Najnovija vrsta žarulja starog oblika

četvrtak , 04.01.2018.

Svaki dom danas je obasjan svjetlom. Mnogi u svom domu vole imati više rasvjetnih tijela, postavljenih na raznim mjestima kako bi im prostorije bile dobro osvijetljene. A osnovni preduvjet za dobru svjetlost su i dobre žarulje. Do prije nekoliko godina, većina nije puno razmišljala o žaruljama. Kupovale su se uglavnom žarulje sa žarnom niti, jedino je bilo bitno znati koja jačina žarulje je potrebna. Situacija je danas nešto drugačija i zbog zabrane proizvodnje te vrsta žarulja, mnogi su se okrenuli led žaruljama kao najučinkovitijoj alternativi. Dostupne su u nekoliko vrsta, a led žarulje e27 su zasigurno najprodavanija vrsta.



Led žarulje e27 kao najčešći oblik

Ako do sada niste kupovali led žarulje, u trgovinama će vas zateći razni nazivi. Tako možete kupiti led žarulje e27, led žarulje e14 i dr. A upravo ta oznaka odnosi se na veličinu grla žarulje. Led žarulje e27 zapravo su identične većini žarulja kakve mnogi imaju u svom domu. Uz jednu vrlo bitnu razliku. Radi se o potpuno drugačijoj tehnologiji i led žarulje e27 imaju jako puno prednosti u odnosu na žarulje sa žarnom niti. Prije svega, vijek trajanja ovih žarulja može biti i 50x duži od starih vrsta žarulja. Nadalje, riječ je o vrlo štedljivim žaruljama, što znači da će one kroz svoj životni vijek trošiti puno manje energije pri radu. A u konačnici će se to odraziti na vaš račun za struju koji će se umanjiti.



Dugoročne uštede

Zamijenite li sve stare žarulje u svom domu za led žarulje e27 ili neke druge odgovarajuće oblike led žarulja, ostvarit ćete veliku dugoročnu uštedu, na dva načina. Iako su led žarulje e27 nešto skuplje i neke to još uvijek odvraća od kupnje, razni izračuni pokazuju da su one i više nego isplative. Budući da mogu imati vijek trajanja i od oko 50 000 sati, to znači da ih duže vrijeme nećete morati ponovo kupovati. A s druge pak strane, za cijelo vrijeme tog njihovog vijeka trajanja, one će trošiti jako malo energije pa će se i vaša potrošnja struje smanjiti. Zbog toga je njihova, nešto veća, početna cijena itekako opravdana i zasigurno nećete požaliti ako se odlučite za njihovo postavljanje u svom domu.

Pročitajte zandju objavu o tome kako zidni krevet predstavlja pravu revoluciju u proizvodnji kreveta i opremanju doma.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.