Kikiriki voli piletinu

nedjelja , 10.01.2016.

Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
njoki
maslac od kikirikija
piletina - pileći file
luk
vrhnje za kuhanje
začini


Priprema:
Vrlo brzo, jednostavno i ukusno jelo ne razlikuje se od nekih uobičajenih umaka ili preljeva s piletinom i vrhnjem, osim po jednom sastojku. Igrom slučaja u mojoj se smočnici našao maslac od kikirikija, a pošto sam već nekoliko puta slušala o kombinaciji s piletinom, odlučila sam se za najjednostavniju. U uobičajen način pripreme umaka (dinstati luk i piletinu dok se ne dobiju lijepu boju, dodati dvije do tri žličice (probati i dodati količinu po vlastitom ukusu) maslaca od kikirikija. Nakon što je luk omekšao, a maslac se lijepo stopio s piletinom, dodala sam uobičajene začine (origano, bosiljak, peršin, vegetu, papar) i sve zajedno prelila vrhnjem za kuhanje. Gustoću umaka također određujete po želji, a maslac i vrhnje za kuhanje, određenu gustoću daju i sami po sebi. Nakon 20-ak minuta kuhanja, umak prelijte po prethodno skuhanim njokima i poslužite uz salatu po želji.
Pripaziti samo da maslac od kikirikija ne zagori jer bi uz svoj specifičan okus, umaku mogao dodati određenu dozu gorčine.

Oznake: kikiriki, piletina, hrana, ručak, recepti, njoki, maslac od kikirikija, vrhnje za kuhanje

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.