Neka komarci ostanu izvan vašeg doma

srijeda , 15.11.2017.

Svi oni koji žive u relativnoj blizini nekih rijeka, jezera ili općenito vodenih površina, u toplije vrijeme boje se komaraca. Oni najčešće obitavaju na takvim područjima. Iako, u današnje vrijeme, proširili su se i na ostala područja i mnogi imaju problema s njima. Za boravak u prirodi, postoje razne sredstva za zaštitu od uboda, kao i sredstva za pomoć nakon uboda. No, najveći problem je kada vam se uvuku u dom. Kako biste to spriječili, jedno od učinkovitijih rješenja je mreža protiv komaraca.



Mreža protiv komaraca zaštitit će vas i od drugih insekata

Iako se u trgovinama mreža protiv komaraca reklamira baš kao namijenjena za tu vrstu napasnika, ona će vas vrlo učinkovito zaštititi i od drugih. Primjerice, od muha, koje iako vas možda neće ubosti, nekada znaju biti vrlo problematične kada vam uđu u dom, odnosno njihovo zujanje. Najveći problem s komarcima imaju oni koji su alergični na njihov otrov. Takvim osobama rana od uboda jako brzo poprimi veliki crveni oblik, a uz sve to ih i jako svrbi. A oni koji nemaju problema s alergijama, najčešće osjećaju svrbež neko vrijeme.



Jednostavno otvarajte vrata i prozore

Mreža protiv komaraca (https://life.hr/mreza-protiv-komaraca-i-insekata.html) može se postaviti na vrata i prozore. Postavlja se vrlo jednostavno i može se zalijepiti ili se dodatno pričvrstiti. Mnogi se odlučuju samo za ljepljenje kako bi je vrlo jednostavno mogli ukloniti kada im više nije potrebna. Postavi li se mreža protiv komaraca na prozore i vrata, više ne morate brinuti o otvaranju i zatvaranju. Prozore tada jednostavno možete otvoriti i provjetriti svoj dom kada god to želite, bez straha da bi vam se mogli uvući komarci. A mreža protiv komaraca je posebno pogodna za vrata za ulaz na terasu, kroz koja inače često prolazite. Bez mreže protiv komaraca, ako često ulazite i izlazite, komarci bi svakako našli put unutra.

Nakon što se mreža protiv komaraca postavi, ne morate brinuti u njezinom zatvaranju. Najčešći model je onaj koji ima ugrađene magnete. To znači da ćete te magnete vrlo lako razdvojiti kad želite ući ili izaći, a oni će se nakon toga sami zatvoriti. Stoga, postavite jednu takvu mrežu protiv komaraca na svoja vrata i prozore i nemojte se više bojati komaraca u svom domu.

Carnet domene za predstavljanje domaćoj publici

ponedjeljak , 13.11.2017.

Brojni pojedinci i tvrtke žele se na najbolji mogući način predstaviti domaćoj publici, pogotovo ako nude usluge i proizvode namijenjene upravo njima. Nekada su jedini način za reklamiranje bili mediji poput televizije, radija i novina. Napredak informatičke tehnologije omogućio je i mogućnost digitalnog reklamiranja koje je danas važnije od bilo kakvog drugog oblika reklamiranja. Stoga svi koji drže do svog poslovanja se trude napraviti internetske stranice i na taj način se predstaviti. Oni koji ciljaju na hrvatsko tržište moraju izabrati i odgovarajuće carnet domene kako bi ih potencijalni klijenti što lakše pronašli.



Carnet domene se razlikuju po nazivu i vrsti

Kada se govori o vrstama, carnet domene se dijele na naplatne i besplatne. Oni koji žele veću slobodu izbora, odlučuju se za naplatne carnet domene. Dostupna je i fizičkim i pravnim osobama i svi mogu proizvoljno odabrati njezin sami naziv. A upravo naziv je vrlo bitan za uspjeh internetskih stranica. Poželjno je da se iz njega odmah može saznati o čemu je riječ, a ujedno bi bilo poželjno da je i što kraći. Naplatne carnet domene se mogu registrirati putem nekog od 20 registara u Hrvatskoj. To su tvrtke koje nude usluge registracije za što imaju odobrenje od krovne organizacije u Hrvatskoj vezane za registraciju domena, Carneta.
Besplatne carnet domene imaju nešto stroža pravila prilikom registracije. Dobiti je mogu fizičke osobe koje obavljaju neku samostalnu djelatnost u Hrvatskoj i pravne osobe s tvrtkom u Hrvatskoj ili koje obavljaju svoj posao u Hrvatskoj. Naziv ne može biti proizvoljan, već postoje posebna pravila kojih se treba pridržavati. Također je važno napomenuti da svaka osoba, fizička ili pravna, ima pravo na samu jednu besplatnu carnet domenu, dok to nije slučaj kod naplatnih.



Jedinstvenost carnet domena

Carnet domene, kao i ostale, globalne domene su karakteristične po svojoj jedinstvenosti. To u praksi znači da ne mogu postojati dvije potpuno iste carnet domene, odnosno ne mogu imati isti naziv. Stoga, onaj tko se prvi odluči na registraciju carnet domene određenog naziva ima prednost. Nakon što ju je registrirao, druga osoba više ne može registrirati domenu istog naziva. Carnet domena je u nečijem vlasništvu dok god se redovito obnavlja pretplata. Nakon isteka pretplate, carnet domena opet postaje slobodna i bilo tko je može registrirati.

Ako vas interesuje fakturiranje u oblaku onda si pročitajte naš članak na tu temu.

Dugotrajnost i ušteda uz led žarulje

petak , 10.11.2017.

Osvrnete li se oko sebe, primijetit ćete da, gdje god krenuli, okruženi ste raznim rasvjetnim tijelima. U svom domu u svim sobama imate razna rasvjetna tijela, kad izađete na ulicu moći ćete primijetiti i razne stupove s rasvjetom, itd. Većina tih rasvjetnih tijela sadrži žarulju koja proizvodi svjetlost. Postoje razne vrste žarulja na tržištu, koje se razlikuju po cijenama i kvaliteti. No, gleda li se omjer cijene i kvalitete, danas su led žarulje definitivno najisplativiji oblik žarulja.

Led žarulje su dugotrajne i ekološki prihvatljivije

Usporedite li sve danas dostupne žarulje na tržištu, svi podaci ukazuju da upravo led žarulje imaju najduži vijek trajanja. On iznosi čak oko 50 000 sati. Usporedi li se taj podatak s donedavno najprodavanijom vrstom žarulja, onom sa žarnom niti, kojoj je vijek trajanja bio svega oko 1000 sati, može se lako primijetiti ta drastična razlika. No, led žarulje imaju i mnoge druge prednosti naspram drugih vrsta žarulja. One su ekološki prihvatljivije i tijekom svog rada ne ispuštaju nikakva štetna zračenja niti sadrže neke potencijalno opasne spojeve. Upravo zbog štetnosti za okoliš su žarulje sa žarnom niti izbačene iz prodaje u mnogo europskih država, a štedne žarulje mnogi izbjegavaju zbog žive koju sadrže i koja može biti opasna po zdravlje čovjeka.




Led žarulje su također i neosjetljive na učestala paljenja i gašenja. To u pravilu znači da bez obzira koliko često tijekom dana palili i gasili led žarulju, to neće imati utjecaj na smanjenje njezinih radnih sati. Kod nekih drugih žarulja to nije slučaj i upravo o tome ovisi njihov životni vijek.

Cijene i ušteda

Ono što mnoge još odbija od kupnje ovog tipa žarulja je cijena. Naime, led žarulje su još uvijek skuplje od većine drugih vrsta žarulja. Ali, unatoč nešto višoj cijeni, dugoročno će vam donijeti uštedu. Mnogi ne razmišljaju dugoročno, već samo gledaju njihovu trenutnu cijenu. A led žarulje uštedu osiguravaju na dva načina. Kao prvo, zbog dugog vijeka trajanja, nećete ih morati često mijenjati i jedna led žarulja trajat će vam dugi niz godina, ovisno o tome koliko ju često koristite. A kao drugo, zbog puno manje potrošnje energije, imat ćete i osjetnu uštedu u potrošnji struje što ćete vidjeti po svom računu za struju.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.