Svaki tjedan, kilogram jedan! - vol. 2

utorak , 26.01.2016.

Ovoga puta s prijedlozima vrlo kvalitetnih izlazaka na doručak, ručak ili večeru, kako kome drago, izašla sam iz zagrebačkog područja i uputila se na sjever.

NAZIV– Pizzeria Oro Goro
ADRESA– Marije Jurić Zagorke 25, Oroslavje
OSOBLJE– brzo, ljubazno, simpatično, možda glupo reći, ali u današnje vrijeme jako bitno; normalno
CIJENA– po meni vrlo prihvatljiva s obzirom na kvalitetu, veličinu i cjelokupan dojam;
AMBIJENT– ugodan, drveni namještaj daje određeni starinski štih, vidljiv pult za kojim pizza majstor priprema hranu, prostran parking, velika terasa s igralištem za djecu i vrlo ugodnom, mirnom atmosferom
ISPROBANI PROIZVODI– pizze, pizze i još jednom pizze
DOJAM– tko jednom proba pizzu u ovoj pizzeriji, bez obzira na udaljenost od glavnoga grada, gotovo uvijek se vrlo rado vraća. Ova sada već kultna pizzerija redovito privlači goste Hrvatskog zagorja i okolice. Za vrućih ljetnjih dana teško je pronaći mjesto na terasi, a ljudi rado dolaze i zimi. Nerijetko je omiljeno odredište kupača obližnjih toplica.


http://www.orogoro.hr/index.php

NAZIV – Pivnica Cantina
ADRESA – Klenovec Humski 85/4, Hum na Sutli
OSOBLJE – mladi, još uvijek često promjenjivi, ali ljubazni i profesionalni konobari
CIJENA – vrlo prihvatljive, najisplativija konzumacija jumbo pizze; pristupačne cijene pića
AMBIJENT – vrlo ugodan, pivnički štih postignut masivnim drvenim namještajem, velika terasa, prometna dostupnost, pivnica se nalazi na glavnoj cesti od Huma na Sutli prema Krapini
ISPROBANI PROIZVODI – pizze, točeno pivo
DOJAM – Vrlo raznolika i još uvijek rastuća ponuda jela i pića. Velika popularnost pivnice postignuta je vrlo ugodnim ambijentom, položajem, ponudom i organizacijom raznih tematskih događanja. Blizina susjedne nam Slovenije također pridonosi povećanju gostiju, a pivnica se trudi opravdati svaki posjet, što kvalitetom, što ponudom i ugođajem.
https://www.facebook.com/pivnica.cantina/

Oznake: oro goro, pizzerija, pizza, hrana, Hrvatsko Zagorje, cantina, pivnica cantina, hum na sutli

Svaki tjedan, kilogram jedan! - vol. 1

nedjelja , 17.01.2016.

NAZIV – Nokturno
ADRESA – Skalinska 4, Zagreb
OSOBLJE – profesionalno, marljivo, ugodno i ljubazno
CIJENA – više nego prihvatljive, znatno jeftinije od ostalih restorana, naročito u samom centru grada
AMBIJENT – ugodan, primjeren ugostiteljskom objektu ovakve vrste, proširen prostor i gotovo uvijek puna terasa
ISPROBANI PROIZVODI – pizze, razne vrste tjestenina
DOJAM – Vrlo raznolika, cijenom prihvatljiva, a kvalitetom primamljiva ponuda. Smještaj u samom centru grada privlači kako domaće, tako i strane goste, a mjesto u ovom, po meni čak kvalitetom poboljšanom restoranu, naročito u ljetnim mjesecima, vrlo često neće ni pronaći. Velika, s ukusom uređena terasa, ukusna hrana, čak i u vrijeme krize prihvatljive cijene, opravdano privlače zaista velik broj gostiju


http://www.restoran.nokturno.hr/

NAZIV – Pizza & Grill Rock Club Don Feferon
ADRESA – Stare Gajnice 13, Zagreb
OSOBLJE – većinom se radi o dostavljačima, „kvartovskim“ dečkima kojima komunikativnost i ljubaznost ovise o raspoloženju
CIJENA – nedavno poskupljenje dovelo ih je u rang skupljih restorana, cijene i dalje prihvatljive
AMBIJENT – nakon preseljenja na novu adresu, nisam posjetila prostor, a po slikama i riječima drugih posjetitelja, radi se o vrlo kvalitetno odrađenom poslu uređenja
ISPROBANI PROIZVODI – pizze, razna jela s roštilja – gyros, ćevapi, pljeskavice
DOJAM – odlična, vrlo ukusna i svježe pripremljena hrana, pizze velike, s posebnom pohvalom za Quatro formagio. Dostava u zadovoljavajućem roku, ovisno o gužvi, velika ponuda hrane, raznolika ponuda pića, mogućnost naručivanja gableca, organiziranja raznih događanja te privlačenje novih i zadržavanje starih posjetlja, raznim koncertima
https://www.facebook.com/Pizza-Grill-Rock-Club-Don-Feferon-148967748529042/


Oznake: nokturno, restoran, pizzeria, roštilj, tjestetnina, pizza, hrana, don feferon, Gajnice, centar, Zagreb

Kikiriki voli piletinu

nedjelja , 10.01.2016.

Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
njoki
maslac od kikirikija
piletina - pileći file
luk
vrhnje za kuhanje
začini


Priprema:
Vrlo brzo, jednostavno i ukusno jelo ne razlikuje se od nekih uobičajenih umaka ili preljeva s piletinom i vrhnjem, osim po jednom sastojku. Igrom slučaja u mojoj se smočnici našao maslac od kikirikija, a pošto sam već nekoliko puta slušala o kombinaciji s piletinom, odlučila sam se za najjednostavniju. U uobičajen način pripreme umaka (dinstati luk i piletinu dok se ne dobiju lijepu boju, dodati dvije do tri žličice (probati i dodati količinu po vlastitom ukusu) maslaca od kikirikija. Nakon što je luk omekšao, a maslac se lijepo stopio s piletinom, dodala sam uobičajene začine (origano, bosiljak, peršin, vegetu, papar) i sve zajedno prelila vrhnjem za kuhanje. Gustoću umaka također određujete po želji, a maslac i vrhnje za kuhanje, određenu gustoću daju i sami po sebi. Nakon 20-ak minuta kuhanja, umak prelijte po prethodno skuhanim njokima i poslužite uz salatu po želji.
Pripaziti samo da maslac od kikirikija ne zagori jer bi uz svoj specifičan okus, umaku mogao dodati određenu dozu gorčine.

Oznake: kikiriki, piletina, hrana, ručak, recepti, njoki, maslac od kikirikija, vrhnje za kuhanje

Putovanja, odmor i oni uvijek potrebni, sitni gušti

utorak , 05.01.2016.

Nedavno sam, razmišljajući o prošlogodišnjem dočeku Nove godine, shvatila da čitavu prošlu godinu nisam pretjerano prelazila granice Lijepe naše. Ništa neobično u današnje vrijeme, rekao bi svatko. Cijene su previsoke, putovanja skupa, džeparac dovoljan za sve troškove prelazi granice mogućeg, a i sve je teže okupiti ljude koji bi vam na toj avanturi pravili društvo. Svake godine je tako, kriza traje već stoljećima, ljudi su depresivni, živčani, novaca nikad pretjerano niti je bilo, niti će ga ikada biti. Ono čega je bilo jest volja, volja za avanturom, dobrim provodom, upoznavanjem nekog ili nečeg novoga.

Najljepše fotografije nastaju na putovanjima, nove kulinarske delicije isprobavaju se na putovanjima, najviše se ljudi upoznaje na putovanjima i tijekom njih. Zašto se onda svi tako boje, oklijevaju i ignoriraju sve lijepo što jedna takva avantura donosi, trajala ona jedan, dva ili sto dana? Slično je i sa životom. Prolazi potpuno neprimjetno i za koji trenutak, evo ga na kraju. Javlja se pitanje zašto onda ne iskoristiti svaki prihod viška, ne stvarati najljepše fotografije, ne isprobati nove specijalitete niti upoznati nove ili nama već poznate ljude? Svako udaljavanje od svakodnevice, prljavog suđa i napornih ljudi, čini dobro nama, našem tijelu i duhu. Svako novo iskustvo donosi i novu priču, novu spoznaju, novo bogatstvo, a nekada za to nije potrebno prijeći tisuće kilometara. Svatko ima svoje gušte, bilo da se radi o jednodnevnom izletu, kebabu u ponoć, pivu u obližnjem pubu ili drijemanju uz omiljeno štivo. Bitno je samo pritom ne zaboraviti ono najvažnije i uživati.

Oznake: Putovanja, odmor, bogatstvo, Fotografiranje, nove kulture, punjenje baterija, Prag, graz, bohinj, london, Paris, edinb

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.