Obogatite eksterijer posudama za cvijeće

nedjelja , 14.01.2018.

Posude za cvijeće su neizostavan ukras svakog doma. Vanjski prostor doma, balkon, terasa, dvorište ili vrt su jednostavno nezamislivi bez ponekog cvjetnog ukrasa, za što su naravno potrebne prikladne vanjske posude za cvijeće.

Sadnja i čuvanje biljaka u posudama je tradicija stara gotovo koliko i čovječanstvo. I naši daleki preci su svoje skromne domove ukrašavali cvijećem i biljem i u tu svrhu su izrađivali i prikladne posude.

Nekoliko lijepih biljaka i biljnih lonaca pridonose toplini i ugodi, a briga oko njih stvara osjećaj mira i spokoja. To je samo jedan od mnoštva razloga dovoljnih da svoj dom obogatimo cvijetom i prikladnom posudom za cvijeće po vlastitom izboru.



Vrste vanjskih posuda za cvijeće



Tržište je preplavljeno različitim modelima posuda za cvijeće. One se razlikuju po veličinama, oblicima, bojama te materijalima od kojih su izrađene.

Veličine zaista variraju, od onih sasvim malenih, "mikro" posuda prikladnih za sitne cvjetne vrste, srednjih, koje su vječna klasika, pa sve do onih zavidnih dimenzija čije mjere mame poglede i doprinose atraktivnosti svakog prostora.

Izbor oblika je također šarolik i nepregledan. Od klasičnih okruglih modela, do ovalnih, pravokutnih, višekutnih, cilindričnih, valjkastih, pa čak i onih u obliku trokuta. U tom smislu dizajneri su zaista pustili mašti na volju, na radost svih ljubitelja cvijeće i cvjetnih posuda.

Materijali... to je tek zadivljujuća karakteristika koje imaju moderne vanjske posude za cvijeće, jer se one danas izrađuju od nevjerojatno mnogo različitih vrsta materijala. Ipak, najčešći materijali su plastika, metal, beton, drvo, keramika, inox, gus, terakota.



Izbor prikladne cvjetne posude


Vanjske posude za cvijeće imaju svoje prednosti i mane, a one ovise o svakom potrošaču ponaosob, odnosno o njegovim afinitetima, estetskim pogledima, mogućnostima i prostoru s kojim raspolaže.

Volite li pratiti modne trendove i ako ste u mogućnosti svakako birajte moderne oblike i materijale, a njihov izbor je zaista širok. Ako ste pak više tradicionalno orijentirani, tada vam odluka neće biti teška jer izbor takvih posuda za cvijeće je zaista nepregledan.

Ipak, imajte na umu prostor kojim raspolažete kako se ne bi dogodilo da vaša omiljen posuda ne može pronaći svoje mjesto. Ako ste veliki zaljubljenik u cvijeće, a raspolažete s nešto skromnijim prostorom, za vas su idealne viseće vanjske posude za cvijeće koje će sigurno pronaći svoje mjesto bez da naruše prostranost balkona ili terase.

Ne zaboravite i na kvalitetu cvjetne posude jer kvaliteta je garancija otpornosti, održivosti i dugovječnosti. Vanjske posude za cvijeće su izložene vremenskim uvjetima pa nastojte da njihova kvaliteta bude što bolja.

Oznake: dom

Najnovija vrsta žarulja starog oblika

četvrtak , 04.01.2018.

Svaki dom danas je obasjan svjetlom. Mnogi u svom domu vole imati više rasvjetnih tijela, postavljenih na raznim mjestima kako bi im prostorije bile dobro osvijetljene. A osnovni preduvjet za dobru svjetlost su i dobre žarulje. Do prije nekoliko godina, većina nije puno razmišljala o žaruljama. Kupovale su se uglavnom žarulje sa žarnom niti, jedino je bilo bitno znati koja jačina žarulje je potrebna. Situacija je danas nešto drugačija i zbog zabrane proizvodnje te vrsta žarulja, mnogi su se okrenuli led žaruljama kao najučinkovitijoj alternativi. Dostupne su u nekoliko vrsta, a led žarulje e27 su zasigurno najprodavanija vrsta.



Led žarulje e27 kao najčešći oblik

Ako do sada niste kupovali led žarulje, u trgovinama će vas zateći razni nazivi. Tako možete kupiti led žarulje e27, led žarulje e14 i dr. A upravo ta oznaka odnosi se na veličinu grla žarulje. Led žarulje e27 zapravo su identične većini žarulja kakve mnogi imaju u svom domu. Uz jednu vrlo bitnu razliku. Radi se o potpuno drugačijoj tehnologiji i led žarulje e27 imaju jako puno prednosti u odnosu na žarulje sa žarnom niti. Prije svega, vijek trajanja ovih žarulja može biti i 50x duži od starih vrsta žarulja. Nadalje, riječ je o vrlo štedljivim žaruljama, što znači da će one kroz svoj životni vijek trošiti puno manje energije pri radu. A u konačnici će se to odraziti na vaš račun za struju koji će se umanjiti.



Dugoročne uštede

Zamijenite li sve stare žarulje u svom domu za led žarulje e27 ili neke druge odgovarajuće oblike led žarulja, ostvarit ćete veliku dugoročnu uštedu, na dva načina. Iako su led žarulje e27 nešto skuplje i neke to još uvijek odvraća od kupnje, razni izračuni pokazuju da su one i više nego isplative. Budući da mogu imati vijek trajanja i od oko 50 000 sati, to znači da ih duže vrijeme nećete morati ponovo kupovati. A s druge pak strane, za cijelo vrijeme tog njihovog vijeka trajanja, one će trošiti jako malo energije pa će se i vaša potrošnja struje smanjiti. Zbog toga je njihova, nešto veća, početna cijena itekako opravdana i zasigurno nećete požaliti ako se odlučite za njihovo postavljanje u svom domu.

Pročitajte zandju objavu o tome kako zidni krevet predstavlja pravu revoluciju u proizvodnji kreveta i opremanju doma.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.