Bas sam se gustala na jednu djinovsku salatu od kineskog kupusa i persunovog lista. Kak sam na nekoj kvazi dijeti, takve lagane stvarce mi najvise odgovaraju za veceru. Narezem si ja cijelu jednu manju glavicu, posipam persunlistom i posolim, promjesam. Sto nam jos nedostaje? Naravno maslinovo ulje. Gurnem ruku u ormaric ispod lavaboa da se ne moram sagnuti i pipam gdje mi je boca. Prepoznatljiva je jer je dugacka uska i najvisa. Nema, nema, a ima tu je i otvorim ja nadobudno bocu, a iz nje iscuri ravno 6 kapi maslinjaka. Luka! Jebemtisveca! Di mi je maslinjak?!? Pa ja sam si jaja delal pa sam malo stavio. Mislim si je, bas malo, sigurno su jaja plivala, jos jucer je bilo pola boce. kod nas boca nestane u tjedan dana. Pitam se kud se to sve istocilo. I magarac mi onda ostavi praznu bocu u ormaru, a kako je tamnozelena ko zna dal je prazna il ne. Mogao mi je bas i reci, pa bi kupila novu. Sreca da sam imala jos dvije boce sa isto tako 6 kapi u svakoj pa mi salata ipak nece propasti. Bila bi steta. Imate li i vi slicne kuharske mestre doma koji naprave vise nereda nego koristi po kuhinji?
|