Sarma sa sojom je meni osobno najbolja, i baš sam uživao u njoj ovih dana! Inače, sjećam se, dok su još bila u prodaji neka od tih gotovih jela, grah s kobasicom, sarma, i još neka. Držim također, da je prijašnji sistem bio bolji, i sa više duše. Ovih dana je čitav grad okićen i sve je uljepšano, a ako čovjek nema novca, ne može ni kobasicu u pecivu dobiti ispod 15 kuna... Ako je nekakvo blagdansko vrijeme, zašto se u tom duhu nebi i nešto podijelilo ljudima? (retoričko pitanje) Pozdrav!
02.12.2016. (11:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sjećam se i ja sam davne 1956, 29 novembra... dakle prije 60 godina prisegnula pionirsku zakletvu, ali ne sjećam se više jesmo taj dan doma jeli sarmu... možda, volim sarmu... :)
02.12.2016. (11:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U moje vrijeme je uglavnom već bio visoki snijeg i cijelo selo je tamanilo smokove pa je sve mirisalo na salenjake i prave svinjske večere nakon kolinja.
02.12.2016. (18:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ajoj, ne spominji... 29. novembar me uvijek sjeti moga tate... kad sam bila mala, tamo negdje krajem osnovne, mama je otišla roditeljima, jer su bili bolesni, a ja ostala s tatom kod kuće. tata radio, pa je očekivao da ću ja nešto skuhati za jelo.. a ja po 29. novembar :) jedan dan sarme, drugi dan grah s kobasicom, treći dan nešto treće, sve dok on nije rekao: ajoj, samo nemoj više 29. novembar :))))
02.12.2016. (18:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To vrijeme je postojalo i bilo nas je puno koji smo u njemu živjeli. Kako smo bili mlađi i mladi, naravno da imamo i lijepa sjećanja, a znam da su redovito za 29. 11. stradali mnogi nedužni prajci. Drugo je pitanje što mnogi taj period pokušavaju prebrisati gumicom, a glupo je, to je jednostavno bilo to vrijeme. Slika sarme super:))
02.12.2016. (18:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nekad smo doma sami kiselili kupus, a uz sarmu je skoro uvijek išao i pasirani krumpir, a za mene će i ovaj put biti posna . (Ajme, i ja sam primljen u pionire, ali pred nešto više od 55!). Gotova jela ne koristim, ali rado bih pronašao još koju gljivu, imam suhih vrganja samo za jedan rižoto. Khm, sarma sa gljivama!?
06.12.2016. (12:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
vecina ljudi je 29.11 imala doma kolinje...
danas si u Bolivudu hehe
02.12.2016. (11:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zazen
Sarma sa sojom je meni osobno najbolja, i baš sam uživao u njoj ovih dana! Inače, sjećam se, dok su još bila u prodaji neka od tih gotovih jela, grah s kobasicom, sarma, i još neka. Držim također, da je prijašnji sistem bio bolji, i sa više duše. Ovih dana je čitav grad okićen i sve je uljepšano, a ako čovjek nema novca, ne može ni kobasicu u pecivu dobiti ispod 15 kuna... Ako je nekakvo blagdansko vrijeme, zašto se u tom duhu nebi i nešto podijelilo ljudima? (retoričko pitanje) Pozdrav!
02.12.2016. (11:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
sjećam se i ja sam davne 1956, 29 novembra... dakle prije 60 godina prisegnula pionirsku zakletvu,
ali ne sjećam se više jesmo taj dan doma jeli sarmu... možda,
volim sarmu... :)
02.12.2016. (11:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
Prava si : i tata i sarma i sjećanja na davna vremena koji mnogi zaboravljaju
02.12.2016. (13:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Lijepa sjećanja. A još bolja sarma :)
02.12.2016. (15:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
crna svjetlost
Lijepa sječanja, a i sarma nije za odbaciti...
02.12.2016. (18:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
U moje vrijeme je uglavnom već bio visoki snijeg i cijelo selo je tamanilo smokove pa je sve mirisalo na salenjake i prave svinjske večere nakon kolinja.
02.12.2016. (18:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
ajoj, ne spominji... 29. novembar me uvijek sjeti moga tate... kad sam bila mala, tamo negdje krajem osnovne, mama je otišla roditeljima, jer su bili bolesni, a ja ostala s tatom kod kuće. tata radio, pa je očekivao da ću ja nešto skuhati za jelo.. a ja po 29. novembar :) jedan dan sarme, drugi dan grah s kobasicom, treći dan nešto treće, sve dok on nije rekao: ajoj, samo nemoj više 29. novembar :))))
02.12.2016. (18:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nema garancije
To vrijeme je postojalo i bilo nas je puno koji smo u njemu živjeli.
Kako smo bili mlađi i mladi, naravno da imamo i lijepa sjećanja,
a znam da su redovito za 29. 11. stradali mnogi nedužni prajci.
Drugo je pitanje što mnogi taj period pokušavaju prebrisati gumicom,
a glupo je, to je jednostavno bilo to vrijeme. Slika sarme super:))
02.12.2016. (18:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Dvaesetdeveti novembar pantin, ali se ne sićan ča smo jili!!
Sarmu upoznao, kasnije u drugoj republici
i neman ništa kontra nje!! :-)))
02.12.2016. (19:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Nekad smo doma sami kiselili kupus, a uz sarmu je skoro uvijek išao i pasirani krumpir, a za mene će i ovaj put biti posna . (Ajme, i ja sam primljen u pionire, ali pred nešto više od 55!). Gotova jela ne koristim, ali rado bih pronašao još koju gljivu, imam suhih vrganja samo za jedan rižoto. Khm, sarma sa gljivama!?
06.12.2016. (12:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mendula
Lijepi pozdrav šaljem svima!
09.12.2016. (10:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dobro da si me podsjetila na sarmu, pa kakav bi to bio Božić bez naše domaće vruće sarme :)
09.12.2016. (10:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...