Komentari

mikitarije.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Mikitarije

    Gotovo uvijek namigne kad ju fotografiram. ;-)

    avatar

    28.11.2020. (19:36)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    jadna, jadna, jadna Luna . Kao i čovjek koji je bolestan u iščekivanju kako, dokle i koliko.............Voli je i liječi....
    Mi smo našega liječili od dijabetesa i nakupine vode oko srca : tipične ljudske bolesti, a kad nije mogao izdržati uspavali smo ga, ali ne samog ------meni na krilu, jer jedino tako je izbjegao strah od odlaska...........

    Što smo prošli tih dana nije za ovdje

    avatar

    28.11.2020. (20:07)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @AnaBonni - razumijem. Slično smo ostali bez Alke, ali nisu nam dali da budemo uz nju i rasplačem se, pa i sad, svaki put kad se sjetim tog njenog zadnjeg pogleda, ali nisu nam dali - najmlađa sestra je toliko neutješno plakala da su se bojali da će joj pozliti. I bez Maše smo tako ostali i onda je otac rekao nikad više. Onom Mom i meni je bio žao Lune, nije ju nitko htio udomiti, pa smo se mi javili još dok je štene bila i ni dana nismo požalili, a znala sam da nas ovo čeka (Onaj Moj nije jer nikada nije imao kućnog ljubimca, a sada je doslovno prestravljen mogućnošću njenog odlaska). Uvjerena sam da je pred Lunom još nekoliko dobrih godina, ali me zbog prijašnjih iskustava sve to muči možda i više nego što bi trebalo.

    avatar

    28.11.2020. (20:16)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Baš sam tužna kad ovo čitam. Želim da vaša Luna bude zdrava i sretna još dugo! Svu sreću joj želim. Lijep pozdrav!

    avatar

    28.11.2020. (20:23)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @IzgubljenaUGalaksiji - Uvjerena sam i ja da će bar još neko vrijeme biti dobro.

    avatar

    28.11.2020. (20:44)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Danas sam previše osetljiva da možem samo zaplakati pa Vam Zaželiti svu sreču, da jo još dugo imate!!!
    Držite se i Sretnooo, pusa!

    avatar

    28.11.2020. (21:34)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    baš se lijepo smije

    avatar

    28.11.2020. (22:24)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @modrinaneba- hvala. :-)

    @U zvijezdama piše - čitala sam negdje da se psi mogu naučiti smijati, odnosno naučiti pomaknuti mišiće tako da izgleda da kao da se smiju. To rade zato jer se ljudi smješkaju kad im se obraćaju. Luna je to davno svladala i imam puno njenih fotografija na kojima se "smije".

    avatar

    28.11.2020. (23:01)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ovaj tvoj post me jako rastužio. Pesek ti je presladak a mogu samo zamisliti kako ti je, koje su sve tvoje dileme.
    Zaista je Luna dosta toga grdog prošla naravno zajedno i s tobom.
    Što učiniti, pitanje je sad. Ne bih ti znala savjetovati, jako mi je to teško i tužno...što je boje za nju? Mislim da je za svakog ljuimca najbolja ljubav vlasnika koja što duže traje.
    LP:)))))))))))))))

    avatar

    28.11.2020. (23:49)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Luna, a meni odmah srca u očima, i zbog moje Lune koja je tako slična tvojoj Luni.
    Ne znam Mikitarije, stvarno ne znam. Moja Starkeljica ima 14 godina, vesela je, pokretna, puno šetamo, kilometre, malo sporije nego prije, ali još možemo.
    Sa 8 godina je imala tumor mliječnih žlijezda, bez razmišljanja sam je odvela na operaciju. U sličnim dilemama smo bili. Koliko imamo pravo priuštit joj boli ne bi li je sebično zadržali za sebe?
    Srećom, tumor je bio benigni, oporavila se jako brzo i vratila se u ono stanje živahnog, bezbrižnog, veselog pasitosa.
    Sada, šest godina kasnije, ne bih je podvrgavala operacijama, ni kemoterapijama, ni nikakvim tretmanima koji bi produžavali njenu agoniju, osim onog nužnog- olakšat joj i ublažit bol.
    Za sve drugo mislim da je prestara da bi joj zadnji mjeseci, dani, bili tek puko održavanje.
    Pa i kad mi je tata umirao od raka pluća molila sam da umre, samo da se ne pati, da ga ne boli, da ne proživljava agoniju, nitko to nije zaslužio, nitko...
    Puno pišem, a da nisam ništa rekla...zapravo sam htjela reći da trebamo naći taj balans i smoći snage priznati kada je u njihovom interesu pustiti ih...
    Tvoja Luna je još mlada, puna životne snage, liječiti je dokle god vidiš da ima mogućnosti u oporavak i naravno, dok god to njoj nije patnja.
    A mislim da svi mi znamo taj trenutak...
    Za sada, korak po korak, ako se radi o mliječnim žlijezdama, a po opisu brijanja-čini mi se da je moguće da je baš to u pitanju, kod labradora u velikom, ogromnom postotku se radi o dobroćudnom tumoru koji taman oko njene dobi i krene.
    (Stvarno oprosti na ovolikom i ovako zbrčkanom komentaru, nekako ti ja to puno osobno doživljavam)

    avatar

    29.11.2020. (08:03)    -   -   -   -  

  • Emma

    Brz oporavak tom dragom biću.

    avatar

    29.11.2020. (08:59)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @teuta - slažem se, psi su, pogotovo stariji, čista ljubav, a isto to zauzvrat i zaslužuju. :-)

    @Nisa - nadam se tome što si napisala. Za ovu operaciju se ne dvoumim. U odličnoj je fizičkoj formi, nije pretila, još uvijek ganja fazane, divlje zečeve, srndaće i srne. Slažem se da starijie pse treba pustiti - to smo i mi napravili s kujicom Alkom. Njoj je tumor mliječnih žlijezda otkriven kad je imala 15 godina. Jedan stari veterinar je rekao nek' ju mazimo i pazimo kao nikad, a kad se budemo spremni oprostiti od nje nek' ju dovedemo. Još godinu dana je išla u kratke šetnje i spavala nam u krilu (bila je manja mješanka jazavčara i terijera). Jednog dana nije mogla na noge i njen pogled nam je rekao sve. Nije mi žao što smo ju pustili, nego što nam nisu dali da budemo s njoj do kraja. Hvala što si svoje iskustvo podijelila sa mnom. :-)

    @Emma - hvala na podršci. :-)

    avatar

    29.11.2020. (09:54)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Objavu sam jučer pisala pod popriličnim dojmom saznanja o onome što Lunu čeka. Danas me nekako više muči ono zadnje što sam u objavi napisala - da je Luni dostupnija dobra veterinarska skrb, a većina čovječanstva ima, možda, tek onu osnovnu liječničku.

    avatar

    29.11.2020. (09:56)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Izgleda mi kao dobroćudan pas. Šta bi onim drugima da je
    iz čista mira napadnu?

    avatar

    29.11.2020. (10:44)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @Lastavica - jedan od najvećih problema u mom gradu je taj što vlasnici puštaju svoje pse da se sami prošeću i napadi pasa na druge pse poprilično su česti. Baš zbog toga smo donijeli odluku da nam je Luna posljednji pas jer mi je šetnja s njom prestresna, cijelo vrijeme prilaze drugi psi čijih vlasnika nema i često nas dva ili tri psa prate cijelim putem. U zadnjih godinu dana samo po prirodi šećemo. Samo u mom najužem susjedstvu 5 vlasničkih pasa je gotovo cijelo vrijeme vani. Negdje sam pročitala da ženke pasa često napadaju druge ženke. Luna nije ni po čemu dominanatna, uvijek je ta koja se povuče i ima svoje pseće prijatelje i prijateljice s kojima se igra. Nije zanemarivo koje vrsta psa ju je napala. Mislim da nema lošeg psa, već samo vlasnika koji se ne mogu nositi s određenim tipom psa, a onda još slobodno pustiti bez brnjice pse koje vlasnici nisu odgojili - i eto katastrofe. U zadnjih godinu dana u gradu su bila tri napada psa na djecu - sve su to vlasnički psi (2 puta belgijski ovčari i jedan mješanac pit bula i staforda) koji su pušteni da se sami šeću. Psi su uspavani (bili su na preodgoju, ali nije uspjelo), a vlasnici će vjerojatno opet nabaviti psa kojeg očito nisu sposobni odgojiti.

    avatar

    29.11.2020. (10:50)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Luna je divna. Preslatka. Al se i ona naživila trauma u svom malom psećem životu. Nadan se da će operacija i sve skupa s njom proć dobro. I da, za ovo što pričaš na kraju, o tome kako kod nas životinje imaju bolju skrb nego negdje ljudi, to mene lično rastužuje ali i ljuti.

    avatar

    29.11.2020. (12:43)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @Sjene iz djevojčicinih snova - da, tužno je to, Mislim da sam čak i pretjerala kad sam napisala da većina čovječanstva ima samo osnovnu medicinsku skrb, zapravo većina možda nema nikakvu ili samo onu naj, najosnovniju.

    avatar

    29.11.2020. (12:55)    -   -   -   -  

  • luki2

    Lunu oprerirati, tu dileme nema. Oporavit će se, jer tu također dileme nema. Nije bakica kao moja Goldie, koju nitko NE ŽELI operirati - jer bi ostala na stolu. ;(((( Eto! Luni sretno! Ps: Nikada, ali nikada, nikada i nikada psa puštati s lajne!!!!! Upravo zbog drugih, neodgovornih. Pusa, milimo na vas L+B'G

    avatar

    29.11.2020. (16:04)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Joooj, danas je jedna baš takva pesekica tako veselo zamahala repom kad smo izašle iz dućana (a nije ni naša, niti smo mi njezine, niti se poznajemo)...kako su divni neki psi... :))) Ne razumijemo kako vlasnici pitbulova i sličnih krvoloka mogu 'šetati' pse bez lajne, jednostavno ne razumijem, ma kakvi prostori to bili...ako znaš da ne možeš obuzdati svog psa, ipak ga pustiti da ide kud i kako i na koga hoće....NE RAZUMIJEM.

    Nadam se da će tumor biti benigni, i da će SVE brzo proći, brzo biti zaboravljeno, a oporavak uspješan i potpun.

    Razumijem preispitivanja savijesti, ali to je kao da svaki put kad jedeš razmišljaš koliko djece umire u svijetu od gladi , i to upravo.

    Čovjek može pomagati onima oko sebe, i to je najviše što možeš. I moliti se za sve ostale i ostalo................ako osjećaš pesa da ti je član obitelji, postupat ćeš s njim kao članom obitelji. čalnu obitelji ne bi uskratila njegu jer je netko nema.

    Apsolutno je strašan taj nesrazmjer imanja/nemanja na svijetu, i to je nešto oko čega treba stalno dizati opću svijest, ali , također, u datom trenu, u zadanim okolnostima, činiš kako je najbolje činiti, a ne kako bi bilo kad bi bilo, na drugom kraju svijeta i tako.....

    Sretno!

    avatar

    29.11.2020. (16:12)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    Nadam se da ce biti sve u redu.

    avatar

    29.11.2020. (16:31)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @luki2 - operacija definitivno, a oko toga nismo uopće ni razmišljali jer još nije prestara za to, a sigurna sam da će sve dobro proći. :-)))

    @Lilianke U pravu si što se tiče preispitivanja savjesti i u tome da zapravo zaista možemo pomoći samo onima oko sebe, a Luna je definitivno punopravni član obitelji. :-)))))))

    @athropa - i mi. :-))

    avatar

    29.11.2020. (20:16)    -   -   -   -  

  • marival11

    @Mikitarije, učiniti ćeš sve što je moguće za svoju Lunu. Jedan pogled naših ljubimaca - članova obitelji - dovoljan je da nam plati sve materijalno uloženo u njihovo zdravlje. Sam veterinar reći će ti kad Lunu treba uspavati. Dok ti to ne kaže - izdržite i borite se.

    avatar

    30.11.2020. (07:13)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    bit će sve dobro... izvadit će joj tumor i Lunica će opet biti vedra, jer 8 godina starosti nije puno ... moja Šuška je imala 7 kad je operirana, Lorki je 2 puta operirana, zadnji put je imala 12 godina

    staffordi napadaju, danas je točno godina dana kako je 1 staffordica bez lajne napala moju Mašu... od tada Maša nije ista... više ne prilazi pesekima kao prije, sad samo frkne kroz zube i zatrči se pa pobjegne iza mene, time daje do znanja: ne prilazi mi, bojim se

    javi kako je prošla operacija i znam da će sve biti dobro.. sretno, slatka Lunice :)

    avatar

    30.11.2020. (11:58)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    @marival11 - baš to, pogled govori sve ma o kojem biću da se radi.

    @shadow-of-soul - i ja se nadam, a Luna je još uvijek puna povjerenja prema baš svakom stvoru - jedino muhe i ose ne voli, u stanju ih je satima naganjati po dvorištu. Moji su roditelji imali Mašu :-), zlatnu retrivericu, išla je na operaciju kad je imala 8 godina, ali je samo još pola godine živjela jer je baš rak bio u pitanju, a po njoj se baš vidjelo da nije bila dobro. Luna je odlično, upravo samo se vratile iz desetkilometarske šetnje i sad spava opijena zdravim odnosno odmarajućim umorom. :-)

    avatar

    30.11.2020. (16:19)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepa Luna koja ne zna što ju čeka ali nakon operacije bit će joj vjerojatno bolje a i bolovi će brzo proći uz vaše tješenje. Moj psić ima preko 12 g., do sada nije imao nikakvih problema ali zadnjih dana kašlje za što bi se trebalo otići kod veterinara jer može biti više uzroka.

    avatar

    30.11.2020. (18:24)    -   -   -   -  

učitavam...