@izgubljena, često mojima pečem kruh u zimskom periodu dok ne počnem sa intenzivnim radom u plasteniku.
@Zanimljivosti/Putovanja, najvažnije je dobro brašno. Koristim ili domaće iz Roča ili ono Čakovečkih mlinova za dizana tijesta. Na dvije kile brašna dvije kocke fece, malo ulja i šaka soli. Fecu sa malo šećera i više od pola litre mlake vode stavim da se diže. Dobro umijesim i stavim dizati na toplo. Premijesim sa malo ulja, oblikujem ovisno o inspiraciji, stavim opet na toplo dizati. U pećnicu na 180 stupnjeva od 50 min do sat vremena. I to je to .
@Athropa - i moji tako misle. Ne uvijek, kad fulam sa soli...;)))
10.01.2021. (15:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@u zvijezdama piše, za kruh umijesit se uvijek nađe doma. Danas je kod nas bio snijeg, hladno - ne pomaže ni termo ni klima, a dok se kruh pekao - sve je lijepo ugrijalo. Uživaj!
@literulla, uživanje uz svoja slova i listiće....
10.01.2021. (19:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pečem i ja često. Najvolim pomiješati vise vrsta brašna, pirovo, raženo, kukuruzno, integralno tamno. Sve od oka, po opipu tijesta već znam. Moje kolegice s posla ga vole marendati:-)
12.01.2021. (09:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
Izjavljujem pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću:)))
10.01.2021. (15:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Fino! Dobar tek!
10.01.2021. (15:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zanimljivosti/Putovanja
Dobar tek! I jel može receptić :))
10.01.2021. (15:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Nema kruha do domaceg kruha.
10.01.2021. (15:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@izgubljena, često mojima pečem kruh u zimskom periodu dok ne počnem sa intenzivnim radom u plasteniku.
@Zanimljivosti/Putovanja, najvažnije je dobro brašno. Koristim ili domaće iz Roča ili ono Čakovečkih mlinova za dizana tijesta. Na dvije kile brašna dvije kocke fece, malo ulja i šaka soli. Fecu sa malo šećera i više od pola litre mlake vode stavim da se diže. Dobro umijesim i stavim dizati na toplo. Premijesim sa malo ulja, oblikujem ovisno o inspiraciji, stavim opet na toplo dizati. U pećnicu na 180 stupnjeva od 50 min do sat vremena. I to je to .
@Athropa - i moji tako misle. Ne uvijek, kad fulam sa soli...;)))
10.01.2021. (15:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Imaš zlatne ruke..nezna to svatko tako dobro napraviti!!!!
10.01.2021. (16:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
..ne znam kad sam zadnji put kupila gotovi kruh....redovno pecem....kantun najslađi:-))
10.01.2021. (16:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@modrinaneba, ja stvarno volim puno raditi doslovno svašta. Najčešće uspješno.
Ima i promašaja, ali ih ne ponavljam....
10.01.2021. (16:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Kao moj 'reklamni' blog - zaživlje pod tim sloganom :))
10.01.2021. (16:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@morska, ništa čudno za tebe:)
@V, :))))))))))
10.01.2021. (17:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
Dala si mi posla sada mi se jede domaći kruh
10.01.2021. (17:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Može, izvrsno, malo čokolade, malo kruha.
10.01.2021. (18:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@u zvijezdama piše, za kruh umijesit se uvijek nađe doma. Danas je kod nas bio snijeg, hladno - ne pomaže ni termo ni klima, a dok se kruh pekao - sve je lijepo ugrijalo. Uživaj!
@literulla, uživanje uz svoja slova i listiće....
10.01.2021. (19:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zanimljivosti/Putovanja
Hvala na receptu :))
I ja radim domaći, al volim isprobat recepte drugih ;))
10.01.2021. (22:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Super izgleda, sigurno je ukusno.
10.01.2021. (23:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Mogla bih i ja danas :)
11.01.2021. (05:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@Viatrix, ide mi to s kruhom......
@Nisa, očekujem fotku u petak ( čini mi se ). Ako ti izgori. lijepo to uslikaj:)))
11.01.2021. (06:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
bogaaami ti se držiš one, kad se radi nek ima! ova količina taman za nedilju dana a možda i duže
11.01.2021. (16:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@kupus, evo završavaju, ali radim za njih 6 tako da u dva dana nestane:)
11.01.2021. (18:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Domace je domace
11.01.2021. (18:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
Ohohooooooooooo pa krasan kruh. Ajde recept nam pokloni.
Na tebe se nitko ne može ljutiti, hebiga hehehehe.
Divno izgledaju i sigurno su i ukusni...
11.01.2021. (18:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@ Teuta, napisan iznad peti komentar po redu. Izvrstan je!
11.01.2021. (20:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marival11
@Euro, ne smijem se previše hvaliti. Vidiš šta je Trumpa snašlo. Često te čitam:)))
11.01.2021. (20:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Mljac! Pozdrav!
12.01.2021. (01:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sarah
Pečem i ja često. Najvolim pomiješati vise vrsta brašna, pirovo, raženo, kukuruzno, integralno tamno. Sve od oka, po opipu tijesta već znam. Moje kolegice s posla ga vole marendati:-)
12.01.2021. (09:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...