Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Annabonni

    negdje saam pročitala danas " ima li tko sjesti pored Putina i reći mu NE"

    Nema: čak ni dvije "bračne "kćeri ne vidja i ne vezuje se emocionalno ni s kim

    avatar

    28.02.2022. (18:45)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Da je pametan učlanio bi se u NATO i onda uz američki blagoslov donio u Ukrajinu suživot i demokratiju.

    avatar

    28.02.2022. (19:18)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    "NATO je trebao maknuti se iz ruskog susjedstva, tamo ionako samo provociraju sukobe godinama." - Žele li Estonija, Litva i Latvija biti članice NATO-saveza, o tome se pitaju građani Estonije, Litve i Latvije, a ne ti i ja. I oni - SAMO ONI - o tome imaju pravo odlučivati. A oni su odlučili da im je itekako u interesu da njihove zemlje budu članice NATO-a jer znaju kakvog moćnog luđaka imaju s druge strane granice. Na koncu, da Estonija, Litva i Latvija nisu 2004. ušle u NATO, vjerojatno bi danas dijelile sudbinu Ukrajine. Također, naprosto je netočno da NATO "tamo ionako samo provocira sukobe godinama". Ne znam od kud ti taj podatak, ali on je - tko god da ga je plasirao - jedna pokvarena laž. Kažeš i ovo: "EU nije trebala uvoditi sankcije." A što je po tebi trebala učiniti? Što bi ti učinila da imaš odgovornost kakvu imaju čelnici država članica EU-a? Sjedila bi i nijemo gledala i ne bi ništa poduzimala osim "posta i molitve"? Namjerno karikiram jer je veoma lagano govoriti ovako sastrane bez ikakve odgovornosti. EU, ukoliko se ne želi vojno uključiti u rat svojim ljudstvom, nema previše toga na raspolaganju. Može uvesti sankcije, može pomoći Ukrajini vojno, humanitarno i financijski i može lobirati po svijetu da što veći broj država osudi rusku agresiju i poduzme slične mjere. I to i čini. I to treba činiti. Sve drugo, manje od toga, bilo bi nepreuzimanje odgovornosti i velika sramota za EU.

    avatar

    28.02.2022. (20:18)    -   -   -   -  

  • Euro

    Njemacka ima ministricu odbrane koja je juce izglasala 100 milijardi eura za njemacku vojsku..ima i vas vragova hehe

    avatar

    28.02.2022. (20:37)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Da ima pravde on bi bio 3metra pod zemljom a ne ono jadno dijete. Krvnik umobolni.

    avatar

    28.02.2022. (20:43)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ bilo bi dobro saznati, ima li Putin ljubavnicu, ženu koju voli, blisku prijateljicu...pa je nagnati da s njim priča. Ukoliko nije pomračio skroz...
    @ tako je Fleksi:-)))
    @ pa Mariano, čitala sam negdje, da NATO postavlja svoje baze svugdje po svijetu, gdje god hoće malo ili više nekome priprijetiti. Zato ima članica koje odbijaju da se na njihovom moru ili teritoriju to čini, jer " neprijatelj mog prijatelja ne mora biti i moj neprijatelj". Trpe zbog toga sankcije, da, proda im se stariji avion ili po dalekoj većoj cijeni. Ali imaju mir.
    Drugo, ne znam što bih ja učinila, možda se ne bih do toga niti dovela, no sigurna sam da psihopati ne bih postavljala nikakve uvjete, jer kako si mi i kod sebe odgovorio: "Da, to je najveća opasnost u svemu, što pomračen um sve što je protiv njega može samo nagnati na još luđe, osvetničke poteze, na neku vrstu samoubilačkog fanatizma".
    @ Žena zna s lovom, svaka čast...
    @ Teatralni, nikome ne želim zlo...

    avatar

    28.02.2022. (21:08)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sarah, zemlje postaju članicama NATO-a samo i jedino radi vlastite zaštite, dakle iz obrambenih razloga. Razumljivo je da potom osim prava moraju imati i neke obveze, tako je sa svim zamislivim ugovorima. Istina je da je NATO tu i tamo djelovao i napadački, npr. u Srbiji, zbog Kosova, no to je bilo zbog prijetnji ili opasnosti da bi Srbija mogla počiniti neku vrstu genocida nad albanskim stanovništvom na Kosovu. Drugo su američki "izleti" s napadima na Irak, Libiju i sl. - velik dio međunarodne zajednice pa i zemalja EU-a oštro je protiv toga i želim vjerovati da će se SAD u budućnosti kloniti takvih stvari, osim ako se i opet negdje ne radi o genocidu ili prijetnji genocidom, no svakako je tada puno bolje da postoji suglasnost Skupštine UN-a (Vijeće sigurnosti UN-a je nešto što bi zapravo trebalo ukinuti jer Rusija, Kina i SAD uvijek na sve što im padne na pamet mogu staviti veto pa to Vijeće sigurnosti čini nekom vrstom farse). Da, rekao sam da se bojim da kod pomračenog uma sve što napraviš protiv njega u smislu sankcija može samo pogoršati stvar, ali ne postoji izbor ili alternativa jer se ne može pustiti luđaka da čini što ga je volja i baš ništa ne poduzimati. To jednostavno ne može biti opcija jer tada bi i u budućnosti svi mogući luđaci i diktatori koristili i zloupotrebljavali tu pasivnost međunarodne zajednice.

    avatar

    28.02.2022. (21:36)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    ''Putin je trebao napasti Ameriku,
    bombardirati NATO baze, ispisati se iz EU.''

    Ispravak netočnog navoda!
    Maaa... nije Rusija članica EU !
    O Božee!!

    avatar

    28.02.2022. (21:42)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ u mom svijetu, ženskom, komunikativnom i pregovaračkom svijetu, takvi obrambeni savezi ne bi nikada bili niti potrebni. Braniti se od koga, drugog živog bića, zašto, tko bi mi uopće htio i zašto nauditi? Boriti se za mir, to ti je meni to. Sad ja karikiram, nekako mislim da kužiš bit. Dakle, rat započinju, vode i završavaju muškarci. Sama ideja da ti treba cijeli obrambeni savez da se zaštitiš od drugoga, meni je luda koncepcija! NATO je zlo. Te ucjene, te manipulacije, te kurčenje s novim igračkama, avionima...naravno da se iza svega krije samo jedna užasna igra moći i pohlepa za lovom.
    @ diablo, zahvalila sam ti na drugom blogu, ne znam samo čemu ovo o bože, ispravila sam, zabune se događaju. Upisali, ispisali, to nije bit teksta. Al eto, hvala.

    avatar

    28.02.2022. (22:10)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sarah, kao prvo, iza svakog muškog monstruma stoji njegova majka. ;)) Kao drugo, ni ti ni ja nismo se rodili na početku svijeta, upali smo u ovaj svijet u drugoj polovici 20. stoljeća kad je svijet već odavno otišao na kvasinu. I to je problem svih nas koji zaista jesmo srcem i dušom pacifisti i mirotvorci - kako odgovorno djelovati u ovakvom svijetu, koji je danas već po defaultu iskvaren i izopačen? Je li opcija zažmiriti i čekati da prođe, ili poginuti jer ne želim pružati otpor? Možda jest za tebe i mene kao pojedince, no mi imamo i obveze prema drugima, poglavito prema djeci, ženama, starijima, bolesnima i invalidima, dakle prema ranjivim skupinama. Muškarci u tom smislu od pamtivijeka imaju obvezu zaštititi te ranjive skupine u svom društvu. Dakle, nije baš tako da muškarci ratuju samo i jedino zbog toga što im se diže. :) Jedan dio muškaraca svakako da, no tu je ipak i imperativ zaštite ranjivih skupina društva pa i same opstojnosti društva, zajednice, pred zlikovcima koji uopće nisu impresionirani činjenicom da si ti pacifist. :) Na koncu, i u Bhagavad Giti imamo istu situaciju - Arđuna je htio odustati, bilo mu je odvratno ubijati druge ljude, no njegov "vozač", Krišna, rekao mu je da je njegova dužnost boriti se jer se nalazi na strani dobra koje ne smije dopustiti zlu da pobijedi. Dakle, sve to nije nimalo jednostavno, iako je meni sasvim jasna tvoja mirotvorna namjera.

    avatar

    28.02.2022. (22:29)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    ja mislin da je sve to jedno veliko sranje, a srnja se događaju svako jutro pa isto dočekamo i iduče, sranje. šta navodi na zaključak da bez sranja nema ni života jer kad te nema nema više ni sranja, šta nije dobro

    avatar

    28.02.2022. (22:47)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Sarah... Pa nije EU auto škola pa će se upisati za vozački ispit... :)))
    Članstvo triba zaslužitii, ispuniti masu svega i svačega... proces je to...
    po kojem Rusija nikad ne bi mogla biti članica! A ono o Bože ! je zato
    što nisan moga od čuda da to nisi znala! :((
    Oprosti šta san se umiša, mislija san da će drugi reagirati
    kako nisu, usudija san se!... Oprosti!

    avatar

    28.02.2022. (22:51)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ hahaha, iza svakog muškog monstruma je i otac kojeg nikada nema..jer..jer..jer ratuje, naravno, brine za svoju obitelj, štiti ranjive skupine ljudi...:-)
    Ne i ne. Razumijem tvoje stajalište, al nasilje stvara uvijek samo još malo više nasilja i svi sukobi ovog svijeta koji jesu neminovni, mogli su se riješiti ili su se čak i uspješno riješili, samo i jedino mudrom, mirotvornom, smislenom, pravovremenom pregovaračkom komunikacijom, u kojoj obje strane moraju biti zrele i spremne ponešto od sebi bitnog i dragog- izgubiti. Ne moraju i nisu sva povijesna neslaganja završila u ratu i krvi.
    Rat je kapitulacija inteligencije i čovječnosti.

    Možda ti djelujem pomalo naivno, al ja namjerno mijenjam, u svojoj glavi prvenstveno, nesmiljene i krute svjetske paradigme, igram se, kužiš.
    U kravata svijetu, svijetu odijela, jedina komunikacija su novac i moć.
    Tko stvara te zlikovce, kojima ništa na svijetu sveto nije, osim materijalnih stvari koje posjeduju a ne znaju ih ni pobrojati, kako u poreznoj kartici ( silni su domoljubi) , tako ni za stvarno?
    Tko, pa društvo! A tko čini to društvo? Pa tko, pa mi!
    Mi stvaramo zlikovce svih razmjera, bilo birajući ih, bilo podnoseći ih predugo, bilo diveći im se ili ih oponašajući, bilo primijenjujući na njih silu.
    Kako na mikro razini, tako i na makro.

    Dajući sankcije psihopati, mi mu šaljemo poruku da ga želimo osobno uništiti. No taj psihopata ima puno bojevih glava. Skupljao ih je godinama, ko sličke.
    Godinama su te državice oko njega tako kupovale svoj mir, dajući mu svoje glave. Pa kako on sada to ne bi upotrijebio, ha, ionako mu nejde, ni doma, ni vani.

    Mora postojati bolji način od sile.
    Jesi li vidio njegove uvjete?
    Kako su Ukrajinci odgovorili?

    avatar

    28.02.2022. (22:54)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    ti govoriš o miroljubivoj aktivnoj koegzistenciji

    avatar

    28.02.2022. (22:58)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    za patrijarhat - true...

    avatar

    28.02.2022. (23:07)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sarah, mislim da su Putinovi uvjeti naprosto neispunjivi. On i dalje zahtijeva demilitarizaciju (dakle, potpuno razoružanje, što nema ni Vatikan) i denacifikaciju Ukrajine kao i odlazak aktualne vlasti (prvenstveno predsjednika) - što je čisti nonsens. Ne mogu ne vidjeti jednu stvar koja bode oči - Putin neprestano trubi o tome kako se NATO nije smio širiti toliko na istok i kako je Ukrajinu napao upravo zbog toga što ona ima aspiracije da se pridruži NATO-u, no upravo ovaj zastrašujući napad, invazija, agresija Putinove Rusije na Ukrajinu DOKAZUJE da su sve NATO-ove sigurnosne procjene o smislenosti ulaska u NATO država koje graniče s Rusijom zapravo bile OPRAVDANE I OSNOVANE. Hebiga. :) Sviđa mi se ovo što si rekla: "...al ja namjerno mijenjam, u svojoj glavi prvenstveno, nesmiljene i krute svjetske paradigme, igram se, kužiš." Kužim, dakako. Tako i ja nerijetko ispisujem svoje stranice, šireći područje mogućnosti misli, ideja, a onda možda jednom i zbilje.

    avatar

    28.02.2022. (23:13)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ u redu je nisan, odgovorila sam ti tamo...
    @ kupus, a ježi ga, muški um:-)
    @ gala, men's world:-(

    avatar

    28.02.2022. (23:15)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ znači, postavio je uvjete za koje je unaprijed znao da im se neće udovoljiti.
    Psihopatu se ratuje.
    Al on zapravo ne ratuje sa Ukrajinom, on je svjestan svoje nadmoći i ide na sve ili ništa. Ratuje sa svijetom.
    E zbog ovog ništa, nećemo baš dobro spavati, osim ako se ne pronađe neko bolje, nenasilno, mudro rješenje.
    Neka nam Bog pomogne.

    Znam da i ti to radiš i zato te volim čitati.

    avatar

    28.02.2022. (23:26)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sarah, da, bojim se da će sada i ateisti zavapiti Bogu, takvo je vrijeme stiglo.

    avatar

    28.02.2022. (23:36)    -   -   -   -  

  • Sarah

    A ja sanjam opet, jako puno sanjam...

    Mrkog medu kako slasno jede šumske jagode, sanjam kako izranjam vlastitog psa iz rijeke...

    I sva sam u sferi intuitivnog.

    Bog je samo jedan, a njegovih interpretacija mnogo
    On sluša sve iskrene molitve.
    A istina ima onoliko koliko je ljudi.
    U tome je caka.

    avatar

    01.03.2022. (00:03)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Istina ima onoliko koliko je i ljudi, ali samo u smislu da će svatko jednom dosegnuti istinu na svoj vlastiti način, svojim putem i svojim tempom. Međutim, velika je, ogromna istina to što si rekla, da Bog sluša sve iskrene molitve.

    avatar

    01.03.2022. (03:54)    -   -   -   -  

  • Rječita

    Moze se to tako gledati i vjerojatno ratovanje i vuce korijenje iz primitivnih prazajednica. Da bi "ranjivim skupinama" bilo toplo, udobno i ugodno, muskarci su isli u nabavku i skupa lovili, I sukobljavali se okolo sa medvjedima i tko zna kakvim zvijerima. Ali, kada je trebalo podijeliti plijen, jedan se sjetio da njegova zena jede iskljucivo kavijar i eto ti vraga
    Ako zeni ne treba sampanjac, losos i kavijar... vjerojatno nikada nece odgojiti pravoga ratnika, ili poticati borbenost u njemu.
    Ovi danasnji kravata-rata-ta ratnici su tim suroviji i vece su im aspiracije cim "ugrozene skupine" imaju vece prohtijeve.
    Ako zelim imati pecinu od par sto kvadrata sa podnim grijanjem i zalihe hrane u zlatnim listicima da zadovoljim potrebe potomstva mog potomstva, mogu li stvoriti "heroja" ovoga doba?

    avatar

    01.03.2022. (05:55)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ ma jes, u tom bi slučaju žene bile krive i za ratove:-)))
    Muškarci se peru zbog žena, ali ratuju isključivo zbog svojih usijanih glava.

    avatar

    01.03.2022. (09:33)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    samo neka što prije stane :(

    avatar

    01.03.2022. (20:30)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Muškarci se peru zbog žena, ha ha, moglo bi biti točno. :)) Iako, sjećam se, moja sestra nije vjerovala da moj šogor ima ljubavnicu samo zbog toga što se nije prao. Na kraju je ispalo da je imao ljubavnicu, iako se nije prao. Tak da kuš ne ono. :)) Ova imaginacija @Dvi, tri rici... je zbilja duhovita i dobro me je nasmijala. :))

    avatar

    02.03.2022. (00:34)    -   -   -   -  

učitavam...