Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • stara teta

  već odavno nismo peripatetici, dokoni buržuji koji dokučuju dijalektiku po rubovima dvorišta, ha, ha. hodačko pleme, u nekim slučajevima horda, kao da svoj paćenićki odušak pronalazi tek za slobodnog vremena. nije baš ugodno stajati ovješen na gelender nekog busa, gledati uvijek iste pomične prizore, do slijedeće kuće u nizu (aj, jel bi itko mogao detaljno opisati kako izledaju filmovi svakodnevnog truckanja do posla, sjećamo li se koje je boje kuća u čijem dvorištu postoji voćnjak, u njemu hrpa starog željeza, dječji bicikl i jedna jabuka kojoj do proljeća s grane visi po koji crveni, crveni plod? ili onaj odavno zatvoreni dućan, što li piše na vratima, tamo gdje cvate ona ruža do prvih snjegova, ilii tračnice uz koje vidim prve makove, znam da dolazi ljeto...). jedan kolega me ismijao što nemam auto, činilo mu se nedostojno da osoba takvog društvenog ranga sramoti cijelu kastu omalovažavanjem takvog važnog imanja (naglasak na i, ne na a). racionalni pristup, odmjeravanje ukupnog troška prema ukupnoj koristi. kontinuirani benefit. povremeno kajanje i proklinjanje. kaj buš, sineki su obećali kad buju imali svoje tutače da me buju vozili ko kraljicu. vozeći gospođicu daisy.

  avatar

  16.03.2022. (09:14)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  tvoja nježna, plemenita, svrsishodna verzija života s i bez automobila..........nema me tu, na žalost....Od onih sam koje ne šetaju uz more ( 7 minuta od velike plaže živim ) , ne hodam o trgovinskim centrima, ne gledam izloge.

  Ja sam auto-žena : gdje god postoji parking, vozim..........
  Moje drugo lice je dolazak u ZG bratu ili u bilo koji grad gdje sam kao turist putovala...........e, tu pak hodam , hodam........Prohodala sam Atenu , Rim, Krakow uzduž i poprijeko opsjednuta pročeljima zgrada i prozorima sa zavjesama!!!!

  Zašto imam dvostruka mjerila čudi se moj suprug, hodač (!!!) ili putnik gradskog autobusa........?

  avatar

  16.03.2022. (09:35)    -   -   -   -  

 • V

  I... tko će kćerki reći da ostaje bez automobila? :)

  avatar

  16.03.2022. (11:51)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  U ovaj i ovakav svijet teško je uklopiti se

  avatar

  16.03.2022. (12:03)    -   -   -   -  

 • mcmlx

  hm opremljen sam negdje između Dr. Skruzny-a (Vesnicko ma strediskova) i Freda Kremenka, no vožnje su se svele na Sonntagsfahrer-a, a čim život postane nešto više patetičan možda postanem više peripatetičan, bumo vid'li

  avatar

  16.03.2022. (15:07)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  odlično štivo... za čitanje i dočitavanje....

  avatar

  16.03.2022. (15:38)    -   -   -   -  

 • luki2

  Nikada nisam koristila automobil - samo javni gradski prijevoz. A na moje veliko zadovoljstvo, tu se našlo mjesta i za moju Goldie. Nikakav problem! I na Sljeme cipelcugom.....I nikada ne bih novce dala za automobil - prije bih otišla na neko putovanje u inozemstvo, uživala u aktivnostima koje volim.... Potpuno si u pravu. Divan tekst! Poučan. Ljubim!

  avatar

  16.03.2022. (16:28)    -   -   -   -  

 • Mrs. Galaxy

  Ne želim se uklapati u kutijice, ormare, krletke, okvire... Nije me mater zato rodila. :))) Automobili me ne zanimaju. Najviše volim pješačiti.

  avatar

  17.03.2022. (02:21)    -   -   -   -  

 • Dvi, tri rici...

  Vozim i cesce nego bi trebala... Srezat cu to kao i vecina. Dobro si ucinio: olaksao kceri a isebi otvorio nove perspektive.

  avatar

  17.03.2022. (07:19)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Razlog za ovaj skok cijena goriva je u ratu ali samo jednim dijelom, i bez rata bi došlo do toga ovo je vjerovatno samo ubrzalo tu situaciju. Trenutno mi cijene goriva nisu problem, ali kad ponovo počnem voziti će biti, nažalost ima i daleko većih problema od cijena goriva, sad je najvažnije da se rat okonča.

  avatar

  18.03.2022. (16:49)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Ja obožavam hodati. Nije teško, no kad treba u šoping, nužna je to potreba, Samobor jest mali, ali teglenje vreća je teško... ;)

  avatar

  19.03.2022. (16:47)    -   -   -   -  

 • j.

  hvala svima od srca na komentarima; ako sam vas na bilo koji način potakao da više hodate a manje se vozite - nitko sretniji od mene; što se kćeri tiče, pače malo, već skuplja dukat po dukat za nekakav polovni auto - i ne treba je nitko učiti životu kako već on, pokvarenjak stari, to umije sam...

  avatar

  21.03.2022. (18:29)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...