijekavica za koju se Vuk zalagao, Srbi u Srbiji se nisu hteli odreći svoje ekavice, Hrvati su pak zdušno prihvatili Vukovu ijekavicu na uštrb svoje ekavice i ikavice koje su među Hrvatima bile dominantne, i tako su Hrvati po standardnom jeziku postali ijekavci... sad bi se svi Hrvati kojima su ekavica i ikavica materinji refleksi stariji od hrvatske nacije i države trebali istih odreći?... Neće ići!... Ne dajte svoju ekavicu braćo Hrvati!... Ustani Ante, Hrvatska te zove, zove, ustani Ante Starčevićuuuu, i spasi nas od vukovaca koji tuku našu decu kako bi im iz usta izbili materinjsku ekavicu...

    avatar

    12.01.2024. (14:59)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Sve ono što ima predznak zla nema veze ni s vjerom ni nacijom.
    Kao što ne smije imati veze s utjecajnim tatom, iz bilo kojega tabora
    da dolaze, izgrednike treba kazniti, na ulici, utakmici,kafiću, zlo se
    jednostavno ne smije činiti nikomu, pogotovo tolerirati. Dok se ne
    uvede reda sve će eskalirati u pravcu koji će se svima nama obiti
    o glavu. Jezik kojim se govori ako nije u javnim ustanovama gdje
    se govori standardnim jezikom ne bi ni slučajno trebao biti okidač
    za pravljenje nereda. Kad ćemo shvatiti da djecu treba odgajati?
    Tema je teška ali je stvarnost još teža:)))

    avatar

    12.01.2024. (16:06)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sve dok nam gradonačelnici budu đapići (kao ne tako davno u Osijeku) ili penave, sve dok raja bude pozivala na linč luciće, dežuloviće i ivančiće, sve dok se tri stotine tona činjenica o domovinskom ratu i dalje bude trpalo pod tepih i ne priznavalo, sve dok bude vladala dvostruka konotacija slova U, sve dok stranka na vlasti jednom rukom krade dok drugom poziva na čestitost, i jednom rukom tuče dok drugom poziva na nenasilje, sve dok nam navijačke skupine poput Torcide i BBB-a i dalje budu nacifašističke bande, sve dok nam "rod i krv" budu temeljima naše katolibanske vjeroispovijesti, sve dok policija i dalje bude svaku ženu koja dođe u policijsku stanicu prijaviti nasilje od strane muža ili partnera gledala očima osude, omalovažavanja i prijekora, sve dok i dalje budemo nesmetano u svojoj toploj septičkoj jami živjeli veliku hrvatsku laž hrvatskoga boga Marsa - bit će nam tako kako nam je, s prognozama prema gorem. Jer će se oni mladi, pametni i obrazovani nastaviti nesmanjeno iseljavati u neke civiliziranije krajeve.

    avatar

    12.01.2024. (16:06)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ovo što duhovito piše drug Blogokviz zbilja je zanimljivo, pravi "kopernikanski obrat kosovac". :) Nisam imao pojma da tako stoje stvari, a kad ja kažem da drug Blogokviz jako puno toga zna o raznim stvarima, onda mi se ne vjeruje. :))

    avatar

    12.01.2024. (16:23)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Drug Supatnik će za stanje u Vukovaru kao isključive krivce vidjeti Srbe koji se segregiraju, odvajaju, indoktriniraju svoju djecu, ne daju ih u hrvatske vrtiće i škole, uče ih samo srpskoj ekavici, koji i dalje ne priznaju Hrvatsku kao svoju domovinu, koji su i dalje zadojeni četničkom mržnjom, i t.d. i t.sl. Eh, kad bi barem stvari bile tako jednostavne. I nije da se dio Srba u Vukovaru zaista ne ponaša donekle na takav način. No istina je puno kompleksnija i mučnija. Više sam puta ponovio kod sebe na blogu taj jedan po Hrvate neugodan podatak, reflektiran u rečenici koju je izrekla prijateljica moje sestre, koja je tih dana nakon pobjede Tuđmana na prvim demokratskim izborima studirala u Osijeku, a to je bilo mjesecima prije početka bilo kakvih ratnih zbivanja, tj. puno prije pobune dijela Srba. Dakle, ta je djevojka ovako rekla mojoj sestri: "Znaš, zbog onog što se (Srbima) događa u Vukovaru, stidim se što sam Hrvatica." No kad se zadnjih trideset godina govori o Vukovaru, govori se uvijek, samo, jedino i isključivo o tome što su nama, Hrvatima, učinili Srbi, te zadivljale i demonske četničke zvijeri, to je jedina priča koja se priznaje i uz izdašnu glazuru ustaštva snažno gura naprijed, na frontu javnoga mnijenja. A isto je ili slično bilo i s mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj - Osijekom, Zadrom, Zagrebom itd. Apsolutno nema dobre volje kao ni trunke nakane da se istina vidi samo i jednostavno takva kakva jest, bez podjele na "naše" i "njihove", da se činjenice vide takve kakve jesu, da se ništa ne skriva pod tepih i u mračnu kolektivnu podsvijest nijekanja. Ne trebamo se bojati istine. I uz svu nepriznatu istinu, pred kojom bismo se trebali crvenjeti od stida, i dalje, ipak, ostaje činjenica velikosrpske agresije na Hrvatsku uz pomoć JNA i imperativa da se Hrvatska morala braniti. Dakle, čega se bojimo?

    avatar

    12.01.2024. (16:44)    -   -   -   -  

  • starry night

    ima dobar vic o mozgu primitivaca tu, pričaju dva primitivusa o američkim predsjednicima, znaš li da je Kennedy bio jedini katolik među njima, veli jedan, ŠTAAAAAA?, zaprepasti se drugi, zar su svi ostali bili SRBI?!?! hahahhahahahaah, kojre su tu priče 35 godina dok sve rikava i pljačka vlada i ovršnička mafija i bijeg iz svega, za pop.

    avatar

    13.01.2024. (16:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...