Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatske-ocjene

Marketing

Dugotrajnost i ušteda uz led žarulje

Osvrnete li se oko sebe, primijetit ćete da, gdje god krenuli, okruženi ste raznim rasvjetnim tijelima. U svom domu u svim sobama imate razna rasvjetna tijela, kad izađete na ulicu moći ćete primijetiti i razne stupove s rasvjetom, itd. Većina tih rasvjetnih tijela sadrži žarulju koja proizvodi svjetlost. Postoje razne vrste žarulja na tržištu, koje se razlikuju po cijenama i kvaliteti. No, gleda li se omjer cijene i kvalitete, danas su led žarulje definitivno najisplativiji oblik žarulja.

Led žarulje su dugotrajne i ekološki prihvatljivije

Usporedite li sve danas dostupne žarulje na tržištu, svi podaci ukazuju da upravo led žarulje imaju najduži vijek trajanja. On iznosi čak oko 50 000 sati. Usporedi li se taj podatak s donedavno najprodavanijom vrstom žarulja, onom sa žarnom niti, kojoj je vijek trajanja bio svega oko 1000 sati, može se lako primijetiti ta drastična razlika. No, led žarulje imaju i mnoge druge prednosti naspram drugih vrsta žarulja. One su ekološki prihvatljivije i tijekom svog rada ne ispuštaju nikakva štetna zračenja niti sadrže neke potencijalno opasne spojeve. Upravo zbog štetnosti za okoliš su žarulje sa žarnom niti izbačene iz prodaje u mnogo europskih država, a štedne žarulje mnogi izbjegavaju zbog žive koju sadrže i koja može biti opasna po zdravlje čovjeka.




Led žarulje su također i neosjetljive na učestala paljenja i gašenja. To u pravilu znači da bez obzira koliko često tijekom dana palili i gasili led žarulju, to neće imati utjecaj na smanjenje njezinih radnih sati. Kod nekih drugih žarulja to nije slučaj i upravo o tome ovisi njihov životni vijek.

Cijene i ušteda

Ono što mnoge još odbija od kupnje ovog tipa žarulja je cijena. Naime, led žarulje su još uvijek skuplje od većine drugih vrsta žarulja. Ali, unatoč nešto višoj cijeni, dugoročno će vam donijeti uštedu. Mnogi ne razmišljaju dugoročno, već samo gledaju njihovu trenutnu cijenu. A led žarulje uštedu osiguravaju na dva načina. Kao prvo, zbog dugog vijeka trajanja, nećete ih morati često mijenjati i jedna led žarulja trajat će vam dugi niz godina, ovisno o tome koliko ju često koristite. A kao drugo, zbog puno manje potrošnje energije, imat ćete i osjetnu uštedu u potrošnji struje što ćete vidjeti po svom računu za struju.


Post je objavljen 10.11.2017. u 11:06 sati.