Gogoo, ja se svaki put kod tebe nahranim ljepotom, a onda i jelom.....nisam nikad jela kestene u juhi....proguglati ću ....onaj slatki pasonja je tvoj ?.....gljive ? sa gornje strane kao vrganj, ali sa donje ???.... lijepi pozdrav i hvala za još jedan post, optimalan spoj ljepote, opisa događanja i učenja novog ( barem za mene )
22.10.2018. (08:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@smjehotvorine, trudio sam se, a kad se fotke smanje na gledljivu veličinu budu jasnije. @Lastavica, zgodna ideja, neka se učka na Učki. @kamena, za tebe ću onda @Čuvarica..., maruni su bili pečeni i kuhani, a u juhi su gljive i povrće (i maslin. ulje). Po ovim rupicama su vrganjevke prepoznatljive, a sve gljive treba gledati i ispod klobuka. Nije moj psić, ali je sličan. @mecabg, bilo je svega, čak i gloga, u šumi i na sajmu. @depresija..., dobro dođu uhladnije doba, makar ćeš rijetko naići na prave marune, ali i drugi kesteni su dobri. @geomir, i more i planine i biljke i gljive, a ni fešte nisu za bacit. @Vlad..., zdravi i kalorični, što nije često kod drugih namirnica. Bilo je i rakije sa glogom.
22.10.2018. (13:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@mecabg, među najljepšim gljivama su i one najotrovnije dok su recimo maglen ,škriplin, turčin i još neke neugledne jestive i ukusne. Ali od nekih gljiva (fungi) se radi penicilin, koristimo ih u vinarstvu i sirarstvu, za bubrenje smjese za kruh i kolače itd. @Deseta..., to nije tema posta, al' dobro. Uglavnom koristim ono što prikazujem, meso je rijetko na meniju, kao i neintegralne žitarice, konzervansi, šećer i slično.
23.10.2018. (00:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kod tebe uvijek lijepo i poučno Nisam ljubiteljica gljiva, ali ih volim fotkati ... ovog puta propuštam tvoj zeleni pijat (kojim me inače uvijek oduševljavaš, iznova ) Moram skrolati malo da vidim što sam sve propustila
23.10.2018. (23:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@modrinaneba, uvijek treba uživati, čak i kad nije fešta. @Zvonka, blagva je carica, vrganj je kralj, a i te mrtvačke trube i druge lisičarke, kao i mnoge druge gljive koje sam prije prikazivao, šumska kokoš, jelenovo uho, rujnica, gnojištarka, sunčanica, pa i uzgojeni šampinjon su dobre kad se dobro spreme. @Coquelicot, ako ne voliš juhu sa gljivama u prijašnjim postovima ima lijepih salata i rižota. Ako se ne varam, coquelicot je u Francuskoj ono crveno u polju, a ide i u međimursku gibanicu.
24.10.2018. (00:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@athropa, jesen je u punom zamahu, i radim jesenske postove. @Kalorijski..., trovanje hranom mogu uzrokovati otrovne gljive, pogotovo ova koju sam pokazao na zadnjoj fotki (uglavnom za "pametnjakoviće"), ali je najčešće uzrokuju bakterije ili njihovi toksini koji se uslijed neprimjerene pripreme i pohrane namirnica nađu u hrani, kemikalije poput insekticida i herbicida, metali kao što su olovo, živa i kadmij, drugi kontaminanti kao što su mikotoksini, ostaci veterinarskih lijekova itd., a najčešća trovanja su salmonelama,, E. coli, Clostridium botulinum i Campylobakter, najčešće u jajima, mljevenom mesu, salamama i sličnom. Naravno, i od nepranja namirnica i ruku.
24.10.2018. (19:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
sjajne fotke :)
22.10.2018. (06:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
E da znaš, Učka mi se :)
Sve je sjajno predstavljeno.
22.10.2018. (06:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
ne pačam se u gljive, ali (f)učka mi se :))) sve ti je naj haj :)
22.10.2018. (08:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
Gogoo, ja se svaki put kod tebe nahranim ljepotom, a onda i jelom.....nisam nikad jela kestene u juhi....proguglati ću ....onaj slatki pasonja je tvoj ?.....gljive ? sa gornje strane kao vrganj, ali sa donje ???....
lijepi pozdrav i hvala za još jedan post, optimalan spoj ljepote, opisa događanja i učenja novog ( barem za mene )
22.10.2018. (08:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Gozba za sva čula...
22.10.2018. (08:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
depresija i ja
pečeni maruni, u Splitu su predstavljali dio zimskog običaja prije ulaska u kino.
22.10.2018. (09:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
U tebe ne fali lipote!! :-)))
22.10.2018. (10:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
i ja volim kestenje, i ja, ija! :)))
22.10.2018. (10:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Amanita je dokaz da lepota nije znak dobrote:))
22.10.2018. (13:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@smjehotvorine, trudio sam se, a kad se fotke smanje na gledljivu veličinu budu jasnije.
@Lastavica, zgodna ideja, neka se učka na Učki.
@kamena, za tebe ću onda
@Čuvarica..., maruni su bili pečeni i kuhani, a u juhi su gljive i povrće (i maslin. ulje). Po ovim rupicama su vrganjevke prepoznatljive, a sve gljive treba gledati i ispod klobuka. Nije moj psić, ali je sličan.
@mecabg, bilo je svega, čak i gloga, u šumi i na sajmu.
@depresija..., dobro dođu uhladnije doba, makar ćeš rijetko naići na prave marune, ali i drugi kesteni su dobri.
@geomir, i more i planine i biljke i gljive, a ni fešte nisu za bacit.
@Vlad..., zdravi i kalorični, što nije često kod drugih namirnica. Bilo je i rakije sa glogom.
22.10.2018. (13:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Deseta umjetnost-enigmatika
Tvoj jelovnik ne sadrži meso, je li tako?
22.10.2018. (18:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Koja ljepota...stvarno Si uživao...tako i treba!!!
23.10.2018. (00:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@mecabg, među najljepšim gljivama su i one najotrovnije dok su recimo maglen ,škriplin, turčin i još neke neugledne jestive i ukusne. Ali od nekih gljiva (fungi) se radi penicilin, koristimo ih u vinarstvu i sirarstvu, za bubrenje smjese za kruh i kolače itd.
@Deseta..., to nije tema posta, al' dobro. Uglavnom koristim ono što prikazujem, meso je rijetko na meniju, kao i neintegralne žitarice, konzervansi, šećer i slično.
23.10.2018. (00:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
Ne znam zasto, ali vrganj mi nije omiljena gljiva.
Puno vise volim lisicarke i mrtvacke trubice.
Ali, kesten itekako volim.
Majica je fenomenalna!
23.10.2018. (20:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Olja sanja
Kod tebe uvijek lijepo i poučno
Nisam ljubiteljica gljiva, ali ih
volim fotkati ... ovog puta propuštam
tvoj zeleni pijat (kojim me inače
uvijek oduševljavaš, iznova )
Moram skrolati malo da vidim što
sam sve propustila
23.10.2018. (23:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@modrinaneba, uvijek treba uživati, čak i kad nije fešta.
@Zvonka, blagva je carica, vrganj je kralj, a i te mrtvačke trube i druge lisičarke, kao i mnoge druge gljive koje sam prije prikazivao, šumska kokoš, jelenovo uho, rujnica, gnojištarka, sunčanica, pa i uzgojeni šampinjon su dobre kad se dobro spreme.
@Coquelicot, ako ne voliš juhu sa gljivama u prijašnjim postovima ima lijepih salata i rižota. Ako se ne varam, coquelicot je u Francuskoj ono crveno u polju, a ide i u međimursku gibanicu.
24.10.2018. (00:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
vrlo lijepo, pravi jesenski post :)
24.10.2018. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Eh da, gljive nemaju E-ova, ali ...
beru li ih "pametnjakovići" neznalice,
sve je moguće, pa i to da su zadnja večera ;)
24.10.2018. (18:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@athropa, jesen je u punom zamahu, i radim jesenske postove.
@Kalorijski..., trovanje hranom mogu uzrokovati otrovne gljive, pogotovo ova koju sam pokazao na zadnjoj fotki (uglavnom za "pametnjakoviće"), ali je najčešće uzrokuju bakterije ili njihovi toksini koji se uslijed neprimjerene pripreme i pohrane namirnica nađu u hrani, kemikalije poput insekticida i herbicida, metali kao što su olovo, živa i kadmij, drugi kontaminanti kao što su mikotoksini, ostaci veterinarskih lijekova itd., a najčešća trovanja su salmonelama,, E. coli, Clostridium botulinum i Campylobakter, najčešće u jajima, mljevenom mesu, salamama i sličnom. Naravno, i od nepranja namirnica i ruku.
24.10.2018. (19:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Leptirica
Ostajem na prvoj gljivi i odmaram oci uz crveno lisce, kod mene ga jos nema puno:)
25.10.2018. (20:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Leptirica, drži se poznatih i ukusnih gljiva, a rujevina ovih dana crvena kao da gori.
26.10.2018. (00:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Gogoo Hvala....Uvijek Si u pravu!!! Pozdrav Tebi!
26.10.2018. (21:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Maruni su stvarno krasni, a od pupavke su u samo sedam dana umrli moji prijatelji, oboje- muž i žena. Pozdrav tebi
27.10.2018. (17:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Volim gljive, ali su slabo u mojoj kuhinji one nabrane u šumi.
Videla sam trovanje cele porodice i malo sam prevelika neznalica da ih sama berem.
27.10.2018. (18:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
Ovaj put izdvajam tortu i poučan prilog o gljivama.
Pozdrav:))
27.10.2018. (20:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...