@Mela, dođi jedne srijede i kušaj. @Coprnjica, povećaj do kraja onu fotku mjeseca i nećeš moći zaspati, a sirup je zajedno od stolisnika, kantariona i mente. @Klik, Okolotorno dolazi od čakavske riječi koja znači naokolo, okolo u krug, toranj je toreto. @Dinaja, tako je, a vidim da je dobro prihvaćeno kod od turista. @Random..., velika i lijepa kugla koju vidimo skoro svaki dan. @Čuvarica..., prvo sir, masline i domaće pomidore, a može i medvjeđi luk.
24.07.2016. (12:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galebove ti uvijek znaš uslikati u specijalnim situacijama! Možda te već poznaju i traže da ti ulete u kadar :-)) Jako mi se sviđa štand sa sirupima i pekmezima.
24.07.2016. (15:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Coprnjica, sirup je taj za razrijediti, ali bez umjetnih boja i aroma.Biloo je i od koprive, aronije, bazge... @jelen, vidiš, gdje god uperim objektiv doleti mi galeb. Kod ovakvih štandova se isplati zadržati, pa okolotorno, pa opet do štanda.
24.07.2016. (21:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fotografija crkvenog tornja je predivna! Uživala sam u ovoj predivnoj šetnji, spoj tradicije, kulture i gastronomije! Biram pekmeze, a mogla bi i čaša finog vina, dagnje ostavljam Meli i Čuvarici pinkleca :)
25.07.2016. (12:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@O-da životu!, ti si blizu i možeš lako navratiti srijedom, ali nakon posjete nekim štandovima i konobama neka te drugi voze nazad. @Zvonka, ako je zalaz sunca najljepši sa zap. obale Istre, sad vidiš gdje je mjesec najljepši, astronomi potvrdili da je puno ljepši nego iz Houstona. @Lastavica, eto vidiš, kod mene je fešta skoro svakim danom, ali zašto ne dok smo živi. @Gurmanka, ni ja nisam baš za dagnje i druge školjke, ali onaj toč dobro dođe za rižoto.
25.07.2016. (12:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ovčice su ovdje posvuda. Često šeću cestom pa su opasnost za promet, a i za vlastiti život ne mare. Mjesec nisam vidjela još od proljeća prije dolaska u Irsku. Hvala ti za morski ugođaj i veliki pozdrav.
25.07.2016. (20:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lijepo, rekao bih, već standardno ;) P.S: Možda ne bi vjerovao, ali dagnji sam se nauživao kao rijetko tko. U stara dobra vremena uvala kod Dinjiške na Pagu, prije stare solane, bila ih je prepuna, a moja volja bezgranična.
25.07.2016. (22:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Demetra, ove su iza ograde, ali na Cresu i Pagu vidio sam nekoliko i na cesti. @... dražeN ;), nisam baš ljubitelj školjki, makar ih i dr. Oz preporučuje, ali imao sam tih dana friške kozice od ribara.
26.07.2016. (11:37)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
odlično ! ...i slike i opis...aj molin te napiši....kad se bere motar? znan da je na kamenu uz more a nisan ni siguran kako izgleda iako mislin da san to viđa ni ne znajući šta je . fala unaprid :))
28.07.2016. (00:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@nisan EL..., možeš ga brati cijele godine, ali još se zove i petrovac jer je, kako kažu, najbolji za Petrovo krajem lipnja, a to znači dobar je i mjesec-dva prije i poslije. Par dana se malo suši a zatim staviti kiseliti kao krastavce.
28.07.2016. (17:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobri stari običaji, to čak znaju i "ovčje obitelji" dok im se ne radi o glavi. Ovi silni sirupi..., tek za info. sirup od gospine trave nije pametno uzimati u većim količinama, osobito onima što ljube sunčevu svjetlost. Ti to sigurno znaš s obzirom da si čovjek od prirode a vidim i društva:))
29.07.2016. (16:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samo za vranju
Ja bih dagnje.
23.07.2016. (23:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Kakve dobre fotke Mjeseca!
Sve je jako zanimljivo a naročito intrigantan mi je stolisnikov sirup! :)
24.07.2016. (00:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
A i sirup gospine trave, nisam znala da je to izvedivo... :)
24.07.2016. (00:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Klik
Heh, koji naziv: "Okolotorno"!
Potječe li to od "okolo tornja"... šetnja, zbivanje...?
24.07.2016. (00:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro jutro... lijep fotozapis... da, tradicija ne znači uzdizanje iz pepela, nego ponovno paljenje nutarnje vatre... :)
24.07.2016. (06:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
ponovo lijepi zapis zanimljive šetnje....i ja bih dagnje..pozdrav!
24.07.2016. (07:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
RandomHeart
Ona kugla me ne prestaje impresionirati, ponovno i ponovno i ponovno...
24.07.2016. (10:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Mela, dođi jedne srijede i kušaj.
@Coprnjica, povećaj do kraja onu fotku mjeseca i nećeš moći zaspati, a sirup je zajedno od stolisnika, kantariona i mente.
@Klik, Okolotorno dolazi od čakavske riječi koja znači naokolo, okolo u krug, toranj je toreto.
@Dinaja, tako je, a vidim da je dobro prihvaćeno kod od turista.
@Random..., velika i lijepa kugla koju vidimo skoro svaki dan.
@Čuvarica..., prvo sir, masline i domaće pomidore, a može i medvjeđi luk.
24.07.2016. (12:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Jel to sirup tipa ljekoviti ili tipa razrijedim s vodom i dobijem sok? :)
24.07.2016. (13:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jelen
Galebove ti uvijek znaš uslikati u specijalnim situacijama! Možda te već poznaju i traže da ti ulete u kadar :-)) Jako mi se sviđa štand sa sirupima i pekmezima.
24.07.2016. (15:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Coprnjica, sirup je taj za razrijediti, ali bez umjetnih boja i aroma.Biloo je i od koprive, aronije, bazge...
@jelen, vidiš, gdje god uperim objektiv doleti mi galeb. Kod ovakvih štandova se isplati zadržati, pa okolotorno, pa opet do štanda.
24.07.2016. (21:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
Ovo vrijedi posjetiti. Ti si mi umjesto N.L. kojeg ne kupujem. :)
Mjesec, galeb...nemam riječi
25.07.2016. (00:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
mjesečeva fotka i ona s crkvenim tornjem ...
pa, nemam riječi, doista nemam ...
25.07.2016. (07:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Svi tvoji postovi su prava fešta!
25.07.2016. (09:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Fotografija crkvenog tornja je predivna!
Uživala sam u ovoj predivnoj šetnji, spoj tradicije, kulture i gastronomije!
Biram pekmeze, a mogla bi i čaša finog vina, dagnje ostavljam Meli i Čuvarici pinkleca :)
25.07.2016. (12:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@O-da životu!, ti si blizu i možeš lako navratiti srijedom, ali nakon posjete nekim štandovima i konobama neka te drugi voze nazad.
@Zvonka, ako je zalaz sunca najljepši sa zap. obale Istre, sad vidiš gdje je mjesec najljepši, astronomi potvrdili da je puno ljepši nego iz Houstona.
@Lastavica, eto vidiš, kod mene je fešta skoro svakim danom, ali zašto ne dok smo živi.
@Gurmanka, ni ja nisam baš za dagnje i druge školjke, ali onaj toč dobro dođe za rižoto.
25.07.2016. (12:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Ovčice su ovdje posvuda. Često šeću cestom pa su opasnost za promet, a i za vlastiti život ne mare. Mjesec nisam vidjela još od proljeća prije dolaska u Irsku. Hvala ti za morski ugođaj i veliki pozdrav.
25.07.2016. (20:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Lijepo, rekao bih, već standardno ;)
P.S: Možda ne bi vjerovao,
ali dagnji sam se nauživao kao rijetko tko.
U stara dobra vremena uvala kod Dinjiške na Pagu,
prije stare solane, bila ih je prepuna,
a moja volja bezgranična.
25.07.2016. (22:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Demetra, ove su iza ograde, ali na Cresu i Pagu vidio sam nekoliko i na cesti.
@... dražeN ;), nisam baš ljubitelj školjki, makar ih i dr. Oz preporučuje, ali imao sam tih dana friške kozice od ribara.
26.07.2016. (11:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ispred one crkvice je nekad bila peskovita plaža...
Kad sam ušla u vodu pomislila sam, to je mesto na kome bih mogla umreti od lepote...
26.07.2016. (13:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@mecabg, ispred nije nikad bila plaža, ali malo ispod po stubama i odmah preko magistrale je još uvijek, ali sad rade marinu i vezove za barke.
27.07.2016. (11:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
odlično ! ...i slike i opis...aj molin te napiši....kad se bere motar?
znan da je na kamenu uz more a nisan ni siguran kako izgleda
iako mislin da san to viđa ni ne znajući šta je . fala unaprid :))
28.07.2016. (00:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@nisan EL..., možeš ga brati cijele godine, ali još se zove i petrovac jer je, kako kažu, najbolji za Petrovo krajem lipnja, a to znači dobar je i mjesec-dva prije i poslije. Par dana se malo suši a zatim staviti kiseliti kao krastavce.
28.07.2016. (17:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Dobri stari običaji, to čak znaju i "ovčje obitelji" dok im se
ne radi o glavi. Ovi silni sirupi..., tek za info. sirup od gospine
trave nije pametno uzimati u većim količinama, osobito onima
što ljube sunčevu svjetlost. Ti to sigurno znaš s obzirom da si
čovjek od prirode a vidim i društva:))
29.07.2016. (16:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@malo ti..., a pogotovo se ne mazati kremom od nje i izlagati suncu. Zato sam šetao po mraku, he.
29.07.2016. (23:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...