Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • AnnaBonni

    Licemjerje jest,nepromišljenost takodjer , kako kaže Plenki : nitko iz HDZ-a ne bi napravio takav gaf ( osim ex predsjednice s mnogo gorih )

    avatar

    08.03.2020. (16:58)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Možda sve te diskusije o jednakosti polova idu pogrešno.
    Nismo jednaki, priroda je i stvorila dva pola da bi osigurala produženje vrste.
    Normalno bi bilo da svako za svoj rad bude nagrađen tako da može pristojno živeti, minimum.
    Normalno bi bilo da nijedan pol ne koristi svoje prednosti ili slabosti za postizanje nekog cilja.
    Znam, ne živimo u Utopiji, ali ako neko dobro radi svoj posao posao, zar je važno stalno isticati njegov pol.

    avatar

    08.03.2020. (17:25)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Hm... meni se dopada ta razlika između polova,
    vaši hormoni kad polude zbog izgubljene nogometne utakmice,
    naše suze, zbog te iste utakmice, koja nam ne da gledati seriju:))

    avatar

    08.03.2020. (17:27)    -   -   -   -  

  • lion queen

    ispravak netočnog navoda: nismo prosvjedovale protiv prava žene na pobačaj, već za elementarno pravo nerođenog djeteta na život, a to su dva potpuno suprotna pojma. stoga tebe i ostale molim da se ubuduće suzdržite izvrtanja smisla našeg prosvjeda.

    avatar

    08.03.2020. (17:38)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Ima još borbi i prava koje treba realizirati.....nadam se, bit će!

    avatar

    08.03.2020. (18:08)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Slažem se s kompletnim postom, sad mediji "izvlače riječi iz konteksta" i to on "nije tako mislio". Veliki "progresivac i modernist". A pravo na pobačaj sve žene imaju tu se niti politika a još manje popovi i njihove ovce nemaju što petljat.

    avatar

    08.03.2020. (18:52)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @mecabg, ovaj post ima tri poruke, poante, žaoke, kako ti volja.
    Naravno da se muškarac i žena razlikuju po izgledu, biološkoj funkciji a pogotovo u psihološkom pogledu. No u postu je riječ o nejednakom položaju žena i muškaraca u društvenom i pravnom položaju.

    Druga poruka je kako mnogi, a pogotovo naši vrli političari, mnogo drve o jednakosti polova, ali to u praksi teško provode.

    Treća poruka je da bi žene borbu za svoju jednakost s muškarcima trebale voditi na odlučniji borbeniji način a ne samo osnivanjem udruga ili pak malim prosvjedima noseći smiješne parole i puhajući u zviždaljke. Zna se što bi muškarce najviše pogodilo, zar ne. :-))).

    avatar

    08.03.2020. (19:53)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Lion, poštujem tvoje mišljenje.No ne radi se o 'netočnom navodu' jer ja u postu nisam spominjao dilemu oko toga kad počinje život, a kad počinje postojanje svjesnog bića već o pravu žena da same odlučuju hoće li ili ne roditi. Što se mene tiče, ako bi se trebao opredijeliti za pravo odrasle osobe, žene ili nerođenog djeteta, koja je uz to tek fetus, onda se opredjeljujem za pravo žena.

    Usput, tako dugo dok se mladiće, a danas i djevojke, u cvijetu mladost šalje u rat da ubijaju ili budu ubijeni, za mene je protivljenje pobočaju licemjerje.
    Znam da se nećeš složiti s tim pa eventualni tvoj odgovor na tu temu više neću komentirati.

    P.S. Za mene život svjesnog bića počinje u trenutku rođenja. U svjetli takvog mišljenja postavljam pitanje: slaviš li ti svoj rođendan na dan kad si ugledala svijet ili pak na dan kad je spermij tvog oca oplodio jajnu stanicu tvoje majke? Ako si dosljedna u svojoj tvrdnji logično bi bilo ovo drugo, zar ne :-).

    avatar

    08.03.2020. (20:04)    -   -   -   -  

  • teuta

    Licemjerje na sve strane...i s bilo čije strane.
    A što se tiče pobačaja, napisala bih isto kao i Lucid.

    Eto, nek živi i nek se i dalje slavi Dan žena hehehehe...Blago nama!

    avatar

    08.03.2020. (20:12)    -   -   -   -  

  • lion queen

    citiram tvoj upis: "Njima se pak odmah pridružuju u potpori i desne stranke zaboravljajući da su, kao do jučer, protestirali i protiv .... slobodne odluke žena o pobačaju"

    Ponavljam: nismo prosvjedovale protiv slobodne odluke žena o pobačaju, već ZA pravo na život nerođenog djeteta", a to su dva dijametralno suprotna pojma!

    Otkad je znanost dosegla viši stupanj spoznaje, promijenila se i paradigma o tome što život jeste i kada nastaje. Život nastaje začećem, a kad se čovjek rodi, to ovisi o danu prirodnog poroda, ili danu prisilnog poroda, ili danu medicinski potpomognutog poroda.... dakle, ti datumi mogu biti ovaj ili onaj, ovisno o stanju trudnice, no uvijek je jedan datum, a to je datum začeća od kojeg počinje život. I ma koliko ti nijekao i nijekao, ne možeš pobiti činjenicu da srce bebi kuca i ranije od tog datuma, koji si ti naveo. I zamisli ironije, proglašavali ste 8. ožujka Majčinim danom, a zapravo pomagali ženama da ubijaju djecu u razdoblju života kad su najnezaštićenija, odnosno kad misle da je majčino srce koje kraj njih kuca njihova najveća zaštita. Ah, koje li zablude kad je u pitanju ljevičarsko srce. Nevjerojatno.

    avatar

    08.03.2020. (20:21)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Zaboravih ti odgovoriti o slanju mladih u rat. Sretoh svojevremeno (ima tome i desetak godina...ne sjećam se više) jednog znanca, bivšeg veleposlanika, koji ima više djece i čovjek kuka, da mu dijete ode u Afganistan. Ja ga pitam kako to da nije riješio tu stvar (ono, mislim si, može on to, obzirom na poziciju), a on mi veli kako bi rado, ali da je dijete na silu htjelo otići jer mu je to poziv i jer voli svoj posao. Toliko o prisili. Nitko nikog nije tjerao u vojsku, osim za vrijeme Juge. Bar danas mladi mogu birati čime će se u životu baviti, a čime neće. Zato, molim te, budi mrvicu pažljiviji, da ne bi ispalo da svjesno širiš dezinformacije na blogu, a znam da ti to nije namjera, jer si časna osoba.

    avatar

    08.03.2020. (20:27)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Samo zena i jedino zena MOZE odluciti sto ce uciniti sa svojim tijelom i onim sto raste u njoj.

    Sve ostalo su sr...nja koje pisu zadrti vjerski fanatici koji ne vide dalje od svog nosa kojeg guraju gdje god ne treba!

    avatar

    08.03.2020. (20:37)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pravo na slobodan izbor je temelj normalnog društva sve drugo je feudalni srednjevjekovni fanatizam,zbog kojeg i je takva neravnopravnost između spolova.

    avatar

    08.03.2020. (20:40)    -   -   -   -  

  • tiara

    shadow-of-soul i Lucid-Theatral...Bravooooooooooooo!!!

    avatar

    08.03.2020. (20:44)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Pa normalno, @tiara, pa nismo zatupljeni i ne dosadjujemo pred bolnicama svojim cudnim rijecima jadnim zenama koje znaju zasto su tu dosle, jer ni jedna od tih ,,moliteljica' nece odgajati to dijete koje neka zena mora, a ne zeli roditi. Kad vidim te spodobe, najezim se!

    avatar

    08.03.2020. (21:01)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @lion
    Ponavljam: nismo prosvjedovale protiv slobodne odluke žena o pobačaju, već ZA pravo na život nerođenog djeteta", a to su dva dijametralno suprotna pojma!
    Da, to su dva dijametralno suprotna pojma, nažalost po vas s takvim stavom, međusobno povezana ko prst i nokat ili ako hoćeš u duhu teme, pupčanom vrpcom.
    Ako prosvjeduješ ZA pravo djetete na život, onda to automatski implicira negaciju prava žene na pobočaj i obratno. Ti si na strani prava nerođenog djeteta (fetusa), ja sam na strani prava žena na pobočaj. Jedna strana mora u ovom slučaju biti gubitnik: žena ili fetus.

    U slučaju tvog znanca, bivšeg veleposlanika i njegovog 'djeteta' (nisam znao da već i djecu indoktriniraju s vojnom službom) koje je na silu htjelo otići jer mu je to poziv i jer voli svoj posao.
    Pitam: koliko je to zaista NJEGOVA ljubav da ubija druge ljude ili bude sam ubijen, a koliko je posljedica PRANJA mozga od strane onih koji misle da se Domovina brani u Afganistanu, Siriji, Estoniji proizvodeći izbjeglice, emigrante i beskućnike koje onda trebaju dočekati jednako tako indoktrinirana 'djeca' na granici Hrvatske a sve u interesu moćnika u EU i SAD-u.

    Da zaključim: ja ne širim dezinformacije već samo iznosim svoj stav. Na to valjda imam pravo kao što i ti imaš pravo da pišeš onako kako ti misliš.
    Nikog ne silim niti ga pokušavam ili želim uvjeriti u ono u što ja vjerujem. Za razliku od mnogih koji imaju suprotno mišljenje od mog, počev od politike, preko nauke, umjetnosti do religije, nikog ne silim da se samnom složim i nikog zbog toga neću etiketirati kao nazadnjaka, zatucanog klerikalca, šovinistu, nacionalistu, pogotovo ne javno, kao što se meni (ne ti) dodjeljuju etikete da sam..., zaš asortiman, da ne nabrajam.

    avatar

    08.03.2020. (21:02)    -   -   -   -  

  • lion queen

    u to vrijeme su išli u mirovne misije, ali su bile same po sebi opasne, ne znam kako je danas, a niti me ne zanima, jer imam preče stvari za razmišljanje. u svakom slučaju, nitko nema vojnu obvezu i svatko sebi može birati ovakvo ili onakvo zanimanje i zvanje, za razliku od Juge, kad je vojna obveza bila pod muss. no i za to me više nije briga...sad su to nečije tuđe brige. predobro su oni svi plaćeni, a da bih ja mislila umjesto njih :)

    a za ovo drugo, ma ja ti to u žaru diskusije možda štogod kažem prežustro, ali naravno da imaš pravo reći što želiš, pa to je zacrtano u našem Ustavu, a ja ga ne osporavam nikome, posebno ne tebi. da mi nisi zanimljiv po tome što imaš za reći, ne bih ni dolazila tu.

    evo, želim ti miran i sretan dan žena, tj. tvoje žene, a i nas ovdje na blogu. i želim da budeš dobro. laku noć, semper!

    avatar

    08.03.2020. (21:22)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Laku noć i tebi @lion, mirno spavaj i lijepo snivaj da se dobro odmoriš za neki novi duel o nekoj drugoj temi :-))).

    avatar

    08.03.2020. (21:28)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Što reći? Kada si u politici, očito se ne biraju sredstva pa makar ispao i glup, a zaboravljaju na pravu bit stvari. Neki ne zaslužuju biti tamo,ali imaš iskaznicu i tamo si, to je tako... ;)

    avatar

    08.03.2020. (21:48)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Politika je uvijek govorila drugačijim riječnikom nego jezik
    običnih ljudi.

    avatar

    09.03.2020. (05:30)    -   -   -   -  

  • sewen

    Koji smo mi svit, a?!

    avatar

    09.03.2020. (14:59)    -   -   -   -  

  • NF

    nisam dobro, zato nisam išao jučer ni na prosvjed, zadnje što bi mi trebalo je nekakva corona...

    avatar

    09.03.2020. (15:28)    -   -   -   -  

  • teuta

    Eeeeee, našao si me sa zagonetkom hehehehee...Nemam pojma, do sada sam radila na jednom kopliciranom dizajnu.
    Ne opravdavam se, časna pionirska hehehehe...

    avatar

    09.03.2020. (16:27)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @teuta
    Da ponovim: u jamu su pali Nitko i Netko. Izvuka su se dvojica Netko pa Nitko. U jami je ostalo "i" :-).

    avatar

    09.03.2020. (17:45)    -   -   -   -  

  • teuta

    Heheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....

    avatar

    09.03.2020. (19:42)    -   -   -   -  

učitavam...