Komentari

ffp2.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Sarah

    I mene je razljutilo!

    Al ipak...ne bi te puštali doma, da nisi okej.
    To me veseli!
    Brzo ozdravljenje želim tvom Ištvanu, da te može bedinat;-)

    avatar

    21.10.2023. (16:42)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ssrah, ne idem još doma, rekli su kasnije prije sredine drugog tjedna nikako. Ali nakon operacije moraju gledato da me se čim prije riješe. A onda snalazi se sam kako znaš i umiješ.

    avatar

    21.10.2023. (16:53)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Izgubili su ti gel za tuširanje :0!
    Nisi se danas umila! Nečuveno!
    Mislim da ih trebaš tužiti! :)) I zbog toga što su te premjestili od ekipe!

    Možda te samo treba dobro naprašiti po nezahvalnoj guzici! :0
    Štake u šape i na kavu staroj ekipi.

    Doma će se sigurna sam sve dobro organizirati. Siti ćete biti, a kao prljavci možete živjeti koji mjesec.
    Živi ste svi, koja divota!

    avatar

    21.10.2023. (17:13)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, ne mogu još na štake, previše mi se vrtilo u glavi da bi pokušali a sutra nema fizioterapeuta. Opet ležim ko klada. Dobra stvar je da su izvadili dren na nozi a loša da opet imam kateter. Kako sam dugo čekala drugu operaciju sad tek treba razgibavati koljeno. Bojim se da ne budem na kraju kaonHerr Flick. Psihički nikako nije dobro da sam sada sama u sobi. Ne kužim ljude koji u tome vide neki silni komfor, meni je trenutno stravično, ne znam što sa sobom. Ja nemam strpljenja. Bojim se kako dugo će se ovo vući i kakva ću na kraju izaći iz svega. Strava.

    avatar

    21.10.2023. (17:36)    -   -   -   -  

  • Donabellina

    ajde se malo skuliraj : najgore je iza tebe, kući ne možeš prije nego naučiš na štake, a kad sa štakama budeš samostalna (bez pratnje sestre ) onda šetaj polako

    Moja kćer je kao mlada djevojka imala sportsku ozljedu koljena, stavili su joj koljeno od titana i svjedok sam njenih problema . I zato ti vjerujem

    avatar

    21.10.2023. (17:44)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @annabonni, ovdje uvijek netko od sestara ili doktora nešto bubne bez razmišljanja a onda kad te uzrujaju pokušavaju popraviti. Danas eto ne znam dan li da se koncentriram na oporavak ili već moram razbijati glavu što i kako ću ako me ovakvu pošalju doma.

    avatar

    21.10.2023. (18:08)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Traži da ti stave nekoga u sobu, reci im da ne želiš biti sama. Sigurno svaki dan nekog prime.

    Uznemirena si nakon druge operacije, to je normalno.
    Svakom je danu dosta njegove muke, tako da ne ideš daleko u budućnost jer stvari se uvijek poslože. Osim toga bit ćeš već za tjedan dana značajno bolje.
    Te životno praktične stvari nek te ne brinu. Puknuti nećeš jer sumnjam kako mi možemo biti puknutije nego jesmo! ;))

    Još večeras traži ....

    avatar

    21.10.2023. (18:52)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    bićeš ti još zmaj ognjeni :)

    a Ištvan nadrljao na bazenu...eto ti cirkusa...

    avatar

    21.10.2023. (19:19)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, ma tu je neka luda babs u susjednoj sobi, stalno viče halo, halo, ponidili su mi da me stave kod nje :)))) odmah sam.bila sretna da sam sama u sobi :))
    @smješkica, možda, ali dug je put do toga :)

    avatar

    21.10.2023. (19:27)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Koncentriraj se na to da si preživjela i da ćeš proći bez ozbiljnih posljedica.

    Nakon toga se koncentriraj na onih trideset godina koje će ti se u naturi isplaćivati, redovito! :))

    Mislila sam kako je covid priča iza nas i kako je zadnji soj blag. Je za nas.
    Stari je u roku 4 dana razvio upalu pluća. Dobro da sam pametna i reagiram brzo. Nije se sumnjalo da ima upalu pluća, ali snimak je rekao drugo.
    Hospitaliziran je odmah, stvari mu nisu bile ni raspakirane, natjerala ga da potpiše otpust i za sat i po je bio u Fran Mihaljeviću.

    Purgeri recimo nisu ni svjesni kako im je život lijep što imaju ne jednu nego više takvih izvrsnih bolnica. Mi seljaci iz malih gradova se moramo snalaziti pa tko može i ima nekoga i dobije odgovarajuću skrb. Ostali kako im bog da. Stari manevar koji se je izveo sam nikada ne bi mogao izvesti. Pogotovo ne u stanju u kojem je.

    Dobila si najbolju moguću skrb, operirali su te vrhunski liječnici, neki nemaju te izbore.

    Ajmo mi nešto zapjevati ! :P Jebeš kuknjavu! ;))

    avatar

    21.10.2023. (19:31)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    ka prvo. mojeee mišljeeennjeeee jeee da je tarantino bolji izbor.
    ka drugo. jednom si poželila nešto šta ti se sad ostvarilo tako da samoća uopće nije loša opcija. zamisli samo da ti dođe neka koja ne misli kao ti i koja ima problema sa koljenima zbog klečenja.
    i ka treće. tek kad dođeš doma čut ćeš koje su to muke od prehlade

    avatar

    21.10.2023. (19:45)    -   -   -   -  

  • luki2

    Oporavak će trajati, i to je činjnica. Ne treba ništa požurivati, samo tijelo će odraditi svoje, ali - daj si vremena. Što se tiče premještaja, opusti se i uživaj u miru. Pokušaj odmoriti čim više. Biti će Ti lakše već za dan-dva. Ljub!

    avatar

    21.10.2023. (20:28)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Ovako, reci doktorima da ne možeš odma doma jer je Ištvan jako zadrti mađarski čovjek (desničar, nacionalist, nacist...) i da će te prisiljavati da kuhaš, pereš i peglaš, bez obzira na to možeš li ili ne. Prezentiraj im to na način da oni ispadnu humani i plemeniti i da te spašavaju od Ištvana tako što te zadržavaju u bolnici dok treba, tako da bolnica ispadne nešto kao sigurna kuća za žene, tj. za tebe.
    (imam temperaturu pa ne znam je li ovo što tipkam normalno, al provaj iskoristiti ako se da)

    avatar

    21.10.2023. (20:31)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, ma sve je to u redu, samo mi je dosta ležanja a danas sam još bila ošamućena da bi mogla vježbati hodanje. Jednostavno mi vrtjelo u glavi i bojala sam se da ću pasti u nesvijest. Ali tako sam propustila dio vježbi a sutra nema fizioterapeuta, pa sam malo u kurcu. Vrijeme se vuče i vuče i vuče, nikad proći. Na ništa se ne mogu koncentrirati. Bio minjr kolega u posjeti, to je bio najbolji dio dana. Falila mi je danas vožnja u kolicima, jednostavno da izadjem odavde na sat vremena.
    @kupus, meni su nekako braća Coen milija, bizarnija i bez nasilja, kod Tarantina previše nasilja i koljačine :)

    avatar

    21.10.2023. (20:39)    -   -   -   -  

  • V

    To je po onoj, mislim da i ti sama znaš često reći, da je 'ekipa' dolje. Al' nikako da se odlučiš :)))

    A ja se sinoć, nakon što si se javila, mislim kako je ova tvoja priča s operacijom puno drukčija od moje, skoro da sam ti zavidna. Nemaš ti pojma što je 'pravi scenarij' :)
    Ja sam ti, recimo, prvi put u bolnicu otišla sa 17. Tata me odveo jer nisam znala ni gdje se bolnica nalazi, ali sam njemu i mami odmah rekla, skoro zaprijetila, da bi bilo najbolje da se ne pokušavaju informirati kod doktora, da ću to ja, a onda ću ja njima sve pojasniti. To sam sve opravdala time da ću uskoro biti punoljetna, samim time odgovorna za svoj život, pa mi je namjera isti uzeti u svoje ruke. Bolest je rijetka, i tada se o njoj puno manje znalo nego danas pa sam se bojala da ću nešto propustiti, tj. da ja sama neću biti dovoljno informirana o njoj... da će mi se nešto možda i prešutjeti.

    Doktori su se jednom pitali među sobom, drugi puta mene hoće li netko od odraslih dolaziti, pa sam i njima sve to pojasnila, i onda su fino uvijek sa mnom ozbiljno razgovarali. Nije da sam baš tim postupkom ispala najpametnija, ali vjerojatno bih ja taj dio opet ponovila da moram :))

    Ima nekih stvari koje ne bih ovdje ni u ludilu ispričala... ali recimo, zanimljivo je kad sam nakon operacije išla doma. Nakon što sam svojima navečer javila da će me rano ujutro operirati, i da oni ne trebaju dolaziti, jer neće stići, da s 'Rebra' idem na Jordanovac, a na intenzivnu se i tako ne može ulaziti (naravno da je panika nastala) ja sam još nakon operacije, par tjedana poslije skoro na prevaru otišla iz bolnice, pa i tamo napravila cirkus jer me nisu htjeli pusti kad su shvatili da idem kući, a ne ponovno na 'Rebro'. Ali već sam otpuštena i moje mjesto je bilo zauzeto, i tako...
    Pa onda kad su čuli da kući namjeravam sama ... busom... tek onda je nastao cirkus :)))
    Odbila sam kola hitne (užasavala sam ih se, i vozila sam se njima jedino kad sam mamu, pa poslije i tatu pratila u bolnicu), a svojima sam javila da niiikaaakoo ne dolaze, jer da ću ja otići prije nego što oni dođu :))
    Imam tešku mišićnu bolest, pilili su mi i rastezali prsnu kost zbog čega sam godinu i pol mogla samo (polu)sjedeći spavati, tog jutra su mi vadili konce i ponovo zašivali dva šava jer se rana otvorila, ali ja sam zaključila da nije problem s velikom torbom (no... pa taksijem :D) doći do kolodvora :)
    Sad bih mogla stati kod toga kad se autobus pokvario... zapalio nasred autoputa... :)

    Naravno da sam bila djetinjasta i nerazumna... ali ne mogu reći da pod istim uvjetima ne bih to sve opet ponovila... što ću kad nikad nisam podnosila prenemaganja i ovisnost o drugima i nametanje, nego se uvijek otimala na sve mile načine :)

    avatar

    21.10.2023. (20:45)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @luki, evo uspjela sam malo doći k sebi, danas me ta ošamućenost malo prestrašila ali kaže fizioterpeut da je to normalno. Teško mi pada ležanje a danas nije išlo drugačije.
    @dvi tri, ma to ti njih baš ne zanima. Jednom pacijentu su rekli da nisu oni hotel pa ds se tu nepotrebno zadržava.
    @V, bogami si i ti bila težak pacijent :) Mene je danas najviše prestrašila trenutna ovisnost o njegovateljima. Prije OP sam se puno više mogla sama za sebe brinuti ali sa tim fiksaterom na nozi nije išlo na duge staze. Ssd mi se čini da sam se vratila tjedan dana unazad u nekakvom napretku. Valjda će biti bolje :)

    avatar

    21.10.2023. (21:21)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Ja sam ti već ranije zaželila najoptimalniji mogući oporavak u rehabilitaciji i.... da te ne izda strpljenje.....iskreno ti želim da budeš dobro:-)

    avatar

    21.10.2023. (21:22)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Hvala @morska, nadam se da će opet ići na bolje, danas sam malo u kukiju :)

    avatar

    21.10.2023. (21:34)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Dobro ti se čini da je sad opet gore jer je. Operirana si.

    Dobra stvar je što od sad nadalje, i od ovog početka ide samo na bolje.

    Sad se čeka onaj trenutak da se skoz oporaviš, poludiš i upišeš se u planinare !
    Bit će zanimljivo kad dobiješ nazad obje svoje noge pa kad prođe prvi strah i oprez da se ne ozlijediš...
    E onda će krenuti pravi tulum! :))

    To znači kako te moram čitati još neko dogledno vrijeme. Jbg moram, ne želim to propustiti. Ziher ćeš uplatiti bar tri putovanja! :))

    avatar

    21.10.2023. (22:16)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, je samo pitam hoću li moći opet plivati. Hodanja se sad bojim ko vraga, po kući ću valjda ići kao po jajima da se opet ne slupam. Obzirom da neko vrijeme neću dobivati punu plaću, mislim da će biti i manje putovanja :(

    avatar

    21.10.2023. (22:24)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Isuse šta ti je? Naravno da češ moći plivati!!!! Naravno i da ćeš isprva hodati iz straha kao po jajima, ali kada se oporaviš pjevat će se druga pjesma.
    Spontano će se to dogoditi. Ljudi dožive ozbiljne saobračajke i nakon toga voze. Moraju živjeti.

    Rekla sam ti već moja pretpostavka je kako ćeš postati aktivnija. (Ne da mi se pisati esej objašnjenja zašto sam gotovo uvjerena).
    Živi bili pa vidjeli.

    I ne boj se radit ćeš prije nego ćeš to poželjeti. :(

    avatar

    21.10.2023. (22:37)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Bit ćeš ti brzo kao nova. :)*
    Sretna sam što je sve prošlo dobro.
    Volim ovu tvoju ljutitu narav koja stalno nešto nabraja. Ne pišem tako, ne moraju na blogu baš sve znati, ali prepoznajem... :'')

    avatar

    21.10.2023. (23:38)    -   -   -   -  

  • Elle-o-nora

    I iz bolnice rigaš vatru, znači dobro si :)
    Brz oporavak ti želim.

    avatar

    21.10.2023. (23:47)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, nadam se da je tako. Jutros sam već malo pokretljivija nego jučer, jedino me tlak zeza, dosta je nizak. Ovo sa poslom svakako. Pita mene frendica neki dan: ti sad ideš u invalidsku? Dobro da nije bila blizu nego samo slika na monitoru. Koja invalidska? Pod a , od čega ću živjeti, pod b, nije to baš samo tako, to te pola mora falit da bi dobio invalidsku. Ovdje ljudi rade sa multiplasklerozama i rakovima, nikome ne pada na pamet ići u penziju.
    @galaksi. It it aj, leklerk :)
    @ elleonora, pokušavam koliko se da :)

    avatar

    22.10.2023. (08:09)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Nakon svake operacije, pitala sam se hoću li moći sjediti ikada, a kamo li plivati!
    Sto puta sam se uvjerila kako naše tijelo " zna znanje" i ima čudesnu moć samoobnavljanja, jer stvoreni smo za kretanje. Pritom ga naš um monstrum zna ometati negativnim ili malodušnim mislima, dok one lijepe misli i vizualizacije dobroga i lijepoga, doslovno pomažu u tom procesu sastavljanja tetiva, ligamenata, mišića.
    Znaš kak smo klinci govorili " što govoriš to postojiš", to je baš istina.
    Pomogni svome tijelu da se obnavlja, da na svakom mjestu loma bude jače, žilavije i nepoderivo. Zaslužilo je.
    Iz dana u dan bit ćeš sve bolje! Samo strpljivo.

    avatar

    22.10.2023. (09:18)    -   -   -   -  

učitavam...