Evo, ja znam jednu metodu da se povrce ranije raspadne: uzmem onu 'stap-mesalicu', dodam nozic za sekcanje, i samo prodjem kroz lonac: vrrrrruuushshshshshVUH-VUH-vrush... Onda se sve skuva znatno brze, pa ubacis meso, pa na kraju - krompir!
Evo jos jedan tip: ubacis povrce u pretis-lonac (aha, nikad ga ne pominjes???), brze skuvas, pa promesas; pa meso, pa krompire! :)))
16.02.2021. (20:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Da nadopunim Vlada ( kad već čovjek vješto barata s loncima ) prvo se komadići mesa propeku na vrućoj masnoći naglo da bjelančevine koaguliraju..Meso zadrži oblik, dobije laganu "koricu" i onda s njim...........van na tanjur,,,,,,Tada tek na istu masniću stavljaš sitni luk i češnjak, alevu papriku, so i malo vodice pa neka vrije. I miješaj ko Rossovka,,,,,,,,Da bi bilo guške možeš štapnim mikserom " prošišati" a možeš i s onom gnječilicom za pire..E, sad vrati meso nazad, dolijevaj vodice i stavi krumpir da se zajedno s mesom dokuha,,,,,Papar kajenski crveni po volji ( ja ga volim )
Takoc!
16.02.2021. (21:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kod mene krene s receptom, no za vrijeme kuhanja zabrazdim u čarobiranje, još malo ovog ili onog i ode recept, jadna mu majka, u tri prekrasna prikrajka :))) A rezultat - uvijek bolji nego po peesu!
17.02.2021. (07:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Kod mene je isto sve odokativno...osim baš preciznih kolača, a i kod njih oduzimam šećer.....teško mi ikome dat recept jer je mjera na osjet.
16.02.2021. (20:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Hehe i moja zena uvijek spominje mamin paprikas..
16.02.2021. (20:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Da, i moja mama kuha sve od oka.
Ja ne. Vazem i odmjeravam sve.
Ali to je valjda profesionalna deformacija.
I da... Mamin paprikas je uvijek najbolji.
16.02.2021. (20:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
Evo, ja znam jednu metodu da se povrce ranije raspadne: uzmem onu 'stap-mesalicu', dodam nozic za sekcanje, i samo prodjem kroz lonac: vrrrrruuushshshshshVUH-VUH-vrush...
Onda se sve skuva znatno brze, pa ubacis meso, pa na kraju - krompir!
Evo jos jedan tip: ubacis povrce u pretis-lonac (aha, nikad ga ne pominjes???), brze skuvas, pa promesas; pa meso, pa krompire!
:)))
16.02.2021. (20:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
Da nadopunim Vlada ( kad već čovjek vješto barata s loncima )
prvo se komadići mesa propeku na vrućoj masnoći naglo da bjelančevine koaguliraju..Meso zadrži oblik, dobije laganu "koricu" i onda s njim...........van na tanjur,,,,,,Tada tek na istu masniću stavljaš sitni luk i češnjak, alevu papriku, so i malo vodice pa neka vrije. I miješaj ko Rossovka,,,,,,,,Da bi bilo guške možeš štapnim mikserom " prošišati" a možeš i s onom gnječilicom za pire..E, sad vrati meso nazad, dolijevaj vodice i stavi krumpir da se zajedno s mesom dokuha,,,,,Papar kajenski crveni po volji ( ja ga volim )
Takoc!
16.02.2021. (21:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
Super izgleda!... daj teke! :))
Jel to odokativno važi i za one s očalima ili nedajbože
s jednin okon? :)))))
16.02.2021. (21:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Cijeli život se sve kuhalo od oka. Omama je kolače radila ilu od oka ili na žlicu. Tako da se nauči. A paprikoš i po opisu miriši.
16.02.2021. (21:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
ja sve odokativno:)) kod mene je sve bakino najbolje... iako se ne može mjeriti s maminom sarmom, pohancima i kolačima. Baka je majstor za ostalo.
16.02.2021. (23:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Kod mene krene s receptom, no za vrijeme kuhanja zabrazdim u čarobiranje, još malo ovog ili onog i ode recept, jadna mu majka, u tri prekrasna prikrajka :)))
A rezultat - uvijek bolji nego po peesu!
17.02.2021. (07:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
odokativno je najbolje... paprika s varijantama okusa... :)
17.02.2021. (08:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ZlicaOdOpaka
Od oka :-)). Vjerojatno vrijedi za sve :-)).
17.02.2021. (10:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ morska, ali za to odokativno trebaju proći godine kuhanja :)
17.02.2021. (17:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Euro, ma svi se sjećamo maminog kuhanja :)
17.02.2021. (17:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ athropa, i moj junior sve važe, za razliku od mene :))
17.02.2021. (17:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Vlad, ekspreslonac ne koristim...baš kad sam ga mislila kupiti eksplodirao je susjedi u kuhinji :)
17.02.2021. (17:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@AnaBonni, ja sam stavila svoj način pripreme :) svatko ima svoje šeme :)
17.02.2021. (17:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ nisan EL DIABLO, ako dođete pjevati u Petrinju skuvaću ti pravi petrinjski pileći paprikaš :)
17.02.2021. (17:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ demetra, o da...dosta ga je zamisliti u tanjuru :)
17.02.2021. (17:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Izgubljena, to dođe s godinama kuhanja :)
17.02.2021. (17:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Mayday, eto vidiš :) ja baš nisam sklona čarobiranju al moj junior zato spravlja fenomenalne umake :) uvijek drugačije :)
17.02.2021. (17:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@Dinaja, ja sam navikla po maminoj šemi...i nekako mi je tako najbolji :)
17.02.2021. (17:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@Zlica, pa naravno :))
17.02.2021. (17:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...