Nosači za skije se lako i brzo postavljaju na automobil

četvrtak , 25.08.2016.

Dolaskom zimskog vremena, sve se više ljudi odlučuje za odlazak u hladnije krajeve i uživanje u skijanju. Oni koji putuju automobilom osim same zimske opreme moraju kupiti i još nešto. Nosači za skije najjednostavniji su dodatak pomoću kojeg ćete prevesti skije na odredište. Izrađeni su većinom od aluminija koji se pokazao kao odličan materijal u svim vremenskim uvjetima.

Vrste nosača za skije

Nosači za skije mogu se pronaći u dvije varijante, fiksni i magnetni. Prije nego se odlučite između te dvije varijante, morate odlučiti i koliko skija planirate prevoziti jer se nosači za skije razlikuju i po nosivosti, odnosno koliko pari skija možete na njima prevoziti. Za to se koriste posebni moduli koji se montiraju na nosače i omogućuju prijevoz 2,3,4 ili 6 pari skija. Moguće je kupiti posebne tipske module, prilagođene svakog tipu automobila, ali i one univerzalne.
Fiksni nosači za skije, kako im i samo ime govori, fiksiraju se na krov automobila. Razlikuju se ovisno o tipu automobila pa se prije kupnje svakako posavjetujte s prodavačem koji model odgovara vašem automobilu. Uz njih ćete dobiti svu potrebnu opremu za montiranje. Imaju posebnu bravicu koja služi da se skije nakon postavljanja zaključaju na nosač kako bi se spriječila krađa. Većina proizvođača jamči sigurnost i pri brzinama do čak 160 km/h.



Magnetni nosači za skije su uglavnom nešto skuplji od fiksnih, ali se ta cijena opravdava lakoćom montiranja. Uz pomoć magneta se pričvršćuju na krov automobila koji prije toga treba očistiti. Ovakvi modeli su univerzalni pa će kupnja biti još jednostavnija. Iz razloga što su nosači pričvršćeni samo putem magneta, proizvođači jamče sigurnost do nešto nižih brzina, uglavnom oko 130 km/h. No, to bi trebalo biti i više nego dovoljno da skije sigurno prevezete do odredišta.

Tržište

Kada je riječ o dodacima za automobil koji se postavljaju na krov automobila, dvije tvrtke imaju određenu reputaciju kad je riječ o najkvalitetnijim proizvodima, a to su Thule i Nordrive. I jedni i drugi nude više različitih modela prilagođene svim tipovima automobila. Na vama je samo da se odlučite koliko skija planirate prevoziti i odlučite se za varijantu nosača koja vam najviše odgovara.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.