hvala ti na lijepom izvješću....bile su moje ljenčuge u Lovranu, ali kao i lani nakon kratke šetnjice prosjedile na terasi nekog kafića.... onu lijepu salatu ipak malo pojasni...ispada da samo ja ne poznajem biljčice, pa pitam, dok drugi pametno šute
14.10.2018. (20:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Čarapa..., rezanci su izgleda samo od sušene buče, a uz ovu salatu bi možda bolje išli tvoji lješnjaci i orasi umjesto sira. @Čuvarica..., e zbilja su ljenčuge, Lovran je za šetnju, kupanje, marune, ribu, vino... , sjediti na terasi mogu i na Trnju i na Šalati. Još ću malo sačekati sa sastavom salate, možda netko pokuša prepoznati. (rikula, radič ,masline...). @modrinaneba, Lovran uvijek lijep, a salata bi tebi sigurno pasala. Za prepoznati sastojke trebaš pitati i Dalmatinca i Bosanca. @Gurmanka, Marunada je cijeli ovaj mjesec, a uz sajam široke potrošnje još dva vikenda, u Dobreću i u Lignju, gdje možeš vidjeti i stabla maruna i pobrati nekoliko otpalih. Kolači od maruna su među zdravijima. @geomir, topli maruni zbilja dobro dođu kad zahladi, ali sad je bilo toplo kao na toplom jugu, skoro kao i na Hvaru, morao sam sačekati da malo ohlade. Eto, slini na fotkama. @Razmišljanja..., eh, kad bih se bojao kiše puno toga bi mi promaklo, a na Kvarneru je kiša česta kao i u Britaniji. A evo za tebe i šetnica uz more.
14.10.2018. (23:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@modri odsjaj, skoro sve si pogodila, ali nije marakuja nego prerezani veliki zreli kapari. Nisu nešto, imaju previše koštica. Znači čekaš povoljniji položaj konstelacija. @Lastavica, vjerojatno su neki od njih i bili u Lovranu. @Čuvarica..., bamiju i zrele kapare je teže prepoznati. Za tebe sam stavio ulje konoplje, a kao i za Čarapu uz ovo umjesto sira orašasto (Flavonoid rutin u kaparima jača kapilare, inhibira nakupljanje plaka u žilama te na taj način pomaže zdravlje krvotoka.)
15.10.2018. (11:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pravi šušur! Uz sve, lijepa mi i ova kosa "osobe"... Volim marune na sve načine, a moji mladi u svojoj kuhinji koriste uglavnom sve od ovog što si slikom oživio.
15.10.2018. (13:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
i ovdje se još kupaju, a maruni, eh, ka i geomir :) nikako da stignem do kestenijade, splitovci u planu i programu obično imaju kostajničku kestenijadu...
15.10.2018. (15:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
super reportaža... kestene bih mogla jesti svaki dan cijeli dan i ništa drugo i ne bi mi dosadili :)) skužila sam iz tramvaja jednu slastičarnu s kestenovim specijalitetima pa ću ić vidjet ima li išta slično ovim tvojim kolačima s fotke. sastojke salate ne prepoznajem, bamiju nisam probala, a ni te velike kapare.. male jesam, ali nekako mi ne pašu... možda ih nisam ispravno koristila...
15.10.2018. (17:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@...Suncokret, kod mene mora biti raznovrsnih namirnica, ne volim jednolično, a sezonsko se uvijek mora iskoristiti. @kamena, ne bojim se ja za vas na toplom jugu, kod nas će uskoro i snijeg u planini. Drugi put neka Splitovci (i Mosoraši) dođu na Marunadu i usput se popnu na vrh Učke, maruni su ukusniji (ali i skuplji) od kestena. Ja ću voditi grupu B. @Lion Queen, imaš suhu bamiju na Dolcu, a male kapare u svakoj trgovini, idu uz marinirane i slane inćune i u salatama. Samo su u Lovranu kolači sa prvim marunima, ali možda ima i u ZG. @Deseta..., morat ćeš doći jednom probati marune. Na drugoj Marunadi za tjedan dana nabavit ću i pire od maruna koji se može smrznuti i dugo trajati.
16.10.2018. (00:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan valjda ja jedina mislila da je kesten i marun isto, aj priznajte narode :))))))))) a biće onda da marun nisan ni probala :((( eto mene u Lovran, iskreno, ovi naši slabo i nikako imaju Istru u programu :(((
16.10.2018. (09:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@kamena, maruni su posebna vrsta kestena, puno su veći i ukusniji i lakše se skida korica. Kesteni su bili po 20 kn, a maruni 40-60 kn. @shadow..., bilo je puno pasa raznih pasmina, kad sam duže u Lovranu i ja povedem psa.
16.10.2018. (14:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Pozitivka, rijetko tko ne voli marune, uskoro ću opet do Lovrana ,a zbilja je lijep gradić. @Leptirica, gužva, bučna zabava. Valjda si htjela reći ježići, pire od kuhanih pravih maruna sa malo šećera, preliveni čokoladom i ukrašeni šlagom. Bilo je i drugih oblika. @Lastavica, i ja sam bio svuda, ali dugo nisam negdje dalje, rado bih ponovo do Grčke i Makedonije uz uspone na Babu, Olimp i drugo.
17.10.2018. (13:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Carapa Floyd.
Moj Lovran... :)
Obožavam.
...Bučino ulje...rezanci (bez jaja)... maruni...lijepa jesen...Ma ČAROBNOST!
Salata je super.(meni bez sira)
Sve je super.
14.10.2018. (20:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
hvala ti na lijepom izvješću....bile su moje ljenčuge u Lovranu, ali kao i lani nakon kratke šetnjice prosjedile na terasi nekog kafića....
onu lijepu salatu ipak malo pojasni...ispada da samo ja ne poznajem biljčice, pa pitam, dok drugi pametno šute
14.10.2018. (20:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Krasan Lovran i Tvoje UVIJEK posebne fotke koje mi ličijo na najlepšu bajku...solata mi je superrrr...Pozdrav Tebi Gogoo!!!
14.10.2018. (20:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Znala sam da ćeš ti biti tamo, žao mi je što su moji planovi propali, ali zato ću druge godine doći i s tobom se počastiti svim ovim delicijama!
14.10.2018. (21:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Nisan odavno jeo tople marune,
baš mi zubi čine vodu !! :-))
14.10.2018. (23:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
lani zbog kiše, ove godine zbog obaveza nisam išla. Sva sreća da si ti tu.
ja bih većinu vremena na šetnici uz more provela.
Pozdrav:))
14.10.2018. (23:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Čarapa..., rezanci su izgleda samo od sušene buče, a uz ovu salatu bi možda bolje išli tvoji lješnjaci i orasi umjesto sira.
@Čuvarica..., e zbilja su ljenčuge, Lovran je za šetnju, kupanje, marune, ribu, vino... , sjediti na terasi mogu i na Trnju i na Šalati. Još ću malo sačekati sa sastavom salate, možda netko pokuša prepoznati. (rikula, radič ,masline...).
@modrinaneba, Lovran uvijek lijep, a salata bi tebi sigurno pasala. Za prepoznati sastojke trebaš pitati i Dalmatinca i Bosanca.
@Gurmanka, Marunada je cijeli ovaj mjesec, a uz sajam široke potrošnje još dva vikenda, u Dobreću i u Lignju, gdje možeš vidjeti i stabla maruna i pobrati nekoliko otpalih. Kolači od maruna su među zdravijima.
@geomir, topli maruni zbilja dobro dođu kad zahladi, ali sad je bilo toplo kao na toplom jugu, skoro kao i na Hvaru, morao sam sačekati da malo ohlade. Eto, slini na fotkama.
@Razmišljanja..., eh, kad bih se bojao kiše puno toga bi mi promaklo, a na Kvarneru je kiša česta kao i u Britaniji. A evo za tebe i šetnica uz more.
14.10.2018. (23:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modriodsjaj
Da nastavim niz, rukola, radič, zelene i crne masline, bamija, avokado, marakuja, kapare i slasne cherry rajčice.
Krasan i poticajni post, odavno planiram posjet Lovranu u vrijeme marunade ali nikako da mi se zvijezde posloze. ;)
15.10.2018. (01:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Spominjali smo je na putu, moji gosti Makarani i ja.
15.10.2018. (05:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
rikula, radič. masline, mini rajčice i avokado, to je lako, ali dalje.....?
čekam :-)
15.10.2018. (07:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@modri odsjaj, skoro sve si pogodila, ali nije marakuja nego prerezani veliki zreli kapari. Nisu nešto, imaju previše koštica. Znači čekaš povoljniji položaj konstelacija.
@Lastavica, vjerojatno su neki od njih i bili u Lovranu.
@Čuvarica..., bamiju i zrele kapare je teže prepoznati. Za tebe sam stavio ulje konoplje, a kao i za Čarapu uz ovo umjesto sira orašasto (Flavonoid rutin u kaparima jača kapilare, inhibira nakupljanje plaka u žilama te na taj način pomaže zdravlje krvotoka.)
15.10.2018. (11:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MALI SUNCOKRET
Pravi šušur! Uz sve, lijepa mi i ova kosa "osobe"... Volim marune na sve načine, a moji mladi u svojoj kuhinji koriste uglavnom sve od ovog što si slikom oživio.
15.10.2018. (13:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
i ovdje se još kupaju, a maruni, eh, ka i geomir :) nikako da stignem do kestenijade, splitovci u planu i programu obično imaju kostajničku kestenijadu...
15.10.2018. (15:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
super reportaža... kestene bih mogla jesti svaki dan cijeli dan i ništa drugo i ne bi mi dosadili :)) skužila sam iz tramvaja jednu slastičarnu s kestenovim specijalitetima pa ću ić vidjet ima li išta slično ovim tvojim kolačima s fotke.
sastojke salate ne prepoznajem, bamiju nisam probala, a ni te velike kapare.. male jesam, ali nekako mi ne pašu... možda ih nisam ispravno koristila...
15.10.2018. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Deseta umjetnost-enigmatika
Kod mene nema maruna a volio bih kušati ih. I ti to sve obiđeš pješice.
15.10.2018. (19:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@...Suncokret, kod mene mora biti raznovrsnih namirnica, ne volim jednolično, a sezonsko se uvijek mora iskoristiti.
@kamena, ne bojim se ja za vas na toplom jugu, kod nas će uskoro i snijeg u planini. Drugi put neka Splitovci (i Mosoraši) dođu na Marunadu i usput se popnu na vrh Učke, maruni su ukusniji (ali i skuplji) od kestena. Ja ću voditi grupu B.
@Lion Queen, imaš suhu bamiju na Dolcu, a male kapare u svakoj trgovini, idu uz marinirane i slane inćune i u salatama. Samo su u Lovranu kolači sa prvim marunima, ali možda ima i u ZG.
@Deseta..., morat ćeš doći jednom probati marune. Na drugoj Marunadi za tjedan dana nabavit ću i pire od maruna koji se može smrznuti i dugo trajati.
16.10.2018. (00:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
nisan valjda ja jedina mislila da je kesten i marun isto, aj priznajte narode :))))))))) a biće onda da marun nisan ni probala :((( eto mene u Lovran, iskreno, ovi naši slabo i nikako imaju Istru u programu :(((
16.10.2018. (09:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
lijep foto-dokumentarac, ali meni najljepša sličica je - mali psić :)
16.10.2018. (10:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@kamena, maruni su posebna vrsta kestena, puno su veći i ukusniji i lakše se skida korica. Kesteni su bili po 20 kn, a maruni 40-60 kn.
@shadow..., bilo je puno pasa raznih pasmina, kad sam duže u Lovranu i ja povedem psa.
16.10.2018. (14:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozitivka
Ne volim marune, ali mi se sviđa prikaz festivala. Krasnih se proizvoda tu može naći. I sve to u lijepo gradiću. ;)
16.10.2018. (16:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Leptirica
Šušur: nova zanimljiva rijec:) a jezici su vrhunski:)
16.10.2018. (18:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ovi su bili svuda... pisat ću još o njima.
16.10.2018. (18:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Pozitivka, rijetko tko ne voli marune, uskoro ću opet do Lovrana ,a zbilja je lijep gradić.
@Leptirica, gužva, bučna zabava. Valjda si htjela reći ježići, pire od kuhanih pravih maruna sa malo šećera, preliveni čokoladom i ukrašeni šlagom. Bilo je i drugih oblika.
@Lastavica, i ja sam bio svuda, ali dugo nisam negdje dalje, rado bih ponovo do Grčke i Makedonije uz uspone na Babu, Olimp i drugo.
17.10.2018. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
kestene obožavam, a bučino ulje sami radimo. domaće je još bolje.
18.10.2018. (21:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@athropa, kad voliš kestene još više ćeš voljeti marune, samo trebaš doći u Lovran, Dobreć ili Liganj. Najbolje je domaće jer se radi za sebe.
19.10.2018. (00:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...