Rasvjetna tijela raznih veličina i izgleda

srijeda , 06.03.2019.


Opće je poznato da prostorije s ugodnijim osvjetljenjem od klasičnih lustera primaju više gostiju i pružaju im bolju atmosferu. Danas, kada postoje rasvjetna tijela raznih dizajnova i veličina, svatko može svoje prostorije urediti i osvijetliti po svojoj volji. Korištenje zidne rasvjete na strateškim mjestima ili samostojeća rasvjetna tijela u kutevima prostorija s mogućnošću pojačanja rasvjete mogu biti idealni način osvjetljenja dnevnog boravka.

Rasvjetna tijela pružaju mogućnost uštede

U odnosu na klasične lustere koji svijetle sa stalnom jačinom, neka druga rasvjetna tijela poput primjerice samostojećih lampi nude mogućnost naštimavanja jačine osvjetljenja. Stoga ukoliko navečer u dnevnom boravku ležite i gledate film osim što će vam prigušivanje rasvjete poboljšati atmosferu ono će vam i umanjiti račun od struje.



Bolja mogućnost rasvjete prostorije

Ukoliko koristite luster imate jednaki način rasvjete, dok ukoliko u prostoriji se nalazi više rasvjetnih tijela prema svojoj želji možete podesiti rasvjetu. Više zidnih rasvjeta može vam omogućiti da ovisno o želji možete osvjetliti samo dio prostorije i na taj način stvoriti si ugodnu atmosferu.

Također moderna uređenja pokazuju i na to da zidnom rasvjetom možete osvjetljavati slike i na taj način ćete naglasiti ono lijepo u vašoj prostoriji.

Osim dnevnog boravka, rasvjetna tijela mogu dobro poslužiti i u drugim prostorijama stana poput kupaone, hodnika ili kuhinje. Vjerujem da većina vas koristi, a ukoliko ne koristi da bi trebala koristiti rasvjetna tijela u kupaoni, primjerice iznad ormarića s ogledalom. Na taj način bolje ćete vidjeti sebe u ogledalu, nego da primjerice imate samo luster u kupaonici.



Ovo također može poslužiti i u kuhinji gdje nerijetko ljudi imaju dodatna rasvjetna tijela iznad prostora gdje kuhaju, kako bi bolje vidjeli. Zidna rasvjeta ovdje može obaviti odličan posao ukoliko iznad tih prostora nemate ormarića na koje biste postavili dodatna rasvjetna tijela.

Osim što vam olakšavaju prilagoditi rasvjetu prostora u vašem domu, rasvjetna tijela omogućavaju vam stvaranje bolje atmosfere doma, isticanje prednosti prostorija pojačanim osvjetljenjem oko njih, te mogućnost uštede prigušivanjem svijetla kada ona nisu toliko potrebna, primjerice za vrijeme gledanja filma na televiziji. Osim što na taj način stvarate bolju atmosferu, stvarate si i umanjene računa za struju.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.