Komentari

idragi28.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • eum

    "Naprotiv ako ne zahvaljujemo, tada zaboravljamo dobra djela, tada se sve više zatvaramo u tamu, sve više pamtimo negativno, u sjećanju nam se sve više nagomilava onog teškog, mučnog, mračnog. Tako se zapravo mehanizmi našeg duha prenose na mehanizme psihe te postajemo depresivni, naši osjećaji sve mračniji, a naša mašta sve punija tamnih slika. Na taj način naš razum sve više razmišlja zlo i negativno, a naša volja se upravo onda odlučuje na samosažaljenje, na predbacivanje drugima, na zloću i na kidanje odnosa s ljudima. Ti mehanizmi se onda prenose na naše tijelo, te gledajući negativnosti i zlo, mi se počinjemo bojati." (citat iz slijedećeg nastavka)!

    avatar

    24.03.2020. (14:22)    -   -   -   -  

  • moj-tajni-svijet

    sve više izgleda obuzima me neka tamna emocija bezizlaznosti

    avatar

    24.03.2020. (16:34)    -   -   -   -  

  • eum

    Godine

    Godine lete i lete
    ponekad samo zaprijete
    tužno je gledati svijeću
    dok svijetlom ispraća dijete

    Zagreb je ponosan grad,
    otišlo je voljeno dijeta
    u boji neba plavog
    uz titraj male svijeće!

    Ni snijeg neće dugo,
    zasipa cvjetove nasada,
    poslije kad ode za sobom
    odnijet će nedaće Grada!

    avatar

    24.03.2020. (16:48)    -   -   -   -  

  • isabel

    vakum sam dragi EuM, prazna sam , rezignirana, ne pitam više niš; ni zašto, ni do kada, niš se ne pitam,niti molim, niti tražim više....
    tp.

    avatar

    24.03.2020. (19:37)    -   -   -   -  

  • Boris

    Kako izači iz depresije i bolesti, je jedno vrlo teško pitanje ? Ako želimo naći nekakav odgovor, morali bi smo krenuti od teoloških i znanstvenih istina ili činjenica. Ako ne znamo kako je nastao naš život, koji je njegov smisao i svrha, onda nikada nećemo naći odgovor na postavljeno pitanje.Moje je mišljenje da lječenje depresije, kao i svake druge bolesti trebalo bi započeti edukativnim procesom osvješćivanje osobe u smislu ovih pitanja.

    Ja sam nekada bi pristalica Dale Garnegie svjetovne metode " Mislite i ponašajte se vedro, pa ćete biti vedri ".Ima nešto u tome, ali to nije to. Naravno da inteligencija igra veliku ulogu, po načelu, korisnije je učiti na tuđim primjerima nego na vlastitom.To je ono po ćemu se pametan čovjek razlikuje od klasićne budale. Međutim, od kuda nam ideja da siguran i udoban život sam po sebi čini ljude dobrim ili sretnim ?

    Ja sam došao do vlastitog iskustva da bez Boga nema i ne može biti zdravog izljećenja. Dokazujem time što ove godine "slavim " dvadesetu godišnjicu ozdravljenja. Bez obzira na sve nedaće i bolesti koje sam prošao .Ja sam konstatirao da su to moje najbolje godine koje sam proveo u životu. Velika mi je čast da vam o tome danas svijedočim. Lp

    avatar

    24.03.2020. (20:57)    -   -   -   -  

  • Boris

    @ Isabel, hvala Bogu da si živa, već sam htio pitati za tebe - gdje si ?

    avatar

    24.03.2020. (21:00)    -   -   -   -  

  • eum

    @isabel;
    Ne budi slamka na vjetru
    budi cvijet od korjena
    naka te proljeće ljubi
    lijepa si, jer si žena!

    avatar

    24.03.2020. (23:17)    -   -   -   -  

  • eum

    @moj-tajni-svijet
    Tamne emocije su svuda
    obuzimaju sve od reda,
    bezizlaznost nije za one
    što čuvaju baku i djeda..

    avatar

    24.03.2020. (23:21)    -   -   -   -  

  • eum

    @lion queen,
    Doći ću i do "Križnog puta"
    sva djela su mu izuzetna
    Ivančić je mudrost neba
    danas nam to najviše treba!

    Hvala na poticajnom komenaru!

    avatar

    24.03.2020. (23:25)    -   -   -   -  

  • eum

    @Boris,
    Nikad pameti dosta, samo mudar je pametan a do mudrosti je dalek put. Doduše, neko prije neko poslije spozna od kuda dolazi i kamo ide, ali mudrost ide dalje, što je bilo prije i što nas čeka poslije - vijeka. Zato kažu "nismo tu da budemo sretni" nego da tražimo sreću, a prema tome sretan je onaj tko žive život da bi našao sreću. Zato je nada bitna, toliko značajna, nada je pokretač, proces rađanja vjere i vjera sama. Ni ti nisi gubio nadu, životni padovi i bolesti vratili su te na pravi put put vjere, put ozdravljenja, put ljubavi i Istine, i imaš se za što zahvaljivati i slaviti Božju odluku da te nagradi i ozdravi. Hvala na osobnom svjedočenju!

    avatar

    24.03.2020. (23:49)    -   -   -   -  

  • sewen

    Sve više promišljamo i dobro je to...

    avatar

    25.03.2020. (08:45)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Depresija je bolest, koja se leči.
    Ove crne misli su normalna reakcija na zadnja dešavanja oko nas.
    Izborićemo se, bićemo mi svi dobro!!

    avatar

    25.03.2020. (08:56)    -   -   -   -  

  • U prolazu

    Svakako je dobro biti zahvalan. Vjerujem da mi to pomaže. No ponekad je teško i treba osvijestiti i one teže emocije pogotovo u ovo vrijeme.

    avatar

    25.03.2020. (10:13)    -   -   -   -  

  • Aneta

    Baš lijepo napisano. Sigurno je i Tomislavova knjiga zanimljiva i poučna. Da i važno je kamo je pogled usmjeren. Ako i ne možemo vidjeti tačkicu svjetla u tami, ostaje nam da vjerujemo da ona postoji, jer već sutra čudo se može dogoditi, mimo svih naših očekivanja. :-)

    avatar

    25.03.2020. (11:40)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Svakako treba paliti svjetlo a ne proklinjati mrak.

    avatar

    25.03.2020. (14:00)    -   -   -   -  

  • Nebula

    Svakako treba paliti svjetlo kad je potrebno, a kad padne mrak i dođe vrijeme za spavanje treba ga na vrijeme ugasiti.

    avatar

    25.03.2020. (16:04)    -   -   -   -  

  • NF

    poštujem sve strategije borbe, svatko svoju izabrati treba

    avatar

    25.03.2020. (19:04)    -   -   -   -  

  • Euro

    Izdrzati cemo nekako

    avatar

    25.03.2020. (20:16)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ja sve žetone stavljam na ljubav. Ne volim se kockati ali toliko sam sigurna u ljubav i dobrotu da znam da će biti bolje. Samo treba vjerovati u to i ponašati se tako kako prema drugima tako i prema sebi.
    Laka ti noć dragi prijatelju. Pozdrav Borisu. :))))))))))))

    avatar

    25.03.2020. (22:38)    -   -   -   -  

  • isabel

    pozdrav noćni oboma i tebi dragi EuM i tebi dragi Boris, prvo, hvala ti EuM na uvijek lijepim stihovima, to je u redu kada ti to tako vidiš, ja pak ne, ne vidim više ljepotu ni u čemu , preživljen je onaj prvi udar, sabire se šteta, nije neka s obzirom kako je moglo biti, ne pridajem važnost materijalnim stvarima uopće, kako došlo , tako i otišlo ,kako narod kaže, međutim ovo drugo, -slamka na vjetru -čini mi se izdrži ( samo ona zna) kako izdrži, al izdrži udare vjetra, gledam ju svakog dana ,al -cvijet od korijena biti- , vidiš to u mojim razmišljanjima nemoguće je biti ,jer , taman kad se ukorijenim, ukorijeniš,ili ukorijene cvjetovi stigne gnjev iz utrobe zemlje i išćupa cvijet skup sa korijenom i toga sam se nagledala svih ovih dana, pogotovo nakon onog prvog silovitog , razornog udara,
    ne razmišljam više o postanku, nastanku, življenju , vrijednostima , radostima istog, ne razmišljam više ni o čemu takovom, a ponajmanje o svrsishovitosti samog života kao takvog....da ne ispišem sada ćitavu disertaciju o tome , stati ću i prestati, želim ti samo reći da sam sada i ubuduće samo promatrač zbivanja oko sebe i niš poviše toga....

    molim te, ako ti se ovaj komentar,ili moje osobno razmišljanje čini neprimjereno ovome tvome kutku slobodno briši,sve u redu, razumjet ću

    tebi dragi Boris također puno hvala na upitima, čemu da lažem , kada i bih, lagala bih samu sebe, a potom i tebe i sve one koji misle na mene, a to mi nije blisko, dakle; ovo ,hvala Bogu da si živa, molim te, nemoj, radije bih da nisam, da, radije bih da nisam, vjeruj da bih,od pred mjesec i neš dana ne živim, od tada sam samo i jedino posmatrač okoline u kojoj jesam i ništa više od toga....
    tp.

    avatar

    25.03.2020. (23:38)    -   -   -   -  

  • eum

    @lion queen, sewen, mecabg, U prolazu, Aneta, Sjećanja i osvrti, Isabel, NF, Euro, teuta:
    kao dragim posjetiteljima zahvaljujem Vam svima na komentarima i iznesenim mišljenjima kao doprinosom zajedničkoj spoznaji u dobru kako bi bolje razumjeli i savladali sve zajedničke i pojedinačne nedaće koje nas snalaze ovih dana. A, da bi svi lakše shvatili grijehe ovoga svijeta i posljedice koje trpimo, preporučam da pročitate sve komentare prijatelja Borisa na prethodnom i ovom postu, koji prikazuju samo jedan od uzroka. Pravi put je samo jedan. Jedan čovjek je dao život za tebe, za nas, pruža ti ruku i očekuje da saznaš pravu Istinu. On je ujedno i na sreću naš Bog - Sin Božji, Njegovo kraljevstvo ljubavi i mira tek dolazi. Na svakom čovjeku je njegova osobna odluka da li će ju prihvatiti.
    Tp svima!

    avatar

    26.03.2020. (00:37)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    drag prijatelju, čudno vrijeme, čudno proljeće, otrovno sve, ... čovjek je manji, nego ikada

    avatar

    26.03.2020. (10:39)    -   -   -   -  

  • Boris

    @teuta, hvala ti na pozdravima, i za uzvrat neka te Bog osipa blagoslovima, uvjeren sam u to , kada pogledaš video zapis svjedočanstva : In Familia Dei - Marina i Igor Tomašić.

    avatar

    26.03.2020. (11:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...