Samo prisjećanje na neka jela iz mladosti koja su bila baš fina. Tko će što, kada i kako, i hoće li uopće, to fakat nije do mene, ali da se može napraviti izvrsna pašteta za par kuna, to je ;)
31.03.2022. (13:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Palenta na mlijeku... Mama mi je za večeru znala dat pijat kuhane cvjetače. Ili lešo krumpira na krupne kocke. Ulja, papra, soli i deri. Sasvim dovoljno.
31.03.2022. (21:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Goddess Vesna: Eh da sveta vremena djetinjstva ;)
@konobarica: Lijepa sjećanja. Meni padaju na pamet i slane srdele koje smo sami solili. Bilo je tu puno posla, ali kada bi ih složili s tjesteninom i prezlama, ili čak same, pa uz dobar kruh, gdje ćeš bolje i zanimljivo, nitko nije kukao ;)
@luki2: Palačinke, placke, pogače, domaći kruh, ... al je kuća lijepo mirisala ;)
@Viatrix: Meso je ionako precijenjeno i uskoro će ga malo tko jesti, jedino je problem što će voće i povrće puno više koštati, ali ako tako mora biti što da se radi nego plati ;)
31.03.2022. (22:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Spomenuo si u komentaru slane srdele, baš smo usolili oko 5kg, sad samo treba čekati. Od 2 kg sam napravila sa(v)ur, koji je meni fina večera, a može dosta dugo stajati u frižideru.
01.04.2022. (10:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@mecabg: Nije meni problem s kavom, ali da sam pobrkao lončiće, to odavno jesam :)))
@Dvi, tri rici...: Eh da, čekati, pratiti, a onda ih valja očistiti. Nas je to malo ubijalo, pa smo zbog toga valjda pomalo i odustali. Marinada od srdela i kruh ili krumpir, meni su istinska delicija, bravo ti ;)
@Mrs. Galaxy: LP D
01.04.2022. (12:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moze se dobar rucak spremiti za malo novaca, problem je danas sto se malo kuha. Sve uglancane kuhinje..jede se po restoranima brze hrane koji su za vikend puni mladih obitelji sa djecom...jadna im majka...a evo jos jedan detalj. Bila sam poslom u jednom stanu...mlada gospođa u stiklama, i ja nosim stikle da pogresno ne razumijete, dosla curica iz skole i sjela za stol Gospođa izvadi iz leda krumpirice i na brzinu joj isprzi dok smo jos bili u stanu. Taj prizor nikad necu zaboraviti, ja bih gospođi najradije onog trenutka nabila vrecicu od krumpira na glavu.
02.04.2022. (14:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Riba Luca: Eh da, svima njihovo vrije postaje dragocjeno, ali duboko vjerujem da postoje i sasvim zdravi kompromisi ;)
@Pozitivka: Mnogi misle da je zdravo skupo, a djelom i je, ali ne ekskluzivno, pa će srdela biti vrjednija od kovača, samo treba uzeti u obzir i kriterije za usporedbu ;)
02.04.2022. (16:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Tad, kad smo dica bili....i kruv namazan mašću pa posut šećerom je bio vrh...
31.03.2022. (07:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
carstvo snova
Bila so to vremena...i još su...mini makaroni sa mlevenim orehima...mljask!!!
31.03.2022. (10:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Eh da bili smo klinci u slično vrijeme, i uživali u istom.
Pao mi je na pamet i mak sa šećerom i tjesteninom ;)
31.03.2022. (11:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
OVO si odlično ukomponirao u nesuvisle komentare jednog posta :
ti si ZNALAC i tebi se treba vjerovati
Kruha, paštete i čaja za večeru uvijek ima
31.03.2022. (12:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Samo prisjećanje na neka jela iz mladosti koja su bila baš fina.
Tko će što, kada i kako, i hoće li uopće, to fakat nije do mene,
ali da se može napraviti izvrsna pašteta za par kuna, to je ;)
31.03.2022. (13:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Ovo me vraća u djetinstvo! Hvala ti na tome!
Lp
31.03.2022. (13:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Palenta na mlijeku...
Mama mi je za večeru znala dat pijat kuhane cvjetače. Ili lešo krumpira na krupne kocke. Ulja, papra, soli i deri. Sasvim dovoljno.
31.03.2022. (21:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Ovo meni zvuči super! Uključujući i ćinkeeee! Jeeeeeeeej! :))))) Mljac! Ljubim!
31.03.2022. (21:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Zanimljivo i jeftino. Isplati se takav meni.:)
31.03.2022. (22:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Goddess Vesna: Eh da sveta vremena djetinjstva ;)
@konobarica: Lijepa sjećanja.
Meni padaju na pamet i slane srdele koje smo sami solili.
Bilo je tu puno posla, ali kada bi ih složili s tjesteninom i prezlama,
ili čak same, pa uz dobar kruh, gdje ćeš bolje
i zanimljivo, nitko nije kukao ;)
@luki2: Palačinke, placke, pogače, domaći kruh, ... al je kuća lijepo mirisala ;)
@Viatrix: Meso je ionako precijenjeno i uskoro će ga malo tko jesti,
jedino je problem što će voće i povrće puno više koštati,
ali ako tako mora biti što da se radi nego plati ;)
31.03.2022. (22:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Kupus sa flekicama...dobro si me potsetio, pravim ga već sutra...
I ja sam zabrljala sa kavom, ali nije važno, kupiću novi lončić:))
01.04.2022. (07:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri riči...
Spomenuo si u komentaru slane srdele, baš smo usolili oko 5kg, sad samo treba čekati. Od 2 kg sam napravila sa(v)ur, koji je meni fina večera, a može dosta dugo stajati u frižideru.
01.04.2022. (10:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
tako je, lp!
01.04.2022. (10:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@mecabg: Nije meni problem s kavom,
ali da sam pobrkao lončiće, to odavno jesam :)))
@Dvi, tri rici...: Eh da, čekati, pratiti, a onda ih valja očistiti.
Nas je to malo ubijalo, pa smo zbog toga valjda pomalo i odustali.
Marinada od srdela i kruh ili krumpir, meni su istinska delicija, bravo ti ;)
@Mrs. Galaxy: LP D
01.04.2022. (12:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Riba Luca
Moze se dobar rucak spremiti za malo novaca, problem je danas sto se malo kuha. Sve uglancane kuhinje..jede se po restoranima brze hrane koji su za vikend puni mladih obitelji sa djecom...jadna im majka...a evo jos jedan detalj. Bila sam poslom u jednom stanu...mlada gospođa u stiklama, i ja nosim stikle da pogresno ne razumijete, dosla curica iz skole i sjela za stol
Gospođa izvadi iz leda krumpirice i na brzinu joj isprzi dok smo jos bili u stanu. Taj prizor nikad necu zaboraviti, ja bih gospođi najradije onog trenutka nabila vrecicu od krumpira na glavu.
02.04.2022. (14:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Tko kaže da je kvaliteta uvijek skupa? Nekih se jela sjećam, dobro bi bilo opet probuditi dijete u sebi. ;)
02.04.2022. (15:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@Riba Luca: Eh da, svima njihovo vrije postaje dragocjeno,
ali duboko vjerujem da postoje i sasvim zdravi kompromisi ;)
@Pozitivka: Mnogi misle da je zdravo skupo, a djelom i je,
ali ne ekskluzivno, pa će srdela biti vrjednija od kovača,
samo treba uzeti u obzir i kriterije za usporedbu ;)
02.04.2022. (16:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...