Divnooo Gogoo.....ja odma pala na salatu od hobotnice i onaj slatkiš...ali ne sve...samo sa kestenom...dobro ali nasitno....još dobro:))) Po slikama se osječa da Si zaista uživao...i Ti si bio biciklista ili.....Pozdrav Veliki!!!
25.10.2016. (17:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lijepi pozdrav i hvala za još jednu uživanciju i skitanje sa tobom....hobotnicu preskačem jer ne jedem maslinovo ulje, ali zato sam gledala u kestene i marune i osjetila i miris i okus....mislim da ću sutra do slastičarnice....
25.10.2016. (17:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
steta sta je daleko :( marune mogu kupit u lidla il konzuma :( to nije ni blizu ovih tvojih, sa slike, gogoo :))))) pohvale idu i za cijeli post, u kompletu...super!
25.10.2016. (18:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Volare, oh oh..., mene je teško pronaći u ovakvoj gužvi, ne bih ni ja druge da se nismo čuli mojbitelima. @Dinaja, zbilja se osjeća jesen, ali topli maruni griju. @modrinaneba, ovaj put nisam vozio bicikl, pravio sam društvo Dunji čije slike si prikazivala. Pozdravi je. @Čuvarica..., eh, najzdravija masnoća pa je ne koristiš. Može onda laneno ili bučino ulje u gustoj juhi od buče koju sam imao jučer? @Razmišljanja, važno da nam je bilo lijepo na Marunadi, a nismo bili ni gladni. I mladi muškat na kantunu je bio dobar. @kaparoculica, zbilja šteta, a ovi u TC-ima su vjerojatno uvoz iz Italije, makar su i oni dobri , ali nema do lovranskih, još kad ih sam nabereš. @Takva, nekad je marun bio više korišten kao hrana, a i izvozilo ga se u mnoge krajeev, u Beču ga je uvijek bilo. @Mayday, po meni vrijeme dosta dobro, važno da ne padaju sjekire, a i tad se ne bih puno sekirao u nekoj konobi.
25.10.2016. (19:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim Lovran, ali i kestenje! Sve je posebno, a one fine kolačiće bih sve pojela! ... pojest ću sve kolačiće...lalalalala P.S. Što me podsjetilo da bi mogla neka tortica od kestenja!
25.10.2016. (19:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dule zakon! Lijepe u fotkice, čak mi je i taj orošeni izlog zanimljiv. Mene izostavilo ovu godinu, ali koliko vidim, s godinama sve siromašniji marunima, a sve bogatija ostala ponuda. Neka se narod veseli!
26.10.2016. (09:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bil sam pred tri leta u Lovranu na Marunadi, napuntala me ženica. Gomila autobusa, gomila ljudi koji valjda nikad nisu čuli za marune. Parkirao sam tri kilometra od Lovrana uz cestu. Marune probal nisam, ali sam usput nabrao hrpu lovorovog lišća. I onda je pala kiša. Fučkaj ga. Šiptari u Zagrebu izaberu malo veće kestene koje su pokupili na Zagrebačkoj gori, pa ih podvaljuju pod marune. Ja skratim postupak, pa si u slastičarnici naručim kesten pire sa šlagom. Imaj se dobro !
26.10.2016. (11:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Gurmanka, nemoj pojesti sve, postat ćeš debela. @lion queen, Marunada i Učkarski sajam su mi najbolji. @O-da životu!, bilo je hrane i proivoda za svakog, raznih događanja, i igraonica za djecu, ali, kao i na većini drugih sajmova sa dosta bofl robe, plastike, gumenih bombona i sl. @Mekon, trebaš doći u Dobreć ili Liganj, baciti šetnju do Lovranske Drage, usput nabrati nešto pravih maruna (pale na put smiješ brati, ali ne i uzimati sa kupa pod stablom), uz lovor donesti doma i napraviti kolać po svom guštu.
26.10.2016. (13:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uuuuuu....uf....iz dubine dušeee, prizore si ulovija vrhunskiiiii, sad san "ubrala" ovdi gori uzvodno p a jedno pitanjce; zašto se pali na put smiju brat, ali ne i uzest sa kupa pod stablon? ne kontan...mozgan....? a za lovor nemam riči osin bez njega niš nije po šuštu i guštu, trpan ga u sve i svašta:-)
27.10.2016. (01:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uff koje mi zazubice radiš, obožavam marune, a ovdje ih ima malo, meškinjasti su i dosta skupi. U nedostatku domaćih kolača od kestena zadovoljim se i Ledovim kesten pire, al vjerujem da nije ni do koljena onim domaćim.
27.10.2016. (07:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@gali, maruni su privatni i ljudi brinu o njima kao o voću, na kupu u žajicama čekaju na čiščenje i to bi bila krađa, a oni pali negdje na put ili cestu kao i za sve ostalo, možeš i 5 kuna ako nađeš. A lovora je u Lovranu ko u priči. @Sjećanje..., malo tko ih ne voli, još da su malo jeftiniji i da ne prodaju malo veće kostanje pod marune. @Nisa, domaće je domaće, a direktno od vlasnika se može dobiti jeftinije, uz gratis bićerin loze ili žmuj vina. U doma Marunade ima puno planinarskih izleta po Učki gdje se nađe dosta otpalih maruna u žajicama. (Inače, kod većih stabla maruna bliže selima neki su ugradili zvučnu opomenu; 'Ne kradi marune!' )
27.10.2016. (11:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@mecabg, a kad neće brdo Muhamedu... može i sa "Greškom" (izgleda i John Green u ".The Fault in Our Stars" voli sličnu tematiku). @Moja Moda, slažem se, svako tolko Dan nečega, nekad ne znam odabrati gdje otići. (Početkom prosinca Festival čokolade u Opatiji!)
27.10.2016. (15:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Eh, sad bi i meni dobro došla neka takva marunada... duga je još jesen, a ja sam kestenje već potrošio :-(( Razmišljao sam i o tome da posadim neke sadnice kestena, kalemljene naravno, sorte Bouche de Betizac to je navodno najotpornija sorta. Ali cijene takve sadnice su jako visoke, moram prvo utvrditi da li uopće imam povoljnu zemlju za to (odgovarajući pH)
27.10.2016. (20:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
gleda san sinoć na tv prilog... i sve gledan di si :)))
25.10.2016. (16:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
volim jesen i miris maruna... zajesenilo je i u tvom divnom fotozapisu... :)
25.10.2016. (17:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Divnooo Gogoo.....ja odma pala na salatu od hobotnice i onaj slatkiš...ali ne sve...samo sa kestenom...dobro ali nasitno....još dobro:))) Po slikama se osječa da Si zaista uživao...i Ti si bio biciklista ili.....Pozdrav Veliki!!!
25.10.2016. (17:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
lijepi pozdrav i hvala za još jednu uživanciju i skitanje sa tobom....hobotnicu preskačem jer ne jedem maslinovo ulje, ali zato sam gledala u kestene i marune i osjetila i miris i okus....mislim da ću sutra do slastičarnice....
25.10.2016. (17:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
Lijepo se još jednom s tobom prošetah marunadom. Oni kolači su jako fini
25.10.2016. (18:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kaparoculica
steta sta je daleko :(
marune mogu kupit u lidla il konzuma :(
to nije ni blizu ovih tvojih, sa slike, gogoo :)))))
pohvale idu i za cijeli post, u kompletu...super!
25.10.2016. (18:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Takva
Jooo...kesteni...mmm...kesten pire... :))
25.10.2016. (18:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mayday
Šteta što je vrijeme bilo takvo kakvo je, ali ljubitelje maruna ništa ne može spriječiti u tamanjenju kolača, ionako ;))
25.10.2016. (18:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Volare, oh oh..., mene je teško pronaći u ovakvoj gužvi, ne bih ni ja druge da se nismo čuli mojbitelima.
@Dinaja, zbilja se osjeća jesen, ali topli maruni griju.
@modrinaneba, ovaj put nisam vozio bicikl, pravio sam društvo Dunji čije slike si prikazivala. Pozdravi je.
@Čuvarica..., eh, najzdravija masnoća pa je ne koristiš. Može onda laneno ili bučino ulje u gustoj juhi od buče koju sam imao jučer?
@Razmišljanja, važno da nam je bilo lijepo na Marunadi, a nismo bili ni gladni. I mladi muškat na kantunu je bio dobar.
@kaparoculica, zbilja šteta, a ovi u TC-ima su vjerojatno uvoz iz Italije, makar su i oni dobri , ali nema do lovranskih, još kad ih sam nabereš.
@Takva, nekad je marun bio više korišten kao hrana, a i izvozilo ga se u mnoge krajeev, u Beču ga je uvijek bilo.
@Mayday, po meni vrijeme dosta dobro, važno da ne padaju sjekire, a i tad se ne bih puno sekirao u nekoj konobi.
25.10.2016. (19:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Volim Lovran, ali i kestenje!
Sve je posebno, a one fine kolačiće bih sve pojela!
... pojest ću sve kolačiće...lalalalala
P.S. Što me podsjetilo da bi mogla neka tortica od kestenja!
25.10.2016. (19:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
mljacccc sve je fino...
a majice su super :)
25.10.2016. (23:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
Dule zakon! Lijepe u fotkice, čak mi je i taj orošeni izlog zanimljiv.
Mene izostavilo ovu godinu, ali koliko vidim, s godinama sve siromašniji marunima, a sve bogatija ostala ponuda. Neka se narod veseli!
26.10.2016. (09:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Bil sam pred tri leta u Lovranu na Marunadi, napuntala me ženica. Gomila autobusa, gomila ljudi koji valjda nikad nisu čuli za marune. Parkirao sam tri kilometra od Lovrana uz cestu. Marune probal nisam, ali sam usput nabrao hrpu lovorovog lišća. I onda je pala kiša. Fučkaj ga. Šiptari u Zagrebu izaberu malo veće kestene koje su pokupili na Zagrebačkoj gori, pa ih podvaljuju pod marune. Ja skratim postupak, pa si u slastičarnici naručim kesten pire sa šlagom.
Imaj se dobro !
26.10.2016. (11:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Gurmanka, nemoj pojesti sve, postat ćeš debela.
@lion queen, Marunada i Učkarski sajam su mi najbolji.
@O-da životu!, bilo je hrane i proivoda za svakog, raznih događanja, i igraonica za djecu, ali, kao i na većini drugih sajmova sa dosta bofl robe, plastike, gumenih bombona i sl.
@Mekon, trebaš doći u Dobreć ili Liganj, baciti šetnju do Lovranske Drage, usput nabrati nešto pravih maruna (pale na put smiješ brati, ali ne i uzimati sa kupa pod stablom), uz lovor donesti doma i napraviti kolać po svom guštu.
26.10.2016. (13:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gali
uuuuuu....uf....iz dubine dušeee, prizore si ulovija vrhunskiiiii, sad san "ubrala" ovdi gori uzvodno p a jedno pitanjce; zašto se pali na put smiju brat, ali ne i uzest sa kupa pod stablon? ne kontan...mozgan....?
a za lovor nemam riči osin bez njega niš nije po šuštu i guštu, trpan ga u sve i svašta:-)
27.10.2016. (01:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Volim marune!
27.10.2016. (06:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Uff koje mi zazubice radiš, obožavam marune, a ovdje ih ima malo, meškinjasti su i dosta skupi. U nedostatku domaćih kolača od kestena zadovoljim se i Ledovim kesten pire, al vjerujem da nije ni do koljena onim domaćim.
27.10.2016. (07:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@gali, maruni su privatni i ljudi brinu o njima kao o voću, na kupu u žajicama čekaju na čiščenje i to bi bila krađa, a oni pali negdje na put ili cestu kao i za sve ostalo, možeš i 5 kuna ako nađeš. A lovora je u Lovranu ko u priči.
@Sjećanje..., malo tko ih ne voli, još da su malo jeftiniji i da ne prodaju malo veće kostanje pod marune.
@Nisa, domaće je domaće, a direktno od vlasnika se može dobiti jeftinije, uz gratis bićerin loze ili žmuj vina. U doma Marunade ima puno planinarskih izleta po Učki gdje se nađe dosta otpalih maruna u žajicama. (Inače, kod većih stabla maruna bliže selima neki su ugradili zvučnu opomenu; 'Ne kradi marune!' )
27.10.2016. (11:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ovdije nikako da ih donesu... Jedva čekam :))
27.10.2016. (14:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moja Moda
Zato ja volim Kvarner i Istru....Uvijek postoje neki Dani od ovoga , Dani od onoga....A maruni su baš njam-njam :)
Hvala na komentarima...i nevjerojatno koje znanje posjeduješ!!!
Kao što reče @Čuvarica :
@gogo, ti slobodno mijenjaj nick u google
27.10.2016. (15:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@mecabg, a kad neće brdo Muhamedu... može i sa "Greškom" (izgleda i John Green u ".The Fault in Our Stars" voli sličnu tematiku).
@Moja Moda, slažem se, svako tolko Dan nečega, nekad ne znam odabrati gdje otići. (Početkom prosinca Festival čokolade u Opatiji!)
27.10.2016. (15:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
a miris pečenih kestena se još uvijek širi... tamo a tako i Zagrebom...
obožavam jesen i njene mirise... :)
27.10.2016. (19:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Eh, sad bi i meni dobro došla neka takva marunada... duga je još jesen, a ja sam kestenje već potrošio :-((
Razmišljao sam i o tome da posadim neke sadnice kestena, kalemljene naravno, sorte Bouche de Betizac to je navodno najotpornija sorta. Ali cijene takve sadnice su jako visoke, moram prvo utvrditi da li uopće imam povoljnu zemlju za to (odgovarajući pH)
27.10.2016. (20:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
hvala na bogatoj ponudi, ja bi porciju salate od hobotnice i škartoc maruna za desert :)))
30.10.2016. (21:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mocvara
... jedan veli MLJAC, ca se tu ima vise rec
30.10.2016. (21:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...