Komentari

marivall01.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


 • The Art Of Being Yourself

  Lijepo si to napisala.

  avatar

  27.11.2019. (15:50)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  Mišljenja sam iz iskustva da je obrazovanje, pogotovo ovo osnovno u ovom, ovakvom sustavu totalno nevažno!
  Super je netko kod mene napisao-učimo za robote.
  Neka svatko uči ono što mu koristi, to je moja želja.
  Učitelje podržavam, ali kao ljude nezadovoljne uvjetima u sustavu, samo zato.

  avatar

  27.11.2019. (16:11)    -   -   -   -  

 • marivall

  Mogu ja i bolje, ali i gore. Hvala Art.

  O-da, meni je osnovno trebalo jer sam generacija onih što su cijelo polugodište pisali kose i prave crte. U drugom polugodištu svladali smo M A, MA-MA, T, TA-TA. A opet je od nas nešto ispalo. I ja učitelje podržavam, ali da su oni nezadovoljni sustavom do sada bi ga znatno popravili. Izvrsni među njima već bi imali barem 13.000,00 plaće. Sigurna sam da među tih 40.000 ima barem 15.000 izvrsnih. Zanimljivo je da su zaposleni u javnim i državnim službama po zakonu bili podložni ocjenjivanju i da je ocjena nije zadovoljio značila da ga možeš otpustiti. Mogla bi provjeriti kako je sada. Otpuštanja nema, zaposlenih sve više, a djece i građana sve manje.

  avatar

  27.11.2019. (16:41)    -   -   -   -  

 • Divlje srce

  Još nisam na tvom blogu pročitala nešto što me nije ugodno iznenadilo. :)

  avatar

  27.11.2019. (21:44)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  : čitat ću te kasnije..........sad izlazim

  avatar

  28.11.2019. (13:24)    -   -   -   -  

 • AnnaBonni

  pozitivno misiš i to je lijepo znati..........sve drugo prepuštam onima koji znaju rješenja

  avatar

  28.11.2019. (16:15)    -   -   -   -  

 • vjekoslav-majer

  Krenulo se u štrajk zbog jedne stvari pa se mijenjalo u hodu u inat a članstvo se nabrusilo, a kad ne bude plaće što onda?
  Nitko ne misli na djecu. To i tako nije važno. Važni su Mihaljinec i besmrtni Ribić.
  Da! pisali smo kose i uspravne i naučili smo što je sam svoj majstor.
  Kladim se da većina nema pojma zašto štrajka

  avatar

  28.11.2019. (18:36)    -   -   -   -  

 • The Art Of Being Yourself

  Pa ja gdje god usputno pogledam neke komentare, tvoji su uvijek top-top, pa čak i over-the-top. :)) Ideš u bit, svakako, i to mi se stvarno sviđa. Sad mi je došlo da napišem: sjedi, pet!, ali ipak neću, haha. (ups)
  Sviđa mi se i ovaj komentar iznad, pogotovo jednostavna i precizna rečenica: Nitko ne misli na djecu!

  avatar

  28.11.2019. (19:39)    -   -   -   -  

 • marivall

  @VM, Članstvo se nabrusilo jer znaju da će plaće biti. Zato jer su na državnoj sisi. Oni "jadnici" iz Uljanika i mnogih poduzeća u RH nisu dobili plaće. Ovo JADNICI nije sa omalovažavanjem, ali ne možeš biti kapacitiran za izgradnju 7 brodova godišnje, svima isplaćivati plaću godinama, isporučiti 2 broda godišnje i to tako da za brod potrošiš ( karikiram ) 10 kuna i prodaš ih za 8 i očekivati da to može trajati u nedogled. Prosvjetari, zdravstveni radnici i ostali na državnoj sisi ( čitaj porezni obveznici ) uvijek će dobiti plaću. I baš kao što su se radnici i sindikat morali boriti protiv nesposobnih Uprava ( alata imaju ) bez obzira tko postavlja Upravu, tako bi se i prosvjetari morali boriti prije svega za obrazovanje unutar sustava.

  @Art, ja sam uvijek svoja i koliko god stabala ima, uvijek nastojim vidjeti i šumu. A da bi vidio šumu moraš puno toga istražiti da bi došao do iole pravednog stava. Da imamo sposobne novinare, bilo bi puno lakše većini odabrati stranu. Ovako sam uvijek u manjini, ali se ne sekiram.

  avatar

  29.11.2019. (06:20)    -   -   -   -  

 • marivall

  @Divlje srce, rado te čitam samo sam nova ovdje pa moram naučiti puno toga.

  avatar

  29.11.2019. (06:27)    -   -   -   -  

 • athropa

  kao kolektiv, ne postoji važnije i manje važno.
  svatko igra svoju ulogu najbolje što može, u idealnom društvu.
  samo što idealno društvo ne postoji.

  avatar

  29.11.2019. (17:30)    -   -   -   -  

 • marivall

  @athropa,
  Idealno društvo je utopija. Niti je postojalo idealno društvo, niti će postojati, Za idealno društvo i svi pojedinci morali bi biti idealni,a to je nemoguće. Ali možemo svi težiti da budemo ljudi. Da ne činimo drugima ono što ne bi željeli da netko čini nama. Uvijek će biti i onih koji su neljudi. Važno je samo da budu u manjini. Važno je da i prema neljudima budemo ljudi, kako bi i takvi sve manje bili neljudi.
  Uvijek govorim da ti za pokloniti nekome osmijeh ili lijepu riječ ne treba ni kuna, a tako je teško poklanjamo. Ja bi lijepu riječ i osmijeh poklanjala i da ih moram platiti novcem.

  avatar

  29.11.2019. (18:25)    -   -   -   -  

 • delicatus

  dobar tekst...
  potpisao bi što je @vjekoslav napisao

  p.s.odgovor na kom, kod mene...i ja sam toga nasadio tako da posli posla imam di glavu razbistrit...samo se ja ne pentram po skalama...ja svoje drižm toliko da mogu do vrha kad ispružim ruke ...guštan, guštan, guštaannn :)

  avatar

  29.11.2019. (20:45)    -   -   -   -  

 • The Art Of Being Yourself

  " Ja bi lijepu riječ i osmijeh poklanjala i da ih moram platiti novcem."

  Dakle, ovo je stvarno dobro! Ti ne znaš stati s biserima (u pozitivnom smislu), haha

  Evo ti jedna izreka koju sam nedavno pročitao na ovu temu i također me oduševila... Ide nekako ovako: ako daješ drugome - dao si sebi; ako ne daješ - uzeo si sebi.

  avatar

  29.11.2019. (21:20)    -   -   -   -  

 • marivall

  @Art,
  Većina onoga što napišem dolazi mi spontano bez puno razmišljanja. Sad kad si mi skrenuo pozornost i meni baš dobro zvuči. Ipak mi je uvijek bila i ostala najdraža ona Abrahama Linkolna : Možeš varati sve ljude neko vrijeme, neke ljude svo vrijeme, ali ne možeš varati sve ljude svo vrijeme.

  avatar

  30.11.2019. (00:34)    -   -   -   -  

 • marivall

  @delicatus,
  i moj barba na Braču ima puno maslina i sve ih drži na takvoj visini kao ti. Muž mi ide svake godine pomoći im brati. Mater mi je sa Brača.

  avatar

  30.11.2019. (00:39)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  svaka čast na sveobuhvatnom i jezgrovitom pregledu stvarnosti. i štoje najvažnije svatko napreduje onoliko koliko ima osobnog interesovanja a to nitkom niti jedna škola ne može usaditi.

  avatar

  30.11.2019. (19:49)    -   -   -   -  

 • marivall

  @ kako_ti_kupus,
  Učila sam,učim i učiti
  ću a 62 mi je tek ( već ). Ništa bez cjeloživotnog obrazovanja. Čini mi se da mnogi kad završe službeno obrazovanje stanu . Najgore je što nisu u stanju čitati ili slušati one koji misle drugačije. I onda si im odmah neprijatelj.
  Meni je gušt ne od neprijatelja učiniti prijatelja, već ga na neki način prisiliti da te poštuje bez obzira što misliš drugačije . Najmanje su ti prijatelji oni koji tjeraju vodu na tvoj mlin.

  avatar

  01.12.2019. (05:32)    -   -   -   -  

 • teuta

  Zanimljiv post, sviđa mi se kako si ga napisala.
  I j sam uvijek voljela matematiku. Volim učiti i što god radim dajem cijelu sebe, ne odustajem lako, skoro pa nikako.
  Ne bih sad o štrajku ali slažem se što si navela u vezi koeficijenata.

  Da, svatko je važan, poseban i jedinstvn pa i samim time i njegov posao, ako ga ima. Nije sramota ništa raditi ako posao radiš pošteno i sa zadovoljstvom.

  LP šaljem.

  avatar

  01.12.2019. (12:26)    -   -   -   -  

 • tajna neba

  Vidim da si iz Pule. Bravo. U Puli živi i radi moja prva ljubav. Učiteljica. Posvetio sam joj preko 100 pjesama. Nikad je nisam prestao voljeti.

  avatar

  01.12.2019. (15:49)    -   -   -   -  

 • marivall

  @teuta, važno je barem poslušati onog ko drugačije misli . Propitivati ako se javi crv sumnje,, možda i promijeniti mišljenje. Često pomislim kako je lijepo i lako biti dobar čovjek,a mnogima to nije odabir .
  @andrino , iz Labina sam. Većinu Istre dobro znam. I u tome je njena ljepota da iz svakog kantuna u drugi dođeš za sat vremena Prva ljubav zaborava nema. I ja svoju pamtim iako sam doista bila dijete. Te dječje ljubavi znaju biti tako lijepe. Da se održala, sad bi se u Parizu bunila protiv Macrona i znatno bolje govorila francuski.

  bunila protiv Macrona i govorila bi francuski znatno bolje.

  avatar

  01.12.2019. (16:43)    -   -   -   -  

 • tajna neba

  U Labinu.....gore na onom brdu gdje je dvorac....ima dobar restoran, u njemu sam bezbroj puta bio....u Labinu imam par krasnih prijatelja....ljepše je sad u Labinu nego u Parizu gdje na svakom ćošku vidiš dugu cijev....

  avatar

  01.12.2019. (16:53)    -   -   -   -  

 • marivall

  @andrino, Labin je prelijepi stari grad. Problem je da su ulice u starom gradu takve da se njima ne možeš kretati. Majku u kolicima ne mogu izvesti van, osim kad mi dođe sestra. Kad pada kiša nemoguća je misija kretati se prelijepim uličicama. Za placu je. Prepun restorana ali i pun galerija jer puno umjetnika gore živi
  i radi.

  avatar

  01.12.2019. (17:10)    -   -   -   -  

 • NF

  previše se generalizira, meni je kao za one van škole, omraženom sindikalcu, jasno da u našoj školi najviše radi administratorica, koja je uostalom i moja zamjenica u sindikatu, izabrana među 40 članova. već danima tražimo gdje su administratori u ovim sporazumima, svi ostali su poimence nabrojani, eto ja iskusan, otprilike tvojih godina, ne mogu štošta iščitati u sporazumu, al pisao sam o tome kod sebe. jedan od prvih postova na ovom blogu, sa strane je izdvojen, posvećen je mom omiljenom nastavniku, znatno kasnije sam čuo da je bio i sklon alkoholu, nikad to nisam primjetio, no ove najuglednije, koje su si dopuštale izjave, za pet zna dragi bog, za četiri ja, bile su jako cijenjene, iako su bile čisto zlo, preduhitrit ću nesporazum, imao sam trojku najveću ocjenu, po jedan u razredu bi imao četiri, ali nikad je nisam poštovao, nisam baš od povodljivih.

  avatar

  05.12.2019. (19:58)    -   -   -   -  

 • Pozitivka

  Dobar post. Da, svi su jednakovažni pa na kjem kraju hijerarhije se nalazili. Štrajk je legitimno pravo svakoga, mada su mi neke metode sindikalaca zazvučale egoistično. Podržavam borbu za bolje uvjete rada, svakako. Škola je drugi dom u kojem smo proveli dobar dio života, slažem se s onim da bi plaća trebala biti po zaslugama, ne zaslužuju svi naziv učitelja, a opet ima onih koji rade svoj posao s velikom ljubavlju... ;)

  avatar

  05.12.2019. (20:07)    -   -   -   -  

učitavam...