Podzemnim hodnicima kroz Medvednicu

srijeda , 31.08.2016.

Blizina planinarskog doma Glavice često je razlog, naročito u ljetnim mjesecima, za poticanje društva na aktivnost i vikend na otvorenom, proveden uz dobru hranu, svjež zrak i predivan pogled na Zagreb i okolicu. Posjet špilji Veternici, ipak je ostao neostvarena želja sve do prošlog vikenda, kada je na spomenutim mjestima obilježena 19. po redu Međunarodna noć šišmiša.

Čitav vikend bio je posvećen ovim "noćnim pticama", jedinim sisavcima koji zapravo lete, a vrlo povoljne cijene ulaznica privukle su velik broj posjetitelja. Zadnji obilazak bio je predviđen za 16 sati, a ljudi se nisu prestajali pojavljivati čak ni u 18. Edukativne radionice, prezentacije na otvorenom, kvizovi te stručno vodstvo špiljom Veternicom, oživjelo je ovaj dio Parka prirode Medvednica. Vrlo zanimljivo iskustvo upotpunile su priče stručnih vodiča, a u slučaju posjeta špilji pripremite i toplu odjeću, bez obzira što je obilazak moguć samo u ljetnim mjesecima. Naime, temperatura u ovim prostranim hodnicima nikada ne prelazi 10-ak stupnjeva, a od studenog do travnja, špilja je zatvorena zbog hibernacije šišmiša i poštivanja njihovog godišnjeg odmora. Sa svojih sedam kilometara dugim kanalima, smatra se najdužom špiljom u sjevernoj Hrvatskoj, a samo prvih 380 metara prilagođeno je i otvoreno za obilazak.
Strop špilje čini šupljikavi vapnenac, a vidjet ćete i brojne fosile školjaka, ostatke špiljskog medvjeda, sige popularno nazvane špageti, kao i čuti priču o svojedobnom održavanju koncerata u takozvanoj Velikoj dvorani. Sve staze osvjetljene su reflektorima, a najpoželjnija atrakcija uvjerljivo su skulpture neandertalaca, kao i zvučnici iz kojih se može čuti glasanje šišmiša, medvjeda i popratnih zvukova iz ovih hladnih i još uvijek potpuno neistraženih podzemnih hodnika.

Oznake: špilja, veternica, špilja veternica, park prirode medvednica, Medvednica, glavica, planinarski dom glavica, šišmiš, međunarodna noć šišmiša

Svaki tjedan, kilogram jedan! - vol. 3

četvrtak , 17.03.2016.

Pizze, pizze i još jednom pizze!

NAZIV - Pizzeria Chello
ADRESA - Horvaćanska cesta 156, Zagreb
OSOBLJE- dostavljač ljubazan i profesionalan
CIJENA - proporcionalna kvaliteti, malo skuplja od uobičajenih pizzerija, ali količina i veličina dovoljna za više osoba
AMBIJENT - nakon priča o vrlo malom prostoru, odlučili smo se na dostavu tako da je ambijent još uvijek misterij
ISPROBANI PROIZVODI - Chicago style double decker
DOJAM - puno pohvala, oduševljenje pizzerijom, idejom, menijem navele su me da i ja isprobam pizzu iz dotične pizzerije. Tradicionalist u meni nije bio oduševljen, iako je pizza bez pogovora, vrlo ukusna, dojmljiva i prekrasna :).


http://www.pizzeria-chello.hr/

NAZIV - Pizzeria Plima
ADRESA - Bistranska 142, Donja Bistra
OSOBLJE - ljubazno, simpatično, gostoljubivo, uslužno
CIJENA - vrlo prihvatljiva, možda čak i niže od prosječnih, niti jedna velika pizza ne prelazi cijenu od 40 kuna
AMBIJENT - vrlo ugodan, lijepo uređeno, biljarski stol za zabavu tijekom čekanja
ISPROBANI PROIZVODI - pizze, velika i raznovrsna ponuda hrane i pića. Mi smo isprobali tri različite vrste, Quattro formaggio, Slavonicu i San Sebastian
DOJAM - ukusno, povoljno, lijepo uređen prostor nadomak Zagreba, pogodno za dnevni izlet. Dojmovi i priče pokazuju veliku popularnost među Zagrepčanima, čak i usporedbe s pizzerijom Oro Goro. Meni osobno za nijansu lošija, ali vrlo dobar sveukupan dojam i doživljaj.
http://www.finapapica.hr/default.aspx?id=8&pid=212

Oznake: pizzeria chello, pizzeria plima, pizzerija, pizza, hrana

Vreća smija, para i igara

srijeda , 24.02.2016.

Studentski život i potpuno ignoriranje bilo kakvog oblika zabave, edukacije ili organizacije slobodnog vremena skupljeg od stotinjak kuna za većinu mladih, stvar je svakodnevice.
Uobičajena zimska nedjelja, izlet na Sljeme i grijanje uz čaj, urodile su super idejom da bez imalo love u džepu, studentskim minusom i ne postojanjem ušteđevine u starim čarapama, odemo na putovanje od deset dana u pet, usudila bih se čak reći, najljepših (ujedno i najskupljih) gradova Europe.
Otišli smo s punom vrećom posuđenih para, vratili s punom vrećom uspomena za cijeli život.

Kaos na Velesajmu, tko će s kim sjediti, putovnice na broju?, moram na wc, jeste ponijeli dovoljno hrane?, zašto nas pobogu rastavljate i smještate u različite buseve?!? I tako je, nas petero nadobudnih budala krenulo na putovanje života.
Nisam baš toliko stara da znam da je bilo zadnje, da slično više neću doživjeti, ali sa sigurnošću govorim, ovo se pamti.
Prva postaja Pariz, priče o romantici, svjetski poznatoj modnoj sceni, zgodnim Francuzima, srušile su se brže nego kula od karata. Hotel udaljen tisuće milja od centra, preskupa kava, još skuplja hrana, ulična prodaja i kriminal na ulicama. Pariz? I onda, padne mrak, a vi ste nakon cjelodnevnog hodanja uočili to svjetleće čudo i počnete vrištat. Divan je, divan i još divniji. Eiffelov toranj, šetnje uz Seinu, gradski parkovi, francuski ugođaj u kafićima, preskakanje ograde i švercanje u podzemnoj, kao i jeftini suveniri ono su zbog čeka se ipak isplatilo. Povratak u bus i još jedna poduža vožnja, značila je pad tada već ustaljeno dobre atmosfere, za čiji je povratak najbolje bilo među suputnike poslati domaću rakiju.Umor, spavanje jednih po drugima i brzošireći neugodni mirisi nisu utjecali na kolektivno oduševljenje Škotskom. U isto vrijeme toliko stara, a neopisivo moderna. Ljudi iznimno ljubazni, šetnja od hotela do centra, zvuk gajdi po ulicama, karirani uzorci posvuda. Škotski pubovi postali su nam omiljeno svratište, a ono što se ne zaboravlja jest večer isprobavanja škotskog whiskeyja. Prva noć u Londonu priča je za sebe. Traženje hostela kojeg bolje da nismo ni pronašli, za neke su značili javljanje sasvim novih osjećaja. Želim kući, neću ovdje spavati, jel` ovo moguće, vadi rezervnu posteljinu iz kofera! Smještaj u kojeg ne biste smjestili ni najgoreg neprijatelja, bio je naš dom sljedeća tri dana. Dečki su dobili višekrevetnu sobu s mirisom bljuvotine i dva stranca za cimere, a riječi kojima bi se mogla okarakterizirati kupaonica bile bi prljavije od duša naših političara. Upravo te karakteristike, pokazale su se kao savršen povod za druženje, zbližavanje i nikad bolje provedenih nekoliko noći. Apsolutno cijeli bus izašao je zgrožen iz hostela, a priča, smijeh i zamišljanje najgorih scenarija, potrajao je do upozorenja, na sreću, ljubaznih policajaca. Grad je priča za sebe. Lako se bilo prebaciti iz noću jadnih u danju živahne, avanturistički nastrojene turiste. Shopping u Londonu je neodoljiv, apsolutne sve atrakcije vrijedne divljenja, a najveći dokaz balkanizma, doživjela sam kad smo nasred Hyde parka odradili ručak, izvadili domaće kobasice i kruh iz supermarketa.Posljednja postaja, Amsterdam, za neke je bio dan kad su potpuno zastranili, na ovaj ili onaj način, a neke poput nas, labirint bez bilo kakve naznake rješenja. Red light district nismo pronašli, izgubili se nebrojeno puta, ali zato smo pojeli najbolji pileći kebab ikad. Sve mame dobile su tulipane, a ovi domišljatiji ipak su se odlučili za tulipane u klompama. Usput rečeno, jednodnevni posjet Amsterdamu bit će vam dovoljan da se u njega zaljubite, a sve ono što ga čini prepoznatljivim, mostići i biciklisti, zaista daju posebnu draž. Dan je proletio, a povratak kući s druge pak strane, trajao vječno. Praznih džepova, uklještenih leđa, prenatrpanih kofera ugledali smo Zagreb i istog se trenutka poželjeli vratiti. 10 dana s 50-ak ljudi, prelazeći tisuće kilometara busom, urodilo je novim ljudima u nama, milijunima razmijenjenih fotki, kao i prijateljstvima koja se obnavljaju na redovitim druženjima, uz još uvijek neodrađeni roštilj na Jarunu.

P.S. Lovu smo vratili kroz par mjeseci, a da nisam otišla na ovo putovanje (što nisam ni htjela, nagovorili me) nikad ne bih – prala zube na parkiralištu, vidjela Manchesterov stadion jer ON navija za Liverpool, probala pivo s 11% alkohola (bolje da nisam), jela english breakfast (bolje da nisam), stavljala odjeću u rastvoreni kišobran tijekom tuširanja, ali ni ljubila se na Eiffelu i upravo to, stvari su zbog kojih ovo putovanje volim najviše.

Oznake: Pariz, london, edinburgh, Glasgow, škotska, Amsterdam, Putovanja, eiffelov toranj, studenti, europa, hosteli, hrana, hyde park, red district, tulipani

Svaki tjedan, kilogram jedan! - vol. 2

utorak , 26.01.2016.

Ovoga puta s prijedlozima vrlo kvalitetnih izlazaka na doručak, ručak ili večeru, kako kome drago, izašla sam iz zagrebačkog područja i uputila se na sjever.

NAZIV– Pizzeria Oro Goro
ADRESA– Marije Jurić Zagorke 25, Oroslavje
OSOBLJE– brzo, ljubazno, simpatično, možda glupo reći, ali u današnje vrijeme jako bitno; normalno
CIJENA– po meni vrlo prihvatljiva s obzirom na kvalitetu, veličinu i cjelokupan dojam;
AMBIJENT– ugodan, drveni namještaj daje određeni starinski štih, vidljiv pult za kojim pizza majstor priprema hranu, prostran parking, velika terasa s igralištem za djecu i vrlo ugodnom, mirnom atmosferom
ISPROBANI PROIZVODI– pizze, pizze i još jednom pizze
DOJAM– tko jednom proba pizzu u ovoj pizzeriji, bez obzira na udaljenost od glavnoga grada, gotovo uvijek se vrlo rado vraća. Ova sada već kultna pizzerija redovito privlači goste Hrvatskog zagorja i okolice. Za vrućih ljetnjih dana teško je pronaći mjesto na terasi, a ljudi rado dolaze i zimi. Nerijetko je omiljeno odredište kupača obližnjih toplica.


http://www.orogoro.hr/index.php

NAZIV – Pivnica Cantina
ADRESA – Klenovec Humski 85/4, Hum na Sutli
OSOBLJE – mladi, još uvijek često promjenjivi, ali ljubazni i profesionalni konobari
CIJENA – vrlo prihvatljive, najisplativija konzumacija jumbo pizze; pristupačne cijene pića
AMBIJENT – vrlo ugodan, pivnički štih postignut masivnim drvenim namještajem, velika terasa, prometna dostupnost, pivnica se nalazi na glavnoj cesti od Huma na Sutli prema Krapini
ISPROBANI PROIZVODI – pizze, točeno pivo
DOJAM – Vrlo raznolika i još uvijek rastuća ponuda jela i pića. Velika popularnost pivnice postignuta je vrlo ugodnim ambijentom, položajem, ponudom i organizacijom raznih tematskih događanja. Blizina susjedne nam Slovenije također pridonosi povećanju gostiju, a pivnica se trudi opravdati svaki posjet, što kvalitetom, što ponudom i ugođajem.
https://www.facebook.com/pivnica.cantina/

Oznake: oro goro, pizzerija, pizza, hrana, Hrvatsko Zagorje, cantina, pivnica cantina, hum na sutli

Svaki tjedan, kilogram jedan! - vol. 1

nedjelja , 17.01.2016.

NAZIV – Nokturno
ADRESA – Skalinska 4, Zagreb
OSOBLJE – profesionalno, marljivo, ugodno i ljubazno
CIJENA – više nego prihvatljive, znatno jeftinije od ostalih restorana, naročito u samom centru grada
AMBIJENT – ugodan, primjeren ugostiteljskom objektu ovakve vrste, proširen prostor i gotovo uvijek puna terasa
ISPROBANI PROIZVODI – pizze, razne vrste tjestenina
DOJAM – Vrlo raznolika, cijenom prihvatljiva, a kvalitetom primamljiva ponuda. Smještaj u samom centru grada privlači kako domaće, tako i strane goste, a mjesto u ovom, po meni čak kvalitetom poboljšanom restoranu, naročito u ljetnim mjesecima, vrlo često neće ni pronaći. Velika, s ukusom uređena terasa, ukusna hrana, čak i u vrijeme krize prihvatljive cijene, opravdano privlače zaista velik broj gostiju


http://www.restoran.nokturno.hr/

NAZIV – Pizza & Grill Rock Club Don Feferon
ADRESA – Stare Gajnice 13, Zagreb
OSOBLJE – većinom se radi o dostavljačima, „kvartovskim“ dečkima kojima komunikativnost i ljubaznost ovise o raspoloženju
CIJENA – nedavno poskupljenje dovelo ih je u rang skupljih restorana, cijene i dalje prihvatljive
AMBIJENT – nakon preseljenja na novu adresu, nisam posjetila prostor, a po slikama i riječima drugih posjetitelja, radi se o vrlo kvalitetno odrađenom poslu uređenja
ISPROBANI PROIZVODI – pizze, razna jela s roštilja – gyros, ćevapi, pljeskavice
DOJAM – odlična, vrlo ukusna i svježe pripremljena hrana, pizze velike, s posebnom pohvalom za Quatro formagio. Dostava u zadovoljavajućem roku, ovisno o gužvi, velika ponuda hrane, raznolika ponuda pića, mogućnost naručivanja gableca, organiziranja raznih događanja te privlačenje novih i zadržavanje starih posjetlja, raznim koncertima
https://www.facebook.com/Pizza-Grill-Rock-Club-Don-Feferon-148967748529042/


Oznake: nokturno, restoran, pizzeria, roštilj, tjestetnina, pizza, hrana, don feferon, Gajnice, centar, Zagreb

Kikiriki voli piletinu

nedjelja , 10.01.2016.

Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
njoki
maslac od kikirikija
piletina - pileći file
luk
vrhnje za kuhanje
začini


Priprema:
Vrlo brzo, jednostavno i ukusno jelo ne razlikuje se od nekih uobičajenih umaka ili preljeva s piletinom i vrhnjem, osim po jednom sastojku. Igrom slučaja u mojoj se smočnici našao maslac od kikirikija, a pošto sam već nekoliko puta slušala o kombinaciji s piletinom, odlučila sam se za najjednostavniju. U uobičajen način pripreme umaka (dinstati luk i piletinu dok se ne dobiju lijepu boju, dodati dvije do tri žličice (probati i dodati količinu po vlastitom ukusu) maslaca od kikirikija. Nakon što je luk omekšao, a maslac se lijepo stopio s piletinom, dodala sam uobičajene začine (origano, bosiljak, peršin, vegetu, papar) i sve zajedno prelila vrhnjem za kuhanje. Gustoću umaka također određujete po želji, a maslac i vrhnje za kuhanje, određenu gustoću daju i sami po sebi. Nakon 20-ak minuta kuhanja, umak prelijte po prethodno skuhanim njokima i poslužite uz salatu po želji.
Pripaziti samo da maslac od kikirikija ne zagori jer bi uz svoj specifičan okus, umaku mogao dodati određenu dozu gorčine.

Oznake: kikiriki, piletina, hrana, ručak, recepti, njoki, maslac od kikirikija, vrhnje za kuhanje

Putovanja, odmor i oni uvijek potrebni, sitni gušti

utorak , 05.01.2016.

Nedavno sam, razmišljajući o prošlogodišnjem dočeku Nove godine, shvatila da čitavu prošlu godinu nisam pretjerano prelazila granice Lijepe naše. Ništa neobično u današnje vrijeme, rekao bi svatko. Cijene su previsoke, putovanja skupa, džeparac dovoljan za sve troškove prelazi granice mogućeg, a i sve je teže okupiti ljude koji bi vam na toj avanturi pravili društvo. Svake godine je tako, kriza traje već stoljećima, ljudi su depresivni, živčani, novaca nikad pretjerano niti je bilo, niti će ga ikada biti. Ono čega je bilo jest volja, volja za avanturom, dobrim provodom, upoznavanjem nekog ili nečeg novoga.

Najljepše fotografije nastaju na putovanjima, nove kulinarske delicije isprobavaju se na putovanjima, najviše se ljudi upoznaje na putovanjima i tijekom njih. Zašto se onda svi tako boje, oklijevaju i ignoriraju sve lijepo što jedna takva avantura donosi, trajala ona jedan, dva ili sto dana? Slično je i sa životom. Prolazi potpuno neprimjetno i za koji trenutak, evo ga na kraju. Javlja se pitanje zašto onda ne iskoristiti svaki prihod viška, ne stvarati najljepše fotografije, ne isprobati nove specijalitete niti upoznati nove ili nama već poznate ljude? Svako udaljavanje od svakodnevice, prljavog suđa i napornih ljudi, čini dobro nama, našem tijelu i duhu. Svako novo iskustvo donosi i novu priču, novu spoznaju, novo bogatstvo, a nekada za to nije potrebno prijeći tisuće kilometara. Svatko ima svoje gušte, bilo da se radi o jednodnevnom izletu, kebabu u ponoć, pivu u obližnjem pubu ili drijemanju uz omiljeno štivo. Bitno je samo pritom ne zaboraviti ono najvažnije i uživati.

Oznake: Putovanja, odmor, bogatstvo, Fotografiranje, nove kulture, punjenje baterija, Prag, graz, bohinj, london, Paris, edinb

Second hand ormari

ponedjeljak , 28.12.2015.

Od malih nogu poseban interes pokazivala sam za odjeću i apsolutno sve vezano uz modu, uređivanje i ukrašavanje. Nikada to nužno nije značilo trošenje nerazumnih svota novca, bankrot roditelja ili prelaženje limita na kreditnoj kartici, a kroz odrastanje znao se potkrasti i koji dan bez šminke, s manje savršenim lakom na noktima ili frizurom. Ljubav prema odjeći jednostavno se mogla isčitati iz mojih ormara, uvijek uredno složenih, pravilno raspoređenih i grupiranih odjevnih komada.

U početku su to bili odlasci u grad i usputno razgledavanje izloga s prijateljicama, kasnije sati provedeni u shopping centrima, a danas već gotovo istančan ukus s točnim odrednicama je li mi nešto zaista potrebno te koliko novca mogu i hoću izdvojiti u tu svrhu.
Tako sam s godinama počela posjećivati, u današnje vrijeme vrlo popularne second hand shopove. Nekad su ti posjeti bili vrlo uspješni, nekad malo manje, a nekad su se pokazali kao potpuna katastrofa i uzalud potrošeno vrijeme. Sreća koja se pak pojavi čim ugledate nešto zaista lijepo, očuvano, a najčešće i jedinstveno, po cijeni od 10, 20-ak kuna, nemjerljiva je bilo kojom od mjernih jedinica. Markirana roba, vintage odjevni komadi ili divna svilena marama, izgledaju potpuno neprimjetno u cijeloj toj hrpi, a upravo kopanje, traženje, razgledavanje i proučavanje, ovu potragu čine još zanimljivijom.
Second hand ljudi često poistovjećuju sa starom, prljavom i neupotrebljivom odjećom, a stvara se i određena odbojnost prema sličnim mjestima. Veliki dio svog trenutnog odjevnog asortimana pronašla sam upravo tamo, u najčešće vrlo jeftinim prodavaonicama, potpuno nepredvidive ponude. Jedno od njih su i mojekrpice.hr na kojima se, uz dužno poštovanje svima koji svoje virtualne trgovine daleko precijenjuju, što kvalitetom, što cijenama, ipak mogu pronaći stvari za svačiji ukus, svih veličina i vrsta, diljem Hrvatske, a lako dostupne svima. U spomenutom slučaju i ovakvom načinu kupovine, nažalost ovisite o poštenju i iskrenosti kupaca, ali uz ponešto slobodnog vremena, dosta strpljenja, interesa za internet kupovinu i kvalitetnu komunikaciju, bilo kao kupac ili prodavač, možete napuniti svoj ormar bez da izađete iz topline svog doma.

Oznake: secondhand, mojekrpice.hr, vintage, odjeća

Ljubljanski grad na Ljubljanici

petak , 04.12.2015.

Jednodnevni izleti, naročito oni neplanirani, oduvijek su mi bili posebno zanimljiv način provođenja vikenda, slobodnih dana i ispunjavanje istih, nekim novim odredištima i nezaboravnim iskustvima.
Ovoga puta, prijateljičin rođendan i želja za drugačijim načinom proslave, bio je ujedno i povod za posjet ovom simpatičnom gradiću, pristupačnom djevojkama bez osobnog automobila, a opet dovoljno zanimljivom za cjelodnevno lutanje.
Ljubljana kao glavni i najveći grad u susjednoj nam Sloveniji, mnogo je manji i prometno rasterećeniji od Zagreba, naročito u strogom centru koji obiluje mostićima, šetnicama, kafićima i ljupkim trgovinama.

Kraj studenog i neposredni početak Adventa, kao i kod većine europskih gradova, za Ljubljanu je značio postavljanje lampica, kićenje grada i sve više ljudi na ulicama, unatoč posjetu usred radnog tjedna. Ljubljanski stari grad priča je za sebe. Smješten na samom vrhu grada, od centra udaljen svega par minuta pješačenja, pruža izniman pogled koji se pamti. Izuzetno dobro iskorištena utvrda, odraz je u isto vrijeme srednjovjekovne povijesti i modernog vremena, koji se u trenu pretvara u konferencijsku dvoranu, muzej, mjesto gdje ćete samo prošetati ili odmoriti uz piće i hranu.Povratak u centar moguć je na više načina, a mi smo se iz puke znatiželje odlučile za vožnju uspinjačom, znatno modernijom od naše zagrebačke. Vožnja uspinjačom u jednom smjeru platit ćete 2,2 eura, a uz malo šarma i dobro raspoloženje osoblja, možete platiti onu studentsku po cijeni od 1,5 eura.
Gastronomsku ponudu u Ljubljani, što zbog vremena, što zbog nekih drugih prioriteta, nismo iskusile, ali zato sve pohvale idu kafiću na samoj rijeci Ljubljanici u kojem ćete uz idiličan pogled na rijeku i mir koji pruža, moći popiti kavu ili čaj, doručkovati ili uzeti predah od planiranih aktivnosti.
Cjelokupan dojam, bez posebnog uljepšavanja, upotpunit će vožnja rijekom u brodićima koji svakodnevno kruže gradom te vam za 8 eura i vrlo gostoljubive vozače, pružaju pregled svega spomenutog i ostavljaju da sliku o ovom gradu stvorite na sebi svojstven način.

Oznake: ljubljanski grad, ljubljanica, Ljubljana, slovenija, Advent, jednodnevni izlet, ljubljanski dvorac, Uspinjača

Šampinjoni na sto i jedan način

subota , 20.06.2015.

Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
njoki
šampinjoni
vrhnje za kuhanje
jaja
začini
šunka za pizzu
sir
zdenka sir, vrhnje i dodaci po želji
tost


Priprema:
Smeđi šampinjoni prava su poslastica, a nedavno sam imala priliku dobiti svježe ubrane, malo veće koje je trebalo iskoristiti na što bolji način. Ovoga puta odlučila sam se za jelo sastavljeno od tri dijela, spontano osmišljeno i vrlo ukusno. Podlogu sam napravila od domaćih njoki o kojima ću jednom drugom prilikom i umaka od šampinjona. Na pirjani luk, dodala sam vodu i ostavila da omekša na laganoj vatri, dodala šampinjone i ostavila da se sve zajedno kuha nekih 15-ak minuta. U ovakav tip umaka najčešće ubacim sve što nađem u hladnjaku, što se ovaj put svelo na zdenka sir, malo abc sira s okusom šunke, peršin, začine i na kraju prelila vrhnjem. Cijele šampinjone napunila sam unaprijed pripremljenom smjesom i zapekla u pećnici. U smjesu sam ponovno ubacila što god mi se svidjelo. Šunku za pizzu, sir i šampinjone nasjeckala sam na kockice, dodala zdenka sir, začine, jaje, vrhnja i sve umutila. Napunila šampinjone, a nakon što sam shvatila da imam previše smjese, iskoristila sam i tost pripremljen na isti način. Umak sam prelila po njokima, šampinjone servirala pokraj, a hrskavi tost odlično se uklopio umjesto kruha.

Oznake: šampinjoni, njoki, vrhnje za kuhanje, umak, tost

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.